Gość: po18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 18:57 ratujcie!mam zajady w kącikach ust już od tygodnia!balsamy do ust nie pomagają.czym to smarować? a może brać jakąś witaminę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiorka_mrau Re: sposób na zajady 16.10.05, 19:34 idź do lekarza przepisze ci maść z antybiotykiem i przejdzie po 1-2 dobach.Ja kiedyś łapałam to bardzo często, od 4-5 miesięcy spokój, ale maść trzynam na wszelki wypadek w lodówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po18 Re: sposób na zajady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 20:07 dzięki!a co to za maść? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: sposób na zajady 16.10.05, 21:40 Masc z antybiotykiem z apteki w takich malutkich papierkach, nie pamiętam nazwy. Mija bardzo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po18 Re: sposób na zajady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 21:44 dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: sposób na zajady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:16 spróbuj bez recepty vratizolin-krem. Mnie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajojka Re: sposób na zajady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 01:01 Spróbuj posmarować usta miodem. Kilkakrotnie w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: sposób na zajady IP: *.toya.net.pl 22.10.05, 01:07 witamina b complex 3 razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: sposób na zajady IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.05, 01:11 Słyszałam, że to objaw braku którejś witaminy B. Dlatego, kiedy pękają mi kąciki ust, smaruję je witaminą B z fiolki (barwią nieładnie skórę na pomarańczowo). Możesz kupić sobie taką witaminę albo - najprościej, przez kilka dni pić drożdże zalane wrzątkiem - może pomoże? Ja drożdże piję raz na jakiś czas w ten sposób: około 1/4 kostki drożdży zalewam wrzątkiem, mieszam do rozpuszczenia, dodaję odrobinę cukru, dopełniam mlekiem i wypijam od razu. Napój nie może stać długo na świetle. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f_emmefatale Re: sposób na zajady IP: 83.168.96.* 22.10.05, 10:21 Ja mialam tak czesto popekane kaciki ust,ze teraz juz mam takie slany-jakby pomarszczone kaciki...kiedys pojde do hirurga by to skorygowac. Wszelkie masci i sposoby jakie tu piszecie mi nie pomagaly....dopiero alergolog przepisal mi masc wg wlasnej receptury i to pomoglo, okazalo sie,ze to wszystko od alergii na owoce. Jedyna mascia,ktora mi pomagala..ale tylko na 1 dzien byl Hydrocortizon,ale on jest tylko na recete bo to steryd. Odpowiedz Link Zgłoś
wiorka_mrau Re: sposób na zajady 22.10.05, 10:34 PIMAFUCORT - przepraszam że tak późno ale nie było mnie w domciu. Mam ją od kilku miesięcy i w razei potrzeby stosuję raz na jakiś czas, ale jak pisałam- ten problem chyba sięskończył ;-) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
n.madzia Re: sposób na zajady 22.10.05, 10:37 tez kiedys to mialam, pomogla witamina B (tylko trzeba brac reguralnie, ale się opłaca bo w ogóle korzystnie wpływa na cerę)i masc z witaminą A (kosztuje jakieś grosze a jest dobra także na spierzchnęte usta i wszelkie otarcia naskórka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po18 Re: sposób na zajady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 20:33 bardzo wszystkim dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś