Dodaj do ulubionych

najlepszy zabieg kosmetyczny dla trzydziestolatki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 02:36
z przetłuszczającą się skórą... co polecacie i w jakim gabinecie (warszawa)?
Obserwuj wątek
    • matysia_k Re: najlepszy zabieg kosmetyczny dla trzydziestol 24.11.05, 07:28
      \Cokolwiek zechcesz sobie zaaplikowac, moim zdaniem najpierw warto zrobic sobie
      mikredermabrazję, porządny peeling, tzw."otwarcie skóry" i nastepnie zabieg, bo
      masz pewnośc ze wchłanialnosc zastosowanych preapratów bedzie bliska ideałowi:)
      Z własnego doświadczenia oraz z pracy.
      Szczególy na priwa mogę Ci pdac. Sama wykonuję takie zabiegi i oczywiscie sobie
      równiez je aplikuję.
      Mozesz do mnie wpaść do gabinetu w Warszawie, to o wszystkim Ci opowiem.
      • Gość: Karolina Re: najlepszy zabieg kosmetyczny dla trzydziestol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 07:43
        Nie rozumiem, Martysia. Nie jesteś jak sama piszesz kosmetyczką, ale w
        gabinecie kosmetycznym robisz ludziom mikrodermabrazję? O co codzi? Jesteś
        manikiurzstką, a mikrodermabrazja to hobby?
        • matysia_k Re: najlepszy zabieg kosmetyczny dla trzydziestol 24.11.05, 07:51
          Jestem lekarzem, zajmuje sie medycyna estetyczną i miedzy innnymi tez
          mikrodermabrazją. Mam podesłać kwalifikacj czy moje słowo wystarczy?
          • Gość: Karolina Re: najlepszy zabieg kosmetyczny dla trzydziestol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 07:54
            Dzieki za info. :-)
      • Gość: catalunya Re: najlepszy zabieg kosmetyczny dla trzydziestol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 13:41
        matysia: dzieki za podpowiedz, faktycznie, mikrodermabrazję już robiłam i skóra
        po niej po prostu chłonie wszystkie kosmetyki jak nigdy dotąd. Teraz pytanie -
        co moze chlonąć, polećcie jakieś skuteczne i przyjemne zabiegi pls
        • Gość: eda do matysia IP: *.w83-193.abo.wanadoo.fr 24.11.05, 15:02
          czy mozesz mi przeslac swoje namiary , moze bym odwiedzila twoj gabinek jesli
          moge oczywiscie, moj priv edafr@poczta.onet.pl
          • matysia_k Re: do matysia 24.11.05, 16:02
            Wysłałam info na priv, przepraszam chyba poszło w kilku egzemplarzach, mam
            problemy z pocztą.
            Ktoś jeszce chętny na bezpłatna konsultację?
            • mikams75 Re: do matysia 24.11.05, 16:30
              ja bym byla chetna, poprosze info na maila gazetowego.
          • robbi2 Re: do matysia 26.11.05, 19:01
            Ja również proszę o namiary na maila gazetowego.
        • matysia_k Re: najlepszy zabieg kosmetyczny dla trzydziestol 24.11.05, 15:46
          MOzesz sobie zafundowac każdy zabieg kosmetyczny, ale ja zawsze mówię pacjentom
          ze najwaniejsza jest ich wspólpraca ze mna.Ja zrobie zabieg (Ja osobiscie robie
          dość mocne zabiegi) natomist oni w domu MUSZĄ stosowac maseczki nawilżające i
          odzywcze a do tego kremy.I na zmiane, jak tylko jedno sie wchłonie, to
          następne. Skroy nie da się przekarmic- jak nie bedzie chciała juz wchłaniac to
          napewno zauwazysz.
          W momencie gdzy zaczyna sie intensywne złuszczanie można sobie zrobic domowy
          peeling.
          i już:)
          • Gość: basiek13 Re: Do Matysi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:55
            Są różne zdania na temat traktowania cery naczynkowej kwasami, możesz mi
            powiedzieć jak to jest. Mam sucha , naczynkową cerę, czoło z 3 zmarchami, które
            chetnie bym jakoś wyprasowała (nie botoxem!)czy mogłabym poddać się wyżej
            wymienionym zabiegom.
            • matysia_k Re: Do Matysi 24.11.05, 17:13
              Jest taka teoria, że niektore kwasy, np.laktobionowy ale nie tylko działaja
              wzmacniajaco wręcz na naczynka..
              Ja z kolei robie na takiej skorze mikrodermabrazje delikatna a potem aplikuje
              apmułke wit.c ultradzwiekami.
              A zmarszczki ? naparwdę zacznij od mikrodermabrazji,.Ja jestem jej wielka
              fanką.Ale mocnej, porzadnej na czole, delkiatnej na naczynkach.
              Kwasy czemu nie, ale musisz pamietac, że po glikolu normalnym zachowaniem skóry
              jest wysyp zmian ropnych.
              • basiek13 Re: Do Matysi 24.11.05, 19:50
                Dziękuję ale zapytam jeszcze czy są gotowe produkty do mikrodermabrazji czy
                powinnam robic to w gabinetach.
                • matysia_k Re: Do Matysi 24.11.05, 23:13
                  Mikrodermabrazja w gabinecie robiona jest maszyna, natomiast to czym mozesz sie
                  potraktowac w domu to sa kosmetyki.
                  Ja jako lekarz robię dość mocne zabiegi, oczywiście za porozumieniem stron i
                  zupelnie nie ma sie to do domowego peelingu....
    • Gość: Moniczka Do Matysi IP: *.range86-139.btcentralplus.com 24.11.05, 23:49
      Ja mam wielki problem z moja skora- mialam 4 razy robiona mikrodermabrazje i
      uwazam ze to pieniadze wyrzucone w "bloto". Nie ma ZADNEGO efektu. Teraz
      zastanawiam sie nad kwasem migdalowym ( kwasy AHA juz przechodzilam - zero
      ofektu) Dodam ze mimo 33 lat mam straaasznie tlusta cere, z pojawiajacymi sie
      wypryskami i olbrzymimi porami. Moze cos poradzisz? Z gory dziekuje
      • matysia_k Re: Do Matysi 25.11.05, 00:06
        Moze miałas mikro robione przez kosmetyczkę? Jest OLBRZYMIA róznica miedzy
        kosmetyczna mikrodermabrazja i lekarską...Zapraszam Cie do pokazania mi skóry o
        ile mieszkasz w Warszawie..
        A co do tego peelingu.. watpie,żebys byla bardziej zadowolona niz z
        nikrodermabrazji.Jesli robisz to u kosmetyczki to max moc moze byc 40 %, bo wg
        prawa moga wyykonywac maksymalnie..ZAstanów sie na peelingiem
        lekarskim.Proponuje glikol, ale coz,poprosze chociaz o zdjęcie skóry..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka