Gość: spa-prestige.pl IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.02.06, 22:46 Witajcie Jeśli macie dobra lub złą opinię na temat SPA Nałęczów wypowiedzcie się na forum: www.forum.spa-prestige.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosztelka Re: Uzdrowisko SPA Nałęczów 28.10.06, 18:10 Zakochałam się w Nałęczowie w maju zeszłego roku od pierwszego wejrzenia. Do tej pory byłam w SPA w Nałęczowie już cztery razy i za każdym razem wracam zachwycona. Nie jestem osobą wymagającą, ale zwracam uwagę na drobne szczegóły. Dla mnie - warszawianki - ważne jest to, że Nałęczów jest blisko Warszawy. Dwie godziny pociągiem, dziesięć minut taxi i już jestem na miejscu. Przed wyjazdem uzgadniam termin i pokój z marketingiem (po pierwszym pobycie już wiem, który pokój bym chciała). Osoby pracujące w marketingu zrobią dla każdego wszystko, co w ich mocy. Oczywiście wybieram zawsze pokój z widokiem na park, co ma znaczenie - powiedziałabym - "kojące" duszę i uspokajające po warszawskim zgiełku. Potem z wyjątkowo miła panią Paulinką uzgadniam zabiegi, czyli godziny. Masaż koniecznie u pana Wojtka, który jest mistrzem w swoim fachu, jest znakomitym gawędziarzem, potrafi i zarecytować piękny wiersz, i zaśpiewać, i rozweselić. Godzinny czy też półgodzinny masaż u pana Wojtka jest doskonałym balsamem dla mojej psychiki przede wszystkim, ale i sam masaż jest na tyle rewelacyjny, że na długo usuwa wszelkie dolegliwości. Godnym naś- ladowcą pana Wojtka będzie kiedyś wspomniana pani Paulina i pan Krzyś. Uczą się od Mistrza, bo o panu Wojtku wypadałoby powiedzieć "Mistrz". Wszystkie osoby pracujące w SPA są szalenie miłe, dają z siebie wszystko, choć myślę, że niezbyt dużo zarabiają (a to błąd dyrekcji, bo w ten sposób pracownicy zawsze będą szukać dodatkowych źródeł dochodu,a przez to tracą czas na życie osobiste). Lepsza płaca pozwoliłaby na zaistnienie "perełek" czyli świetnych pracowników w nałęczowskim SPA. Między zabiegami oczywiście biegam na posiłki. Kuchnia jest dla mnie znakomita i nie ma mowy o jakimkolwiek odchudzaniu się, bo wszystko wygląda tak apetycznie, że muszę koniecznie wszystkiego spróbować. Jeśli czuję się taka "pełniejsza", to idę na spacer do parku, albo dalej po Nałęczowie. Lubię też wpadać codziennie na godzinkę do Groty Solnej. Uwielbiam - i to jest odpowiednie słowo - chodzić do kawiarni "Impresja", posiedzieć przy znakomitej kawie i domowym ciasteczku i pogapić się na wszystkie rzeczy w Galerii, które wiszą na ścianach, stoją na parapetach lub są wystawione w szafach i swoim wi- dokiem kuszą, by je kupić. Z ostatnich dwóch pobytów mam kilka uroczych rzeczy, w tym dwa kolorowe szklane drzewa, na które patrzę codziennie i które codzien- nie przypominają mi nałęczowski park i uroczego Bolesława Prusa siedzącego na ławeczce przed Pałacem Małachowskich. Serdecznie pozdrawiam mieszkańców Nałęczowa, bo są niezwykle sympatyczni i mili. Odpowiedz Link Zgłoś
kosztelka Re: Uzdrowisko SPA Nałęczów 28.10.06, 18:25 Zapomniałam dodać, że obowiązkowo chodzę na basen do Atrium i oczywiście moczę się przez 20 minut w basenie białej glinki (jedyny w kraju). Glinka sprawia, że moje ciało jest alabastrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
kosztelka Re: Uzdrowisko SPA Nałęczów 18.12.06, 12:06 Czy ktoś z Was miał masaż kamieniami? Na czym on polega i jakie są Wasze odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś