Gość: kasia IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.05, 11:19 j.w Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 05.12.05, 11:19 tylko nie na niebiesko, bo urodzi sie smerf;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: czy w ciąży można farbować włosy??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.05, 16:27 Oficjalnych przeciwskazań nie ma. Ja natomiast doradzałabym, abyś włosy WZMOCNIŁA, a nie osłabiła farbowaniem. Weź pod uwagę, że w 1-2 miesiące po porodzie nie ominie Cię problem poporodowego łysienia (tak to się niestety nazywa i wiele prawdy jest w tej nazwie)związanego z rewolucją hormonalną w organizmie. Ponadto karmienie piersią również osłabia włosy. Poczytaj sobie wątki o poporodowym wypadaniu włosów. Kobiety piszą o łysych plackach na głowie. Ja co prawda nie miałam takowych tylko dlatego, że z natury mam masę włosów na głowie, które i tak przerzedziły się. 10 miesięcy karmiłam, a dopiero 3 miesiące biore witaminy (karmiąc nie można). Jest dużo lepiej, ale i tak nie mam tylu włosów co miałam przed ciążą. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 05.12.05, 16:37 Nie wiem skąd masz takie informacje, że nie można brać witamin podczas karmienia. Mnie lekarz zapisał właśnie witaminy (po porodzie dopadła mnie anemia), które i tak brałam przez całą ciążę. Grunt żeby nie były to żadne Centrumy czy inne Falvity. Np. Materna, Elevit, Prenatal to dobre rozwiązanie. Wracając do sedna, ja również nie polecałabym farbowania włosów w ciąży, zwłaszcza farbami na bazie amoniaku. Spytaj swojego lekarza o hennę, czy inne bardziej "naturalne" metody, np. płukanie w naparze z rumianku czy herbaty. Pzdr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Sprostowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.05, 19:05 Przyznaję, że nieprecyzyjnie wyraziłam się w kwestii witaminek. Karmiąc piersią oczywiście nie można brac zestawów witaminowych przeznaczonych TYLKO do poprawy stanu włosów, skóry, paznokci typu: SILICA, REVALID, SKRZYPOVITA, INNEOV - gęstość włosów itp. Natomiast jak najbardziej (w trakcie karmienia) można brać witaminy zażywane podczas ciąży typu: Materna, Prenatal, elevit. Ja przez 10 m-cy karmienia brałam profilaktycznie Maternę - polecam. Nie polecam preparatu VIBOVIT MAMA - wywołuje mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Sprostowanie 05.12.05, 20:22 Też polecam Maternę :-) Z resztą te Silica i pochodne nie są warte wyprawki - to taki erzac, kupa reklamy i nic więcej. Mój lekarz wyśmiał te preparaty witaminopodobne. Naprawdę wartościowe witaminy to właśnie te dla kobiet w ciąży i Geriavit. Można je stosować niezależnie od wieku i wielkości macicy, bo ich rzekome przeznaczenie jest tylko orientacyjne ;-) Na wypadanie włosów podczas połogu i później polecam odżywkę Henna Treatment Vax. Stosowałam raz na tydzień i prawie nie "gubiłam" włosów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: Sprostowanie 09.12.05, 11:56 ja tez niestety musze ufarbowac wlosy bo za 2 tyg biore slub a mam sporo odrosy na jasnych wlosach, slyszalam ze farby nie sa szkodliwe no ale w granicach rozsadku, tez mam cienkie wlosy i nieduzo ich i boje sie ze po poprodzie bede lysa no ale coz jak narazie musze je ufarbowac a potem zrobie im przerwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:04 dlatego zwykle robi się odwrotnie, najpierw ślub, potem ciąża ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Sprostowanie IP: *.crowley.pl 09.12.05, 12:40 Ulżyło Ci ? Nie ma czasem Forum Złośliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: Sprostowanie 10.12.05, 21:18 gdybym tak zrobila to bym chyba nigdy slubu nie miala, jestem z moim chlopakiem 11 lat i co roku odkladalismy ta decyzje ze wzgledu na mieszkanie a kiedy zaszlam w cize to i mieszkanie sie znalazlo o mamy mobilizacje to slubu wiec jak nie wiesz jaka kto ma sytuacje to sie nie wypowiadaj tak dziwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marylucky Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 09.12.05, 12:07 ja nie wiedziałam nic o tym, żeby w ciąży nie można było farbować włosów i farbowałam zwykłą rozjaśniającą farbą za 15 zł co by z 9 miesięcznym odrostem nie chodzić ;).. No i nic strasznego się nie przytrafiło, ani dziecku, ani włosom. A że po ciąży wypadają to normalka- z farbowaniem czy bez. A to że potem odrastają to drugi fakt, zagęszczają się z powrotem do pierwotnego stanu. A jeśli się boisz mimo wszystko to poproś dobrego fryzjera, żeby kładł farbę na odrost w minimalnym odstępie od skóry głowy- nie widać różnicy a śpisz spokojnie czego w ciąży i nie- ciąży życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
q_211 Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 09.12.05, 12:53 włosy farbuję od 10 lat i w tm czasie byłam dwa razy w ciąży farbowałam i nic złego się nie stało a po porodzie i tak włosy wypadają,tym co farbują i tym co nigdy tego nie robiły >gratylacje z okazi Slubu Odpowiedz Link Zgłoś
kismet3 Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 09.12.05, 12:55 Oczywiście ,ze można!! Odpowiedz Link Zgłoś
arletta.wagner Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 09.12.05, 12:59 farbowałam w ciąży włosy 3 razy - z tego ostatni raz na 3 dni przed cc.kolor szybciej ,,chwytał".po ciązy włosy mi nie wychodziły wogóle ale nie karmiłam piersią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: czy w ciąży można farbować włosy??? IP: 217.11.140.* 09.12.05, 13:31 Można , nie można- zdania podzielone. Ja farbowałam ( rozjaśnianie) co 1,5 mca i wszystko ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamant Re: czy w ciąży można farbować włosy??? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 17:16 I ja farbowałam choć borykałam sie z obawami. Wszystko było i jest ok... Odpowiedz Link Zgłoś