Dodaj do ulubionych

Podkład do cery suchej...

IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 28.12.05, 09:52
Polećcie mi proszę vjakis dobry podkład.
Mam cere suchą nieraz normalną, i popękanymi naczynkami, szukam podkładu,
który mi to dobrze zatuszuje, narazie nic nie moglam znalezc a uzywalam do tej
pory True match ale nie poradził sobie. :(
Pozdawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: patchuli Re: Podkład do cery suchej... IP: *.atena.pl / *.atena.pl 28.12.05, 09:56
      polecam podkłady Oceanic
      ja mam bardzo suchą i wrażliwą skórę
      naprawdę warto, a do tego są w dobrej cenie :) a na wyjścia jest wersja z
      drobinkami świcącymi :)
      • Gość: Majeczka Re: Podkład do cery suchej... IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 28.12.05, 10:19
        www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=cf3ad4c6bb22cb19b4793162666deba9&cmd=details&itemid=5349
        Czy to ten podkład?
        I czy dobrze kryje bo na tym mi bardzo zalezy?
    • Gość: Lilu Re: Podkład do cery suchej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:27
      Polecam Unifiance Creme La Roche Posay. Tez jestem "naczynkowcem" a ten podkład
      ślicznie wszystko tuszuje a przy tym nie przesusza skóry i nie zatyka porów.
      Jeszcze lepszy efekt uzyskuję gdy pod podkład położę troche zielonego korektora
      (do podkładu dostałam próbke takowego, również LRP, ale chyba nie kupię, podkład
      wystarczy).
      • gwiazdkaaa Re: Podkład do cery suchej... 28.12.05, 10:40
        a w jakiejv cenie jest Unifiance Creme La Roche Posay. ?
        I jaki odcień powinnam dobrać, mam cere dosc ciemną ale nie chce aby podkład byl
        widoczny.
        • Gość: Lilu Re: Podkład do cery suchej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 12:21
          Kosztuje około 70 zł, jest dostepny w aptekach. Co do odcienia nie wiem co
          poradzić, bo sama mam jasną skórę i uzywam najjasniejszego -21. Sa jeszcze 3
          inne. Najlepiej poprosić o próbkę. Miałam próbki 22 i 23 (w aptece dali mi bez
          szemrania), są ciemniejsze ale spokojnie mogłam się nimi wysmarować, bo ślicznie
          stopiły się ze skórą.
    • Gość: bibi Re: Podkład do cery suchej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 11:21
      ja polecam podkład Bourjois Hapyy Light - nie wysusza ani troszkę, chociaż
      zawsze miałam z tym problemy
      • gwiazdkaaa Re: Podkład do cery suchej... 28.12.05, 11:41
        a dobrze kryje?
        • Gość: gwiazdkaaa Re: Podkład do cery suchej... IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 29.12.05, 09:56
          www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=4abb1d7ddfea326a8d9a4c08d296f5ee&cmd=details&itemid=13
          zastanawiam sie nad kupnem tego podkładu czy stosował go ktoś z was z cerą suchą
          i naczynkową?
          • Gość: milka Re: Podkład do cery suchej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 10:59
            Ja go kupiłam, ale leży w kącie. Max Factor ma jakies dziwne odcienie i najjasniejszy Hypersmooth Natural jest dla mnie za ciemny lub nawet za żółty. Kryje tak średnio. Na skrzydełka nosa, gdzie skóra jest trochę zaczerwieniona trzeba nakładać korektor.

Ja na okres poszukiwania podkładu (po wycofaniu Stay Perfection Oriflame), kupiłam Pan Sticka MF i jakoś przebrnęłam z nim zeszłoroczną zimę. Oczywiście trzeba go stosować oszczędnie, bo jest baaardzo kryjący. Tereaz używam go tylko jako korektora.

Radzę Ci spróbować Avon Personal Match Natural. Ja juz zamówiłam trzecią tubke i jestem z niego zadowolona. Jest lekki, ale też trochę kryjący. A tego czego nim nie zakryje, maskuje Pan Stickiem i wszystko gra:)
            Tylko zamów sobie najpierw próbki, aby dobrac odpowiedni odcień. Ja mam Nude. Wpada w żółty, co dodatkowo maskuje zaczerwienienia.

Pozdrawiam
      • bzdura24 Re: Podkład do cery suchej... 29.12.05, 10:03
        przyłączam się- również polecam Bourjois Happy.
    • Gość: bibi Re: Podkład do cery suchej... IP: *.chello.pl 29.12.05, 10:01
      Jak dla mnie Happy Ligh kryje dość dobrze, zwłaszcza rozszerozne pory, ale z
      wielkimi pryszczami sobie nie radzi( jak każdy z resztą) - nie obejdzie się bez
      korektora
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka