Dodaj do ulubionych

suche wloski

IP: *.komrel.net 23.09.02, 16:02
Witajcie
Mam problem z moimi przesuszonymi wloskami, sa matowe,
nie chca sie ukladac co robic moze jakies maseczki lub
odzywki. Prosze o porade. A sprawa najwazniejsza.
Mialam problem z wypadaniem wloskow i szybkim ich
przetluszczaniem. Owszem jedna dolegliwosc czyli
przetluszczanie ustalo z tym ze teraz sa troche
przesuszone, a ta druga czyli wypadanie powoli, powoli
zanika.
Obserwuj wątek
    • Gość: Helena Re: suche wloski IP: 213.134.140.* 23.09.02, 16:09
      Jest nowosc L'Oreal Proffesionel: maska Liss Extreme z odpowiadajacym jej
      szamponem. Seria nawilza, wygladza i dyscyplinuje wlosy. Jest naprawde bardzo
      dobra i przyjemna w uzytkowaniu. Szczerze polecam. Impreza nie jest tania, ale
      warto, ja sie na Pro nie zawiodlam ani razu.
      Pozdrwiam
      H.
      • Gość: krs Re: suche wloski IP: *.komrel.net 24.09.02, 10:37
        Droga Heleno
        Dzieki wielkie za porade, mam nadzieje ze ten specyfik
        uratuje moje wloski. Tylko jeszcze jedno pytanko gdzie w
        Wawie moge nabyc te mask. Bo rozumiem ze do nabycia jest
        ona tylko w salonie fryzjerskim??? Aaa i jaki jest
        zblizony koszt tej przyjemnosci.????
        Pozdrawiam i jeszcze raz dzie wielkie, oczywiscie dla
        pozostalych forumowiczek tez.
    • Gość: Margoo Re: suche wloski IP: *.acn.waw.pl 23.09.02, 16:11
      Przede wszystkim - kup sobie szampon, odżywkę i inne kosmetyki do włosów w
      salonie fryzjerskim (np. z linii L'oreal Kerastase). Nie licz na to, że zwykłe
      kosmetyki z drogerii naprawdę Ci pomogą (bez względu na to, co mówią w
      reklamach). Fryzjer doradzi Ci, co jest dla Twoich włosów najlepsze.
      • agul1 Re: suche wloski 23.09.02, 16:15
        Ja też polecam kerastase - dla bardzo suchych włosów to chyba najlepsza seria
        na rynku. Do wyboru są chyba trzy rodzaje serii do suchych włosów, w zależności
        od tego, jak bardzo są one suche, tak więc na pewno dobierzesz coś dla siebie.
        Kerastase jest dość drogie, ale daje naprawdę widoczne efekty już po pierwszym
        użyciu. Na takie problemy to chyba najlepsze. Jeśli jednak kerastase okaże się
        za drogie, to loreal pro -seria, o której pisze Helena. Jest jednak ciut
        słabsza od kerastase.
        • Gość: Helena Re: suche wloski IP: 213.134.140.* 23.09.02, 16:29
          Agul - Pro nie jest slabsze, slabsze to dla mnie jest Kerastase, zrezygnowalam
          rok temu, bo efekty byly mikre. Ale niewazne, to dobre, co komu pasuje, Liss
          Extreme nie natluszcza, to seria intensywnie zawilzajaca, Kerastase (zolte) ma
          wlosciwosci nieco natluszczajace. To jest miedzy nimi glowna roznica. Jezeli
          krs miala klopoty z przetluszczaniem, to Kerastase odpada :-(((
          Pozdrowka
          H.
          • Gość: agul Re: suche wloski IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.09.02, 16:43
            Eee nie:-) Seria nutritive nie natłuszcza ani trochę:) jest tam absolutnie
            cudowne mleczko lait vital proteine, które niweluje suchość włosów i nie
            natłuszcza. A Ty myślisz pewnie o oleo relax, które faktycznie ma taką oliwkę w
            sobie, ale tego nie proponowałam krs, wiedząc, że ma problemy z
            przetłuszczaniem.
            A loreal pro jest niestety troszeczkę gorsze od kerastase, co zresztą widać po
            cenach - jest mniej więcej o połowę tańsze:-)))
            Ale jak ktoś ma takie zdrowe i mocne włosy jak Ty to mu zwykły timotei
            wystarczy:)
            • Gość: Helena Re: suche wloski IP: *.waw.cdp.pl 23.09.02, 16:54
              Gość portalu: agul napisał(a):
              > Ale jak ktoś ma takie zdrowe i mocne włosy jak Ty to mu zwykły timotei
              > wystarczy:)

Slodkie pochlebstwa :-)))
              Ja co prawda nie uzywalam tej zoltej serii, tylko zielonej z vita cementem
              lacznie z ampulkami w salonie. To ona mnie dramatycznie rozczarowala. Z drugiej
              strony o zoltej slyszalam same ochy i achy. Moze jedna jest rewelka a druga
              marniejsza, stad moze takie rozne opinie moje i Twoje????
              Buziaki
              H.

• Gość: agul Re: suche wloski IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.09.02, 17:00
                Gość portalu: Helena napisał(a):

Z drugiej
                >
                > strony o zoltej slyszalam same ochy i achy. Moze jedna jest rewelka a druga
                > marniejsza, stad moze takie rozne opinie moje i Twoje????

A to bardzo możliwe, bo ja z kolei używam właśnie tej żółtej no i oleo relaxa:-
                )) i obydwie są dla mnie najlepsze na świecie i nie zamieniłabym na żadne
                inne,chociaż kusi mnie właśnie ta nowa maska wygładzająca pro - używałaś jej
                już??
                A zielonej serii nie znam, więc może być tak, że jest do dupki:-)
                • Gość: Helena Re: suche wloski IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 09:24
                  Gość portalu: agul napisał(a):

> chociaż kusi mnie właśnie ta nowa maska wygładzająca pro - używałaś jej
                  > już??

Si - bardzo fajna, szamponik tez. Mi co prawda zalezy na czyms wrecz przeciwnym
                  niz wygladzanie, ale produkty baaardzo fajne i wlos jest faktycznie gladki i
                  sprezysty.
                  Ja aktualnie uzywam zielonej serii volume i czerwonej color, ale nowosci
                  przetestowac nie zaszkodzi.
                  H.
    • bogna_m Re: suche wloski 24.09.02, 07:46
      a ja polecam odżywki i szampony firmy joico, są rewelacyjne a z tańszych to
      Joanna seria pantivit i serum do suchych końcówek avonu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka