werciula 10.10.05, 00:35 Który uważacie za najlepszy, wart polecenia? Ja używam teraz Maybelline, ale chciałabym znaleźć coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: werciula Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 11:13 Podbijam ten wątek. Proszę nieustająco o radę:) Czy macie dobre doświadczenia z którymś z podkładów matujących? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejesus Re: Podkład matujący IP: 81.6.129.* 10.10.05, 11:17 Polecam Revlon Mattifying, bardzo lekka płynna konsystencja, nie tworzy na twarzy maski i się nie ściera. Matuje na cały dzień i nie wysusza skóry. Mnie bardzo odpowiada, a mam wrażliwą skórę. Jest niedrogi, jedyny minus to brzydkie (ale bardzo funkcjonalne) opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Podkład matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:35 Używałam Maybelline Wonder Finish ale dla mnie był zbyt pudrowy. Teraz mam L'oreal True Match i wg mnie jest rewelacyjny. Stapia się ze skórą i szyja nie odcina się od twarzy. Wcale nie widać go na twarzy a matuje tak jak Wonder Finish ok 4-5 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:36 Jaką masz cerę i jakiego używasz koloru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: Podkład matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:40 Potwierdzam, L`oreal True Match jest doskonały; mam mieszaną cerę - sprawdza się, matowa cera przez około 5 godzin, potem przykładam chusteczke higieniczną w newralgiczne miejsca (strefa T) i znów spokój na około 2 godz. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Podkład matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:45 Mam przetłuszczającą się cerę i też po ok 5 godzinach przykładam bibułki matujące albo zwykłą chusteczkę. Używam koloru N4 (mam jasną cerę i wydawało mi się że ten kolor będzie zbyt ciemny ale nadaję ładny kolor opalenizny i nie twarz nie odcina się o szyi). Na tej stronie jest o tym podkładzie: perfumy.bizz.pl/x_C_I__P_7015354-7010001.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 12:49 Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: Podkład matujący 10.10.05, 13:03 Dla mnie najlepszy jest City Matt Lirene, wcześniej Privi, cena ok 20 zł. Po nałożeniu na twarz staje sie pudrowy i na długo matowi skórę, nie trzeba używać nawet pudru. Po kilku godzinach gdy czoło zaczyna się świecić przykładam zwykłą chusteczkę i znowu mam matowa buzię. Odradzam natomiast Cashmere Perfect Loreala, do niczego ten podkład! w ogóle nie matuje tylko robi plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Perfect Match! Re: Podkład matujący IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 10.10.05, 13:07 nie wiem jakim cudem on u was matuje?!ja mam tłustą cerę i swiece sie po nim jak choinka.przetestowałam juz mnóstwo podkładow matujących i powiem szczerze, ze jedyny który na jakis czas matował to Revlon colorstay-przy okazji kryje.odradzam Bourjois, Lirene, City Matt, wszelkie Sorayae, Ingloto i Joko, Manhattan sypki matujacy tez jest niezły ale słabiutko kryje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Podkład matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 13:14 Przetestowałam wiele podkładów typowo matujących, ale wcale dłużej nie matują od "zwykłych" podkładów, a w dodatku większośc z nich tworzy na twarzy maskę. Dlatego teraz kupuję lekkie podkłady które są niewidoczne na skórze. Pewnie skuteczność podkładów zależy od naszej cery. To tak jak z perfumami - na każdej z nas trochę inaczej pachną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werciula Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 23:54 Dzięki za pomoc. Trochę Wasze opinie się wykluczają, ale spróbuję coś z tego wywnioskować dla siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: Podkład matujący 11.10.05, 08:32 Jeśli pytanie jeszcze aktualne, to polecam podkład T-balance z Oriflame - jak dla mnie rewelacja, bo i tani i dobry i jeszcze do tego ma idealny dla mnie odcień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia TYLKO BIOTHERM SENSE MATTE IP: *.72.164.196.ip.tele2adsl.dk 11.10.05, 10:30 Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: TYLKO BIOTHERM SENSE MATTE 11.10.05, 11:03 Wiele dobrego slyszalam o podkladach Biotherm. Niestety nie moglam dobrac wlasciwego odcienia, wszystko bardzo jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Podkład matujący 11.10.05, 11:42 Lumene- swietnie stapia sie ze skora, matuje, super sie rozprowadza, nie tworzy maski, swietny jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Podkład matujący IP: *.publicis.pl / 157.25.204.* 26.10.05, 16:14 ja od lat stosuję podkłady L'Oreala i zazwyczaj bez skuchy:) potwierdzam: True Match to dobry wybór ale jeżeli chodzi o podkład matujący to jeszcze lepiej sprawdza się Ideal Balance L'Oreala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olunia Re: Podkład matujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:29 Goraco polecam Loreal Ideal Balance- matuje na bardzo dlugo, jest pudrowy, nie zatyka porow, ma fajna konsystencje, dobrze sie rozsmarowuje, jest bardzo wydajny. Nie tworzy "maski". Uzywam trzecie opakowanie z kolei i nie zauwazylam zadnych jego wad. Mam cere mieszana. Odpowiedz Link Zgłoś