Dodaj do ulubionych

Prośba -do fryzjerów ;-)

09.11.05, 21:52
Mam ogromną prośbę. Zgodnie z sugestiami mojego fryzjera zakupiłam sobie farbę
Majirel (mam blond włosy) i do tego wodę utlenioną 9%. Dotychczas używałam
"zwykłej" farby L'oreal, tylko na odrosty, ale i tak niszczyła moje włosy.
Stąd sugestia bym spróbowała farby profesjonalnej. Mam tylko mały problem, jak
wymieszać farbę z tą wodą, tzn. w jakich proporcjach? Będę wdzięczna za radę.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • pipi_bipika Re: Prośba -do fryzjerów ;-) 10.11.05, 16:38
      Ponawiam pytanie :-)
      • mati711 Re: Prośba -do fryzjerów ;-) 10.11.05, 18:06
        Witaj jestem fryzjerem ktory pracuje na profesjonalnych farbach loreal podaj mi
        tylko nr odcienia farby i jaki masz naturalny kolor wlosow to podam ci
        proporcje mieszania ok
        • pipi_bipika Re: Prośba -do fryzjerów ;-) 10.11.05, 18:29
          Witam fryzjera ;-) Dotychczas farbowałam L'orealem bardzo, bardzo jasny
          popielaty blond, teraz chcę potraktować odrosty farba Majirel 9, 13, kupiłam
          wodę 9 procentową, tak sugerował mój fryzjer. Będę wdzięczna za informcję.
          Pozdrawiam gorąco!!!
          • mati711 Re: Prośba -do fryzjerów ;-) 10.11.05, 20:50
            witaj, nie napisalas jaki jest twoj naturalny kolor wlosow tzn tych odrostow
            jest to bardzo wazne, poniewaz odcien 9.13 czyli bardzo jasny blond popielato-
            zlocisty( tzw bezowy) jest odcieniem o innym refleksie i 1 ton ciemniejszym niz
            ten poprzedni czyli 10.1 - bqrdzo bzrdzo jasny blond popielaty ktory jest
            odcieniem tzw rozjasniajacym blondu - czy ten odcien to tez byl z majirela.
            Generalnie jesli twoja naturalna baza jest jsnym blondem to nie ma problemu
            jesli jest ciemniejsza niz jasny blond odrost wyjdzie zoty lub zlocisty
            niestety.Proporcja mieszania to na 50 ml kremu majirel dodajemy 75 ml wody
            utlenionej.trzymamy 35 minut pozniej dodajemy troche letniej wody robimy masaz
            wlosow i splukujemy.Po farbowaniu majirelem powinno sie uzyc szamponu
            technicznego do neutralizacji optimaseur post.Ewentualnie dobrej maski do
            wlosow.Ale tak jak pisze odcien 9.13 jest innym refleksem i wszystko zalezy od
            naturalnej bazy.Generalnie przy farbach majirel wode 9% daje sie do kolorow na
            poziomie 10 i tzw silnie rozjasniajacych z serii majiblond.
            • pipi_bipika Re: Prośba -do fryzjerów ;-) 10.11.05, 21:41
              Dlatego zawsze wybieram mężczyzn fryzjerów. Takiej rzeczowej i fachowej porady
              się nie spodziewałam. Odrost ma dziwny kolor..hmmm... taki szaro mysi, na pewno
              nie bardzo jasny, raczej ciemniejszy szary:( zastanawiam się więc dlaczego
              fryzjer proponował akuratnie majirel 9, 13?? Wyjdzie więc odcien ciemniejszy nic
              mam pozostałe włosy. Szkoda, dotychczas mnie kobitki zaczepiały na ulicy pytajac
              o kolor i fryzure, a ja wszytsko sama :-) Drogi Panie Fryzjerze niezastąpiony-
              cóż mam teraz czynić? Co mi radzisz?
              • mati711 Re: Prośba -do fryzjerów ;-) 11.11.05, 16:24
                Witaj,wiem ze ten kolorek tzn 10.1 jest bardzo oryginalny i ladny coz moge
                doradzic 9.13 to inny refleks odrost jest szarawy moze wyjsc lekko zloty ale
                bedzie na pewno inny niz reszta wlosow przy dlugich wlosach tzn takich przed
                ramiona co najmniej nie bedzie to widoczne mozesz dac ten odcien na cala
                dlugosc i odrost na 35 minut ale tak jak pisze na dlugosciach bedzie blond o
                odcieniu zimnym bo 9.13 to gama chlodnych bezow co do odrostu moze byc zlotawy.
                Nie mam pojecia dlaczego fryzjer ci tak doradzil ja bym polecil raczej odcien
                na tym samym poziomie jasnosci co ten poprzedni a np dalbym 10.21 ktory jest
                bardzo oryginalny a rowniez zimny tzn bardzo bardzo jasny blond popielato -
                opalizujacy.Pozdrawiam
                • pipi_bipika Re: Prośba -do fryzjerów ;-) 11.11.05, 19:24
                  Dziękuję - dam znać, co mi wyszło na odroście, ale w przyszłości chyba sięgnę po
                  10,21, słyszałam o tym odcieniu, ze jest genialny. Dziękuję za wszystkie rady.
                  Naprawdę jestem zobowiązana. Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka