Dodaj do ulubionych

PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 17:25
Hej, mam pytanie czy w czasie okresu mozna zajsc w ciaze? To znaczy czy sa
duze szanse. A jak jest to ostatni dzien miesiaczki to czy to jest
bezpieczne? Nie uzywam tabletek, tylko prezerwatywy
Obserwuj wątek
    • Gość: jawa Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 17:36
      niby nie można zajść ... ale wszytsko jest możliwe
      nie martw sie raczej mało prawdopodobne
      pozdrawiam
      • Gość: mi Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 18:40
        Można.
    • agatka_to_ja Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU 18.12.05, 19:09
      mozna.. ale skoro uzywasz prezerwatywy to w czym problem? pękła?
    • Gość: zalamana Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:36
      tak pekla... i naprawde nie wiem juz co mam robic
      • aasiak Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU 18.12.05, 20:40
        Iśc jak najszybciej do gina i poprosic o recepte na Postinor, trzeba go przyjac
        w ciagu 72 h od stosunku.
    • Gość: celice Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:27
      podtrzymuje watek! dziewczyny i kobiety, a ja slyszalam, ze wg NPR to
      najbezpieczniejszy seks jest 2 dni po okresie.. Czy to jest prawda?
      • Gość: imoe Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: 82.210.149.* 18.12.05, 20:33
        tak to prawda, tzw g...o prawda. można zajśc każdego dnia tak naprawdę.
      • agatka_to_ja Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU 18.12.05, 20:34
        to co robicie to zwykly kalendarzyk - wyliczanie matematyczne dni plodnych i
        nieplodnych to bzdura. Zawsze w cyklu cos sie moze przesunąć i owulacja moze
        wystapic wczesniej lub pozniej... do tego jeszcze trzeba wliczyc zywotnosc
        plemników...
        Dlatego wg zasad NPR nalezy MIERZYC TERMERATURE i OBSERWOWAĆ SLUZ! a nie tylko
        liczyc dni! bo kalendarzyk to bzdura! i podobno z niego rodzą sie najladniejsze
        dzieci!
        wiec albo wezcie sie porzadnie za NPR albo stosujcie inna antykoncepcje np.
        tabletki albo prezerwatywe.. albo zrezygnujcie z seksu!
        • Gość: MAXI Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:39
          Mój siostrzeniec "powstał" w ostatni dzień okresu ;)))
    • aasiak Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU 18.12.05, 20:42
      www.antykoncepcja.pl/index_pliki/postinor_duo.htm
    • Gość: zalamana Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:08
      wzielam postinor,mam nadzieje ze to pomoze..juz chyba nie zaufam gumkom, a wy
      czego uzywacie?
      • Gość: MAXI Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 23:22
        "My" od ponad roku staramy się o dziecko... bezskutecznie. A z tym postinorem
        to ryzykowna sprawa- ma dość poważne konsekwencje dla zdrowia. Mam nadzieję, ze
        chociaż skonsultowałaś sie z ginem przed zażyciem bo przed tobą kilka miesięcy
        tzw. trudnych działań niepożądanych po zażyciu postinoru. Nie chcę straszyc
        ale w moim towrzystwie koleżanki ciężko to przeżyły. A abyś miała spokojne
        sumienie polecam sex z odpowiedzialnym facetem, takim, z którym ewentualna
        wpadka nie będzie targedią.
        • Gość: izis Nie strasz Kolezanki!! IP: 195.217.52.* 19.12.05, 00:20
          I tak miala wystarczajacy stres ostatnio.

Postinor oczywiscie nie powinien byc stosowany jako jedyna metoda
          antykoncepcji - ale jesli wezmiesz go raz, swiat sie nie zawali. Owszem,
          rozregulujesz sobie gospodarke hormonalna, ale tymczasowo i przejsciowo, to po
          pierwsze. Powinno przejsc bez sladu, a juz nastepny okres powinien byc
          normalnie.

Po drugie, dzialania niepozadane wcale nie musza trwac kilka miesiecy!!!!
          Wszystko zalezy od Twojego organizmu - tamta osoba musiala miec wyjatkowego
          pecha, ze pozniej ciagnely sie dzialania niepozadane przez kilka miesiecy - po
          prostu Postinor to lek nie dla niej, zdarza sie. Ale to "margines bledu" -
          przeciez inaczej lek nie zostalby dopuszczony do sprzedazy. Przeczytaj ulotke,
          zeby wiedziec co Cie "moze czekac", ale naprawde nie znaczy to, ze przydarza
          sie to kazdej i za kazdym razem.

Po trzecie, z tymi "odpowiedzialnymi facetami" tez roznie bywa :/ - lepiej ze
          dziewczyna mysli teraz niz za 9 miesiecy. Wiec no worries, wez spokojnie
          Postinor, nie stresuj sie juz i uszka do gory! Bedzie dobrze :)
      • Gość: izis Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: 195.217.52.* 19.12.05, 00:23
        A propos czego uzywamy - kiedys faktycznie tylko prezerwatywy; teraz (mam
        nadzieje, ze to nie reklama) uzywam Evre. Dla mnie jest najlepsza, nie tylko
        pod wzgledem skladu leku, ale i "sposobu przyjmowania" (plasterki 1/tydzien).
        Ja polecam.
        • Gość: Magda Es Re: PROZE NIE ZIGNORUJCIE MOJEGO PROBLEMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 08:51
          Buachachacha......tekst "Ale to "margines bledu" -
          przeciez inaczej lek nie zostalby dopuszczony do sprzedazy." odpuść sobie.
          Postinor to najgorsze świństwo ale cóż....firmy farmaceutyczne mają kupę kasy.
          Niektórzy ginekolodzy wogóle nie stosują leków firmy gedeon richter jako bunt
          przeciwko postinorowi. A co się będzie działo z twoim organizmemm sama
          zobaczysz- znam aż nadto takich przypadków, wiec niech ktoś nie pisze że to
          cukierek. Moja rada biegnij do ginekologa żeby cię kontrolował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka