Gość: monis IP: *.chello.pl 08.12.05, 17:14 slyszalam ze dobra metoda na pozbycie sie cellulitu i rozstepow to kawa zmieszana z zelem do kapieli? moze ktos mi zdradzic dokladny przepis? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikka8 Re: na cellulitis dobra kawa?? 08.12.05, 17:52 2 lyzki stolowe kawy zalewasz mala iloscia wody (papka). Jak przestygnie dodajesz ( dla poslizgu ) zel do kapieli , oliwe z oliwek (niekoniecznie).I tym masujesz cialko ;) Nie wiem czy na celulit pomaga , ale skora jest milusia po tym ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monis Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.chello.pl 08.12.05, 18:05 no podobno kobietki mowia ze robia tak i cellulitis znika w mgnieniu oka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wino_porzeczkowe Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.chello.pl 08.12.05, 18:10 Ważne, żeby kawa była z kofeiną :) Faktycznie taki masaż pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfdegrth Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: 212.182.108.* 08.12.05, 20:36 a jak to musi byc kawa-mielona czy rozpuszczalna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monis Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.chello.pl 08.12.05, 21:47 beznaczenia:) zeby papka powstala! fajna zabawa ale pozniej skora smierdzi ta kawa Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: na cellulitis dobra kawa?? 08.12.05, 22:28 a jak zrobisz papke z kawy rozpuszczalnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 23:31 też jestem ciekawa!bo zawsze jak robie z rozpuszczalnej to mi nie wychodzi,co ja źle robie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
roza06 Re: na cellulitis dobra kawa?? 04.01.06, 18:04 najlepiej żeby była mielona (tak jak peeling) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana0 Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: 83.168.120.* 08.12.05, 22:41 ja slyszalam ze jeszcze do tego mozna dodac cynamon tez ponoc cos daje. a skora po tym peelingu jest jak pupa niemowlaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 23:11 Tak, to dziala (na krotko). Jest tez bardzo skutecznym sposobem zatykania rur :) I wystarcza fusy z kawy wypitej rano przez was i wasza rodzine + hydraulik wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: na cellulitis dobra kawa?? 08.12.05, 23:15 eee tam, bez przesady, stosuje od dawna, nic sie nie zapycha a skora gladziutka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.acn.waw.pl 08.12.05, 23:16 Mnie sie zatkalo :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monis Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.chello.pl 08.12.05, 23:39 to musisz odetkac:)ale ja wole facetow:) Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: na cellulitis dobra kawa?? 08.12.05, 23:40 mi tez sie <tfu, tfu> nie zatkalo.... a nawet jesli, to nie hudraulik od razu, tylko 'kret' do rur wystarczy:))) btw, tez jestem ciekawa, czy ten, kto mowil o kawie rozpuszczalnej to probowal;)))) Pauli -- No nie no, ta Emilka mi wszystkie najlepsze wyrazy pozabierała... Odpowiedz Link Zgłoś
druidka Re: na cellulitis dobra kawa?? 09.12.05, 00:00 Ale z rozpuszczalna nie ma ryzyka zatkania rur ;DDDD Tylko jak sobie zrobic peeling czym, co sie rozplywa? Wiem! Duzo cynamonu! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 09.12.05, 10:37 ja robilam rozpuszczalna.jak wystyglo dodalam cukru i cynamonu zeby slicznie pachnialo.ten cukier to sie moze troszke rozpuscil bo wiadomo ale szybko to nalozylam wiec poczulam krysztalki.troche z tym papranstwa ale warto :) skóra jest rewelacyjna.z fusów tez robilam ale balam sie ze zatkam rury :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:56 Zwariowałyście z tą kawą rozpuszczalną czy żartujecie?! To ma być mielona, chodzi przecież o peeling mechaniczny, dla zapachu dodaje się np. cynamonu a dla poślizgu żelu do mycia.Ja robię cały czas fusami z expresu i jeszcze nic mi sią nie zatkało (mówię o rurach!). A na cellulit wpływa pozytywnie - każdy krem antycel. ma w składzie kofeinę.Skóra jest super! Mąż robi mi także plecy; potem wklepuję balsam nawilżający. Polecam ten sposób, gotowe sklepowe peelingi wysiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
martuskam Re: na cellulitis dobra kawa?? 09.12.05, 10:59 Podpisuję się obiema rękami.Fusy z kawy najlepsze ,na dodatek najtańsze(jak mają wylądować przy myciu w zlewie ,to niech wyląduja przy myciu w wannie)a skóra niebiańsko gładka.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: na cellulitis dobra kawa?? 09.12.05, 13:30 > Zwariowałyście z tą kawą rozpuszczalną czy żartujecie?! luca, niekotre z nas zartuja, ale inne nie, skoro do peelingu z KAWY wystarcza im ciemny plyn z cukrem (<rotfl>) i cynamonem:)))))))) Pauli -- No nie no, ta Emilka mi wszystkie najlepsze wyrazy pozabierała... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: na cellulitis dobra kawa?? 09.12.05, 18:20 no jak jeszcze jest cukier, to pol biedy, bo jak ktos sie szybko peelinguje to zdarzy zanim sie rozpusci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.06, 15:12 Ja sobie funduje taki pilling od czasu do czasu i dziala naprawde rewelacyjnie. Do kawy i zelu dodaje tez troche soli, ktora poprawia krazenie. Masaz okreznymi ruchami calego ciala (od stop w gor, pozniej lapki i na koncu brzuch) sprawia, ze cialkko jest superasno gladkie :D ps.Sklepowe produkty niech sie schowaja przy kawie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdusia Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.06, 16:26 no to może któraś z was poda ostateczny konkretny przepis na taki peeling z kawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: na cellulitis dobra kawa?? 04.01.06, 16:31 Myśle, że każda ma swój własny przepis na ten specyfik. Zachęcona opiniami na forum zrobiłam ten peeling i faktycznie efekt niezły. Ja robie tak zalewam 2-3 stołowe łyżki kawy mielonej wrzątkiem tak żeby się zrobiła papka.Dodaje troche cynamonu i żelu pod prysznic.I to wszystko ale myśle, że wedle upodobania można dodać cukier,sól albo oliwe z oliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdusia Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.06, 16:40 dzieki:) sprobuje w najblizszym czasie...ale uzywasz cieplej tej papki czy czekasz az ostygnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: na cellulitis dobra kawa?? 04.01.06, 16:42 no czekam aż ma taka temperature żeby mi paluchów nie parzyła:)ale użyłam też zimnej i było ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On@ Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:15 znam inny przepis..stosuje go od dawna i efekt rewekacja..Bardzo drogie kosmetyki wygladajaj przy tym blado..probowalam wielu... 2 lyzeczki kawy mielonej(zwyklej) 2 lyzeczki cynamonu 0,5 lyzeczki soli oraz do powstania papki dodawac wode mineralna albo zinma przegotowana... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niya Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:35 ja także stosuje kawę do ciała od dawna i jestem zachwycona :) ja robię z 4 lyżeczek kawy i 1 cynamonu zauważyłam że cynamon "skleja" kawę nie rozłaźi się w rękach po wyjęciu z kubka ( czy czegokolwiek w czym zaparzamy) raz zrobiłam bez cynamonu -brakło mi- to takie rozlazłe było, trzeba uważać aby nie dawać za dużo cynamonu gdy się dodaje sól ponieważ jeśli za mocno wetrzemy w ciało to pieeecze strasznie :) też wypróbowane pzreze mnie :) ja używam mielonej takiej grubszej ( a to z rozpuszczalną było niezłe hehe). Mi osobiście na cellulit bardzo pomogło przy okazji ćwiczyłam codziennie i na diecie byłam nie dość że straciłam 15 kilo to cellulitu brak :) ale peeling robie dalej przynajmniej raz wtygodniu bo skóra gładziutka tak że aż dotykać miło :) a zapach kawy mi nie pzreszkadza bo lubię, mąż się śmieje, że jak mnie wieczorem wącha to z rany kawy na pobudkę już nie potrzebuje :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Mi a może dodać jeszcze trochę imbiru? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:23 słyszałam,że też dobry na cellulit. czy tym peelingiem mozna tez potraktować twarz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Mi Re: a może dodać jeszcze trochę imbiru? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 14:26 a tak btw. ponoć sok z cytryny jest bardzo dobry na twarz.jak ja bym chciała go założmy wlać do jakieoś małego naczynia, to co mam zrobić, żeby mi nie spleśnial. i czy zamiast soku z cytryny moze byc "cytrynka" d herbaty?? ja sie poważnie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: a może dodać jeszcze trochę imbiru? IP: 62.40.80.* 06.01.06, 14:35 Mała Mi sok z cytryny dlatego, że ma vit. C; nie mam pojęcia czy cytrynka do herbaty ma vit. C, ale raczej bym jej nie stosowała. Kup lepiej w aptece (około 10,- zł) Cebion. To vit. C w olejku (dla dzieci). Ja smaruję tym twarz ze 2 razy w tygodniu zamiast kremu na noc. Można mieszać z oliwą z oliwek, ale ja nie mieszam. Ktoś wyżej pyteł o peeling z kawy na twarz - używam jak najbardziej, tylko naciskam bardzo delikatnie, żeby nie podraznić skóry (ale to wszystko zależy jaką się ma cerę). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niya Re: a może dodać jeszcze trochę imbiru? 06.01.06, 19:19 ja na twarz użyłam raz myjąc bardzo delikatnie ale jednak czułam potem dyskomfort, jeśli chcesz fajny peeling zrób sobie z płatków owsianych :) ja codzienne przemywam twarz płatkami owsianymi namoczonymi w ciepłym mleku gdy płatki nieco rozmiękną a mleko nie będzie za gorące nałóż na twarz i wcieraj dokładnie nie spiesząc się, potem zmyj płatki z twarzy i dotknij skóry, jest delikatna, napięta i daje uczucie niesamowite :) warto spróbowac polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alanek1890 Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.mdz.promax-ck.pl 06.01.06, 19:30 to nie ma prawa dzialac, kofeina zawarta w kawie mzoe zwiekszyc tempo przemiany materi ale nie moze zostac wchlowneita kofeina przez skore, zamiast takich smiesznych wynalazkow polecam cos naparwde skutecznego ( nie tylko na cell ) [url=www.mmo.pl/index.php?ref=4&affiliate/banner_id=4][img] www.mmo.pl/affiliate/show/banner.php?ref=4&affiliate/banner/id=4][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niya Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:53 jak nie ma prawa działać skoro ja sama widze ze zadziałało i nie tylko ja? kochana czasami zdarzają sie takie rzeczy o których na ziemi się żadnym filozofom nie śniło itd... :P pozdrawiam cieplutko w tę zimową noc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.01.06, 00:10 A ile trzeba ten peeling wcierac? jaks specjalna technika masazu jest? I czy mozna uzywac jakiegos przyzadu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niya Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 08:37 ja zazwyczaj wcieram kawę w ciało potem masuję okrężnymi ruchami około 5 minut a po spłukaniu skóra jest niesamowicie mi mękka i gładka Odpowiedz Link Zgłoś
somewhere_tonight Re: na cellulitis dobra kawa?? 07.01.06, 03:03 siła sugestii :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.skranetcan.pl 07.01.06, 09:30 alanek1890 jeśli przeczytasz uważnie, to poza założycielką wątku żadna z forumek nie twierdzi, że kofeina pomaga na cellulit. Rozmawiamy sobie o skutecznym peelingu do ciała występujacym w różnych wersjach i wymieniamy się informacjami. A na cellulitis tylko odpowiednia dieta i ćwiczenia, a nie te świństwa, które proponujesz. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 07.01.06, 14:52 Sprobowalam peelingu kawa, skora naprawde miluska i gladka. Na pewno bede uzywac zamiast kosmetykow a co do celulitu to czas pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
dariaaa1 Re: na cellulitis dobra kawa?? 07.01.06, 17:03 Peeling z kawy do swietny specyfik i w dodatku tani :)) Może niekoniecznie zapycha rury,ale łazienka troszkę zapaprana:P Tym nie mniej-warto. Nasze babcie stosowały ten patent,długo przed tem zanim wynaleziono wszelkie specyfiki na cellulit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila dariaaa1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.06, 20:09 > Nasze babcie stosowały ten patent,długo przed tem zanim wynaleziono wszelkie > specyfiki na cellulit. Nasze babcie nie wiedziały co to cellulit. To wynalazek medialny ostatnich lat :) A z kawą to było bardzo krucho, nie sądzę, żeby tak rozrzutnie się z nią obchodziły. Ale metoda dobra. Też polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 Re: na cellulitis dobra kawa?? 09.01.06, 11:52 Pewnie ze dobra,bo wmasuwujac gruboziarnisty,kawowy peeling okreznymi ruchami podkrecamy krazenie i przeplyw limfy w komorkach,ktore z kolei zmuszone do szybszej pracy, pozbywaja sie toksyn z organizmu. Skora bardziej zaczerwieniona,jedrna,ale tylko przy systematycznych zabiegach. Nie mozna jednak zapomniec o wlasciwej diecie i ruchu! NO PAIN NO GAIN,jak mowia Anglicy;) I please,nie badzmy tak naiwne oczekujac cudow z dnia na dzien,bo ladna figura i skora to efekt przynajmniej paromiesiecznych staran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: 62.40.80.* 11.01.06, 09:12 Podnosicie ten wątek i podnosicie, ok, ale co chciałybyście jeszcze wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: na cellulitis dobra kawa?? IP: *.skranetcan.pl 11.01.06, 21:44 Mądra inaczej?! Odpowiedz Link Zgłoś
try54fbe7gnjfsww546364 Re: na cellulitis dobra kawa?? 29.01.06, 19:40 polecacie jacobsa czy moze cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś