Dodaj do ulubionych

Naczynka krwionośne

IP: 217.153.210.* 28.11.05, 12:25
Czy któraś z forumowiczek zdecydowała się na ich laserowe zamykanie? Jesli
tak to gdzie? Pomożcie proszę, bo naczynka zaczynają być tak widoczne, że
żaden podkład nie jest w stanie sobie z nimi poradzić :((( Jestem załamana...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Naczynka krwionośne IP: 217.153.210.* 28.11.05, 14:16
      Dziewczyny, pomóżcie proszę...
      • Gość: polla4 Re: Naczynka krwionośne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:22
        tak, zmaykałam u dermatologa lansentronem. Problem polegał na tym, że przy mojej
        nadreaktywnej buźce twarz zrobiła się od razu bardzo czerwona i pani dermatolog
        nie mogła "wyłapać" wszystkich naczynek. W sumie jak policzyłam, zamknęła mi ok.
        8 w tym jeden mały wylew. Po paru dniach robi ci się mały strupek, w tym czasie
        nie możesz myć twarzy ani wychodzić na ostre słońce! Efekt jest dobry, co nie
        znaczy że problem z naczynkami znika na zawsze, trzeba okresowo ponawiać taki
        zabieg. Mnie to kosztowało ok. 80 zł
        • Gość: Marta Re: Naczynka krwionośne IP: 217.153.210.* 28.11.05, 16:26
          Polla4...strasznie Ci dziekuje... Ja zamiast siateczki, mam wyrażnie
          rozszerzonych kilka :pajączków". A co to jest ten lansentron? Ja slyszalam o
          laserze argonowym...
          • polla4 Re: Naczynka krwionośne 28.11.05, 17:41
            lansetron (lub lansentron)to takie urządzenie z cieniutką igiełką, którą zamyka
            się właśnie naczynka. Czujesz tylko delikatne "uszczypnięcie" i nie ma żadnego
            bólu. Zamknięcie jednego naczynka trwa zaledwie parę sekund
        • Gość: Nessie do polli IP: *.acn.waw.pl 29.11.05, 21:31
          Czy cena zabiegu zależy od liczby zamykanych naczynek? Bo ja mam do zamknięcia
          dokładnie 2 pajączki, po jednym przy każdym skrzydełku nosa (pozostałość po
          sterydowej terapii ŁZS)... Nie wiem, czy jest sens płacić 80 zł tylko za dwa
          naczynka - skąpiradło jestem ;)
          • Gość: polla4 Re: do polli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:29
            jak pójdziesz prywatnie to tak czy inaczej zapłacisz ok. 100 zł. - wizyta + zabieg
            • Gość: Nessie Re: do polli IP: *.acn.waw.pl 29.11.05, 22:41
              Dzięki. Chyba się wstrzymam, aż mi się więcej tych naczynek zrobi... :/
    • Gość: Marta Re: Naczynka krwionośne IP: 217.153.210.* 29.11.05, 10:21
      Dziewczyny...czy naprawdę żadna z Was nie ma problemów naczyniowych??
    • reniferek1 Re: Naczynka krwionośne 29.11.05, 10:29
      Zamykanie naczynek laserem przynosi niestety krótkotrwały efekt. Cera
      naczynkowa ma to do siebie, że w jednym miejscu zlikwidujesz peknięte naczynku,
      to pojawi się ono w drugim. Warto raczej uszczelnić naczynia krwionośne, niż
      doraźnie je usuwać.
      • Gość: Marta Re: Naczynka krwionośne IP: 217.153.210.* 29.11.05, 10:32
        A w jaki sposób można je uszczelnić?
        • Gość: polla4 Re: Naczynka krwionośne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 11:28
          to osobna bajka, oczywiście nie zapominam o uszczelnianiu - profilaktycznie
          łykam cerutin - dwie tabletki dziennie. Do tego kosmetyki dla cery naczynkowej,
          dla mnie niezawodny jest pharmaceris
    • Gość: Ania Re: Naczynka krwionośne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 17:32
      ja mialam zabiegi laserowe, w prawdzie nie mam pajaczkow tylko 'obfite' rumience. Na zabiegu bylam 4 razy po 15min, jeden taki zabieg kosztowal mnie 250zl... wiem w ch***** kasy, ale nie o to chodzi. Efektow nie widzialam i nie widze do dzis, w zamian cierpialam ogromnie (moze mam bardziej wrazliwa buzke), chodzilam opochnieta po oczy i w bablach (po oparzeniu to normalne). Wiec to nie bylo moj przyjemny okres zycia przyznam, nie wyczymalam tego bolu wiec zrezygnowalam. Teraz uzywam tylko 'zielonych' kosmetykow. Pozdrawiam i zycze powodzenia
      • Gość: polla4 Re: Naczynka krwionośne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:39
        aniu, napisz proszę o tym zabiegu: to była może jonoforeza? Masz problemy z
        rumieniem? Napisz co stosujesz i jak efekty
        • Gość: Ania Re: Naczynka krwionośne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:50
          Polla... jesli jestes wiecej zainteresowana watkiem 'rumiencow' itp zapraszam na forum:
          webplus.d8b.pl/comp/forum/index.php?idm=2368
          dowiesz sie wszystkiego o roznych zabiegach nie tylko jonoforezy :) pozdrawiam
          • Gość: polla4 Re: Naczynka krwionośne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:38
            Aniu!Bardzo dziękuję Ci za tego linka. Na szczęscie nie mam aż takich
            problemów,ale porady przydadzą się na naczynka:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka