Dodaj do ulubionych

Reklama podpasek

IP: nchobo* / *.kabel.telenet.be 18.10.02, 13:38
Widzialam w telewizji cos co mnie zaszokowalo bo do czego komercjalizacja
moze sie posunac ?
Reklamowali podpaske taka malutka i cieniutka , ktora pasuje do stringow .
Czy ktos to widzial ?
To tak jak ten przyslowiowy kubek z uchem w srodku :-))
No i pewnie za taki "wynalazek" trzeba jeszcze slono zaplacic .
Ja w ogole nie uzywam podpasek , ale maja one swoja funkcje i konkretne
przeznaczenie .
A tu ktos chce zrobic z nas debili !
Obserwuj wątek
    • Gość: myrka Re: Reklama podpasek IP: 195.94.198.* 18.10.02, 13:43
      Gość portalu: samanta napisał(a):

> Widzialam w telewizji cos co mnie zaszokowalo bo do czego komercjalizacja
      > moze sie posunac ?
      > Reklamowali podpaske taka malutka i cieniutka , ktora pasuje do stringow .
      > Czy ktos to widzial ?
      > To tak jak ten przyslowiowy kubek z uchem w srodku :-))
      > No i pewnie za taki "wynalazek" trzeba jeszcze slono zaplacic .
      > Ja w ogole nie uzywam podpasek , ale maja one swoja funkcje i konkretne
      > przeznaczenie .
      > A tu ktos chce zrobic z nas debili !

z tego co pamietam to nie jest reklama podpasek a wkladek higienicznych, nie
      rozumiem co moglo Cie zszokowac w tej reklamie, przeciez mnostwo kobiet nosi
      stringi i chce chronic swoja bielizne przed zabrudzeniem; dlaczego uwazasz ze
      ktos chce z nas zrobic debili? jesli to mialaby byc podpaska do stringow to
      rzeczywiscie byloby troche dziwne, ale wkladka do stringow to normalna rzecz i
      jak najbardziej uzyteczna
      • aga_malutka Re: Reklama podpasek 18.10.02, 13:44
        nie podpasek, a wkładek, które noszę i dzieki tej reklamie wiem, że sa i do
        stringów.
        • rossa_ Re: Reklama podpasek 18.10.02, 13:52
          Są też podpaski do stringów, ja przez dłuższy czas je kupowałam, chyba
          Libresse, w różowym, plastikowym, trójkątnym opakowaniu. Są super niewodoczne,
          tylko jakoś ostatnio nie mogę ich znaleźć w sklepach...
        • ptasia Re: Reklama podpasek 18.10.02, 13:54
          wkładek, wkładek. mnie zastanowiło co innego: w tej reklamie panna zastanawia
          się "a może pójdę z Bartkiem do kina" (i zakłada wkładkę jak do stringów), "a
          może z koleżanką się umówię" (i rozkłada ją jak do majtek standardowych). Po
          czym dzwoni Bartek i wiadomo, że polecą stringi... hmm, fajne to kino :-))).
          Ale w sumie pomysł nie jest głupi, jeśli ktoś lubi/często nosi taki fason
          majtek i stosuje regularnie wkładki (BTW, słyszałam, że tak nonstop nie powinno
          się ich nosić).
          • rossa_ Re: Reklama podpasek 18.10.02, 14:07
            A dlaczego nie można nosić non stop wkładek? Bo ja nie wyobrażam sobie bez nich
            życia :)
            • ptasia Re: Reklama podpasek 18.10.02, 14:11
              moja znajoma miała jakieś tzw. problemy kobiece + zapalenie pęcherza właśnie po
              stosowaniu wkładek non-stop (z tym, że ma skłonności do takich chorób). w ogóle
              slyszałam (tzn. taka jest opinia lekarzy), że nadmierna higiena pochwy (np.
              mycie okolic intymneych parę razy dziennie) może doprowadzić do infekcji -
              chyba poprzez nadmierne wyjałowienie? Przypuszczam, że z tymi wkładkami może
              być tak samo.
              • ptasia Re: Reklama podpasek 18.10.02, 14:15
                przez zbyt częste mycie miałam na myśli więcej niż 2-3 razy of course (np. przy
                okazji każdej bytności w toalecie), i to nie tylko ochlapanie się wodą (np. jak
                ktoś jest szczęśliwym posiadaczem bidetu), tylko z jakimś środkiem myjącym.
              • Gość: myrka Re: Reklama podpasek IP: 195.94.198.* 18.10.02, 14:25
                ptasia napisała:

> moja znajoma miała jakieś tzw. problemy kobiece + zapalenie pęcherza właśnie
                po
                >
                > stosowaniu wkładek non-stop (z tym, że ma skłonności do takich chorób). w
                ogóle
                >
                > slyszałam (tzn. taka jest opinia lekarzy), że nadmierna higiena pochwy (np.
                > mycie okolic intymneych parę razy dziennie) może doprowadzić do infekcji -
                > chyba poprzez nadmierne wyjałowienie? Przypuszczam, że z tymi wkładkami może
                > być tak samo.

ja mysle, ze to z innego powodu; kiedy sie nosi wkladki non stop to utrudniony
                jest dostep powietrza do czesci intymnych, a ginekolodzy caly czas doradzaja,
                zeby nosic przewiewne, bawelniane i nieobcisle majtki
                • banieczka Re: Reklama podpasek 18.10.02, 19:59
                  Gość portalu: myrka napisał(a):

> ptasia napisała:
                  >
                  > > moja znajoma miała jakieś tzw. problemy kobiece + zapalenie pęcherza właśn
                  > ie
                  > po
                  > >
                  > > stosowaniu wkładek non-stop (z tym, że ma skłonności do takich chorób). w
                  > ogóle
                  > >
                  > > slyszałam (tzn. taka jest opinia lekarzy), że nadmierna higiena pochwy (np
                  > .
                  > > mycie okolic intymneych parę razy dziennie) może doprowadzić do infekcji -
                  >
                  > > chyba poprzez nadmierne wyjałowienie? Przypuszczam, że z tymi wkładkami mo
                  > że
                  > > być tak samo.
                  >
                  > ja mysle, ze to z innego powodu; kiedy sie nosi wkladki non stop to
                  utrudniony
                  > jest dostep powietrza do czesci intymnych, a ginekolodzy caly czas doradzaja,
                  > zeby nosic przewiewne, bawelniane i nieobcisle majtki

Moja pani ginekolog to już w ogóle mnie nastraszyła! Opowiedziała mi
                  mianowicie, z czego oni te podpaski robią (niemal makulatura plus chemia - te
                  wszystkie granulki, siateczki, warstwy chłonące etc). I że jeszcze Bella trzyma
                  poziom, ale te wszystkie zagramaniczne to nie nie nie! Ja i tak tylko Bellę, bo
                  rzeczywiście inne mi nie leżą. No i jeszcze mówiła, żeby unikać wkładek, bo
                  często uczulają. A w ogóle to wbrew pozorom najlepsze były te prehistoryczne
                  podpaski - czyli wkład z ligniny w takiej siateczce. Pewnie już nie pamiętacie?
                  Ja to kiedyś (strasznie dawno) widziałam w łazience u mojej mamy. Horror!
                  • kasiulek Re: Reklama podpasek 18.10.02, 22:28
                    A ja tak z lekka nie na temat: uzywam wkladek codziennie od ladnych kilku lat i
                    nie mam zadnych problemow zdrowotnych (odpukac...:))), wiec jest to zapewne
                    rzecz indywidualna. Ale tak sie juz przyzwyczailam, ze nie umialabym bez
                    nich:)))
                    W "tych trudnych dniach":) uzywam natomiast tamponow w dzien (typu Comfort, bo
                    normalne sa dla mnie niewygodne) zmieniajac je jakies 5-6 razy, a na noc zawsze
                    podpaska, ale zadne tam siateczki z plastiku:)
                    I jest dobrze!:)))
    • Gość: samanta Re: Reklama podpasek IP: nchobo* / *.kabel.telenet.be 18.10.02, 14:01
      To nie byly wkladki higieniczne ale wlasnie podpaski jak mowie.
      Tylko , ze taka podpaska nie jest w stanie spelnic swojej roli .
      Wiem , wiem -oprocz tego trzeba miec jeszcze tampon ale ale przy duzym
      krwawieniu ta podpaska nie stanowi zadnego zabezpieczenia .
      Po prostu nowy wynalazek i tyle .
      • rossa_ Re: Reklama podpasek 18.10.02, 14:05
        Wszystko zalezy od intensywności krwiawienia. Ja ich używam samych, na początku
        i końcu okresu i wszystko jest ok.
      • Gość: myrka Re: Reklama podpasek IP: 195.94.198.* 18.10.02, 14:10

> To nie byly wkladki higieniczne ale wlasnie podpaski jak mowie.
        > Tylko , ze taka podpaska nie jest w stanie spelnic swojej roli .
        > Wiem , wiem -oprocz tego trzeba miec jeszcze tampon ale ale przy duzym
        > krwawieniu ta podpaska nie stanowi zadnego zabezpieczenia .
        > Po prostu nowy wynalazek i tyle .

ale czemu od razu tak ostro reagujesz, ze ktos z nas chce zrobic debili? sa
        przeciez kobiety, ktore tego uzywaja; skoro ktos krwawi intensywnie to powinien
        czesto zmieniac tampony i uzywac tych najbardziej chlonnych czyli superplus
        albo jak tam one sie nazywaja, a jesli komus zalezy na tym zeby w zadnym
        wypadku nie zabrudzic bielizny to oprocz tamponu zaklada podpaske zamiast
        wkladki (bo z tego co pamietam to wkladki nie maja zadnej folii ochronnej)
        • rossa_ Re: Reklama podpasek 18.10.02, 14:14
          No właśnie- np dla mnie to super pomysł. Tylko żaden nowy wynalazek, co
          najwyżej nowa reklama, bo na rynku są chyba od roku.
        • Gość: samanta Re: Reklama podpasek IP: nchobo* / *.kabel.telenet.be 18.10.02, 14:45
          Nie reaguje nerwowo i wiem rowniez , ze sa osoby , ktore wszystko polkna co
          pochodzi z jakiejkolwiek reklamy nie zastanawiajac sie nad sensem .
          Raz sama sie nadzialam kupujac malutkie zelazko , ktorym mozna bylo prasowac
          na sobie i to w mig przy uzyciu pary .
          Oczywiscie tak bylo tylko w telewizji gdzie magicy sprzedaja marzenia bo w
          zyciu to zelazko nadawalo sie na szczaw .
          Drugi przyklad : elegancka wyciskarka do cytryny -przypominala z wygladu
          nozyczki do paznokci tylko zakonczenie miala plaskie .
          Cytryna musiala byc w plasterku i tak sobie mozna bylo cisnac i cisnac a
          najlepszym rozwiazaniem to po prostu cisnac ja w kat i na smieci a cytryne
          nie ma to jak podac w czastke i wycisnac zwyklymi , wlasnymi palcami .

Jesli komus sie podoba kupowac ten rodzaj podpasek i uwaza je za praktyczne
          to tym lepiej bo nie sadzilam , ze sa na to zwolennicy
          Widzialam tez gdzies reklame na forum woreczkow na krew -nie pamietam
          nazwy tego produktu ani podanej strony ale tu moge powiedziec , ze to
          tez z rodzaju wynalazkow i cudow techniki , ktore moga bardzo skomplikowac
          zycie .

• ptasia Re: Reklama podpasek 18.10.02, 14:13
        eee. podpasek od dawna nie używam (tampony ole!), ale jak używałam, to nie
        miałam nigdy problemów z jakimiś przeciekami... przecież zmienia się to i tak
        b. często.
        • helena25 Re: Reklama podpasek 18.10.02, 14:24
          Ja ze wzgledu na trabienie anty-tamponowe staram sie uzywac tamponow tylko w
          momentach apogeum. Przemoglam sie i wrocilam po latach do podpasek i tez uzywam
          tych string, bo nie mam ani sztuki pelnych majtek.
          Uogolniajac jest normalne, ze sa produkty higieniczne do majtek i stringow,
          kazdy rozsadny producent czegokolwiek roznicuje produkty w zaleznosci od
          potrzeb klienta. W innym przypadku mielibysmy jeden szampon, mydlo, jednakowy
          kolor podkladu, taki sam rozmier ubran dla wszystkich, jedli bysmy jednakowy
          chleb, popijajac tym samym rodzajem herbaty czy kawy.
          Pozdrawiam
          H.
      • ladyblue Re: Reklama podpasek 18.10.02, 14:52
        > To nie byly wkladki higieniczne ale wlasnie podpaski jak mowie.
        > Tylko , ze taka podpaska nie jest w stanie spelnic swojej roli .
        > Wiem , wiem -oprocz tego trzeba miec jeszcze tampon ale ale przy duzym
        > krwawieniu ta podpaska nie stanowi zadnego zabezpieczenia .
        > Po prostu nowy wynalazek i tyle .

he he he, czego toi moze sie kobieta dowiedzieć ;)
        podpaska nie spełni roli??!! - ależ spełni, i to bardzo dobrze (oczywiście
        jeśli krwawienie nie jest jakies megaobfite). po co tampon przy podpasce?? nie
        rozumie, a moze po prostu nie wiem jak stosować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka