Dodaj do ulubionych

krem pod oczy dla 30-stki

16.10.02, 19:53
Witam. Prosze o poradę. Co polecacie pod oczy dla osoby która ma skończone 29
lat? Dodam że mam już drobne zmarszczki pod oczami i cere mieszaną. Dziekuję.
Pozdrawiam.
Ania
Obserwuj wątek
    • ciiii Re: krem pod oczy dla 30-stki 16.10.02, 23:50
      Helena Rubinstein Premium ForceC.
      Świetny.
      • reniaszka Re: krem pod oczy dla 30-stki 17.10.02, 07:38
        Mi się nie sprawdził, polecam za to z uporem maniaka Anty Gravity Clinique lub
        Vichy Reti C pod oczy, oba fajne i dają efekty (przynajmniej u mnie, bo jak
        wiadomo, na każdego co innego..itd....)
        • yosemite Re: krem pod oczy dla 30-stki 17.10.02, 09:36

ja rowniez jestem zadowolona z reti c. poza tym swietny
          jest moim zdaniem clinique all about eyes (leciutki,
          szybko sie wchlania, skora po nim jest mieciutka).
          • Gość: Małgosia Re: krem pod oczy dla 30-stki IP: 212.69.68.* 17.10.02, 11:20
            A ja polecam coś polskiego. Dax Cosmetics krem-żel pod oczy i na powieki. W
            takiej małej tubeczce. Kupiłam go niedawno (15zł) Na razie żadnych uczuleń itp.
            Myślę, że to dobry wybór. Firma całkiem niezła. Mam ich żel do zmywania twarzy
            i mleczko do zmywania oczu i twarzy. Bardzo fajne. Jestem zadowolona.

Pozdrawiam.
          • Gość: elve Re: krem pod oczy dla 30-stki IP: *.netland.gda.pl 18.10.02, 14:43
            a ja polecam testowanie kremów z witaminą c przed kupieniem ich. mnie reti-c
            potwornie nie podszedł - puchły mi powieki.
    • Gość: marz-ka Re: krem pod oczy dla 30-stki IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.10.02, 12:04
      kupiłam parę dni temu Visibly Young Neutrogeny (z miedzią).
      Muszę przyznać, że jestem miło zaskoczona. Ładnie się wchłania
      i fajnie napina skórę. Wcześniej miałam Active C La roche
      i efektów nie widziałam żadnych - ot taki przeciętny kremik :-)
      pozdrowienia
      • givenchy Re: krem pod oczy dla 30-stki 17.10.02, 12:20
        Marz-ko,
        ile kosztuje ten kremik Neutrogeny ?

Ja używam Nivea - Visage, ale średnio jestem zadowolona. Nie czuję żadnego
        napinania skóry.
        • marz-ka Re: krem pod oczy dla 30-stki 17.10.02, 12:30
          zapłaciłam za niego ok. 34-35 zł.
          Kremu Nivea nie miałam więc trudno mi porównać
          ale ten Neutrogeny naprawdę jest niezły:-)
          pozdrowienia
          • thea Re: krem pod oczy dla 30-stki 17.10.02, 13:04
            tak, tak. Ja tez dolaczam do zachwytow nad Neutrogena z miedzia. Szczegolnie w
            przypadku pierwszych niesmialych ;) zmarszczek warto sprobowac, bo efekty sa
            zachecajace a krem nie za drogi. Wyglada na to, ze w Polsce nawet taniej, bo ja
            np. zaplacilam 11 Euro. Osobiscie polecam, chociaz dla bardzo suchej skory moze
            niewystarczajaco nawilzac i wtedy mozna dodatkowo zastosowac cos silnie
            nawilzajacego.
            • Gość: kotmanka Re: krem pod oczy dla 30-stki IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 17.10.02, 19:42
              ja uzywalam tego "miedzianego" na dzien i tez przyznam ze calkiem ok. juz
              prawie kupilam ten pod oczy takze, troche sie wahalam bo jak to - bez witamin? -
              a teraz sie chyba zdecyduje jak mowicie ze fajny.
              • marz-ka Re: krem pod oczy dla 30-stki 17.10.02, 19:57
                o to ja przy okazji zapytam o ten "miedziany" na dzień
                bo też mnie korci, żeby go wypróbować :-))
                Czy do mieszanej i skłonnej do zaskórników cery
                będzie OK ??
                pozdrawiam
                • Gość: kotmanka Re: krem pod oczy dla 30-stki IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 17.10.02, 20:11
                  wydaje mi sie ze tak - ja mam wlasnie cere mieszana, z tym ze ja kupilam
                  fluid, "lotion" a nie krem. oba maja spf 20. fluid jest bardzo wydajny i
                  wystarczy malo nalozyc. troche dziwnie pachnie, ale poza tym bardzo ok!
                  pozdrowienia
                  • Gość: kotmanka Re: krem pod oczy dla 30-stki IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 17.10.02, 20:14
                    a jeszcze tak o napinaniu skory wokol oczu, to jak dotad jedyny krem ktory u
                    mnie sie sprawdzil pod tym "katem" to vichy liftactiv. on jest taki dosyc
                    gesty, ale naprawde wyraznie napina skore, nic sie nie swieci, na dzien jest
                    idealny. tyle ze troche mi sie znudzil - wiec teraz wyprobuje neutrogene!
                    • Gość: Trishna miedz IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.10.02, 23:39
                      dziewczyny , a mi jakos nie chce się wierzyc w cudowną moc miedzi, że tego
                      własnie skórze potrzeba, i ze niby neutrogena pierwsza na to wpadła???
                      • basia_kwiat Re: miedz 17.10.02, 23:58
                        Neutrogena nie jest pierwsza firma, ktora zastosowala miedz, ale jest pierwsza
                        na polskim rynku.
                        Seria z miedzią Neutrogeny jest wg mnie dobra, na pewno nie zawiera
                        składników szkodliwych, ale jak to jest z tą miedzią to już temat na cały
                        tekst. Czytałam różne wypowiedzi, opracowania, jedni wątpią, inni twierdzą,
                        że jednak ma jakiś wpływ. Co zostało na pewno udowodnione to wpływ miedzi na
                        gojenie ran, dlatego jest ona składnikiem serii przeciwtrądzikowych, ma
                        pomagać leczyć i goić wypryski, natomiast czy może mieć wpływ na produkcję
                        kolagenu nie jest tak do końca pewne. Seria Neutrogeny jak przystało na
                        amerykańską firmę pojawiła się poraz pierwszy w US, ale nie spotkała się z
                        dobrym odbiorem, w Polsce jest ona chyba lepiej przyjęta. Za granicą są
                        serie zawierające większe ilości miedzi, dla porównania, ilość miedzi w
                        kremach Neutrogeny wynosi: w kremie na noc 0,0079%, w kremie pod oczy 0,017
                        %, natomiast obecnie dostępne są już preparatay zawierające 0,28 % miedzi.
                        Przytaczam to na podstawie testów wykonanaych przez "Copper analysis by
                        Evergreen Laboratories, Redmond, WA".
                        • Gość: Trishna Re: miedz IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.10.02, 11:30
                          dzieki Basiu, tak juz mam że jestem raczej sceptyczna, bardziej wierze w bardzo
                          dobre nawilzajace wlasciwosci tego kremu ( nie wiem jaki ma skład)
                          Jednak słyszałam już tyle dobrych opinii, tutaj ze nie wykluczone że sama sobie
                          kupie ten krem, zwłaszcza pod oczy :)
    • Gość: agul Re: krem pod oczy dla 30-stki IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 18.10.02, 11:33
      Ja polecam anti gravity clinique'a którego próbkę dostałam od anexxy w środę,
      ale już widzę efekty (po przeryczanym dniu i posmarowaniu nim skóry wokół oczu
      ani śladu zaczerwienienia i opuchlizny:-)
      Drugim moim faworytem jest dstress biothermu, leciutki, ładnie pachnie i
      wspaniale wygładza skórę wokół oczu.
    • yaga_ Re: krem pod oczy dla 30-stki 18.10.02, 16:07
      dziewczynki, a czy któraś juz próbowała kremów z serii AA, to jakaś nowość,
      niedawno widziałam reklamę , w serii są krem, żel i maseczka do oczu
      any news
      • coralin Re: krem pod oczy dla 30-stki 18.10.02, 16:39
        Widziałam wczoraj tę serię .Składa się z preparatów do kompleksowej pielęgnacji
        okolic oczu(coś na wzór serii pod oczy Matisa, którego firma Oceanic jest
        dystrybutorem w Polsce:))W sumie chciałam kupić jakiś preparat,ale nie mogłam
        dojść czy potrzebuję kremu pod oczy na noc czy pod oczy na dzień czy żelu
        kojącego .Ceny preparatów ok. 35 zł.W serii jest też maseczka na okolice oczu
        i płyn do demakijażu. Pewnie się skuszę na coś,bo coraz bardziej cenię tę
        firmę. Ostatnio kupiłam obłędny szampon AA z serii Spa Oceanica.
        • Gość: kotmanka Re: LiftActiv / Antigravity IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 18.10.02, 16:42
          Mialam spora probke Antigravity pod oczy i zawartosc wydaje mi sie baaaardzo
          zblizona do Vichy Liftactiv pod oczy. Tyle ze troche tansza.
          pozdrowienia
          • Gość: kotmanka Re: LiftActiv / Antigravity IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 18.10.02, 16:43
            Gość portalu: kotmanka napisał(a):

> Mialam spora probke Antigravity pod oczy i zawartosc wydaje mi sie baaaardzo
            > zblizona do Vichy Liftactiv pod oczy. Tyle ze troche tansza.
            > pozdrowienia
            Jezyk mi sie placze, sorry. Oczywiscie Vichy jest tansza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka