Dodaj do ulubionych

czy w ciąży można farbować włosy???

IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.05, 11:19
j.w
Obserwuj wątek
    • cioccolato_bianco Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 05.12.05, 11:19
      tylko nie na niebiesko, bo urodzi sie smerf;)
      • Gość: weronika Re: czy w ciąży można farbować włosy??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.05, 16:27
        Oficjalnych przeciwskazań nie ma.
        Ja natomiast doradzałabym, abyś włosy WZMOCNIŁA, a nie osłabiła farbowaniem.
        Weź pod uwagę, że w 1-2 miesiące po porodzie nie ominie Cię problem
        poporodowego łysienia (tak to się niestety nazywa i wiele prawdy jest w tej
        nazwie)związanego z rewolucją hormonalną w organizmie. Ponadto karmienie
        piersią również osłabia włosy. Poczytaj sobie wątki o poporodowym wypadaniu
        włosów. Kobiety piszą o łysych plackach na głowie. Ja co prawda nie miałam
        takowych tylko dlatego, że z natury mam masę włosów na głowie, które i tak
        przerzedziły się. 10 miesięcy karmiłam, a dopiero 3 miesiące biore witaminy
        (karmiąc nie można). Jest dużo lepiej, ale i tak nie mam tylu włosów co miałam
        przed ciążą.
        • sigrun Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 05.12.05, 16:37
          Nie wiem skąd masz takie informacje, że nie można brać witamin podczas
          karmienia. Mnie lekarz zapisał właśnie witaminy (po porodzie dopadła mnie
          anemia), które i tak brałam przez całą ciążę. Grunt żeby nie były to żadne
          Centrumy czy inne Falvity. Np. Materna, Elevit, Prenatal to dobre rozwiązanie.
          Wracając do sedna, ja również nie polecałabym farbowania włosów w ciąży,
          zwłaszcza farbami na bazie amoniaku. Spytaj swojego lekarza o hennę, czy inne
          bardziej "naturalne" metody, np. płukanie w naparze z rumianku czy herbaty. Pzdr :-)
          • Gość: weronika Sprostowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.05, 19:05
            Przyznaję, że nieprecyzyjnie wyraziłam się w kwestii witaminek.
            Karmiąc piersią oczywiście nie można brac zestawów witaminowych przeznaczonych
            TYLKO do poprawy stanu włosów, skóry, paznokci typu: SILICA, REVALID,
            SKRZYPOVITA, INNEOV - gęstość włosów itp.
            Natomiast jak najbardziej (w trakcie karmienia) można brać witaminy zażywane
            podczas ciąży typu: Materna, Prenatal, elevit. Ja przez 10 m-cy karmienia
            brałam profilaktycznie Maternę - polecam. Nie polecam preparatu VIBOVIT MAMA -
            wywołuje mdłości.
            • sigrun Re: Sprostowanie 05.12.05, 20:22
              Też polecam Maternę :-) Z resztą te Silica i pochodne nie są warte wyprawki - to
              taki erzac, kupa reklamy i nic więcej. Mój lekarz wyśmiał te preparaty
              witaminopodobne. Naprawdę wartościowe witaminy to właśnie te dla kobiet w ciąży
              i Geriavit. Można je stosować niezależnie od wieku i wielkości macicy, bo ich
              rzekome przeznaczenie jest tylko orientacyjne ;-) Na wypadanie włosów podczas
              połogu i później polecam odżywkę Henna Treatment Vax. Stosowałam raz na tydzień
              i prawie nie "gubiłam" włosów :-)
              • iza3108 Re: Sprostowanie 09.12.05, 11:56
                ja tez niestety musze ufarbowac wlosy bo za 2 tyg biore slub a mam sporo odrosy
                na jasnych wlosach, slyszalam ze farby nie sa szkodliwe no ale w granicach
                rozsadku, tez mam cienkie wlosy i nieduzo ich i boje sie ze po poprodzie bede
                lysa no ale coz jak narazie musze je ufarbowac a potem zrobie im przerwe.
                Pozdrawiam
                • Gość: kaśka Re: Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 12:04
                  dlatego zwykle robi się odwrotnie, najpierw ślub, potem ciąża ;P
                  • Gość: Meg Re: Sprostowanie IP: *.crowley.pl 09.12.05, 12:40
                    Ulżyło Ci ?
                    Nie ma czasem Forum Złośliwości ?
                  • iza3108 Re: Sprostowanie 10.12.05, 21:18
                    gdybym tak zrobila to bym chyba nigdy slubu nie miala, jestem z moim chlopakiem
                    11 lat i co roku odkladalismy ta decyzje ze wzgledu na mieszkanie a kiedy
                    zaszlam w cize to i mieszkanie sie znalazlo o mamy mobilizacje to slubu wiec
                    jak nie wiesz jaka kto ma sytuacje to sie nie wypowiadaj tak dziwnie.
    • marylucky Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 09.12.05, 12:07
      ja nie wiedziałam nic o tym, żeby w ciąży nie można było farbować włosów i
      farbowałam zwykłą rozjaśniającą farbą za 15 zł co by z 9 miesięcznym odrostem
      nie chodzić ;)..
      No i nic strasznego się nie przytrafiło, ani dziecku, ani włosom.
      A że po ciąży wypadają to normalka- z farbowaniem czy bez.
      A to że potem odrastają to drugi fakt, zagęszczają się z powrotem do
      pierwotnego stanu.
      A jeśli się boisz mimo wszystko to poproś dobrego fryzjera, żeby kładł farbę na
      odrost w minimalnym odstępie od skóry głowy- nie widać różnicy a śpisz
      spokojnie czego w ciąży i nie- ciąży życzę :)
      • q_211 Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 09.12.05, 12:53
        włosy farbuję od 10 lat i w tm czasie byłam dwa razy w ciąży farbowałam i nic
        złego się nie stało a po porodzie i tak włosy wypadają,tym co farbują i tym co
        nigdy tego nie robiły

>gratylacje z okazi Slubu
    • kismet3 Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 09.12.05, 12:55
      Oczywiście ,ze można!!
      • arletta.wagner Re: czy w ciąży można farbować włosy??? 09.12.05, 12:59
        farbowałam w ciąży włosy 3 razy - z tego ostatni raz na 3 dni przed cc.kolor
        szybciej ,,chwytał".po ciązy włosy mi nie wychodziły wogóle ale nie karmiłam
        piersią.
    • Gość: iwka Re: czy w ciąży można farbować włosy??? IP: 217.11.140.* 09.12.05, 13:31
      Można , nie można- zdania podzielone.
      Ja farbowałam ( rozjaśnianie) co 1,5 mca i wszystko ok!
      • Gość: kamant Re: czy w ciąży można farbować włosy??? IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 17:16
        I ja farbowałam choć borykałam sie z obawami. Wszystko było i jest ok...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka