Gość: mini IP: *.chello.pl 06.12.05, 22:19 ktos był? jakie efekty, a może rozczarowania? jakie ceny?czy bardzo boli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.acn.waw.pl 06.12.05, 23:21 Tak boli. Efekty, jesli robi to dobry lekarz, bardzo dobre, wrecz spektakularne. Koszty sa rozne, zalezy co sie odsysa i ile. Jesli liposukcje robi kiepski lekarz ryzyko powiklan (widocznych!) jest bardzo duze. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Odsysanie tluszczu........ 06.12.05, 23:39 Jezeli odsysasz tluszcz np. z brzucha wtedy tluszcz odklada sie w innym miejscu np. na ramionach,i znowu musisz isc i odsysac.bledne kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.acn.waw.pl 07.12.05, 10:29 Odzysanie tluszczu to nie jest odchudzanie, tylko modelowanie sylwetki. Czyli tlusz odsysa sie z miejsca, wk torym jest mimo odchudzania. Zaden uznany chirurg nie zgodzi sie odchudzac przy pomocy liposukcji, czasem wrecz polecaja schudnac przed zabiegiem. Ale niektore kobiety maja np. tluszcz na brzuchu lub na udach, ktory DEFORMUJE sylwetke. Po dobrej liposukcji ksztalty sa idealne, a jesli nawet sie utyje, to zachowane sa proporcje i nadal wyglada sie ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.stacje.agora.pl 07.12.05, 10:31 a jak ceny sie kształtują o granice mi chodzi np4-6tys? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oddsisnięta Re: Odsysanie tluszczu - TRAGEDIA!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:35 NIE POLECAM NIKOMU!!! na wlasnym przykladzie wiem jak to jest! zabieg jest miejscowo znieczulony, nog sie nie czuje. po zabiegu ma sie nogi jak balony i to posinaniaczone balony i bierze sie leki antyskrzepowe by nie miec komplikacji. MIesiac po zabiegu mialam nogi chude jak patyczki, ale musialam chodzic na masaze gdyz skora juz nie byla taka delikatna jak przed! tylko maiala wyczuwalne grudki! poz atym te okropne wklesle blizny!!!! zabieg ten polecam GRUBASOM powyzej 100 kg na nich moze da sie cos ossysnac, ja wazylam 60 kg przed zabiegiem odradzam!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Odsysanie tluszczu - TRAGEDIA!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 08.12.05, 16:37 pewnie bylas u jakiegos partacza! wierze ze sa lekarze ktory wykonuja to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redhill Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.kolporter.com.pl 07.12.05, 10:38 ból jak dla mnie niewielki, efekt bardzo dobry choc na końcowy efekt trzeba poczekac nawet do 3 miesięcy kiedy zjedzie cała opuchlizna. Po zabiegu konieczne masaże, które przywracaja prawidłowe krązenie limfy, oraz ujędrniają skórę i "pomagają" w szybszym zejściu opuchlizny. Celem, jak ktoś już tu słusznie zauważył, nie jest odchudzenie, ale wymodelowanie poszczególnych partii (ud, kolan, brzucha, podbródka itp) Ja jestem bardzo zadowolona, miałam odsysnee uda po zew. stronie (tzw. bryczesy)i kolana. Tłuszczyk w tych miejscach już nigdy nie "odrośnie" a w razie przytycia tyje się proporcjonalnie, przy zachowaniu wcześniej wymodelowanych kształtów. Cena około 5500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.chello.pl 07.12.05, 11:45 i gdzie robiliscie te zabiegi? i jakiego lekarza polecacie bo miejsce nie jest wazne...tylko zeby wszystko bylo idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.chello.pl 07.12.05, 11:49 czytalam o tej klinice www.artplastica.pl/ofirmie.php. co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: Odsysanie tluszczu........na brzuchu 07.12.05, 21:55 schudłam przez wakacje ponad 15 kilo, wszędzie prawie; niestety na brzuchu, w dolnej części pozostały mi dwa pokaźne wałeczki dalej chudne, ale już w miejscach innych, piersi mi zmalały, łydki i uda są super, tylko to brzuszysko... zainteresowana jestem ceną odsysania z brzucha (ta ostatnio podana strona sie nie otwiera) Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: Odsysanie tluszczu........ 08.12.05, 09:19 a ja się zastanawiam jakim cudem Kwaśniewski przez m-c tak wychudł a byl jak prosię na buchtę???pewnie jego nalezy spytac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.chello.pl 08.12.05, 11:33 wiem, że odsyasanie tłuszczu cenowo waha się! Podalam strone kliniki w Szczecinie, szkoda ze sie nie otwiera. Pytałam się to powiedzieli mi, że koło 6000 ze znieczuleniem i ubrankiem usztywniajacym. Ale brzuch i biodra sa brane jaka jedna partia ciala czyli brzuch plus biodra=6000zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.stacje.agora.pl 08.12.05, 12:29 a te masaże juz po są dodatkowo płatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 22:43 Najprawdopodobniej latem mial odessany tluszcz z podbrodka (ta operacja daje spektakularne efekty). A wczesniej schudl - byl na diecie. Jesli sie odchudamy pod okiem specjalistow efekty sa zdumiewajace. Bylam raz na prostych wczasach odchudzajacych. Juz po tygodniu diety, ciwczen i serii zabiego bylo mnie o dwa kg mniej, mialam piekne ksztalty (pupa sie zaokraglila, itp). Po dwoch tygodniach prawie 5 kg i jeszcze przez potora tygodnia waga spadala, bo miesnie zuzywaja wiecej energii spoczynkowej niz tluszcz. A ja poczatkowo bylam pewna, ze jak tylko wroce to zaraz przytyje przynajmniej o 2 kg. Nic takiego sie nie stalo. A zatem jesli mamy do dyspozycji trenerow, masazytow i co tam jeszcze (a nie proste wczasy odchudzajace) to efekty moga byc zdumiewajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-Woman Re: Odsysanie tluszczu........ IP: 213.17.171.* 08.12.05, 12:54 Znajoma robiła odsysanie tłuszczyku - no i efekt fajny, ale po paru latach trzeba powtórzyć i tłuszczyku przybyło znacznie więcej niż było. Nie wiem czy to efekt odsysania, ale fakt faktem jest jeszcze grubsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.chello.pl 08.12.05, 15:53 masaze to juz robisz w salonie kosmetycznym:)a jesli chodzi o to ze znow przytyla to juz wina tego ze nie dbala o siebie. Ale skad bierzecie kase na takie zabiegi? bo 6000zł to nie jest malo.................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 22:35 Twoja znajoma utyla. A ze tam, gdzie tluszcz odessano (czyli w miejscu gdzie zawsze najbardziej tyla - jesli zabieg byl dobrze wykonany), tkanki tluszczowej juz tyle nie bylo, wiec bardziej widac efekty tycia. Jeszcze raz podkreslam: jesli jakis lekarz zgodzi sie was liposukcja odchudzic - uciekajcie daleko. To konowal, ktory myli tylko o waszych pieniadzach. Liposukcja to metoda modelowania sylwetki a nie odchudzania. Likwiduje sie deformacje, np. odsysa sie "walki" a nie zmniejsza biodra! Np. kobiety maja duzo tkanki tluszczowej na biodrach i pupie. Ktos utyl i prosi o odessanie tej okolicy. Jesli lekarz to zrobi, to jesli ta kobieta znowu utyje (a pewno utyje bo ma problemy z jedzeniem) to np. bedzie wygladala jak polaczenie buldoga ze Scharzenegerem (bo teraz tkanka tluszczowa odlozy sie na ramionach i szyji) albo bedzie miala giga-uda. Rzecz w tym ze tkanka tluszczowa tworzy sie tylko i wylacznie w dziecinstwie. Potem sie tylko rozrasta lub kurczy, ale nie przybywa nowych komorek. Jesli je usuniemy, to w to miejsce juz nigdy nie wroca. Powieksza sie tylko te, ktore zostaly. Czyli madrze zrobiona i UZASADNIONA liposukcja gwarantuje nam harmonijne ksztalty. Blad lekarza lub niedbalstwo to deformacja na cale zycie (albo do nastepnej operacji). Paradoksalnie, tkanka tluszczowa nigdy nie zankia. W stanie glodu organizm zuzywa miesnie, potem organy wewnetrzne ale nie zuzywa - pustych, malenkich wtedy - komorek tluszczowych. I mozgu. Musza nam byc bardzo potrzebne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.cytanet.com.cy 08.12.05, 22:56 Chcialam zapytac, czy tluszcz o ktorym mowa moze objawiac sie tez jako cellulitis? Pytam bo mimo ze jestem szczupla widze ze mam go coraz wiecej. Pytanie wiec czy ktos sie go pozbyl w taki sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 23:08 Podobno tak - mozna zmniejszyc cellulitis odsysajac tkane tluszczowa. Ale po zle wykonanej operacji skora, ktora wczesniej byla idealnie gladka moze wygladaj wlasnie jak trzeci stopien cellulitisu. To czeste powiklanie. A tak w ogole, to kobiety padly ofiara koncernow farmaceutycznych. Cellulitis jest normalnym stanem skory. Jest uwieczniony juz na obraznach Rubensa! Ale walka z Cellulitisem to swietny sposob by zarabiac. A wiec najpierw akcja skierowana do mediow, potem reklama, a potem kobiety kupuja cudowne srodki... Niedawno ukazaly sie badania ze NIE MA zadnego srodka, ZADNEGO kosmetyku, ktory zliwkidowalby ten stan skory. To badania naukowe sprzed kilku miesiecy. Mozna najwyzej bardziej napiac skore (i uzyskac chwilowa poprawe). Zadne damskie pismo tej informacji nie poda, bo koncerny farmaceutyczne to ich reklamodawcy. I kolo sie zamyka. Koncerny daja reklamy i "szkola" dziennikarzy (bardzo mile wyjazdy), kobiety kupuja i sie smaruja, a cellulitis sobie uparcie trwa, jak na obrazach sprzed kilkuset lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek 13 Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:03 Ciekawa jestem czy jest szansa na taki zabieg na łydkach, moze słyszałyście? Mam tłuste łydki (dosłownie), a ogólnie jestem szczupła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Odsysanie tluszczu........ IP: *.chello.pl 09.12.05, 22:11 tak lydki tez sie odsysa! Odpowiedz Link Zgłoś