Dodaj do ulubionych

do dziewczyn znających differin

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.09.02, 10:05
Dziewczyny, stosuję differin od kilku miesięcy a efekty mizerne. Skóra
przesuszona,łuszcząca a pod suchą warstwą robią się pryszcze, wyskakują teraz
nawet tam gdzie ich wczesniej nie było. Jak wy to znosilyscie/znosicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: em Re: do dziewczyn znających differin IP: 62.148.83.* 19.09.02, 10:10
      jeśli stosujesz go od kilku miesięcy to nie trafiłaś z lekarstwem
      efekty powinny być widoczne po 8 tygodniach (nawet po przejsciowym pogorszeniu)
      u mnie pomógł wcześniej
      w ulotce coś pisali na ten temat
    • rauser Re: do dziewczyn znających differin 19.09.02, 10:10
      A stosujesz w żelu czy w kremie?
      Ja stosowałam w kremie na PASKUDNY wysyp pryszczy spowodowany odstawieniem
      piguł i długą chorobą. Przez kilka tygodni nie poznawałam swojej twarzy, nigdy
      wczesniej nie było tak źle. Potem stopniowo zaczęło się wygladzać i doszłam do
      naprawdę dobrego stanu.
      Ale oprócz tego stosowałam Loratydynę doustnie bo mój tradzik mial podłoze
      fotoalergiczne.
      • Gość: agata Re: do dziewczyn znających differin IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 10:36
        rauser napisała:

> Ale oprócz tego stosowałam Loratydynę doustnie bo mój tradzik mial podłoze
        > fotoalergiczne.

a mozesz napisac ocs wiecej o tym podłozu fotoalergicznym.Tzn. że był
        spowodowany alergia na swiatło?loratydyna to antybiotyk?
        • rauser Loratydyna 19.09.02, 12:45
          to nie jest antybiotyk tylko lek przeciwko alergii. Ja mam fotoalergię, czyli
          alergie na słońce. Nie mogę się opalać, muszę mieć krem z jak najwyższym
          filtrem, inaczej skóra robi mi niespodzianki. Dermatolog wysuwal sugestie, ze
          moje problemy tradzikowe sa powiazane wlasnie z fotoalergią. Jesienia mam
          przejsc homeopatyczna kuracje antyalergiczna i zobaczymy co dalej.
          • Gość: Trishna Re: Loratydyna IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.09.02, 13:15
            rauser, fotoalergię to mam swoją drogą, wczesniej nie wiedziałam co to, ale od
            niedawna mam pewnosc,dostaję pokrzywki przy pierwszym wiosennym sloncu, nie
            wiedzialam ze to się czyms leczy oprocz wapna :)
    • rauser Re: do dziewczyn znających differin 19.09.02, 10:11
      Aha, moze nie chronisz twarzy przed sloncem w wystarczajacym stopniu? Konieczna
      jest maksymalna ochrona.
      • Gość: Trishna Re: do dziewczyn znających differin IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.09.02, 10:24
        Stosuje go dwa razy w tyg. tak zalecił dermatolog bo skóra była niemożliwie
        podrazniona,chronie jak nalezy od slonca itp ale po prostu zero efektu, gorzej
        niz było
        • dida Re: do dziewczyn znających differin 19.09.02, 10:30
          a co stosujes zoprocz differinu? odstaw wszelkie inne
          leki, kosmetyki wysuszajace. nic dla cery tradzikowej.
          jelsi to nie pomoze to stosuj co drugi dzien.
          • Gość: kiki7 Re: do dziewczyn znających differin IP: *.datastar.pl 19.09.02, 10:38
            ja też stosuje differin w kremie na noc, a na dzien dalcin T.
            na początku stosowałam differin codziennie, i rzeczywiście przesuszał mi bardzo
            skóra, była zaczerwieniona. ale później jakby się przyzwyczaiła i wyglądała
            normalnie. mnie też on pomógł na cere, jest może nie rewelacyjna ale lepsza.
            teraz stosuje go tylko wtedy jak wyjdzie mi coś bardzo paskudnego (miejscowo).
            pozdrawiam,
    • Gość: Trishna Re: do dziewczyn znających differin IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.09.02, 11:32
      oprocz differinu nic anty tradzikowego, sam differin stosowany co drugi dzien
      dawal u mnie efekt jak po poparzeniu slonecznym, skora czerwona i piekąca,wysyp
      pryszczy na drugi dzien po aplikacji , a dermatolog twierdzi ze powinnam
      kontynuowac i juz :(
      • dida Re: do dziewczyn znających differin 19.09.02, 12:31
        njawidoczniej jestes uczulona na ten srodek. jesli tak
        dlugi stosujesz i nei dziala to odpusc sobie. probowalas
        skinorenu?
        • Gość: koralik Re: do dziewczyn znających differin IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 19.09.02, 12:56
          Ja pierwszy differin kupilam chyba wczesna wiosna, ale niestety bardzo mnie
          podraznial i wysuszal, wiec go wydalam. W maju rozpoczelam kompleksowa kuracje
          antytradzikowa z Unidoxem na czele, wpierw Akneroxyd5 (=Benzacne 5%) co drogi
          dzien, a potem Skinoren rano codziennie i Differin co drugi dzien na noc. Ale
          ku mojemu przerazeniu, skora byla zaczerwieniona i wysuszona, wiec odstawilam,
          tym bardziej, ze zauwazylam nowe wagry!!! koniec z differinem - dla mnie to
          naprawde nietrafiony lek.

pozdrowienia, a szczegolnie dla Didy :-)))
          Koralik
        • Gość: Trishna Re: do dziewczyn znających differin IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.09.02, 13:12
          A jak działa ten skinoren? wiekszosc tego typu leków zawiera pochodną wit. A,
          tak jak differin, jest ich sporo na rynku i choc maja inne nazwy działają
          podobnie, tyle że slyszalam ze differin jest najdelikatniejszy z nich, az boje
          sie pomyslec jak dzialają te silniejsze. Po drugie, czy ten moj lekarz jest
          slepy?
          • dida Re: do dziewczyn znających differin 19.09.02, 14:26
            to jest tak,ze kazdemu lekowi daje sie szanse i czeka co
            sie stanie ok 6 tyg. jesli nic sienie poprawia-zmienia
            sie. az do skutku, metoda prob i bledow.
            skinoren zawiera kwas azaleinowy (nie ma nic wspolnego z
            retinolem)ktory ma dzialanie bakteriobojcze, zmienisza
            rogowacenie mieszkow wlosowych. teoretycznie dziala
            wszechstornnie, nie potrzeba stosowac innych lekow
            przeciwtradzikowych. w tej chwili mozna kupic skinoren
            bez recepty. sproboj-mozlie ze na ciebie podziala. moze
            troche szczypac.
            pozdrowienia-szczegolnie dla koralika:))
            • Gość: Xena Re: do dziewczyn znających differin IP: *.acn.waw.pl 19.09.02, 21:12
              Dodam, że polskim odpowiednikiem Skinorenu (tańszym, rzecz jasna), jest
              Hascoderm. Skinoren kosztuje ok. 45 zł, Hascoderm - 30 zł.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka