moniaa88 30.12.05, 12:00 Kto ma taki problem i jak sobie radzi? dbam o higiene wiec nic z tego ;) od jakiegos momentu, dosc dlugo juz,pojawily sie na mojej glowie strupki, sa one male i chyba z 6 takich. co to moze byc? i jak sobie z tym radzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szalooona Re: strupki na głowie 30.12.05, 16:54 powiem co ze ja tez mam taki problem tez mam strupki tylko nie wiem czy ciebie tak jak mnie tez szwedza, bo mnie bardzo. i poszlam z tym do dermatologa przypisal mi 3 plyny i tabletki pomagalo, zeszlo ale znow powrocilo wydalam tylko niepotrzebnie pieniadze i te leki nie byly wcale tanie.uwywalam roznych szamponow na nic, ja rowniez jestem bezsilna tym,bardziej ze ja sie drapie az do krwi i tez prosze kogos o pomoc w tej sprawie. a tobie radze isc do dermatologa(ja bylam u nie najlpeszego specjalsty) ale do dobrego bo tak to nic ci nie da poniewaz kady ma inna skore i nie u kazdego podobne objawy moga swiadczyc o tym samy. taka jeste moja rade z tym naprawde ciezko jest uwier mi bo ja mma to dlugo i tez nie dlugo sie wybioeram do lepszego specjalisty. powodzenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kret24 Re: strupki na głowie 30.12.05, 21:08 Jeżeli te strupki są koloru miodowego (takie jakby woskowe i silnie trzymają się skóry) to może to być tłusty łupież. Wtedy warto używać szampon np. Nizoral lub Stieprox oraz przecierać skórę co kilka dni Acnosanem. A czy macie tłuste włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
blum22 Re: strupki na głowie 31.12.05, 23:31 Mnie też się wydaje , że mam na głowie jakby strupki i to najczęściej , gdy włosy są już tłuste (a to następuje już na drugi dzień od umycia).Też nie wiem co z tym robić. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: strupki na głowie 18.01.06, 09:06 Aby odpowiedzieć na pytanie, co to jest, potrzebna jest wizyta u lekarza, najlepiej dermatologa. Trzeba to dokładnie obejrzeć i ewentualnie zbadać. Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
anula19801 Re: strupki na głowie 12.03.06, 15:11 polecam wam szapon vichy. jest on dostepny w aptekach w dwóch rodzajach do włosów z łupieżem tłustym i do włosów z łupieżem suchym. ja miałam łupież tłusty, do tego strupy, póxniej aż bolące rany na głowie. teraz łuzpiezu nie mam. szampon kosztuje ok 30-35 zł. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
borri Re: strupki na głowie 12.03.06, 17:52 Mojemu Mezowi pojawialy sie krostki z bialym plynem (cos jakby pryszcze). I z tego robily sie strupki. Odkad myje wlosy szamponem Polytar Liquid, ma problem z glowy. Ceny nie pamietam, ale cos ok 20 zl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś