Dodaj do ulubionych

krem Avene - polecacie?

IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 19:26
Mam cerę mieszaną i poszukuję nietłustego ale bardzo dobrze nawilżającego
kremu. Czy poleciłybyście mi krem Avene Hydrance Legere? Prosiłabym o
informację, czy zostawia tłusy film, czy się lepi, jaki ma zapach i ile
kosztuje :-). Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • silie Re: krem Avene - polecacie? 10.09.02, 20:29
      Myślę, że generalnie Avene można polecić w ciemno; tego kremu nie znam, bo mam
      suchą skórę; na pewno zajrzy tu Justy i Ci podpowie, ale; na pewno bardzo,
      bardzo silnie nawilżający jest krem LRP (też zresztą "apteczny")który nazywa
      się "Hydraphase XL" i ma postać nietłustej właśnie emulsji.Jest to jednak
      kosmetyk "tylko" nawilżający i coś mi się kojarzy, że nie ma jakichś
      specjalnych skladników odżywczych i należałoby równolegle stosować jeszcze
      inny krem.
      pzdr, s.
    • Gość: koralik Re: krem Avene - polecacie? IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 11.09.02, 08:48
      krem Avene, o ktorym mowisz, to moj ulubiony :-)
      jest rzeczywiscie lekki, nie lepi sie, nie walkuje, (niestety) jest perfumowany
      idealny do tlustej czy mieszanej cery - ale uwaga: nie ma filtrow
      natomiast Hydraphase XL moze byc zbyt tlusty dla mieszanej cery :-)

pozdrowienia,
      Koralik
      • Gość: Kim Re: krem Avene - polecacie? IP: 213.77.91.* 11.09.02, 08:58
        Polecam - najlepszy i najskuteczniejszy krem nawilżający, jaki znam! Szybko się
        wchłania i nie zostawia tłustej warstwy.
        • Gość: lidka Re: krem Avene - polecacie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 09:13
          sillie, nie pogniewaj się, ale zazwyczaj polecasz kosmetyki, których sama
          akurat nie używałaś, nie kupowałaś itp.
          Już widziałąm jak z tym samym zastzreżeniem plecałaś komuś Idealista.
          Uważam , że polecanie czegoś, czego sie samemu nie wypróbowało jest
          nierzetelne.
          hmmm?
          • Gość: justy Re: krem Avene - polecacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 09:19
            Sądzę, że jeśli o jakimś preparacie czyta się tylko pozytywne opinie, to dobrze
            o nim świadczy i można go polecić. Zresztą nawet, jeśli sammu stosuje się
            kosmetyk i jest się z niego zadowolonym, to wcale nie znaczy, że innym też
            będzie odpowiadał. Takie samo ryzyko wpadki jest niezależnie od tego, czy
            wypowiadamy się na podst. własnych doświadczeń, czy na podstawie cudzych.
            • Gość: lidka Re: krem Avene - polecacie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 09:33
              zgadzam się, ale dla mnie ważna jest rzetelnośc poparta własnym doświadczeniem
              i próbami na swojej własnej skórze.
    • Gość: Madziulka25 Re: krem Avene - polecacie? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 13:53
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :-), powiedzcie mi tylko jeszcze kochane
      forumowiczki ile ten kremik kosztuje. Pozdrawiam.
      • Gość: Kim Re: krem Avene - polecacie? IP: 213.77.91.* 12.09.02, 14:05
        Ok. 50 PLN
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka