Dodaj do ulubionych

moje odkrycie z górnej półki...

• trosia Clarins... 05.07.06, 09:20
      Droga Llilly,
      właśnie zamówiłam sobie trzy kosmetyki z Clarinsa, o których "rozmawiałyśmy":
      olejek-tonic przeciw rozstępom, lotion do biustu i peeling do ciała. Przekonała
      mnie konsultacja z moją szwagierką, która jest prawdziwą clarinsową maniaczką i
      wie o tych kosmetykach bardzo dużo. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak
      czekać na przesyłkę :-)
      Pozdrawiam - trosia
      • llilly Clarins raz jeszcze :-))) 05.07.06, 09:33
        Witaj Trosiu!!!Ja właśnie intensywnie zbroję się na poporodową walkę z własnym
        ciałem ;-))))) rownież szykujac zamówienie(do mojego ulubionego lumiere.pl).A
        wiesz może coś o Clarinsowym Total Lift Minceur?Bo właśnie potrzebowałabym
        jeszcze coś hmmm...ujędrniająco-wyszczuplającego o dużej sile rażenia, bo co
        prawda do operacji plastycznych mam entuzjastyczne podejście
        :-))) aczkolwiek ich potrzebę chciałabym maksymalnie odsunąć w czasie
        :-)))))).Pozdrawiam serdecznie-L.
        • nagoya Witajcie !Jestem tu nowa! 10.07.06, 12:57
          Ale od dawna studiuje ten watek.Pod waszym wplywem nakupilam troche kosmetykowi
          chcialabym polecic Estee Ideal matte.Nie stouje podkladow w lecie ale poniewaz
          mialam nowy bardzo lekko sie posmarowalam _ efekt w 30 -to stopniowym upale nie
          swiecilam sie az do wieczornego mycia.Pod podkladem mialam Total turnaround,o
          ktorym wiecie ze jest doskonaly .Pozdrawiam!
          • spa76 Re: wysokopółkowy krem z filtrem 10.07.06, 13:48
            co nawilżającego, może lekko przeciwzmarszczkowego ale koniecznie z faktorem
            przynajmniej 15-20 byście polecały (na przejście z domu do metra wystarczy,
            wyższe filtry na weekend mam)?
            genialna helenka to praktycznie bez faktora (podobno ma jakies naturalne w
            okolicach 6)- nieładnie, nieładnie, czeka w lodówce na pochmurne dni.
            wpadłam wczoraj do marionnauda, rzuciłam okiem i powiem wam, że niewiele mi sie
            rzuciło. ekspedientka po zażyczeniu sobie powyższego poleciła Idealista EL i
            coś Clarinsa, ale tez troche mysłała.
            zdziwiło mnie to troche, bo my słałam, że taki filtr to praktycznie standard.
            • k1k2 nizej-półkowy krem z filtrem 10.07.06, 18:41
              moge polecic Neutrogena, nawilzajacy, z fotostabilnymi filtrami
              neutrogena.com/ProductsDetails_134.asp
              mnie nie uczula :)
              • spa76 Re: nizej-półkowy krem z filtrem 11.07.06, 10:22
                dzieki za radę :)) a jak z jego tłustością?
                • k1k2 Re: nizej-półkowy krem z filtrem 11.07.06, 18:49
                  > dzieki za radę :)) a jak z jego tłustością?

zupelnie nie jest tlusty, na mojej skorze po wchlonieciu taki troche jakby...
                  satynowy (pewnie od warstwy filtru)

lubie go bo nie daje rady nakladac i nawilzacza, i na to kremu z filtrem - moja
                  skora tego nie wchlania i sie swiece
    • asiek_asiekowaty Odkryjcie cos dla mnie: 15.07.06, 17:00
      Mloda, mieszana cera, niewielkie i czasami niedoskonalosci. Podstawowa
      pielegnacja: zel, tonik, krem. Zestawcie mi zestaw. ;)
      • asiek_asiekowaty No to trudno - musialam zaczac odkrywac sama... 18.07.06, 16:57
        Kupilam w promocji w Sephorze mini prosukty Clinique 3 kroki: 15 ml mydlo w
        plynie, lotion oraz 30 ml tonik. Sa widac bardzo wydajne, na razie
        spektakularnych efektow nie widze. Mydlo niebywale sie pieni i jest bardzo
        delikatne (wystarczy jedna kropelka), tonik mocno oczyszcza, daje kopa ;P,
        natomiast lotion zdecydowanie za slabo nawilza nawet moja nie-sucha cere.

Mam ochote na jakis krem-zastrzyk-energii dla skory. A ze jestem poczatkujaca w
        wysokiej polce (cos mnie kaprys na drogie kosmetyki zlapal), to moze zaczne od
        czegos ponizej 200 zl. Poleccie cos?

Gdzie mozna kupic wysokopolkowce najtaniej (niestety nie mam na razie karty
        krdytowej na zakupy na srawberry). W ktorej drogerii sa najbardziej kompetentni
        pracownicy (w doradzaniu)?
        • asiek_asiekowaty Pierwsze wielkie zakupy wysokopolkowe: 27.07.06, 16:02
          Poszlam do Sephory z zamiarem zakupu pudru sypkiego Clinique i zorientowania
          sie co do kremu i ewentualnie zakupu jakiegos, ale okolo 100, maksymalnie 150
          zl. No i wyszlam z pudrem i kremem-fluidem Jose Eisenberg za 168 zl. :P Puder
          przyjemny, ale matuje doslownie na chwile, niestety. Krem jest przyjemny,
          ladnie pachnie, ale opakowanie mi sie nie podoba. A 2 dni temu skusilam sie na
          Pore Genius HR w promocji za 140 zl - przyjemnie sie go uzywa, o efektach na
          razie ciezko mowic, ale tak doraznie - nie daje idealnego matu, o jakim mowa,
          raczej takie satynowe wykonczenie, jednak pozostaje ono dosc dlugo. Otrzymalam
          rowniez probki peelingu Jose Eisenberg - przyjemny, wydajny, ostry: na zwilzona
          twarz wystarczy odrobina i "pcunie" w przyjemna pianke jak zel do golenia,
          pachnie ladnie, swiezo, choc moim zdaniem typowo mesko. Krem Lancome Multi
          Benefit (chyba) jest ciezki, pozostawia tlusta warstwe, a wcale nie nawilza
          rewelacyjnie, malo wydajny. Lancome Teint Idole - przyjemny podklad, aksamitny,
          daje pudrowo-satynowe wykonczenie, ladnie stapuia sie ze skora, a jednoczesnie
          zadziwiajaco niezle kryje. Total Turnaround Clinique: po maseczce nie widze
          specjalnych efektow i gdyby nie brak zapachu (czytaj: zapach chemii), to
          przyjemnie by sie uzywalo, o kremie ciezko sie wypowiadac po 2-3 krotnym
          uzyciu. Mam ochote na maseczke oczyszczajaa Clinique, ale to moze po urlopie.
        • othala76 Re: No to trudno - musialam zaczac odkrywac sama. 27.01.07, 16:52
          lilly WRACAJ!!!!!
          dziewczyny mam nadzieję, że wiecie, że ten wątek działa również pro rodzinne -
          dzieczyne zachodzą w ciążę. Ja też się do nich zaliczam z czego jestem
          przeogromnie szczęśliwa. Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamy!
          • philo77 Re: No to trudno - musialam zaczac odkrywac sama. 27.01.07, 23:27
            :) muszę to potwierdzić Othala, bo i u mnie zaszła podobna zmiana w tzw.
            międzyczasie rozwijania się tegoż wątku. Pozdrowienia dla wszystkich
            • alirka Efekty uboczne prorodzinne 27.01.07, 23:56

Oj działa, działa : )). U mnie 34. tydzien. Fajnie, ze wątek ruszył, bo już z
              tęsknoty zaczelam przekopywac powtórnie archiwum dyskusji. Lilly gdzie Ty?
    • gibon301 fajny specyfik do twarzy 26.07.06, 10:04
      niedawno przypadkowo trafiłam na ten wątek i licze na waszą pomoc a w
      szczególności mam nadzieje, że może lilly albo zoe znajdzie chwile czasu żeby
      mo coś doradzić. niestety nie mam czasu na przeanalizowane dokładnie wszystkich
      postów i stąd moje pytanie.
      szukam jakiegoś fajnego kremu do twarzy. do tej pory używałam kremów z serii
      thalgo (dostawalam je zawsze od sprawdzonej kosmetyczki ale niestety od
      dluższego czasu mieszkam za granicą, do polski na razie nie mogę się wybrać, a
      krem się skończył). generalnie mam cere atopową i to jest mój największy
      problem przy doborze kremu (reaguje alergicznie na wiele specyfików, a często
      zaczyna się jakby "łuszczyć", szczególnie na czole, nosie, policzkach). poza
      tym typowa trefa T, troche piegów, cienie pod oczami(niestety moja zmora bo
      najczęściej nie znikają nawet jak jestem wypoczęta) czasem pojawiają się
      pojedyncze wypryski.
      aha mam 25 lat.
      jeśli któraś z was ma jeszcze jakiś sprawdzony podkład to będę wdzięczna za
      wszelkie wskazówki, w tym względzie nie wymagam jakiegoś super krycia, ale
      czegoś co by się fajnie stapiało ze skórą i nie tworzyło maski. eśli chodzi o
      kolor to nic z różów, nie mam ciemnej karnacji ale do bladych raczej też nie
      należe.
      pomożecie???
      będę wdzięczna za wszelkie wskazówki, które doprowadzą mnie do kupna przede
      wszystkim kremu w najbliższym czasie bo już mi naprawde ciężko ;)
      pozdrawiam
      • psssotka Re: fajny specyfik do twarzy 26.07.06, 23:12
        Jezeli chodzi o podklad to do tej pory nie znalazlam lepszego.Idealnie sie
        stapia i nadaje swiezego wygladu tylko podklad Vitalumiere.Wyprobowalam juz
        dziesiatki srednio i wysokopolkowych roznych firm.Mam cere sucha\mieszana i
        bardzo wymagajaca.Ostatnio odkrylam tez fajny krem Yves Rocher-Nutrition.W\w
        zestaw dotyczy pan w przedziale wiekowym 30-40.Nie wiem czy sprawdzi sie u
        Ciebie.Proponuje przetestowac podklad,ktory nie uwidacznia luszczacych sie
        miejsc.Dla mnie jest rewelacyjny.
        • gibon301 Re: fajny specyfik do twarzy 26.07.06, 23:27
          a mogłabyś mi podać dokładną nazwę tego podkładu?
          będę wdzięczna. co do kremu nie mam zupełnie przekonania do YR. mam jakieś
          przeświadczenie, że te kosmetyki przeładowane są chemią i tylko ładnie
          opakowane.
          pozdrawiam
          • psssotka Re: fajny specyfik do twarzy 27.07.06, 00:05
            Wiekszosc z tych kremow mnie tez nie odpowiada(na szczescie mialam probki),ale
            ten jest o.k.Podklad jest z firmy Chanel.Vitalumiere jest we fluidzie i
            kremie.Najlepiej popros o probke,dobiora Ci tez kolor.
    • llilly witam po przerwie! 27.07.06, 12:38
      Urodziłam :-)))) i jesteśmy z Majunią już w domu, dochodzę do siebie i powoli
      przyzwyczajam sie do stanu permanentnego niewyspania.Postaram sie pisać tu jak
      najczęściej.Ściskam Was mocno-L.
      • goldengirl Re: witam po przerwie! 27.07.06, 12:57
        No to wielkie gratulacje!Przesylam internetowy bukiet kwiatow, a dla malej balonikow! :) Co prawda moj
        nick nie pojawial sie w tym watku, ale pilnie go sledzilam i czytalam wszysciutko od deski do deski!
        W zwiazku z Twoim permanentnym niewyspaniem bedziesz mogla w 100% ocenic dzialanie kremow
        polecanych przy tego typu "problemach" ;)
        Pozdrawiam serdecznie!
      • roxi_hart Re: witam po przerwie! 27.07.06, 14:17
        Gratulacje!!!! Duzo pociechy z coreczki a dla Małej duuuzo zdrowka i usmiechow.
      • spa76 Re: gratulacje! 27.07.06, 14:38
        testuj specyfiki poporodowe - chętnie skorzystam z twoich doświadczeń na
        jesieni ;)))
        • kiku.san Re: gratulacje! 27.07.06, 15:26
          Ja również gratuluję:) Sama mam dwójkę, więc wiem, jaka musisz być szczęśliwa:)
          No i oczywiście czekam na Wasze rozmowy i testy - należę do grona czytających:)
          • zoe28 Re: gratulacje! 01.08.06, 10:04
            Gratulacje Lileńko !!!
            Ściskam mocno dzielne dziewczynki, mamę i maleńką Majeczkę :)
      • asiek_asiekowaty Gratulacje z okazji tego malego cudu. :) :* 27.07.06, 15:52
        • nika.tara Lilly ratunku 01.08.06, 09:46
          Lilli, poczytuje od niedawna wspanialy watek o roznych kosmetykach i wdzieczna
          jestem za wszystkie porady. Teraz sama potrzebuje... :(
          Ale przede wszystkim GRATULACJE. Oj zazdroszcze i ciesze sie :))))

Do rzeczy: mam 33 lata i cere w miare normalna, dosc wrazliwa ale nie za
          bardzo, raczej sucha ale z lekko mieszana strefa T. Skora wyglada na 25 lat,
          ale mam juz sporo zmarszczek mimicznych wokol ust i nosa i troche wokol oczu.
          Dzisiaj zalamaly mnie te podoczne. jakby wiecej :(((( rozpacz czarna.
          Gotowa jestem kupic wszystko byle pomoglo.
          Do tej pory mialam Primordale Lancome (znikome korzysci) i Capture 60/80 Diora-
          malo wydajny i tez jakos bez spektakularnych efektow.
          Prosze pomoz. Musi byc cos co pomoze spowolnic ten nieuchronny proces i
          poprawic stan mojej skory.
          Dzieki z gory
          Nika
          • llilly :-))))) 01.08.06, 13:22
            Dziewczyny kochane, dziękujemy Wam bardzo za wszystkie gratulacje, buziaki i
            uściski.
            Nikuś, co do zmarszczek mimicznych to ostatnio używam Line Peel Biothermu pod
            oczy i stwierdziłam że właśnie przeciwzmarszczkowo jest bardzo dobry, rozjaśnia
            i spłyca wszystkie drobne kreseczki, poza tym jest bardzo wydajny, wygładza i
            nawilża skórę-w grupie specyfików podocznych awansuje u mnie na pierwsze
            miejsce, choć muszę jeszcze wypróbować Shiseido Benefiance i Clinique Anti-
            Gravity.Z kolei na okolice ust mialam ostatnio okazję spróbować Capture Sculpt
            10 Re-Plumping Emulsion cheeks-lips (podebrałam mamie)i muszę przyznać, że
            jestem pod wrażeniem bo w widoczny sposób zniwelowała bruzdy nosowo-wargowe,
            generalnie jest to zdumiewająco dobra rzecz i jak tylko zauważę u siebie jakieś
            zmarszczki w okolicach ust to na pewno się w to cudo zaopatrzę.
            Pozdrawiam serdecznie-L.
            • morwa23 Re: :-))))) 01.08.06, 16:16
              -Clinique antigravity pod oczy
              m
              • nika.tara Re: :-))))) 01.08.06, 22:16
                Lilly i spolka-
                wielkie dzieki. Czy mozecie mi jeszcze (zachlanna jestem doprawdy) jakie sa
                ceny tych kremow: Biothermu, Gravity i tego ustnego :))
                poobserwowalam mame i ....... mama ma stado pionowych zmarszczek wokol ust
                (obie robimy dziobki niestety) i U SIEBIE ZNALAZLAM JEDNA W identycznym miejscu
                jak u mamy. Obled. Ja nie chce by uciekal czas. Pobiegne kupowac kremy ale
                jesczze do 15stego jestem w Londynie i nie wiem gdzie bardziej sie oplaca.
                Szukalam cen w internecie, ale akurt tych kremow nie znalazlam.
                Ja tu jeszcze wroce, bo ten temat jest super i forum w ogole tez.
                Bardzo dziekuje.
              • nika.tara Re: :-))))) 01.08.06, 22:17
                Morwa dzieki wielkie :))))
                • morwa23 Re: :-))))) 01.08.06, 23:16
                  w galerii centrum 160zł zapłaciłam, używam 2 tygodnie i już widze poprawe
                  pozdrawiam
                  m
                  • nika.tara ceny :)) 02.08.06, 08:25
                    Morwa, bardzo dziekuje, czuje ze kupie oba Clinique i Biotherm i zdam relacje
                    jak poszlo. Posprawdzam tez ceny w bezclowej na Stanstead Airport. A moze ktos
                    wie czy nie ma ich gdzies na stronach www? Tzn strefy bezclowej, no i w ogole
                    cen kosmetykow w Polsce. na stronie Sephory nie ma, a na Wizazu sa tylko
                    niektore, niestety.

bardzo bardzo dziekuje
                    usciski :))))
                    • trosia Re: ceny :)) 02.08.06, 11:54
                      Dużo informacji możana znaleźć na stronie perfumerii internetowej www.lumiere.pl
                      Poniżej wklejam Ci link do wspomnianego wyżej serum Dior'a na okolice ust:
                      www.lumiere.pl/product_info.php?info=p6964_Capture-Sculpt-10--Nowo------.html
                      Pozdrawiam!
                      • llilly Re: ceny :)) 02.08.06, 16:37
                        Line Peel pod oczy 170 zł, mogę jedynie dodać, że ostatnio kupuję w lumiere
                        dość regularnie i jestem bardzo zadowolona, wprawdzie ceny "sephorowe" ale
                        obsługa fantastyczna.Pozdrawiam serdecznie.
                        • nika.tara Re: ceny :)) 02.08.06, 21:10
                          Lilly, bardzo dziekuje, juz mi sie to Lumiere podoba. jak tylko wyladuje zaraz
                          sie tam wybiore.
                          Ten nastepny post ten mnie zastanowil.
                          Gdzies wczesniej czytalam entuzjastyczne recenzje na temat Matisa. Musze do
                          tego wrocic.
                          pozdrawiam serdecznie
                          bede wracac
                          Nika
    • gruszenka76 Re: moje odkrycie z górnej półki... 02.08.06, 16:29
      Witam wszystkie mile Panie, szczegolnie zalozycielke watku i szczesliwa mamusie
      w jednym. Sledze ten watek od poczatku niemalze, dziekuje za inspiracje i
      wszelkie informacje, postanowilam grzecznie odkladac i kupowac sobie tylko
      dobre kosmetyki, jako ze skonczylam trzydzieske i postanowilam w siebie
      zainwestowac.

Oto moje typy:
      PIELEGNACJA:
      Matis Reponse Vitaminee - krem nawilzajacy do skory szarej i zmeczonej
      Matis Reponse Vitaminee - olejek odzywczy
      Matis maska nawilzajaco - chlodzaca

Te dwa kosmetyki stosuje sie razem, najpierw olejek potem krem. Ta kombinacja
      zdecydowanie na noc, bo olejek jest dosc tlusty. Sam krem mozna stosowac pod
      makijaz, bo dosc ladnie sie wchlania. Dodam, ze cere mam mieszana, skonna do
      zanieczyszczen, ale wrazliwa i latwo sie przesuszajaca. Jak narazie buzka
      ladnie nawilzona, jedrna. Maseczka natomiast ma konststencje zelowa, mozna ja
      nakladac nawet codziennie, przyjemnie chlodzi i nawilza, ale nie daje
      spektakularnych efektow na dluzej.

KOSMETYKI KOLOROWE

MATMATE GIVENCHY - fluid matujacy.
      TOUCHE MATITE - GURLAIN - puder sypki matujacy.

Jeden i drugi produkt genialne ALE osobno - przynajmniej na mojej buzi. Matmate
      jest jedwabisty, dosc dobrze kryje, trzeba dac mu odczekac aby sie wchlonal.
      Mam jednak wrazenie, ze zbyt szybko wysycha, zanim zdaze go rozprowadzic na
      buzi i wtedy powstaja takie jakby waleczki. Nastepnym razem sprobuje Givenchy
      wersji nawilzajacej, bo maja swietna kolorystyke.
      Puder Gurlain za to swietny, delikatny jedwabisty, naprawde polecam. Jest tez
      bardzo podreczny, gabeczka-pufek zamontowany do pojemniczka z pudrem, wiec
      wystarczy tylko otworzyc i przetrzec twarz, zadnego pitolenia sie z pedzlami :)

Obecnie czekam na spora przesylke ze Strawberry :)

pozdrawiam raz jeszcze, milego dnia
      Grusza.
      • iwonaaaa Re: moje odkrycie z górnej półki... 03.08.06, 11:27
        up
    • d.blue Re: moje odkrycie z górnej półki... 06.08.06, 17:21
      up
    • d.blue Re: moje odkrycie z górnej półki... 11.08.06, 15:30
      pod wpływem wątku zakupiłam cienie chanel 4- 90 planetes- jestem zachwycona...
      teraz czekam na próbki matisa /kilka produktów.../;
      poza tym polecam krem pevonia botanica do pielęgnacji partii: dekolt-szyja-
      biust i oczywiście tusz hypnose..
      • philo77 Re: moje odkrycie z górnej półki... 19.08.06, 17:37
        up
    • agatka999 Re: moje odkrycie z górnej półki... 19.08.06, 22:43
      to i ja sie dopisze:
      baza clarins Lisse minute -wygladza i utrwala makijaz-swietna rzecz!
      cienie guerlain-Divinora-touche de rose nr.260-trwale i piekne kolory.
      gloss diorkiss-dlugo trzyma,efekt powiekszonych ust,sliczne zapachy.
    • karmelek4 Z najnowszej kolekcji Chanel...polecam 23.08.06, 19:13
      fantastyczny róż do policzków /dzisiaj zakupiłam, bo mam już dosyć brazującego
      Cliniqa, który jest fantastyczny, ale...na lato...a ja już czuje jesień/.
      Róż Joues Contraste 53 turbulent...ma kolor wściekłego różu, ale..wierzcie
      mi...na policzkach wygląda CUDOWNIE!!! Ja nigdy nie zwróciłabym na ten kolor,
      ale przekonała mnie konslutantka Sephory. Jestem zachwycona...kolor cudownie
      się mienie i wbrew pozorom jest b. delikatny.
      POLECAM!

A dla posiadaczek żelowych paznokci polecam tranparentny lakier brokatowy firmy
      alessandro. Na frenchu świetnie wyglada.
      Pozdrawiam.

A! Już upatrzyłam sobie świetny podwójny cień Chanel..rewelka!!!!!
      • d.blue gdzie się podziała llilly??? 23.08.06, 19:47
        ???
        • spa76 Re: gdzie się podziała llilly??? 24.08.06, 12:03
          jw
    • asiek_asiekowaty A najlepsze firmy wysokopolkowe wg. Was? 27.08.06, 19:32
      Wiadomo, ze nie mozna generalizowac, ale przewaznie na produkty jakich firm
      mozna liczyc, a ktore sa raczej przereklamowane i nieadekwatnej do ceny jakosci?
      • iwonaaaa Re: A najlepsze firmy wysokopolkowe wg. Was? 28.08.06, 10:16
        nigdy nie zawiodłam się na chanel.
        Obecnie moim faworytem wśród kremów jest matis-krem młodości,
        znaleziony dzięki Wam
        ale wcześniej używałam tylko chanel i były OK
        To samo mogę napisać o peelingach, cieniach do oczu, błyszczykach, pomadkach
        i sezonowych pirdułkach(rozświetlacze, róże).
        • rinkaa Re: A najlepsze firmy wysokopolkowe wg. Was? 29.08.06, 00:34
          Witam Llilly i wszystkie kosmetykomaniaczki :)))
          Trafiłam dzisiaj na ten wątek i juz mnie oczy szczypią od czytania :D Ale
          dobrnęłam do końca, taka jestem dzielna! Ale prawdę mówiąc to była czysta
          przyjemność :))) W listopadzie kończę 29 lat, także jestem w wieku zbliżonym do
          większosci piszących tu dziewczyn. Dzieki temu mogę w pełni korzystać z Waszych
          kosmetycznych doświadczeń :) Już dzięki Wam planuję zakup:
          - olejku Lotus Clarinsa
          - kremu młodości Matisa (tym to chyba Llilli zaraziła wszystkie :)))
          Jeśli chodzi o moje ulubione kosmetyki to z tych, które tutaj się nie pojawiły
          (chyba, że przeoczyłam) to:
          - samoopalacz do twarzy w żelu Lancome Flash Bronzer
          - puder brązujący Guerlain Terracotta nr 1
          no i te o których była wielokrotnie mowa:
          - Clinique anti-gravity pod oczy
          - YSL korektor pod oczy
          - 4 Chanel
          - 5 Diora
          - baza pod cienie Lumene - cena z niskiej półki, za to jakość z wyższej
          zdecydowanie (moim zdaniem lepsza niz sławna baza ArtDeco)
          Maskary używam Bourjois Volume Glamour i jeszcze żadna z wyższej półki jej nie
          przebiła :)
          Nadal szukam idealnego podkładu i pudru. Kusi mnie sypki Guerlain Les Voilletes
          Pudre Libre albo sypki Chanel Poudre Universellea Libre. Oba mają świetne
          recenzje na wizażu, ale ja zawsze używałam pudry w kamieniu (Chanel, Clinique,
          Pupa) i trochę sie boję tych sypkich, że nie będę umiała nakładać, ze sie nie
          przyzwyczaję itp. Macie moze jakieś doświadczenia z tymi lub innymi sypkimi
          pudrami?
          pozdrawiam :)))
          • snowbabe Najlepsze, niedostępne w Polsce 01.09.06, 15:08
            Witam Panie,
            do tej pory byłam głównie czytelniczką wątku (cenna wiedza, bardzo cenna wręcz
            ;))).
            Sama jestem fanką Clarinsa i Clinique'a.
            Mam do Was pytanko: czy używałyście kiedys kosmetyków Bare Escentuals albo NARS?
            I jakie macie wrażenia?
            Pozdrawiam,
            Snow
    • kotbalamot Re: moje odkrycie z górnej półki... 01.09.06, 15:40
      Moje hity.
      1. Estee Lauder - Spotlight - różowa rozświetlająca baza pod makijaż.
      Usuwa odznaki zmęczenia i odmładza.
      2. Baza pod makijaż YSL
      3. korektor pod oczy YSL
      4. Chanel- Sollution destressante- biała emulsja na podrażniona,
      zestresowana skóre twarzy np. po zbyt długim opalaniu , zabiegach
      kosmetycznych , zbyt mocnych pilingach , problemy alergiczne. Łagodzi
      zaczerwienienia i odczymn zapalny.
      5. Chanel- cienie do powiek 5
      6. Helena Rubinstein - szminki Stellars i inne w podobnym etui. Jakosć ,
      trwałosć i pielęgnacja ust.
      7. Clinique- kremy pod makijaż z faktorem Cityblock.Uzywałam te
      koloryzująco-rozświetlajace. Przy bladej cerze dodadzą kolorków , na to
      tylko trochę pudru aby utrwalić.
      8. Chanel- krem pod oczy z serii chyba resilience. W każdym razie ten
      najsilniejszy o działaniu liftingująco-ujędrniajacym. Jeden z nielicznych
      który mnie nie uczulał.
      pozdrawiam
      • jadwiha Re: moje odkrycie z górnej półki... 08.09.06, 10:23
        uff coraz ciężej znależć ten wątek a szkoda...

Moje najnowsze odkrycie to puder sypki E.Lauder Lucidity.
        Mam jedyneczkę, dla bladolicych w sam raz. Spore opakowanie, świetny duży puszek.
        Jest nieprawdopodobnie drobno zmielony, bardzo naturalnie wygląda. Dobrze matuje
        moją błyszczącą strefę T na kilka godzin, wyrównuje koloryt. Naprawdę polecam.
        Czaiłam się na sypki puder Clinique ale zdecydowanie postanowiłam zdradzić
        ulubioną markę z Lucidity (choć cóż to za zdrada, zdaje się to ten sam koncern).
        Clinique jakoś osadzał się w porach i dawał efekt skóry posypanej mąką...
        Rozmyślam teraz nad jesienno- zimowym podkladem. Padło na Double Wear ale wciąż
        martwię się że najjaśniejszy odcień fresco będzie dla mnie jednak ciut za ciemny.
        • kosmiczka Re: moje odkrycie z górnej półki... 14.09.06, 00:32
          Witam w świecie kolorów, zapachów i cudnych opakowań.Zarwałam kino,ślęcząc
          maniacko przed monitorem,wciągnął mnie ten wątek,choć z wrodzonego rozsądku
          staram się zachować dystans do wszystkiego co ulotne.I tak śledząc wasze
          doświadczenia,naszły mnie osobiste refleksje,ale o tym w płencie.
          Podobnie jak Wy, Panie Drogie stosowałam i dalej to robię, tych
          pachnących,kryjących,koloryzujących w większości już w/w przez Was
          cudów,wychodząc z założenia że jak już się 'brudzić' to lepszą jakością. Nie
          mam wątpliwości wobec jakości kosmetyków do makijażu z wyższej półki, ich
          rezultaty są dostrzegalne już od samej chwili nałożenia. Jednak ufności takiej
          nie mam względem kosmetyków pielęgnujących,jeszcze jakiś czas temu deklarowałam
          że nie dam się zwariować i nie kupię kremu powyżej 200zł.Aż tu obudziłam się
          jednego ranka,uśmiecham się do lustra-co to,to pod oczami-starość? Wtedy
          właśnie kupiłam pierwszy drogi krem pod oczy,a teraz wiem że on czasu nie
          cofnie,da mi tylko poczucie że stać mnie na 'luksus',że mogę sobie pozwolić na
          coś wyjątkowego.
      • asiek_asiekowaty Jose Eisenberg - odbudowujacy krem-fluid 15.09.06, 10:25
        Zostlo mi moze 1/3 tubki. Jest to bardzo przyjemny krem dla cery mieszanej i
        tlustej, ladnie pachnie, szybko sie wchlania. Nie widze jakis wyjatkowych
        wlasciwosci, ale dobrze nawilza. Tylko ta tubka mi sie niespecjalnie podoba.
        Kosztuje 168 zl/.50 ml. Musze natomiast powiedziec, ze probka peelingu, ktora
        mialam, byla rewelacyjna, ale 160 zl za 50 ml peelingu to jednak sporo.
      • asiek_asiekowaty Pore Genius HR 15.09.06, 10:27
        Kupialm w promocji w Sephorze za 140 zl. Zostala mi reszta. No niestety...
        Przykro mi to stwierdzic, ale nie daje zadnych rezuktatow. :/ Milo sie uzywa,
        ma ladny, choc nieco alkoholowy zapach, zelowas, rzadka konsystencje i daje
        uczucie odswiezenia na twarzy. Ale nie zweza porow, nie matuje i nie zapobiega
        niedoskonalosciom. Podobne opinie pojawily sie z reszta na Wizazu.
      • asiek_asiekowaty Puder sypki Clinique z pedzelkiem 15.09.06, 10:30
        Za jego duzy minus uwazam to, ze nalozony na podklad wcale nie matuje na
        dluzej, niz inne pudry. Natomiast nalozony samodzielnie spisuje sie juz calkiem
        niezle. Ogolnie dobrze wykancza makijaz, delikatnie ujednolica cere. Ja
        przykladam jego spora ilosc punktowo na jakies wypryski, a poem delikatnie
        usuwam reszte pedzelkiem i w ten sposob uzuskuje niezle i trwale punktowe
        krycie. Od razu powiem, ze jest to moj pierwszy puder sypki, wczesniej uzywalam
        tylko prasowanych.
      • asiek_asiekowaty Clinique Pore Minimizer Thermal-Activ Skin Refiner 15.09.06, 10:35
        Ten peeling termiczny daje naprawde dobry efekt wygladzonej, jasniejszej,
        oczyszczonej cery ze zwezonymi porami. I to w krotkim czasie, bo wystarzy go
        rozetrzec na twarzy i zmyc. W zetknieciu z woda daje nagle uczucie rozgrzania,
        ale szybko mija. Minus - okropny, chemiczny zapach. Ponadto moze podrazniac
        skore, przy jakis zadrapaniach, krostkach moze szczypac i piec. Takze raczej
        polecalabym osobom, dla ktorych liczy sie tylko efekt, a nie zwazaja na zapch
        czy rpzyjemnosc stosowania.
    • llilly Jestem :-)))) 14.09.06, 12:30
      Witajcie!!!
      Coraz trudniej znaleźć mi czas na forumowanie, powoli udaje mi się jednak
      poukładać dzień, mam nadzieję, że w końcu dam radę pisywać tutaj regularnie,
      tym bardziej, że widzę, że jednak to czytacie-niesamowicie mi miło :-)))).
      Majka się budzi z drzemki więc gwoli treningu napiszę tylko, że "odkryłam"
      olejek Decleora (a skutek jest taki, że napalam się na balsam i maseczkę
      ;-))) ) oraz beżowe meteoryty-dzięki odważnej Zoe, która przetarła szlak do
      tagomago :-))))).Za to Diorowy Plasticity okazał się do kitu :-((((.Wrócę
      wieczorem, pozdrawiam Was bardzo serdecznie-L.
      • llilly Re: Jestem :-)))) 15.09.06, 00:37
        Obiecałam więc jestem :-))).Co do Plasticity to stanowczo odradzam, przyznaję-
        kupiłam go po to, żeby mieć pod ręką "dopalacz" na ciężkie czasy poporodowe,
        nie spodziewałam się cudów, ale takiego niewypału też nie ;-)))), konsystencja
        rzadkiego żelu, sztuczny, chemiczny zapach, brązowo-przezroczysty kolor-fuj,
        przyjemność nakładania żadna, efekt owszem, ale jedynie na zasadzie-wydałam
        kupę kasy na wyszczuplacz więc nie będę się obżerać słodyczami ;-)).
        Za to olejek Decleora-faktycznie cudo, piękny zapach i całkiem niezły efekt,
        trzeba jedynie pamiętać żeby nałożyć na niego krem, ale mój ulubiony matis
        świetnie tu pasuje.Beżowe meteoryty natomiast, przyznaję, polubiłam bardziej
        niż klasyczne za ocieplanie kolorytu cery i taki zdrowy, dyskretny połysk.
        W międzyczasie wypróbowałam jeszcze La Prairie Rose Illusion Line Filler-nie
        dla mnie niestety, nie mogłam znieść uczucia, że mam "coś" na twarzy :-(((
        ogólnie przyjemne mazidło, słodko pachnie i wygładza cerę, ale moim zdaniem do
        tłustej się nie nadaje.Tyle na dziś, pozdrawiam serdecznie, dobrej nocy-L.
        • carthia Re: Jestem :-)))) 15.09.06, 09:13
          Witam,

dołączam się do pochwał Jadwihi na temat pudru sypkiego Estee Lauder "Lucidity"
          (odcień: również jedyneczka). Noszę go dziś na warstwie podkładu Diora Air
          Splash i efekt jest bardzo zadowalający :-)
          Moim jedynym zmartwieniem są małe powierzchnie przesuszonej skóry na poza tym
          normalnej cerze - nie pomaga na nie żadne nawilżanie ani natłuszczanie. W tych
          miejscach niestety nawet najlepszy puder sie widocznie osadza. Może któraś z Was
          ma sprawdzony sposób na suche, niewielkie partie skóry?

Pozdrowienia,
          Carthia
          • zoe28 Re: Jestem :-)))) 15.09.06, 09:54
            Llilly, słoneczko, Witaj !
            Twój powrót ożywił wątek, bo jesteś jego gwiazdeczką :)
            Ja, biję się w piersi bo zaniedbałam pisanie tutaj, ale kilka dobrych duszyczek
            podbijało go co jakiś czas - chwała im za to !
            Jeśli chodzi o nowe nabytki, to rzeczywiście kupiłam w końcu meteoryty i jestem
            bardzo bardzo bardzo zadowolona. Twarz muśnięta kuleczkami wyglada zdrowo,
            olśniewająco, jest pełna blasku. Na pewno nie skończę przygody z meteorytami
            tylko na beige chic. Teraz zamierzam zaopatrzyć się jeszcze w klasyczną ich
            wersję, a zimą w tą na zimę przeznaczoną :) No cóż, zwariowałam na punkcie tego
            pudru.
            Jestem też szczęśliwą posiadaczką tuszu Fatale, tak, tak, szczęśliwą bo to
            bardzo dobry produkt jest - femme fatale w całej okazałości :) Rzęsy jak
            antenki, rzucają się w oczy i robią wrażenie.
            I dalej, błyszczyk/balsam do ust Clarins w tubce - smaczny, delikatny, bije JT
            na głowę ! Jedyny mały minusik - drobinki, nie jest ich wiele, ale byłoby
            idealnie gdyby ich w ogóle nie było :)
            Kolejny nabytek, czwórki Lancome, w odcieniach beżów i brązów - moje nowa
            fascynacja kolorystyczna. Bardzo dobra paletka, nie ustępuje chanelowskim czwórkom !
            Oczywiście na koncie mam też porażkę, jest nią Aqua Fusion, wresja do skóry
            mieszanej. Przesusza i ściąga skórę - zero komfortu.
            Aktualnie poszukuję pudru i pewnie wezmę pod uwagę opisywany przez dziewczyny
            puder sypki EL.
            Pozdrawiam słonecznie:)

• philo77 Re: Jestem :-)))) 15.09.06, 09:55
          Witaj po dłuższym czasie :). Zdradź prosze w jaki sposób weszłas w posiadanie
          olejku Decleora? Chodzi mi konkretnie czy zamawialaś go z truskawki, czy też
          masz to szczęście, że gdzies niedaleko masz ich salon. bardzo chętnie nabyłabym
          ten olejek, ale kurcze poza w/w truskawką to bardzo trudne, a ja mam pewne
          opory przed skorzystaniem z niej.
          • snowbabe Re: Jestem :-)))) 15.09.06, 11:07
            Lilly witaj :))))
            Masz wyraźnie zbawienny wpływ na ten wątek :))
            Co do truskawy to jestem całkiem zadowolona. Dostarczają szybko, nie mylą się.
            A co do beżowych meteorytów to muszę przyznać, że mnie skusiłyście.
          • llilly :-)))) 15.09.06, 11:17
            Witam!!!
            Ja niestety również mam do salonu firmowego Decleora strasznie daleko
            :-(((.Olejek kupiłam na www.tagomago.pl, 100% oryginał i to w atrakcyjnej (w
            porównaniu do perfumerii) cenie :-))).Ja już wiele razy przymierzałam się do
            truskawki, ale wciąż obawiam się formalności, cła itp. dlatego szukam
            internetowej alternatywy.Pozdrawiam serdecznie-L.
            • zoe28 Re: :-)))) 15.09.06, 11:20
              No i Tagomago dzięki nam przybędzie klientów :)))
              • carthia Do zoe28 - tusz Fatale 15.09.06, 11:24
                Zoe - jaka firma produkuje to cudo do rzęs?

Dzięki za podpowiedź,
                Carthia
                • zoe28 Re: Do carthia - tusz Fatale 15.09.06, 11:29
                  Produkuje go Lancome.
                  Tylko mała uwaga: zanim go kupisz - wypróbuj, koniecznie ! Nie każdemu będzie
                  odpowiadał efekt jaki daje:)
                  • carthia Re: Do carthia - tusz Fatale 15.09.06, 11:53
                    Dzięki, wypróbuję na pewno.
                    Na razie byłam bardzo zadowolona z L'Extreme tej samej firmy.
              • othala76 Re: :-)))) 15.09.06, 15:49
                dzięki dziewczyny za wspaniale rady. już dawno zamierzałam kupić coś z górnej
                półki ale kompletnie nie wiedzialam co?- a teraz, dzięki Wam już mam listę
                zakupów. Spodobał mi sie też ten olejek Decleora, ale możecie mi podać dokładną
                nazwę? Dięki z góry i pozdrawiam.
                • kiku.san Re: :-)))) 15.09.06, 18:10
                  no właśnie - olejek - czy macie ten najsłynniejszy czyli YlangYlang?
                  • rinkaa Re: :-)))) 17.09.06, 13:55
                    Dziewczyny miałyście może maseczkę Guerlain, Issima, Masque Ressource Purifiant
                    [Purifying Invigorating Mask]?? Na wizażu ma świetne opinie, no i mnie kusi :)
                  • tasza.n Re: :-)))) 18.09.06, 09:56
                    Ylang Ylang akurat mi nie spasował, za to miałam Angelique i Rose d'oriente. Oba
                    znakomite.
                    • philo77 do Taszy 20.09.06, 09:23
                      Z tego co się orientuje olejek Ylang ylang jest do cery tłustej i mieszanej,
                      zaś Rose d'oriente do suchej czy tak? Mogłabyś napisać jakie dzialanie ma ten
                      Angelique - będe wdzieczna. Zamierzam skorzystac z poleconego tagomago.pl i
                      myślałam o ylang ylang, bo mam cerę mieszaną, tzn sfera T przetłuszczająca się,
                      policzki normalne - alee i tut i tu okazyjnie pojawiają się niestety wypryski.
                      Suchą partie skóry mam tylko pod oczami i na szyi. A Ty co sądzisz bo
                      przetestowaniu wszystkich trzech? Z góry dzieki za poradę.
                      PS. mam nadzieję, że nie ma przeciwskazań żeby stosowac olejek w ciąży?
                      • llilly a propos P.S. 20.09.06, 19:36
                        Moim zdaniem wolno stosować olejki w ciąży (ja stosowałam :-)))) ), zresztą u
                        Hauschki olejki na ten czas są specjalnie rekomendowane.Nie wolno stosować
                        jedynie retinoidów i pochodnych.Pozdrawiam serdecznie.
        • tuiza plasticity 27.09.06, 12:59
          ja niestety też się nacięłam :(, szczerze mówiąc, lepiej kupić 3 razy tańszy
          Dermedic. a wiecie że jest też wątek o hitach z niższej półki, które podobno
          dorównują tym z wyższej? dziewczyny, przynajmniej niektóre, chyba wiedzą, co
          mówią, bo porównują je z tymi z wyższej, których już używały. a jaka
          satysfakcja z zaoszczędzenia! ;)
          ja popieram jako godne polecenia Individualist EL, All About Eyes Clinique,
          natomiast nie polecam tuszy Shiseido oraz Hydra Zen pod oczy. Diorshow też
          podobno bardzo się popsuł, o czym powiedziała mi na ucho sprzedawczyni, to
          podobno zresztą normalna taktyka (?), że jak już produkt "załapie" i zacznie
          się sam sprzedawać jako rewelacyjny, to obniża się jego jakość. nie wiem, co o
          tym sądzić...
    • snowbabe Pomarszczona szyja 18.09.06, 11:10
      Macie jakieś pomysły?
      Ja się zastanawiam nad Clarinsem i Decleorem, ale one są raczej do 40-latek
      kierowane.. A ja mam dopiero 25 latek..
      Pozdrawiam i dołączam się do zachwytów nad beżowymi meteorami :)
    • neuilly1 Re: moje odkrycie z górnej półki... 21.09.06, 13:42
      Moje najnowsze odkrycia z górnej półki to :

Matujący różany podkład Guerlain Ultra Matt
      Nawilżający , bosko pachnący krem - żel YSL Hydra Feel
      • sabek81 Re: moje odkrycie z górnej półki... 21.09.06, 15:20
        moje typy:
        age fitness biotherm cala seria wlacznie z balsamem do ciala,
        all abaut eyes clinique,
        tusze lancome(wszystkie oprocz tego najnowszego, jeszcze nie probowalam)
        superdefens clinique
        poczworne cienie chanel
        maseczka pod oczy clarinsa
        cukrowy peeling do ciala clarinsa( ten zolty)
        hydra zen lancome za cudowny zapach
        blyszczyki juice tubes lancome

• zoe28 Re: moje odkrycie z górnej półki... 27.09.06, 10:14
          Kolejne małe odkrycie:
          Przepiękny, pudrowy cień Ombre Unique Chanel w odcieniu Frou-Frou. Trwałością
          bije na głowę czwórki chanelowskie i lancomowe, odbija światło, jest baaardzo
          drobno zmielony i po prostu genialny !
          Teraz dybię na czwórki Clarinsa.

Pozdrawiam :)
          • snowbabe Re: moje odkrycie z górnej półki... 27.09.06, 10:38
            Jako ponowne odkrycie po 3-letniej przerwie EL Idealist (wiem, wiem to już było
            100 razy) w połączeniu z tonikiem 3 Clinique i Clarins Hydra Matte w ciągu 1.5
            tygodnia zrobił z moją przetłuszczającą się cerą cuda. Pory zwężone, skóra
            idealnie gładka i nie wymaga pudru nawet na lekki, rozświetlający podkład.
            Pełnia szczęścia ;)
            A teraz muszę jeszcze coś likwidującego cienie pod oczami znaleźć. Macie może
            jakieś pomysły?
            • philo77 Re: moje odkrycie z górnej półki... 01.10.06, 11:20
              Tak mnie zaaferowały te olejki, że nie napisałam, co przetestowałam w ostatnich
              czasach.
              Bardzo mi się sprawdził tonik z 3kroków Clinique z zestawu nr 2 - do mojej
              mieszanej cery w sam raz i nabyłam już kolejny w wiekszym opakowaniu ;). To mój
              faworyt podobnie jak jak w makijażu pojedynczy cień do powiek HR.
              Szukając idealnego kremu pod oczy sięgnęłam po Age Fittness Biothermu i cóż
              moge powiedziec świetnie nawilża świetnie się wchłania, innych zalet nie
              zauważyłam.
              Wypróbowałam też wspominany w tym wątku podklad Liquid Finish Kanebo - fajny,
              ale jak na moje potrzeby bez rewelacji tzn. nie krył jakbym chciała, inna rzecz
              że używałam go w czasie upałów, a to nie są optymalne warunki.
              A po czwarte to puder brązujący w pędzlu Star Bronzer Lancome. Świetny do
              ciała, a do twarzy również gdy a) ma się ciepłą karnację, b) opaloną buzię, bo
              prócz drobinek złota, zawiera również odcien miedzi. Właśnie tej miedzi się
              obawiałam, ale przelamałam się na rzecz pięknego mienienia :).
          • madzia773 Re: moje odkrycie z górnej półki... 16.10.06, 15:14
            Do Zoe
            czy możesz podać jakis link bądź opisac kolor tych cieni? szukałam na stronie
            www Chanela i nie ma takiego odcienia:(
    • snowbabe Lancome Fatale 03.10.06, 16:31
      Jak w temacie - dzięki Zoe :))
      Nakłada się trudno, wymaga rozczesywania ale efekt powalający.
      I ku mojemu szczeremu zdumieniu przetrwał oberwanie chmury w stanie idealnym.
      • iwonaaaa Re: Lancome Fatale 12.10.06, 09:20
        ja odkryłam taką kombinację:
        kwas migdałowy -zabieg u kosmetyczki(REEEEWELACJA -miałam dwa zabiegi)
        i krem młodości matis.
        Maska Matisa na oczy.
        Moja skóra nigdy nie była tak idealna jak teraz.
        • serwetka7 Re: Lancome Fatale 12.10.06, 09:55
          Słyszałam,że matis jest dobry.Powiedz ile te cudeńka kosztują.Pa.
        • rocznik1974 Re: Lancome Fatale 14.10.06, 19:49
          Witam,
          czy możesz cos bliżej napisać o tym kwasie migdałowym. Zastanawiam się też nad
          tym i nad Easy Peel.
          Jakie wrażenia tuż po i czy długo wracała Twoja twarz do siebie?
          Dziękuję.
          • rzabencja1 migdałowy kwas??? 15.10.06, 11:34
            Dziewczyny gdzie sie robi takie zabiegi? Czy dobiera je kosmetyczka? Jak
            sprawdzacie gabinet, zeby nie zostac naciągnieta? Moze glupie pytania, ale
            zaprzyjazniona kosmetyczka uważa ze mi caly czas potrzebne mydlo i woda i
            ewentualnie nawilzajacy krem. A mam 33 i rozne mimiczne i przebarwienia i
            pojawiajace sie krostki i w ogole chce dzialac a u nas nie ma gdzie sie udac.
            Mam blisko do Lublina albo Rzeszowa, ewentualnie Warszawa, ale to juz wyprawa.
            Ile kosztuja takie zabiegi?
            Pozdrawiam
            • snowbabe Re: migdałowy kwas??? 15.10.06, 14:42
              Ja polecałabym gabinet Nova Derm w Wawie. Nie byłam tam jeszcze na peelingu
              migldałowym, ale pozostałe zabiegi i lekarzy bardzo sobie chwalę.
        • jackie71 kwas migdałowy 17.10.06, 11:20
          Iwonaaaa, czy po kwasie migdałowym skóra rzeczywiscie nie złuszcza się w
          widoczny sposób? U mnie efekty stosowania kwasów sa kapitalne, ale złuszczanie
          kwasami owocowymi przez kilka dni po zabiegu daje nieciekawy efekt "papierowej"
          cery, a ja rzadko mogę sobie na to pozwolić. Gdzies słyszałam, że kwas
          migdałowy złuszcza subtelniej, w dłuższym czasie, a efekty są świetne. Możesz
          to potwierdzić?
    • kopciuszek82 Biotherm kolorowka 16.10.06, 14:40
      podklad Sense Matte i korektor Light Catch. Swietny duet!!!
      • gisselea krem pod oczy!!!!!! 16.10.06, 17:23
        dziewczyny, pomóżcie. Jestem dwa miesiące po botoxie i chciałam zachować jak najdłużej efekt. Mam Cliniqe Anti-Gravity, Specialite Dermiki..i wszystko to jakoś średniej jakości.
        • roxy361 Re: krem pod oczy!!!!!! 17.10.06, 00:21
          oj to współczuję Ci wygladu za jakies dwa miesiace- w sumie nie masz wyjscia
          efekt botoxu daje tylko.......nastepny botox.
    • snowbabe Re: moje odkrycie z górnej półki... 17.10.06, 11:36
      Odkrycie w sensie negatywnym niestety - Biotherm Hydradetox Yeux.
      Ani nie likwiduje cieni ani worków pod oczami.
      Chyba skończy się tym, że będę z Polski Matisa przywozić.
      Chyba, że któraś z Was drogie Panie wie, gdzie można go we Francji lub
      Szwajcarii dostać.
    • bugabu Dziewczyny, czy serum Idealist używacie zamiast 20.10.06, 12:22
      kremu? właśnie wczoraj go nabyłam i dzisiaj nałożyłam bez, ale zastanaiwam się
      czy to dobrze. mam 29 lat.

A moje typy to:
      YSL Faux Cills - jednak najlepszy mimo że szybko wysycha. a swoją drogą, czy ta
      firma nie może czegoś zrobić z tym problemem, który mają prawie wszyscy?
      błyszczyk Lancome Juicy Tubes
      Estee Lauder Double Wear - po prostu perfekcyjny
      Estee Lauder Ideal Matte - dobry na lato
      Diorblush - róż do policzków, utrzymuje się przez wiele godzin
      kremy Thalgo, szczególnie na noc. Mają piękny naturalny zapach i wspaniale
      odżywiają skórę. A cena nie jest powalająca. Na allegro kosztują poniżej 120 zł.
      • uffolinka Re: Dziewczyny, czy serum Idealist używacie zamia 20.10.06, 13:04
        Wydaje mi się, ze powinnaś nałożyć na Idealista jeszcze krem nawilżający,
        ponieważ on sam nie posiada właściwosci nawilżających i uzywany sam moze
        przesuszyć skórę. Ja tak robiłam (juz nie robię, bo swoją drogą strasznie sie
        na nim zawiodłam) i wiem, ze większosć dziewczyn z tego forum robi podobnie.
        • philo77 Re: Dziewczyny, czy serum Idealist używacie zamia 21.10.06, 19:39
          Hmm, moze sie myle, ale przekonana bylam ze najpierw kladzie sie na twarz krem
          na dzien, potem Idealista, a potem ewentualnie podklad. Tak przynajmniej wynika
          z przeznaczenia tego serum, ze mi.in. ma sie na nim latwiej rozprowadzac
          podklad.
          • the.main.gosc Re: Dziewczyny, czy serum Idealist używacie zamia 21.10.06, 19:50
            najpierw serum - dopiero potem krem. taka jest regula, ale w przypadku Idealist
            mozna sobie pozwolic na troche fantazji. jesli uzywasz kremu na noc i nie masz
            suchej cery, ani cery z powazniejszymi niedoskonalosciami, mozesz sobie
            pozwolic na uzycie Idealist jako bazy makijazu, bez kremu lub jako samego
            srodka pielegnacyjnego na dzien, jesli sie nie malujesz. dobrze pielegnowana,
            normalna cera doskonale sie z tym czuje i wyglada.

• zuziarozia moje odkrycie 21.10.06, 20:30
              Clinique - cienie ( uwielbiam za łatwość nakładania i trwałość oraz piękny ,
              nietandetny blask ),
              Estee Lauder Pure Color cienie ( dodam, że nie wszystkie kolory , jedynie te
              błyszczące - matowe ciężko nałożyć i troche blakną ) mój kolor to HONEY DROP,
              Uwielbiam też lakier Pure Color EL , jedna warstaw wystarcza aby pięknie pokryć
              paznokcie, natomiast nie rozumię zachwytów nad Inglotem , miałam cienie i
              lakiery - wszystkie wylądowały w koszu, cienie ciężko nałożyć, daja jakiś
              okropny efekt plam na powiece , a lakiery bez wyrazu , w dodatku odpryskiwały
              się po trzech dnia.

Nadal poszukuję pudru sypkiego i jakoś nie moge sie przekonać do żadnego.
              Najlepszy efekt uzyskałam mieszająć Clinique GENTLE LIGHT Z BLENDED FACE POWDER-
              wolałaby kupić jeden , który spełniłby taka rolę. Może coś doradzicie.
              • zoe28 pora odswieżyć:) 09.11.06, 12:05
                Witam po długiej nieobecności!
                Zamierzam dziś odkryć słynny już sypki puder Clinique Blended Face Powder.
                Naczytałam się pochlebnych recenzji i pora skonfrontować je z rzeczywistością.

Pozdrawiam
                Llilly, ściskam mocno i mam nadzieję, że dzidzia jest zdrowa, uśmiechnięta i
                szczęśliwa !
                • angel231 Re: pora odswieżyć:) 05.12.06, 15:19
                  Przeczytałam wszystkie posty!
                  Ostatno odkryte przeze mnie to:
                  *Cienie Models Eyes Helena Rubinstein- posiadam 01 Dolce Vita i 05 Roman
                  Holiday, cienie są rewelacyjne, satynowe, delikatnie połyskujące, trwałe na
                  razie dla mnie najlepsze. moje 2 paletki to raczej kolorystyka letnia, ale
                  zamierzam jeszcze dokupioć zimową paletkę 06 z biela i niebieskim;
                  *cienie Guerlain 4 szczególnie ukochana Touche de necre 200 z rozświetlającymi
                  , migoczącymi kolorami;
                  *cienie Lancome 2 a szczególnie kolor Night and day
                  * cienie Chanel Ombre essetionelle 1 piękny kolor safari( siwo-fiolet) oraz
                  khaki złota zieleń.
                  * Estee Lauder z nowej kolekcji cienie pojedyńcze Pour Color na razie mam cień
                  kolor smokey ale juz planuje kolejne;
                  Puder brazujacy guerlain 01 Blondes- rewelacja brązujący glow!
                  Chce sobie sprawić jakis ożywiacz na zimę typu healthy glow puder brązujacy z
                  tegorocznej letniej kolekcji Diora, ale zastanawiam się czy dobry jest???

Z pudrów estee laude
                  • madzia773 Re: pora odswieżyć:) 08.02.07, 08:10
                    do Angel 231: z ciekawości poszłam do Sephory i zaczęłam oglądać polecane przez
                    Ciebie cienie i właściwie wszystkie mi się spodobały ale najbardziej Chanel
                    kolor safari. Postanowiłam, że muszę nabyć ten cień w najbliższą sobotę jak na
                    spokojnie wybiorę się do sklepu:) dzięki Angel:)
                    • angel231 Re: pora odswieżyć:) 12.02.07, 10:14
                      hej madzia773 :-) i jak tam zakupy i cien safari Chanel? Widziałas moze juz nowy
                      wynalazek Chanel cienie LUMIÈRE D'ARTIFICES potrojne cekiny w klorze siwym,
                      srebrnym i złotym? cena spora 227 :-) i ich nowe róże z kolekcji wiosennej tez
                      mi się podobją.
                      Pozdrawiam
                • ladyblue1 Re: pora odswieżyć:) 05.12.06, 17:00
                  Szukam podkladu idealnego - ma strasznie sucha skore, wszystkie podklady mi ja
                  jeszcze bardziej sciagaja :( Mysle nad Clinique - Soft Finish czy Perfectly
                  Real...? A moe jakis inny?
                  • zr10 Re: pora odswieżyć:) 06.12.06, 21:49
                    ja mam cerę mieszaną, ale z tendencją do przesuszania i polecam serum
                    nawilżające diora, jest rewelacyjne pod podkład, ja ostatnio chcę spróbować
                    podkład HR Sensual Clone, bo pani w Sephorze odradziła mi Diora Airflasch, bo
                    za bardzo koloryzuje ma różowy odcień i faktycznie, jak wyszłam na światło
                    dziennie to nie poznałam mojej ręki, tak inny kolor, tyle tylko, że nie ma
                    typowych podkładów tylko nawilżających, generalnie poniformowano mnie,że trzeba
                    próbować, aż się trafi na swój, chyba za bardzo Ci nie pomogłam! :)
                    • philo77 Re: moje odkrycie z górnej półki 26.01.07, 10:26
                      Dawno już nic nie działo sie w tym wątku i trochę szkoda. Tym bardziej
                      niefajnie jest zacząć narzekać, ale jak tu tego nie robic przy wg mnie bublu?
                      Miałam kiedyś High Impact Masca Clinique i byla gorsza jak dla mnie od Maxa
                      Factora. Teraz wyprobowalam tej samej firmy High Definition Lashes i też
                      porażka. Tusz ten ma szczoteczkę i grzebyk zamocowane z tej samej strony i wg
                      mnie trzeba naprawde wiele czasu i wysilku wlożyć, żeby uzyskać ładny, wyraźny
                      efekt, a ja lubie szybko i spektakularnie ;). Pozdrawiam
                      • l81 Re: moje odkrycie z górnej półki 26.01.07, 11:35
                        Masz racje o obu przypadkach. Miałam te 2 i są rzeczywiście do bani. Pa.
                        • morwa23 Re: moje odkrycie z górnej półki 01.02.07, 08:14
                          lilly zainspirowana Twoim wątkiem , lece dziś kupić tę maseczke Matiz,
                          mam 32 lata i skóra pod oczami "padła" mi po urodzeniu dziecka, teraz używam
                          shisheido benefiance i nie widze żadnych rewelacji , pozatym strasznie tłusty ,
                          a testowałaś może korektor pod oczy la praire, podobno podobny do tego ysl
                          tylko ma jreszcze wyciąg z kawioru pielęgnujący skóre
                          z moich rewelacji to wspominany tu:
                          ysl-efekt sztucznych rzęs
                          ysl-korektor
                          pozdrawiam
                          m
    • klesiak Re: moje odkrycie z górnej półki... 01.02.07, 11:27
      podkład Lancome - MATCONTROL czy jakoś tak, mam tlusta skore ale nienawidze
      matujących fluidow bo robią maskę!!!!
      tusz- DIORSHOW :)))) nic dodac nic ując- zarowno w wersji zwyklej jak i
      wodoodopornej... rzęsy naturalne ale wielkie, pogrubione, gęste po same brwi :)
      nie kruszy sie, nie wysusza-mimo duzego opakowania, mi wystarcza w stanie
      idealnym na prawie pol roku!!!... dla osob majacych gleboko osadzone oczy
      niepolecam- BO ma baaaaaaaaardzo wielką szczotę
      • littlefrog Re: moje odkrycie z górnej półki... 01.02.07, 12:24
        Magic Concealer HR, odkryty zresztą dzięki forum :))

Mam niestety wrodzone worki pod oczami a ten korektor przepięknie rozświetla i
        wygładza skórę pod oczami, sprawia że oczy stają się bardziej wyraziste i usuwa
        wszelkie oznaki zmęczenia z twarzy. Poza jest w gigantycznym jak na korektor
        opakowaniu 15ml.
        A do Diorshow sama się właśnie przymierzam :)) W tej chwili czekam jeszcze na
        Diosrkin Compact z Truskawki, bo uwiodła mnie jego drobiuteńka i "treściwa"
        konsystencja. Zobaczymy czy się sprawdzi :)
        • littlefrog Re: moje odkrycie z górnej półki... 01.02.07, 12:30
          jeszcze pytanko do klesiak :)

czy tusz w wersji wodoodpornej bardzo ciężko zmyć z rzęs? bo ostatnio miałam
          loreal double extension w wersji wodoodpornej i był praktycznie nie do usunięcia
          i przez to zmywanie straciłam chyba połowę rzęs ://
          • morwa23 Re: moje odkrycie z górnej półki... 09.02.07, 16:45
            llilly ten matiz rzeczywiście świetny , a jak często go używasz?
            pozdrowienia
            m
    • asia224 Re: moje odkrycie z górnej półki... 10.02.07, 11:30
      Mam swietne perfumy 100% oryginal, po naprawde atrakcyjnych cenach. Wiecej na
      GG 9240417
    • asiek_asiekowaty Najlepsza seria d/c mieszanej,tlustej,tradzikowej? 17.02.07, 22:47
      Zel do mycia, tonik, krem - jaka serie jakiej firmy polecacie? Na razie z tego,
      co czytalam najlepiej wypada Pure Focus Lancome, niezle Pureness Shiseido.
      Jakies propozycje?
      • karmelek4 Polecam apteczny Galenic. 18.02.07, 12:45
        Seria do cery tłustej. Dla mnie rewelacja.
        • asiek_asiekowaty Re: Polecam apteczny Galenic. 20.02.07, 10:30
          W tej serii jest krem, o ktorym niestety nie znalazlam info, czy jest na dzien,
          czy rowniez na noc. Boje saie, ze stosowanie wszytskiego do tlustej cery za
          bardzo ja wysuszy i myslalam, zeby jeden krem kupic nawilzajacy. Lekki, nie
          zapychajacy, ale jednak nawilzajacy. Zakladam, ze Galenic jao ek matujacy jest
          glownie na dzien, wiec teraz musze pomsylec nad jakims nocnym. Zastanawialam
          sie tez o serii Effaclar lub Lysanel. Mam w planie wyprobowac juz nie
          pojedyncze kosmetyi, ale serie srednipolkowe apteczne i wysokopolkowe, ale
          jednak zazne chyba od tych aptecznych.
          • philo77 Re: Polecam apteczny Galenic. 20.02.07, 19:43
            Właśnie skłaniam się ku nabyciu kremo-żelu pod oczy z Galenica. Używala któraś
            z Was tego specyfiku? Warto?
    • cadenza Re: moje odkrycie z górnej półki... 18.02.07, 13:33
      blyszczyk Pout - lip plump

trzyma sie na ustach bardzo, bardzo dlugo
      poza tym dzieki ekstraktowi z miety bardzo ladnie je 'uwypukla'
      polecam:)
      • julkast6 Re: moje odkrycie z górnej półki... 27.03.07, 10:13
        A moze ktos doradzi czy warto pryzmy prasowane givenchy, moze ktos mial kolor
        cool beige, bo nie wiem czy warto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka