Dodaj do ulubionych

Gładka skóra?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 22:38
No właśnie. Chciałabym mieć skórę taką głądką i lśniącą, apetyczną, bo teraz
to jednolitej tekstury bynajmniej nie ma. Co używacie do tego? Byleby nie
było za drogo, bo jestem tylko studentką...
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: Gładka skóra? IP: *.acn.waw.pl 26.11.05, 22:55
      Polecam niemiecki balsam Eldena (koniecznie niemiecki), kosztuje 8 zł za 500
      ml. Do kupienia na Allegro. Tak gładkiej skóry, jak po tym balsamie nie miałam
      po zadnym polskiej produkcji 9chociaz inne polskie kosmetyki mi słuza i bardzo
      je lubie). Jesli chodzi o balsamy, polecam wylacznie niemiecka Eldenę.
      • aaliyah83 Re: Gładka skóra? 27.11.05, 09:04
        ja uzywam poprostu po kapieli oliwki Johnsona. Zaluje z etak pozno odkrylam. Nie
        lubie balsamów bo nei lubilam ichnakladania i nawte po tych najlepszych czulam
        ze jestem czyms wymazana. O oliwke naklada sie raz dwa na mokra skore a po
        chwili jest uczucie jakby skora byla mieciutka sama z siebie (a nie bo jest
        wymazana).
        • asiek_asiekowaty Re: Gładka skóra? 27.11.05, 11:00
          To juz wolalabym uzywac olejow roslinnych, zamiast oliwek dla dzieci (albo
          oliwki Bubchen). Naturalne i zdrowsze. Inaczej rownie dobrze mozna smarowac sie
          wazelina.
          • Gość: Aneta Re: Gładka skóra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:31
            Ale autorka wątku mówiła o skórze twarzy czy reszty ciała?
            • Gość: agata Re: Gładka skóra? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 13:47
              Jak dla mnie najlepszym specyfikiem na gładką skórę jest zimny prysznic po
              kąpieli, który zamyka pory skóry. Jeśli mam wysuszoną skórę to stosuję
              jakikolwiek balsam, ale tylko wtedy.
    • jade.fox Re: Gładka skóra? 28.11.05, 01:23
      Do wygładzenia skóry najlepszy jest peeling kawowy - mieloną kawę zalewasz
      wrzątkiem, (można też użyć fusów) dodajesz żelu pod przysznic, oliwki lub miodu
      i taką papką nacierasz ciało. Po spłukaniu zrób sobie naprzemienny ciepło zimny
      prysznic, wspaniale ujędrnia skórę.
      Taki peeling kosztuje grosze a efekty są super, po pierwszym peelilingu miałam
      niesamowicie gładką skórę, nie mogłam się nadziwić i cały czas gładziłam swoje
      nogi!!
    • Gość: indygobebe Re: Gładka skóra? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 28.11.05, 09:38
      Studencki zestaw - sama korzystam:
      najpierw trzeba się dokładnie wydepilować
      peeling z gruboziarnistej soli /lub z cukru + miód płynny
      = ja to zawsze robię peeling specjalną rękawicą
      oliwka Johnson's Baby / lub Mleczko do ciała Dove Nutri Body Milk
      Efekt jest niesamowity, bardzo bardzo gładka skóra.
      • Gość: aldrei Re: Gładka skóra? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 22:18
        Chodziło mi o skórę ciała, dzięki, wyprobuję waszych sposobów :]
        • Gość: ma oliwka dżonsons:] IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 30.11.05, 15:22
          czytalam,ze firma johnssons testuje na zwierzętach swoje kosmetyki :/
          • arletta.wagner Re: oliwka dżonsons:] 30.11.05, 15:26
            jakoś przeżyje :) używam oliwki johnsona od lat,a w ciązy przeszłam tylko na
            tą w zelu.efekt- skóra jak u mojej córci i ani jednego rozstępu :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka