Dodaj do ulubionych

Balsam nawilżający-poszukiwany

IP: *.chello.pl 11.11.02, 12:20
Ostatnio moje ciało jest w fatalnym stanie, bardzo wysuszone przez słońce,
(szczególnie nogi od opalenizny i częstego golenia) może znacie jakiś dobrze
nawilżający balsam, najlepiej z zapachem.Używałam Dove,Avon i Nivea,ładnie
pachną ale nawilżają na krótko.Z góry dziękuję aga
Obserwuj wątek
    • bezimienna_ Re: Balsam nawilżający-poszukiwany 11.11.02, 13:54
      Bardzo dobry jest Johnson&Johnson z olejkiem migdałowym. Co prawda zapach nie
      jest zbyt trwały, ale ja i tak zawsze dodaję do balsamu kilka kropel swoich
      ulubionych perfum.
      Świetna jest również oliwka Johnsona, z tym że może się ona troszkę mazać na
      skórze.
      Od czasu do czasu używam też koziego mleko Ziai- doskonale rozprowadza się na
      ciałku i ma całkiem przyjemny zapach.
      • vts Re: Balsam nawilżający-poszukiwany 11.11.02, 14:08
        bezimienna_ napisała:

> Bardzo dobry jest Johnson&Johnson z olejkiem migdałowym. Co prawda zapach nie
        > jest zbyt trwały, ale ja i tak zawsze dodaję do balsamu kilka kropel swoich
        > ulubionych perfum.
        > Świetna jest również oliwka Johnsona, z tym że może się ona troszkę mazać na
        > skórze.
        > Od czasu do czasu używam też koziego mleko Ziai- doskonale rozprowadza się na
        > ciałku i ma całkiem przyjemny zapach.
        Słyszałam wiele pochlebnych opinii na temat balsamu z koziego mleka i nawet go
        wąchałam ale dla mnie jest on bezzapachowy, ale jeżeli jest on naprawdę taki
        dobry to zapach chyba nie jest najistotniejszy. Mam jeszcze pytanie odnośnie
        J&J z olejkiem czy jest on w formie kremu. Pozdrawiam aga
        • martaa2 Re: Balsam nawilżający-poszukiwany 11.11.02, 14:20
          Ja również polecam balsam "Kozie mleko" Ziaji.Jest bardzo gęsty i tłusty,ale
          wchłania się bardzo szybko,a skóra jest bardzo dobrze nawilżona i odżywiona.
          Dobre są również nowe balsamy Bielendy.
        • bezimienna_ Re: Balsam nawilżający-poszukiwany 11.11.02, 14:22
          Balsam Johnson'a ma postać... balsamu:) Po prostu coś między kremem a mlekiem.
          Właśnie sobie doczytałam, że poza olejkiem migdałowym zawiera też mleczko z
          ziaren owsa. Co do zapachu - jest dosyć intensywny, ale na mojej skórze dosyć
          szybko wietrzeje. W każdym razie moje ciałko czuje się po nim świetnie i o to
          chodzi:) Polecam
    • Gość: justy Re: Balsam nawilżający-poszukiwany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 17:05
      Vichy Lipidiose 1
      • moni_citroni Re: Balsam nawilżający-poszukiwany 11.11.02, 17:59
        Ja polecam naprawde boski balsam, ktory na mojej suchej, wrazliwej skorze
        sprawdzil sie doskonale. Jest to Neutrogena Natychmiastowe Nawilzenie.
        Szybko sie wchlania, delikatnie pachnie i naprawde nawilza ! Juz po pierwszym
        uzyciu skora jest delikatniejsza i gladsza.
        Na butelce jest napisane : Specjalna , dermatologicznie testowana formula
        laczy witamine E oraz skladniki skutecznie nawilzajace i kojace skore, aby
        natychmiast ja nawilzyc i chronic przed dalszym wysuszaniem. Formula Norweska
        dziala przez 12 godzin. (...)Delikatna, nietlusta formula ma przyjemny zapach
        i doskonale sie wchlania, nie pozostawiajac uczucia lepkosci."
        Butelka 300ml z papka kosztuje w aptekach ok 20 zl, ostatnio byly w promocji
        za ok 15.
        Dobry jest tez balsam Garnier, ale on jest bardziej gesty i wchlania sie
        wolniej. Ale tez swietnie nawilza skore.
    • Gość: k Re: Balsam nawilżający-poszukiwany IP: *.dsl.siol.net 11.11.02, 18:06
      Dave nie pomogl?Moze nie ta serie stosowalas?Osobiscie polecam oliwke J&J dla
      dzieci.Oczywiscie stosuje sie ja na wilgotna,lekko mokra skore-inaczej mozna
      wcierac i wcierac a tak sama sie wchlonie .I ten zapach bobaska....
    • coralin Re: Balsam nawilżający-poszukiwany 11.11.02, 18:15
      Moim faworytem wśród balsamów na zimę , do wysuszonych części ciała(łydki,
      ramiona)jest Garnier. Teraz jest w opakowaniu z pompką wiec już idealnie jak
      dla mnie. Pachnie jednak delikatnie.Bardziej trwały zapach ma L'Oreal(też
      dobrze nawilża, szczególnie wersja do skóry suchej). Jeśli zależy Ci na trwałym
      zapachu to wyjściem są kremy do ciała z serii zapachowych.
      • Gość: fanny Re: Balsam nawilżający-poszukiwany IP: *.chello.pl 11.11.02, 20:08
        Dla mnie nr 1 jest Xerialine 500. Swietnie sie wchlania, skora sie po nim nie
        lepi, ale jest wyraznie nawilzona. Dodatkowym plusem dla mnie jest to, ze
        wystarczy sie nim smarowac co 2, 3 dzien (straszny len ze mnie) a i tak skora
        jest jedwabista, nawet po wyjsciu z kapieli.
        • amanecer do Fanny 11.11.02, 22:27
          Gość portalu: fanny napisał(a):

> Dla mnie nr 1 jest Xerialine 500. Swietnie sie wchlania, skora sie po nim nie
          > lepi, ale jest wyraznie nawilzona. Dodatkowym plusem dla mnie jest to, ze
          > wystarczy sie nim smarowac co 2, 3 dzien (straszny len ze mnie) a i tak skora
          > jest jedwabista, nawet po wyjsciu z kapieli.
          Ja tez jestem okropny len i mam sucha skore,moze to cos akurat dla mnie.Ile
          kosztuje ten specyfik?Jest normalnie dostepny w drogeriach,bo szczerze mowiac
          nie spotkalam sie jeszcze z ta nazwa.
          • Gość: justy Re: do Fanny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 22:28
            Xerialine firmy SVR jest tylko w aptekach.
            • amanecer dzieki:) (n/txt) 11.11.02, 22:31
    • Gość: gabi960 Re: Balsam nawilżający-poszukiwany IP: *.dip.t-dialin.net 11.11.02, 20:41
      a znacie WELEDA Aloe Vera? Swietny !!!!!
    • Gość: Magda Re: Balsam nawilżający-poszukiwany IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 07:45
      Jesli chcesz szybkiego ratunku dla skóry możesz zastosować olejek do ciała w
      sprayu SSS Avonu. A potem stosować jakiś balsam ja najbardziej lubie NIvea z
      mleczkiem migdałowym.
    • yassna Re: Balsam nawilżający-poszukiwany 12.11.02, 12:22
      lipidose 1 i 2 firmy vichy.
    • Gość: shisha Re: Balsam nawilżający-poszukiwany IP: 62.233.242.* 12.11.02, 13:05
      Z zapachem, to polecam olejek do ciała w sprayu SSS Avon (kwiatowy lub leśny),
      cena niecałe 20zł, skóra po użyciu jest niesamowicie gładka. Albo, o podobnym
      działaniu ale innym zapachu, OleoEnergy L'oreal, cena wyższa bo ok.40zł, ale
      bardziej wydajny i moim zdaniem przyjemniejszy, podobna formuła działania.

No i może spróbowałabyś sobie zrobić od czasu do czasu maseczkę na całe ciało z
      jakiegoś kremu lub balsamu?
      A wcześniej - koniecznie peeling!!

pozdrawiam:)
    • Gość: Borys Re: Balsam nawilżający-poszukiwany IP: *.2a.pl 12.11.02, 21:34

Dla mnie absolutna rewelacja to L'oreal NutriLift dla skory suchej.
      Ciało gładziutkie i ujędrnione. Goraco polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka