Dodaj do ulubionych

Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:52
2 pytania - czy mozna zakupic 1 komplet jednodniowych soczewek w celu
przetestowania jak sie bede z nimi czula? Drugie pytanie- moim
szaroniebieskim oczom chcialabym nadac troszke blasku, bez sztucznego efektu
turkusu. Poda ktos producenta oraz barwe?Jesli nie trafie z zakupem to nie
ukatrupie ;)w tej dziedzinie zielona jestem i boje sie ze sprzedawczyni
badziew jakis mi wcisnie :-/
Obserwuj wątek
    • zusiak1 Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka 02.11.05, 13:17
      można kupić tylko 1 komplet. Ja kupuję kolorowe soczewki miesięczne Freshlook
      ColorBlends. Kupuję brązowe, więc odnośnie koloru nic Ci nie mogę doradzić.
      jednak muszę przestrzec, że to co pokazują w katalogu czasem "trochę" różni się
      od efektu, jaki zobaczysz, gdy wlożysz soczewki.
      Kiedyś zamiast brązu z colorBlends kupiłam brąz z tej linii równoległej, która
      ma niby całkowicie zmieniać kolor (zapomniałam jak się nazywa) - i te soczewki
      byly okropne - nienaturalnie jasny kolor, poza tym w przypadku tego brązu to
      akurat ColorBlend- dodam, ze colorblends mają niby tylko wzmacniać kolor,
      lepiej pokrywał niż ta linia, przeznaczona do zmiany koloru.
      • Gość: kasia Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:36
        Dzieki za blyskawiczna odpowiedz :) Pozdrawiam
        • Gość: denna Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:12
          ja mam oczy szaroniebieskie i już od lat uzywam soczewek Focus Softcolor -
          Royal Blue - mają taki granatowy kolorek, w żadnym wypadku sztuczny, no chyba
          że światło albo słonko prosto w oczy zaświeci, wtedy mam w oczach morskie
          głębiny:)Soczewki są miesięczne - ja kupuję zawsze 3 pary + płyn i mam zapas na
          kwartał. Już sama nie pamiętam jaki mam naturalny kolor oczu...:)
          • nie_ksiezniczka Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka 02.11.05, 14:30
            Popieram dennę! Używam Focusów od ładnych paru lat i jestem z nich bardzo
            zadowolona... Można je kupować na sztuki (mam różne wartości wady na każdym z
            oczu, więc kupuję po jednym) i kolor jest naturalny. Ja noszę Evergreen, ale
            moja Siostra kupuje Royal Blue i wygląda naturalnie.
            • reniferek1 Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka 04.11.05, 10:12
              Również noszę soczewki w kolorze evergreen. Moje szare oczy przybierają
              przepiękny zielony kolor, wyglądają naturalnie.
          • Gość: kk Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka IP: *.jci.com 02.11.05, 18:23
            tez czasem kupuje te Royal Blue. mam piwne oczy a po zalozeniu zmieniaja sie w
            ciemno, ciemnoniebieskie, ale wygladaja naturalnie.

probowalam roznych kolorow i tylko ten ma takia fajny efekt.
            • Gość: Daria Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka IP: *.eu.org 02.11.05, 18:56
              Ja także używam focusów w kolorze zieleni (mam naturalne zielone ale te świetnie
              podbijają kolor i oczyska robią się takie miauu ;)
    • Gość: kasia Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka IP: *.kolornet.pl 02.11.05, 21:21
      No i zglupialam. Poszlam dzis sobie do opytka zeby szkla kupic a pan mnie pyta
      o krzywizny jakies tam. Zdebialam. Powiedzial ze nawet do noszenia zerowek
      powinnam przejsc badanie wzroku zeby okreslic ksztalt ( wypuklosc ?) soczewek.
      Dziewczyny, czy wy mialyscie takie badania? Pan powiedzial ze soczewki moze
      sprzedac, ale nie powinno sie nosic zle dobranych, bo to obce cialo i
      regularnym noszeniu mozna sobie zaszkodzic. Pytalam, takie badanie to kolejne
      50 zl :/
      • f_emmefatale ZABURZENIA POLA WIDZENIA 02.11.05, 21:45
        Ja mam pytanie...chodze do Liceum Plastycznego. Miałam już
        soczewki(jednodniowe,bo jestem alergikiem). Chciałam zaklupic kolorowe,ale na
        ulotkach piszą,że zaburza to pole widzenia i zmienia barwy. Jak to jest w
        praktyce? Czy widzicie chodźby najmniejsza roznice w zmianach barw? W mojej
        szkole,to dosc istotne. Pozdrawiam.
        • Gość: up Re: ZABURZENIA POLA WIDZENIA IP: *.kolornet.pl 03.11.05, 07:30
          up
          • zusiak1 Re: ZABURZENIA POLA WIDZENIA 03.11.05, 08:39
            tak, rzeczywiscie te kolorowe paski na soczewkach "włażą" w pole widzenia. nie
            wiem, czy jest tak zawsze, bo mozliwe ze w moim przypadku jest to spowodowane
            tym, ze nosze soczewki o najwyzszym dostepnym w Freshlookach tym czyms tam
            krzywizny - 8,6, podczas gdy mam 8,7.
            jednak ogolnie soczewki kolorowe nie są tak niezauwazalne przy noszeniu jak
            zwykle.
            • zusiak1 Re: ZABURZENIA POLA WIDZENIA 03.11.05, 08:40
              pomyłka, chcialam napisać nie są tak nieodczuwalne przy noszeniu jak zwykle
              bezbarwne.
              • Gość: Daria Re: ZABURZENIA POLA WIDZENIA IP: *.eu.org 03.11.05, 14:37
                ja miałam robione badania okulistyczne wcześniej,wiec optykowi pokazywałam
                wyniki ale wiem,ze koleżanki kupują soczewki kolorowe i raczej nikt o to nie pyta :/
                • f_emmefatale Re: ZABURZENIA POLA WIDZENIA 03.11.05, 18:44
                  Ja pytam,bo to dla mnie dosc istotne. mam jeszcze jedno pytanie...nie sa
                  niewyczuwalne...a to ze wzgledu na co? Czy barwa tworzy jakas powloczke i je
                  czuc? Czy miesieczne soczewki w przypadku kolorowych sa najkrocej terminoymi?
                  Obawiam sie,ze tak,bo wiem,ze niema jednodniowych,a w moim przypadku plyn..nawet
                  dla alergikow moze oznaczac powazne problemy.
                  • f_emmefatale Re: ZABURZENIA POLA WIDZENIA 03.11.05, 23:27
                    up
                    • bitch.with.a.brain Re: ZABURZENIA POLA WIDZENIA 04.11.05, 11:01
                      Ja nosze Johnsona kolorowe miesieczne - te podkreslające kolor, niebieskie,
                      zielone lub morskie. Sa niewyczuwalne.nie wiem na czym to polega ale czuje sie w
                      nich lepiej niz w bezbarwnych Johnsona.Używam od roku i jestem
                      zachwycona.Zupelnie nei mzieniaja widzenia
                      • ooo7 Na spróbowanie zobacz tu 04.11.05, 11:23
                        Na allegro możesz kupić sobie jedną parę na spróbowanie
                        www.allegro.pl/show_item.php?item=70928139
                        • zusiak1 freshlooki 04.11.05, 13:30
                          Nie używałam innych kolorowych, tylko te Freshlooki, więc trudno mi powiedzieć,
                          dlaczego czuję je na oku, a bezbarwnych Bausch& Lomba w ogole. Przypuszczam, że
                          to może być spowodowane tym niedobranym promieniem krzywizny, sprzedawczyni
                          powiediała mi, ze "Nie będzie różnicy" no więc kupiłam te freshlooki, ale skoro
                          opnie na temat tych innych są dobre, to myśle, że warto ich spróbować i na
                          pewno następnych razem kupie innej firmy. O tych freshlookach mogę powiedzieć
                          na pewno to, że są trochę grubsze niż bezbarwne, których używam, to też na
                          pewno ma wplyw na niższy komfort noszenia.
                          Podsumowując to jak tak poczytałam o opiniach dziewczyn o innych soczewkach, to
                          te freshlooki są do bani - mają co prawda piękny, naturalnie wyglądający
                          kolor , ale się w nich męczę, dlatego zakładam tylko na wyścia Pozdrawiam
    • frezja66 Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka 04.11.05, 15:07
      a w jakiej cenie sa takie jednodniowe soczewki? czy tam jednorazowe? nie znam
      sie :-/
      • f_emmefatale Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka 04.11.05, 19:00
        Ja nosze soczewki jednodniowe Focus dayiles.

Kosztowały mnie 75 zlotych-30 sztuk. Kupilam 2 lata temu i dostalam 5 gratis.

Zakupiłam w salonie l'optique (w duzych centrach handlowych). Badanie bezpłatne.
        Sa one uniwersalne,wiec nie trzeba miezyc oka. Pani okulistka wypisala recepte i
        z nia do kasy.

Sa nie wyczuwalne, miekkie-nie szklane. Po okolo 10 godzinach czuje suchosc
        oka,ale soczewek dluzej sie nie powinno nosic,bo to nie zdrowe.

Polecam-sa naprawde wygodne. Pozdrawiam
        • f_emmefatale Re: Do noszacych kolorowe soczewki pytan kilka 05.11.05, 11:17
          Up -bo niewiem czy przeczytałaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka