Dodaj do ulubionych

krótkowłose, "poczochrane dziewczyny" - woski

IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 07:25
Mam prośbę: byłam u Krzysia Hormona, mam krótkie włosy "poczochrane", jak to
ujął (z opisu to brzmi podobnie do fryzury Agul). Uczesali mnie tymi
włókienkami, niestety, mój domowy "Out of bed" L'Oreala to nie to samo, nie
dało sie powtórzyć. Dziewczyny, co lepiej kupić, tego claya (cleya) L'Oreala
czy te cholerne włókienka? Warto kupować jedno i drugie, czy to dublowanie? A
może jest jeszcze coś lepszego na krótkie włosy? Polećcie coś, proszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: JoP Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.tpg.pl 16.10.02, 09:28
      Najlepsze, co mi dotąd wpadło w łapy z wosków do rozczochrywania to Schwarzkopf
      Shape Up z profesjonalnej serii OSIS Styling. Genialny, nawet niewprawna osoba )
      (=ja) osiąga artystyczny efekt rozczorchania jaki chce. Kosztuje 40 zł.

JoP
      • Gość: marla Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 07:05
        Dzięki, a gdzieś, najchętniej w większych galeriach handlowych, można kupić
        Schwartzkopa i Keune? Bo L'Oreal widuję tam dość często. No i ponawiam pytanie:
        czy warto dublować te środki, jak włókienka i clay, czy też wystarczy jeden?
        • Gość: JoP Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.tpg.pl 17.10.02, 08:26
          Gość portalu: marla napisał(a):

> Dzięki, a gdzieś, najchętniej w większych galeriach handlowych, można kupić
          > Schwartzkopa i Keune? Bo L'Oreal widuję tam dość często.

Keune nie wiem, profesjonalne kosmetyki Schwarzkopfa - obawiam się - tylko w
          salonach, nigdzie indziej nie widziałam,i właśnie tam kupuję.

> No i ponawiam pytanie:
          > czy warto dublować te środki, jak włókienka i clay, czy też wystarczy jeden?

Hm, ja bym nie przesadzała i wypróbowała jeden, a jak efekt będzie OK, to bym
          przy tym pozostała.

JoP
          • Gość: rene Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.acn.waw.pl 17.10.02, 11:36
            krótka poczochrana to chyba fajowa, ja mam bardzo wystrzępioną, najlepiej zrób
            sobie zdjęcie i się pochwal:-) Bardzo mnie tą fryzurą zaintrygowałaś!!
            • Gość: marla Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 07:03
              Spróbuję coś znaleźć, nie mam skanera, ale dzięki. Fajna to ona jest, tyle, ze
              moim "out of bedem" nie bardzo umiem tak zrobić jak pani Ala od Krzysia
              nowoświatowego. Dlatego tak sie dopytuję, czy istnieje jakiś środek nieco
              lepszy.
              • Gość: Helena Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: 213.134.140.* 18.10.02, 12:06
                Gość portalu: marla napisał(a):

> Spróbuję coś znaleźć, nie mam skanera, ale dzięki. Fajna to ona jest, tyle,
                ze moim "out of bedem" nie bardzo umiem tak zrobić jak pani Ala od Krzysia
                nowoświatowego. Dlatego tak sie dopytuję, czy istnieje jakiś środek nieco
                lepszy.

Dla mni bezkonkurencyjny jest Clay L'Oreal Pro. Idealnie czochra, urtwala, a
                jednoczesnie nie przetluszcza i fryzura jest miekka i do poprawiania reka. Gum
                dla mnie jest za tlusty, daje efekt usmalcowania i nie wyobrazam sobie
                poprawiania wlosow w ciagu dnia bez mycia rak po kazdym dotknieciu.
                Przy okazji Clay jest zabojczo wydajny, bo ja przez 3 miesiace zuzlylam 1/3
                opakowania.
                Pozdrawiam
                H.
                • Gość: Margaret Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 18.10.02, 12:55
                  A czy Clay nadaje sie tylko do włosów krótkich?..Bo ja lubię te woski ;)
                  Loreala, Gum jest bardzo fajny , ten zapach..tylko ze rzeczywiscie ineco je
                  przetłuszcza.. Z drugiej strony nabłyszcza. A Clay zdaje sie"matowi"
                  Jak jest efekt-porównanie.
                  • babushka33 Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski 19.10.02, 22:54
                    Obecnie mam Gum i nie jestem nim zachwycona.Jak dla mnie za mało usztywnia
                    włosy i mimo,że fryzurkę udaje mi się nim ułożyć w miarę dobrze(mam do tego
                    wybitny antytalent),to jednak jakoś tak szybko mi oklapuje.Dużo lepszy był dla
                    mnie Pearl Styler Welli,włosy były sztywniejsze,takie igiełki i trzymały się
                    dużo lepiej.Ciekawa jestem jak działa clay,może jest mocniejszy,chociaż wydawał
                    mi się jakiś strasznie matowy.Troche boję się tych eksperymentów,bo kosmetyki
                    te nie są zbyt tanie,więc chyba znów wrócę do Welli,tylko niech skończę gum,bo
                    jest on b. wydajny.Pozdrawiam
                    • kotmanka OSIS 23.10.02, 17:54
                      kupilam ten wosk i jest swietny. dzieki za tip.
                      z tej serii od dawna uzywam tzw Sparkler - to co prawda powinno sie sprayowac
                      na suche wlosy, ale ja to daje na osuszone recznikiem, i mam wyraznie lepsze
                      potem po wysuszeniu, bardziej sypkie
      • Gość: katrina Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 21:13
        Gość portalu: JoP napisał(a):

> Najlepsze, co mi dotąd wpadło w łapy z wosków do rozczochrywania to
        Schwarzkopf
        >
        > Shape Up z profesjonalnej serii OSIS Styling. Genialny, nawet niewprawna
        osoba
        > )
        > (=ja) osiąga artystyczny efekt rozczorchania jaki chce. Kosztuje 40 zł.
        >
        > JoP

Długo Ci się fryzura trzyma po tym schwarckopfie? miałam z osis żel do loków,
        ale sklejał jak wściekły. teraz mam włąśnie krótke rozczpchrane.
    • Gość: a Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.chello.pl 23.10.02, 17:45
    • Gość: p Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.wcp.pl 23.10.02, 18:45
    • Gość: - Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski IP: *.wcp.pl 23.10.02, 18:56
      • znak_yrden Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski 26.10.02, 19:31
        sama mam 3 cm włoski, i z powodzeniem uzywam takiego "patee" (dosłownie
        paszteciku) z serii Garniera Fructis - w takim płaskim duzym pudełku, za 13
        zł. Wygląda jak wosk, ale jest takim jakby kremem, szybko wysycha, nieżle sie
        klei, zaiwera co prawda alkohol na 2 pozycji ale moich farbowanych włosów
        jakos to nie niszczy. Kosztuje ok. 13 zł.
        Najpierwsz suchę włosy suszarką, "na palcach" czyli bez szczotki, a potem
        układam pasemka i strączki i poczochrane kawałki tym "patee". i wygląda to b.
        dziewczęco i ładnie, przynajmniej zadaniem mego męża ;-)
    • amelia_ Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski 27.10.02, 01:33

• znak_yrden Re: krótkowłose, 'poczochrane dziewczyny' - woski 27.10.02, 13:16
        amelka, dołaczam sie do twoich wysiłków.

;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka