Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz Shiseido

IP: proxy / 213.25.97.* 11.10.02, 10:52
Dziewczyny,
Bardzo proszę o Wasze opinie na temat kremu "TS Day Protective Moisturizer
SPF 15". Wczoraj pani z GC bardzo go zachwalała - szczególnie na okres
jesienno - zimowy (mam cere mieszaną). Bardzo chciałabym jednak poznać
praktyczne uwagi.
Pozdrawiam
Ola
Obserwuj wątek
    • hokusai Re: Jeszcze raz Shiseido 11.10.02, 12:29
      Dostalam wczoraj probki, wiec odpowiem ci za kilka dni. Ja mam cere sucha i ten
      krem tez mi polecono. Zobaczymy. BTW kupilam ostatnio blyszczyk do ust SHiseido
      i jestem nim zachwycona. Jest lekki, nie lepi sie, nie czuje go na ustach, a
      wyglada pieknie (ja mam kolor G2). Pozdrawiam
    • superkiki Re: Jeszcze raz Shiseido 11.10.02, 13:00
      Gość portalu: thira napisał(a):

> Dziewczyny,
      > Bardzo proszę o Wasze opinie na temat kremu "TS Day Protective Moisturizer
      > SPF 15". Wczoraj pani z GC bardzo go zachwalała - szczególnie na okres
      > jesienno - zimowy (mam cere mieszaną). Bardzo chciałabym jednak poznać
      > praktyczne uwagi.
      > Pozdrawiam

Mam cere mieszana i wrazliwa. Stosowalam ten krem wiosną. Moim znaniem to
      bardzo przecietny krem za nieprzecietna cene (40 ml kosztowalo chyba 280 pln).
      Niedostatecznie nawilzal miejsca bardziej suche (policzki), swiecilo mi sie
      czolo. Lepsze i tansze moim zdaniem to Clarins Fluide/Creme Desalterant spf 15
      albo EL LightSource spf 15, a nawet Clinique WE spf 15.
      BTW, w warszawskiej GC na Shiseido sa dwie laski - jedna mloda, b. fajna, druga
      starsza i, szczerze mowiac, srednio kompetentna (usilowala mi wcisnac L3. mam
      L1 i jest dla mnie idealny).

moje 3gr.
      • Gość: thira do superkiki :-) IP: proxy / 213.25.97.* 11.10.02, 15:45
        Bardzo zainteresowały wmnie te 2 kremy, które wymieniłaś - Clarins i Clinique.
        Czy mogłabyś napisac coś więcej o nich (chodzi wyłącznie o rady praktyczne)???
        Pozdrawiam
        Ola
        • superkiki Re: do superkiki :-) 11.10.02, 15:58
          Gość portalu: thira napisał(a):

> Bardzo zainteresowały wmnie te 2 kremy, które wymieniłaś - Clarins i
          Clinique.
          > Czy mogłabyś napisac coś więcej o nich (chodzi wyłącznie o rady praktyczne)???

Claris ma dwie wersje - fluid i krem, wiec mozesz lepiej dobrac cos sobie do
          swoich potrzeb. Ja uzywalam fluidu, mimo ze normalnie wybieram wersje kremowe
          kosmetykow innych firm (ale bylo to latem). Poza tym strrrasznie podoba mi sie
          jego zapach, ale to oczywiscie sprawa indywidualna. Ma na 100% skuteczne filtry
          anty UVB/A (sprawdzalam skad). Teraz moze byc problem ze zdobyciem (w Polsce)
          probek, bo zmienia sie dystybutor.
          Clinique jest tylko w kremie. Uzywalam go zeszla zima, i byl ok. Jest
          nieco "ciezszy" od Shiseido, wiec IMO lepiej sprawdza sie w mrozne dni.

Teraz uzywam Chanela Fluide Multi Protection z spf 25, jest fajny bo nietlusty.
          Ja uzywam go na krem, ale z nieco bardziej przetluszczajaca sie cera
          probowalabym go solo.

Jak zawsze, reakcja skory to sprawa indywidualna, wiec bierz probki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka