Dodaj do ulubionych

Neostrata - to naprawdę działa!!!!

09.11.02, 12:35
Dziewczyny pod wpływem Waszych wypowiedzi o kwasach i Neostracie postanowiłam
i ja zaryzykować. Najpierw weszłam na stronę bio-medu i sama sobie "dobrałam"
kosmetyki. Potem by mieć pewność, że są właściwe opisałam swój przypadek (mam
28 lat, utrzyujący się wciąż trądzik i zmiany po nim: zaczerwienienia skóry
na brodzie i tej lini od ust do nosa, skóra słabo napięta, wymęczona po tych
wszystkich specyfikach używanych przeze mnie od 12 lat, z oznakami pierwszych
delikatnych zmarszczek zwł. wokół oczu) i poprosiłam o konsultację. Odpowiedź
była właściwie taka sama jak mój list. "Przepisano mi" Renewal+ na noc i AHA
8% SPF 15 na dzień i... jestem zachwycona. Używam tych kremików od 3 dni i
już widać pierwsze efekty: skóra wyraźnie napięta, wygładzona, krostki które
chciałby mi się utworzyć (początkowo wyczuwane pod palcami za dnia) po nocy
nikną, a wraz z nimi moje przebarwienia na twarzy po trądziku i opalaniu, a
twarz zaczęła nabierać powoli jednolitego kolorotytu.
Co by nie mówić bardzo Wam dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Ja sama
chwytałam się już wszystkiego (ostatnio dr. Nona maseczka iłowa - tylko
przesuszyło mi twarz i trochę zamknęło pory) i powoli traciłam nadzieję na
poprawę. Niby życia mi to nie zmarnowało :-): podobno jestem (mimo tych
wszystkich zmian na twarzy) naprawdę ładna, mam faceta, który poznał mnie gdy
moja twarz była mocno zaatakowana czerwienią i trądzikiem, ale sama
świadomość, że męczę się już z tym tak długo, że moja skóra, choć jeszcze
przecież młoda staje się coraz cieńsza dobijała mnie.. Nie miałam już sił
chodzić po dermatologach i endokrynologach i kupować coraz to nowych leków,
po których nie miałam w ogóle poprawy..
Od dziś zaś stanę się próźna i zacznę częściej patrzeć w lustro i uśmiechać
się do siebie - wcześniej czułam jedynie złość, zrezygnowanie i zawstydzenie,
że moja buźka wygląda jak wygląda...
Ale fajnie.. Po raz pierwszy mam nadzieję.. za miesiąc, dwa zdam Wam relację
czy moja radość nie była przedwczesna. Jeszcze raz dzięki i piszcie jak macie
coś jeszcze dobrego i naprawdę skutecznego.. :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: monias1 Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 09.11.02, 12:57
      A nie mowilam (chyba ja pierwsza poruszylam watek o tych preparatach a sama
      natknelam sie na te firme przez istny przypadek)!!!!! ja tez (juz od ponad pol
      roku) stosuje preparaty tej firmy, tez mam problemowa cere jak ty i jestem b.
      zadowolona kosmetykow Neostraty i uwazam ze naprawde warto zainwestowac w te
      preparaty.
      Pozdrawiam
      • Gość: Margaret Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 09.11.02, 23:35
        Jaka jest polska strona neostraty?.
        www oczywiscie
        • mijka Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! 09.11.02, 23:46
          www.bio-med.pl
    • Gość: ala Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 15:45
      Czy można na to stosować podkład?

Pozdrawiam
      ala
    • Gość: ala Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 15:49
      Ten Reneval+ to nie jest typowo przeciwtradzikowy lek/kosmetyk. Widze na ich
      stronie, że mają różne linie, również przciwtrądzikową, ale to nie to co
      wymieniałaś..
      • mijka Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! 09.11.02, 17:18
        To nie jest do końca tak jak piszesz. Renewal+ jest polecany (obok osobnej
        całej serii trądzikowej) osobom mającym cerę przetłuszczającą się i trądzikową.
        Poza tym w moim przypadku ma on mi poprawić elastyczność i jędrność skóry oraz
        zlikwidować drobne zmarszczki i przebarwienia na co się w liście do nich
        uskarżałam. Jak masz jakieś wątpliwości najlepiej będzie jak napiszesz do nich
        i opiszesz jaką masz cerę, to indywidualnie coś dla Ciebie dobiorą :-) Co do
        podkładu, to ja takiego typowego nie używam, a jedynie delikatny krem tonujący
        Vichy Lumineuse (hm, a może to jest właśnie podkład? jestem trochę ignoratką w
        tych sprawach:-), który także (jak nie zapomnę;-) nakładam na twarz na AHA 8
        SPF15, a potem na to puder brązujący (zmieszany z rozświetlającym) Avon i jest
        O.K. Czy tak można? Prawdę powiedziawszy nie wiem, ale jak na razie to wszystko
        się ze sobą "nie gryzie", a ja nie mam żadnych podrażnień. Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Madziulka25 Re:pytanko do mijki IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 16:05
      Hej. Chciałam zapytać w jaki sposób nabyłaś te kospetyki; przez internet czy w
      sklepie? Pozdrawiam
      • mijka Re:pytanko do mijki 09.11.02, 17:21
        Z racji tego, że nie jestem z W-wy ani z Koszalina zamówiłam ich produkty przez
        internet. O ile dobrze pamiętam wzięli 19zł (skandal:-) za przesyłkę (odebrała
        ją moja koleżanka z pracy, więc dobrze nie pamiętam, bo uradowana, że już są
        szybko zdarłam opakowanie:-)
      • daise_dee Re:pytanko do mijki 12.11.02, 17:31
        Gość portalu: Madziulka25 napisał(a):

> Hej. Chciałam zapytać w jaki sposób nabyłaś te kospetyki; przez internet czy
        w
        > sklepie?

firma prowadzaca wysylke tych kosmetykow przez internet ma ceny z kosmosu, w
        dodatku sobie doliczaja slono za przesylke.
        Poza tym napisalam do bio-med prosbe o konsultacje. Wymienilam w mailu dwa
        rozne kremy, ktore moim zdaniem pasowalyby do mnie, wiec mi je polecili. Na
        moje bardziej szczegolowe pytania o inne kosmetyki odpisali mi, ze kosnsultacje
        maja tylko dla osob wspolpracujacych z firma. hehe, klamstwo, klamstwo.
        Wiec raz im sie chce, a drugim razem nie wysilaja sie zbytnio jesli chodzi o
        porade.

Kupowalam te kosmetyki u dystrybutora w Warszawie i byly o ok. 20-30 zl tansze
        a przy tym mozna sie bylo dokladnie wszystkiego odowiedziec.

• Gość: Jantar Re:pytanko do daise-dee IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.11.02, 20:40
          Czy możesz podac namiary na dystrybutora Neostraty w Wwie. Rozumiem, że mozna u
          nich dokonać zakupu bezpośrednio. Może doradzą mi coś odpowiedniego doradzą.
          Dzięki
          • mijka Re:pytanko do Jantar 13.11.02, 22:17
            cześć pytanko nie było do mnie, ale może pomogę:-) Na ulotkach kosmetyków
            Neostraty jest podany taki namiar:
            Importer:
            Derm-Service Pologne
            Al. Jerozolimskie 87
            02-001 W-wa
            tel/fax 022 622 63 75; 622 63 37; 622 39 95;
            e-mail dermservice@dermservice.com.pl
            • mijka odpowiedż do Jantar 13.11.02, 22:18
              Tak być powinno wyżej..:-) Mam nadzieję, że Ci jakoś pomogłam
              • daise_dee Re: odpowiedż do Jantar 14.11.02, 22:25
                mijka napisała:

> Tak być powinno wyżej..:-) Mam nadzieję, że Ci jakoś pomogłam

Mijka juz wszystko napisala, nic dodac, nic ujac:-)
    • jolza Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! Do Mijki 12.11.02, 10:45
      Mijka, mam pytanko odnośnie Maseczki iłowej Dr Nona. Czy to zupełnie pieniądze
      wyrzucone w błoto? 160zł to nie mało, a ja właśnie czekam na przesyłkę od nich.
      Napisz, proszę, troszkę na ten temat.
      Pozdrawiam
      • Gość: ola Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! Do Mijki IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 12:31
        a jak to sie ma do kremu effaklar k La roche - tez zachwalanego - czy któaś z
        was używała
      • mijka Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! Do Mijki 12.11.02, 21:37
        Co do maseczki iłowej trudno mi do końca powiedzieć, że to pieniądze wyrzucone
        w błoto (nawet dosłownie, bo po jej nałożeniu wygląda się jak prawdziwy potwór
        z bagien :-). Słyszałam, że kilku osobom pomogła idealnie. Mi na tyle, że
        oczyściła trochę twarz i zamknęła trochę pory, choć jak możesz się domyślić
        liczyłam na więcej. Być może za krótko ją używam: miesiąc i to jest powód mało
        widocznych efektów. Nie wiem. Tak samo dziś mogłabym być zasmucona, gdyż moja
        skóra dostała mnóstwa czerwonych wyprysków. Ja jednak się ucieszyłam, gdyż
        pojawiły się one w tych miejscach gdzie wcześniej czułam pod skórą grudki,
        które za nic nie chciały zniknąć. Czy to kwas wydobywa je na zewnątrz by dobrze
        oczyścić skórę? Po raz kolejny nie wiem. Wiem jednak, że robi się ona naprawdę
        bardziej sprężysta, gładka i jakby gęściejsza.. Jak na razie wciąz nie żałuję
        wydanej kasy, choć trochę uszczupliła ona mój miesięczny budżet:-)
        • Gość: jolza Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! Do Mijki IP: *.alstom.pl 13.11.02, 10:21
          Mijka, dziękuję za odpowiedź.
          Życzę powodzenia.
    • Gość: kiki7 Re: do mijka IP: *.crowley.pl 13.11.02, 09:26
      Witam,
      mam prośbe czy możesz mi dokładnie napisać, który to jest krem -ten Aha 8% na
      dzień , który stosujesz - czy to jest ten z Linii pielęgnacyjnej z kwasem
      glikolowym 8% - 10% (AHA). Bardzo porosze o odpowiedz, ponieważ właśnie takiego
      kremu potrzebuje, a dokładniej chodzi mi o takie efekty jak TY uzyskujesz.
      Będe bardzo wdzięczna za odpowiedz.
      pozdrawiam,

• mijka Re: do mijka 13.11.02, 18:54
        Mój krem na dzień to: AHA 8% SPF15 Daytime Smoothing Cream, a na noc Renewal+..
        pozdrawiam i mam nadzieję, że będzie Ci służył..:-)
    • Gość: Sanika Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 19:55
      Ja od tygodnia stosuje Renewal, ale niestety jak na razie nie widze efektow.
      Czy ktos stosowal dluzej?
    • Gość: maja Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! IP: *.80-202-238.nextgentel.com 21.11.02, 20:42
      Podciagam watek bo jestem ciekawa jak tam efekty po dluzszym stosowaniu? :-)

Wyslalam do nich prosbe o konsultacje (22 lata, tradzik i przebarwienia) to
      oni zalecili mi cala kuracje na tradzik. No na takie koszty to sobie nie
      pozwole. Nie polecili mi zadnego z wymienionych przez Was kremow, a na dzien
      krem bez filtrow ( pytalam o taki co mozna uzywac zima)krem z glukonolaktonem
      PHA15% . ..........
    • Gość: maja jeszcze jedno IP: *.80-202-238.nextgentel.com 21.11.02, 20:45
      Sprawdzilam na stronie co to za krem. Oczywiscie najdrozszy i 15%???
      Dla kogos kto nigdy nie uzywal kremow z kwasami???
      Na wizazu czytalam, ze powinno sie zaczynac od 8, ew. 10 % !!!

Nie podobaja mi sie na wstepie :( Zmienicie mi prosze nastawienie do nich.
      • daise_dee Re: jeszcze jedno 21.11.02, 20:51
        Gość portalu: maja napisał(a):

> Nie podobaja mi sie na wstepie :( Zmienicie mi prosze nastawienie do nich.

ja Ci nie zmienie, bo mam wrazenie, ze ta cala ich konsultacja to pic na wode,
        albo proponuja najdrozsze kremy, albo przytakuja do tego, co samemu sie wybralo.
        Rzetelnie mi to nie wyglada, zwlaszcze ceny, wyzsze niz w aptekach, a do tego
        jeszcze koszty przesylki...
        • mijka dalsze etapy mojego zmagania 21.11.02, 21:26
          Napisałam któregoś dnia, że moja buzia pokryła się mnóstwem wyprysków i stała
          się trochę zaczerwieniona. Stan ten (dość ostry) trwał u mnie przeszło
          tydzień.. Teraz powoli wracam do normy i choć na brodzie mam nadal kilka
          wyprysków, to są one trochę inne niż zazwyczaj np. rano tworzy się grudka,
          kulka, a wieczorem zaczyna już znikać. Twarz jest rzeczywiście bardziej
          napięta, wygładzona...
          Co do dystrybucji tych środków i ich konsultacji, to trudno powiedzieć mi do
          końca czy jest ona dobra czy zła. Wydaje mi się, że problem jest w tym, że oni
          nas nie widzą i opierają się jedynie na tym co my im powiemy czy napiszemy. To
          tak jakbym ja doktorowi opisywała przez telefon pewne dolegliwości, a on by
          stwierdził, że mam zatrucie, a byłby to symptom jakiejś odmiany grypy...
    • Gość: beta Re: Neostrata - to naprawdę działa!!!! IP: 213.77.11.* 02.12.02, 23:46
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka