Dodaj do ulubionych

Do Justy przede wszystkim

IP: 217.98.105.* 16.09.02, 18:33
Czy moglays polecic jakis dobry szampon przeciwlupiezowy, apteczny, na tlusty
lupiez? Czy w ogole jest cos takiego?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Drzazga Re: Do Justy przede wszystkim IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.09.02, 20:43
      Gość portalu: sonique napisał(a):

> Czy moglays polecic jakis dobry szampon przeciwlupiezowy, apteczny, na tlusty
      > lupiez? Czy w ogole jest cos takiego?
      > Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.

Ja nie Justy, ale odpowiadam. Spróbuj Nizoralu, na początek możesz kupić tylko
      1 saszetkę, dopiero jak Ci się spodoba to całą butelkę. Osobiście nie
      próbowałam,ale mój tata chwalił. Nie gwarantuję, że Ci pomoże, bo nie ma
      takiego lekarstwa, które pomogłoby wszystkim. Musisz szukać metodą prób i
      błędów.
      • Gość: zenia Re: Do Justy przede wszystkim IP: *.ipt.aol.com 16.09.02, 21:26
        Ja tez nie Justynka, ale musze Tobie koniecznie pomoc, nie potrzebna apteka,
        naprawde, tylko:
        head & shoulders, pomaga w 2 dni, a moze i w ciagu jednego, pzdr.
        • kariokas Re: Do Justy przede wszystkim 16.09.02, 21:34
          to prawda
          • Gość: sonique Re: Do Justy przede wszystkim IP: 217.98.105.* 16.09.02, 21:45
            Dziekuje Wam za podpowiedzi. Head&Shoulders uzywam przez caly czas, ale ja nie
            mam suchego lupiezu. Moj problem polega na tym, ze kiedy myje wlosy codziennie,
            wszystko jest ok, natomiast gdybym nie umyla, na drugi dzien pojawia mi sie cos
            w rodzaju lupiezu, ale nie sypie sie z glowy, tylko jest na skorze. Nie umiem
            tego okreslic, mysle, ze to wlasnie jest zwiazane z nadmiernym
            przetluszczaniem, czyli byc moze lupiez tlusty? Sama nie wiem:(
            Ale Nizoralu sprobuje.
            Pozdrawiam serdecznie;-)
            • Gość: saxony Re: Do Justy przede wszystkim IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 16.09.02, 22:36
              to prawda,sa dwa typy lupiezu:suchy-biale osypujace platki i wlasnie tlusty.tez
              cierpie na ta ddolegliwosc i dzis kupilam szampon ekinos ale po umyciu nim
              glowy bez rewelacji.jutro ide po nizoral.kiedys pzeprowadzilam nim kuracje
              zgodnie z instrukcja i potem podtrzymywalam jej efekty przez mycie nim glowy
              raz w tygodniu i bylo ok.widocznie nie mozna zaprzestawac stosowania
              nizoralu.jest jeszcze szampon joico LAVEI,gleboko oczsyzczajacy do tlustych
              wlosow,ale go nie bylo w gc i skusilam sie na ten ekinos,ale z tego co widze to
              raczej nie nalezy sobie po nim zbyt wiele obiecywac.
    • Gość: yaga Re: Do Justy przede wszystkim IP: 213.206.132.* 17.09.02, 08:25
      Ja niedawno kupułam szampon firmy Ducray, własnie do tłustego łupieżu, w
      zestawie z emulsją do stosowanie po kuracji dla podtrzymania efektu, jestem na
      razie po 2 myciach, jest w porządku, przede wszystkim ustało upiorne swędzenie.
      pzdr
      • Gość: Marta Re: Do Justy przede wszystkim IP: *.mc.tenbit.pl 17.09.02, 17:59
        tezmialam ten problem przy koszmarnie suchych włosach (kręcone). zaniedbany
        łupież tłusty-łojotok prowadzi do łysienia. Gdyby nie doskonały dermatolog dr
        Petkow i całe tony włosów na głowie pewnie już bym była łysa. Zawsze myslalam,
        ze musze nawilżać moje suche włosy. niestety nie zdawałam sobie sprawy tym co
        sie dzieje na skórze. Zaniedbałam to schorzenie, które leczyłam z rewelacyjnym
        skutkiem przez rok. ww doktor zaaplikował mi kuracje składająca się z kilku
        składników. przede wszystkim myłam włosy w szmponie "Polytar AF" - śierdzącyy
        specyfik, właściwie to prawie sam cynk... (bez recepty)+ różne mazidła na
        recepte. Kuracja tylko pod okiem lekarza. ale oplacało sie. koniec swedzenia i
        łojotoku.
    • Gość: justy Re: Do Justy przede wszystkim IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 08:46
      Z tego, co tu czytam, to każdemu pomaga co innego. Mój brat używał długo
      Nizoralu, ale mu się znudził(?). Teraz stosuje zestaw, który mu zaproponowałam:
      Kerytol S Ducray (szampon na ciężkie przypadki łupieżu tłustego) 2 razy w
      tygodniu a na codzień Elution Ducray (szampon podtrzymujący efekty i łagodzący
      podrażnienia) i póki co jest zadowolony z efektów.
      • Gość: sonique Re: Do Justy przede wszystkim IP: 217.98.105.* 17.09.02, 17:35
        Jeszcze raz dziekuje wszystkim za podpowiedzi. Ten Ducray mnie bardzo
        zainteresowal, nie slyszalam o nim jeszcze.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka