Dodaj do ulubionych

Uprzedzeni do WSGE

20.11.10, 09:49
Sprowokowałem wczoraj małą dyskusję i wiecie co, trafił mi się jeden rozmówca w wymianie zdań, który potrafił uzasadnić swoja wypowiedź. Reszta odnosiła się do mojego wykształcenia a właściwie do uczelni, którą skończylem. Co macie do WSGE w Jóżefowie? Jakbyście zapytali swoich znajomych to pewnie 20-30% z nich ukończyło ją i co, przestali byc Waszymi znajmomymi, przyjaciółmi. A może sami ją ukończylisie albo nie i maicie teraz pretensje sad Skąd w Was tyle uprzedzeń? Ale Was uspokoję, nie kończyłem tej uczelni natomiast znam kilka osób, które ją kończyły smile
Obserwuj wątek
    • najnormalniejszy Re: Uprzedzeni do WSGE 20.11.10, 12:41
      Przesadzasz z tymi uprzedzeniami. Negatywne opinie pod Twoim adresem w wątku o budowie kanalizacji wynikały z tego, że opowiadałeś tam straszne farmazony.

Z pomysłami budowy kina zamiast kanalizacji nie da się merytorycznie dyskutować. Dają one natomiast podstawy, żeby sądzić, że osoba je proponująca nie miała w życiu związku z gospodarką przestrzenną, infrastrukturą, administracją czy nawet geografią na poziomie z liceum wink
      • student-89 Re: Uprzedzeni do WSGE 20.11.10, 12:53
        No właśnie gospodarka przestrzenna, infrastuktura a gdzie relacje między ludzkie? Pokaż mi jeden "farmazon" w mojej wypowiedzi.
        • najnormalniejszy Re: Uprzedzeni do WSGE 20.11.10, 13:08
          Np. twierdzenie, że budowa sieci kanalizacyjnej jest mniej istotna w długofalowych planach miasta niż dom kultury jest nie do obronienia w żadnej merytorycznej dyskusji. Z rozwojem miast w których ignorowana jest sieć wodociągowa i kanalizacja spotkałem się tyko w Azji (Indie, Chiny) ale przyznasz, że to nie są najlepsze przykłady W TYM TEMACIE.
          • student-89v2 Re: Uprzedzeni do WSGE 20.11.10, 16:35
            No właśnie, tylko gdzie przenosi się siła oddziaływania na świecie? Europa ma coraz więcej do powiedzenia ze swoją rozbudowaną infarstrukturą techniczną i ekologią? Chodzi o zachowanie równowagi we wszystkim. Nie należy przesadzać z inwestycjami w infrastrukturę zapominając o człowieku i nie należy zapominać o infrastukturze myśląc o mieszkańcach. Natomiast spotkałem się z dwoma sensownymi wypowiedziami naprawdę przemyślanymi na ten temat, reszta to takie tam... smile
            • student-89v2 Re: Uprzedzeni do WSGE 20.11.10, 16:36
              Natomiast jest to bardzo cenne doświadczenie socjologiczne. Jak ktoś nie ma argumentu odnosi się do tego kim jesteś a nie co robisz sad
            • jozefow512 Re: Uprzedzeni do WSGE 20.11.10, 19:30
              student-89v2 napisał:

> logią? Chodzi o zachowanie równowagi we wszystkim.

Student. Obudź się. Nie mówimy o hiper-bajer i rocket-science. Mowa o podstawowej infrastrukturze miejskiej - KANALIZACJI.

Jak chcesz dowolną większą działalność (np. knajpa na więcej niż 5 osób) to musisz mieć kanalizację. Nie będziesz przecież na sobotni wieczór zamawiał specjalnie szambiarki, bo ci się szambo przeleje, jak 100 gości zrobi siku.
    • jozefow512 Re: Uprzedzeni do WSGE 20.11.10, 19:26
      student-89 napisał:

> e Was uspokoję, nie kończyłem tej uczelni natomiast znam kilka osób, które ją k
      > ończyły smile

Co ma piernik do wiatraka?

Niechby i nawet cały Józefów skończył tę szkołę. Nie jest to żaden argument za lub przeciw. Zacznij myśleć logicznie student.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka