Dodaj do ulubionych

Trądzik, a pigułki

02.01.06, 05:32
Słuchajcie, może to już było, jak tak to przepraszam, ale czy któraś z was
próbowała tabletek antykoncepcyjnych Diane-35? Słyszałam, że są naprawdę
dobre? I dają świetne rezultaty.
Obserwuj wątek
    • pozycja77 Re: Trądzik, a pigułki 02.01.06, 09:21
      rezultaty daja dobre ale moze nie warto?
      bardzo obciażaja wątrobe. Zastanow sie, bo pryszcze na pewno da sie okiełznac
      jakos inaczej.
      Pozdrawiam!
      Ps. polecam wyszukiwarke- mnostwo wątków na ten temat.
    • council Re: Trądzik, a pigułki 02.01.06, 12:16
      UWAGA!!!DIANE-35 można brać TYLKO 6 MIESIĘCY.Wiem że niekyórzy
      nieodpowiedzialni lekarze wypisuja przez 2 lata i więcej.Doiankę wypisują nawet
      dermatolodzy.Błagam dziewczyny bądżcie ostrożne to wszystko prędzej czy póżniej
      odbija sie na organizmie.Pozdrawiam
      • b.londynka Re: Trądzik, a pigułki 03.01.06, 12:08
        Nie z wlasnego doswiadczenia, wyczytalam to na innym forum- znane sa przypadki
        smiertelne po uzywaniu tego leku! A na ulotce jest napisane jak wol: DIANE-35
        nie jest srodkiem antykoncepcyjnym! Balabym sie to brac...
        • Gość: D Re: Trądzik, a pigułki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 12:47
          uważam że niektóre komentarze na temat Diany są przesadzone, od lat biore i nic
          się nie dzieje, co roku mam kontrolne badanie m.in próby wątrobowe i jest
          wszysko ok. Mysle ze jest to kwestia dobrze dobranej pigułki i obserwacji
          własnego zdrowia, miesiączki (czy nie są coraz bardziej skąpe. Jak każdy lek ma
          swoje plusy i minusy ale jak czytam opinie to jak dla mnie to chore wymysły sa.
          Ogólnie każde pigułki anty. mają swoich przeciwników więc może sa to ich
          wypowiedzi.
          I jest Diana35 jakimś stopniu środkiem antykoncpcyjnym. Ja ją biore własnie ze
          względu na tradzik i też jako zabezpieczenie i ani trądziku nie mma ani w ciązę
          nie zaszłam
          pozdrawiam
          • Gość: kaja Re: Trądzik, a pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 13:42
            braloam diane 3 lata, nie przytylam, cera sie poprawila, po odstawieniu zaszlam
            w ciaze urodzilam zdrowego bobasa...
            pozniej bralam 2 op. yasmin, ale mi nie sluzyl, wiec znow przeszlam na diane od
            tego miesiaca
            • aga10021 Re: Trądzik, a pigułki 19.01.06, 22:31
              dziewczyny biore diane juz prawie 2 lata i mysle ze czas najwyzszy na przerwe-
              troche sie boje tego ze maja taka duza dawke hormonow. Bardzo sie4 jednak
              obawiam odstawic diane bo boje sie ze wroci mi strasznyyyy tradzik ktory mialam
              zanim zaczelam brac te tabletki:(( napiszcie prosze jak to bylo u was po
              odstawnieniu- czy tradzik wrocil?
          • mnsn Re: pytanie do D. 20.01.06, 12:23
            Witam,
            zaczęłam brać dianę 35 właśnie w związku z tradzikiem, proszę powiedz mi po
            jakim czasie mam się spodziewać pierwszych efektów. Biorę 6 dzień, wiem to
            jeszcze za wcześnie, ale jak to było u Ciebie. Mi ginekolog-endokrynolog
            powiedział, że mam brać ją przez 36 m-cy, czy trochę nie przesadził,
            pozdrawiam
    • maagdunia Re: Trądzik, a pigułki 19.01.06, 23:09
      Moim zdaniem to szkoda zdrowia, na pewno łykanie pigułek tym bardziej
      hormonalnych nie wpłynie dobrze na twoje zdrowie. Spróbuj maści Acne- derm, ja
      miałam straszny trądzik zaczęłam stosować ją 1,5 m-ca temu i jestem zachwycona,
      nie spodziewałam się aż takich rezultatów. Mogę wyjść na ulicę bez makijażu :))))
      • Gość: aga10021 Re: Trądzik, a pigułki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 23:33
        dzieki za rade ale ja naprawde probowalam juz wszystkiego i nic nie pomagalao:
        (( tylko po dianie mi sie poprawilo. Ale tez doszlam do wniosku ze nei ma sensu
        sie dluzej truc i rzucam to tylko starsznie sie boje nawrotu pryszczy:( a ta
        masc acne -derm jest na recepte czy nie?
        • maagdunia Re: Trądzik, a pigułki 19.01.06, 23:44
          Bez recepty, 20 zł
          • Gość: Katarzyna Re: Trądzik, a pigułki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 01:19
            tez mam okropne problemy z trądzikiem, probowalam wielu masci min. acne-derm
            stosowalam przez 3 miesiace i nie bylo rezultatow.
            • batutka Re: Trądzik, a pigułki 20.01.06, 02:38
              faktycznie, jak bierzesz diane to pomaga,ja sie tez o tym przekonalam, ale jak
              odstawilam to problem wrocil, wiec uwazam, ze nie warto
    • renata9910 Re: Trądzik, a pigułki 20.01.06, 08:54
      ja balam diane przez 2 lata,potem przeszlam na cilest 7lat i jak wrocily
      problemy z cera to znow zaczelam diane na rok i powiem Ci ze to co mialam na
      twarzy i ciele jak ja odstawialam to nie zyczylabym nawet wrogowi.
      Twarz moja wygladala jak pizza i nic mi nie pomagalo,teraz niestety bede
      musiala robic jakis gleboki peeling zeby pozbyc sie blizn po syfach ktore
      mialam.
      Lepiej zastawow sie dwa razy zanim zaczniesz brac te tabletki.

Pozdrawiam
      • matysia_k Re: Trądzik, a pigułki 20.01.06, 10:44
        Leczenie pigułkami antykoncepcyjnymi trądziku to najmniejsza linia oporu...
        Zresztą, pod odtsawieniu bardzo czesto problem nawraca. Diane ma w sobie dosc
        duża dawke hormonów, co u niektorych moze dac, tzw.Zespól leniwych jajników,
        czyli po odstawieniu tabletek mamy zaburzenia hormonalne, najpierw za mało a
        potem hustawke hormonalna.
        Ja brałam Daine, przytyłam i problem nawróćił po odtsawieniu.Ogolnie czulam sie
        zle na Dainie.ALe na pewno komuś pomogła.
        Stwierdzam,że nie warto.Tabletki anty sa na sprawy anty a nie na tradzik.Dianka
        jest na zaburzenia hormonalne- na hirsutyzm miedzy innhymi.
        Przemysl.
    • Gość: gumis Re: Trądzik, a pigułki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:26
      Ja tez brałam Diane kilka lat, i przeszłam na regulon, który biore juz 6
      miesiecy, teraz znow chce zmienic na novynette, bo ma ten sam skłam hormonow
      tylko ze mniej, i potem chce całkiem odstawić. po odstawieniu diany i przejsciu
      na regulon, no to czasem cos tam wyskoczy, ale nie jest to nic strasznego,
      zobacze jak zareaguje na jeszcze mniejsza dawke hormonow kilka miesiecy i chce
      calkiem odstawic.
    • basiunia7-80 Re: Trądzik, a pigułki 20.01.06, 12:43

• monivk Re: Trądzik, a pigułki 20.01.06, 13:11
        hej.dziewczyny diane 35 to lek bardzo starej generacji.teraz mozna kupic
        lepsze.ja mieszkam w holandii i kiedy poprosilam tutejszego lekarza o diane 35
        on przepisal mi o wiele lepsza,nowa i mniej szkodliwa MINERVE.zapytajcie czy u
        nas w polsce jest.jest to lek na tradzik i nadprodukcje talku z ubocznym
        dzialaniem antykoncepcyjnym
        • monivk Re: Trądzik, a pigułki 20.01.06, 13:16
          czy to diana czy minerva na efekty trzeba poczekac przynajmniej miesiac.brac
          minimum 3 miesiace.poczatkowo tradzik moze sie nasilic,ale pozniej bedzie go
          coraz mniej.istnieje ryzyko rowniez przemiany tradziku zwyklego w tradzik
          hormonalny.czerwone ,bolace krostki,ktorych nie mozna wycisnac i trudno
          wyleczyc.ale kazdy organizm jest inny i reaguje inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka