Dodaj do ulubionych

Dermacol- odcienie

09.02.06, 01:03
planuję kupić Dermacol, na Esentii, bo jakoś nie trafiam na ten podkład w
sklepach, a jeśli już, to są ze 2 kolory i tyle... w związku z tym mam
pytanie do posiadaczek, bądź dobrze zorientowanych w tej kwestii: jaki kolor
byłby odpowiedni dla mnie- mam skórę śniadą, oliwkową. a podkłady często,
nawet te ciemne, są różowawe i tego się obawiam. czy wśród Dermacolów
znalazłby się jakiś naprawdę żółtawy, średnio ciemny odcień? bo o oliwkowe to
w ogóle ciężko, ale żeby chociaż był żółty:)
pzdr
Obserwuj wątek
    • zoe28 Re: Dermacol- odcienie 09.02.06, 03:27
      bzzzk, znalazłam w sieci takie oto opisy odcieni:

Nr 211 – do karnacji porcelanowej, chłodnej
      Nr 212 – do karnacji bardzo jasnej, chłodnej
      Nr 213 – do karnacji normalnej, chłodnej
      Nr 214 – do karnacji ciemnej
      Nr 215 – do karnacji normalnej, ciepłej
      Nr 216 – do karnacji opalonej
      Nr 217 – do karnacji jasnej, ciepłej
      Nr 220 – do karnacji opalonej, brzoskwiniowej

Mam nadzieję, że to Ci w czymś pomoże :)
      Pozdrawiam i znikam już spać, z moją okrutnie ociosaną grzywką :)
      • nioma Re: Dermacol- odcienie 09.02.06, 09:44
        jestem z warszawy
        u mnie jest dermacol na bazarku
        kupilam - ale w tej chwili nie pamietam numeru - uzylam raz
        i kompletnei nie jest to rzecz dla mnie
        moge Ci odstapic jesli chcesz (o ile oczywiscie numer bedzie
        Ci odpowiadal)
        Jesli bedziesz zainteresowana to napisz: otma@interia.pl
        oczywiscie ZA DARMO, mi jest zbyteczny a szkoda wyrzucac, kupilam
        jakies 2 tygodnie temu

Przy okazji: jak wy tego uzywacie? chyba nie jak fluidu?
        • justa_79 Re: Dermacol- odcienie 09.02.06, 10:11
          punktowo, jako korektora.
          • nioma Re: Dermacol- odcienie 09.02.06, 10:23
            dzieki,
            teraz rozumiem skad ta konsystencja
            kupilam z czystej ciekawosci jako cos nowego ale
            u mnie to nie znajdzie zastosowania
            • Gość: mgiel Re: Dermacol- odcienie IP: *.net 09.02.06, 13:06
              ja niedawno znalazłam znakomite zastosowanie Dermacolu-
              (mam jasny ciepły 217)
              normalnie jest twardy, tepy, włazi w pory, robi maskę, błyszczy się, wysusza.
              Próbowałam temu zaradzić kładąc go na bazę (w tej roli maseczka bankietowa
              Dermiki) i było troche lepiej, natomiast ZMIESZANY (w niewielkiej proporcji) z
              ową bazą staje się super mega podkładem! czyli:
              nieco kryjacy
              lekko rozświetlajacy
              ładnie się rozprowadza
              nie włazi w pory, nie podkresla skórek.
              A na jakis upierdliwy pryszcz jeszcze można czystego Dermacolu dołozyc, wiadomo
              ze się nie "pogryzie" ani konsystencją, ani odcieniem.
              Aha warto jednak pod ta maseczke nałozyć krem nawilzajacy-tak jak to jest tam
              napisane na opakowaniu.
          • Gość: mary sklad Dermacolu IP: *.23.rev.vline.pl 01.03.06, 10:46
            Widziałam na esentii , że w składzie dermacol zawiera paraffinum liquidum. Czy
            to czasem nie ten składnik , który zatyka pory? Zastanawiałam sie nad
            kupnem ,czy przy mojej cerze mieszanej ,ze skłonnoscia do wyprysków , nie
            spowoduje powstania zaskórników, lub nie utrudni gojenia tych , które bede
            maskowac?
      • bzzzk Re: Dermacol- odcienie 11.02.06, 01:17
        i tak sobie rozmyślam- podkłady itp. do karnacji ciemnej okazują się zazwyczaj
        brązowo- różowe (mam wciąż przed oczami najciemniejszy odcień sypkiego pudru
        Inglota- no normalnie sproszkowana cegła! ale to tak na marginesie;) ) a ja w
        takich wyglądam jak poparzona. zresztą nie tylko ja chyba, bo nie wiem czy
        często zdarza się (naturalna) karnacja ciemna z różowym pigmentem... mam więc
        niezdrowe podejrzenia co do tego odcienia. choć może niesłuszne. "do karnacji
        opalonej"- nie mam pojęcia czego się po nim spodziewać- w końcu opalenizna
        zależy od wyjściowego koloru skóry, więc co to za pojęcie w ogóle;) "do
        opalonej, brzoskwiniowej"- obawiam się tej brzoskwini, nie wiem na ile ona jest
        pomarańczowawa (to jeszcze pół biedy), a na ile różowawa (nie daj Boże). a może
        w ogóle inny by pasował bardziej? kurcze, nie mam pojęcia... może ktoś kojarzy
        te odcienie (te 3) i może coś więcej powiedzieć? wiem, wybrzydzam
        strasznie...;) ale taka karnacja to przekleństwo, kiedy trzeba ją czymś
        malować...

może to w czymś pomoże- ciemny Excipial Pigmentcreme jest nieco za jasny i
        odrobinę za różowy.

a z takich mniej kryjących, to nieźle wygląda L'Oreal True Match W3 wymieszany
        z N7 (zimą)- to na wszelki wypadek, jakby ktoś był w tym zorientowany;)

a teraz nieco prywaty- Zoe, jak Twoja grzywka? przyzwycziłaś już się? może
        jakieś zdjęcie nowe?:)

pzdr
        • zoe28 Re: Dermacol- odcienie 11.02.06, 01:48
          Bzzzk :) no więc powoli się przyzwyczajam, ale uświadamiam sobie ile z tym
          roboty jest. Wcześniej tylko żelazko, raz dwa 10minut i po krzyku, fryzura
          gotowa. A tę grzwykę to trzeba dopieszczać niestety, z czym moja prostownica
          sobie nie radzi i muszę się rozejrzeć za taką z węższymi płytkami. Poza tym
          ciągle coś mi w okolicach czoła "dynda" :) wkurzające trochę, ale chciałam to mam.
          Fotek jeszcze żadnych nie robiłam, nie miałam odwagi :) Koniec końców jedynym
          plusem tej nieszczęsnej grzywki jest to, że wyglądam lepiej we włosach spiętych,
          wcześniej taki przylizany kok, za bardzo eksponował okrągłą mordkę.
          W sprawie Dermacolu ja Ci niestety nie doradzę, bo jak wiesz, z tymi odcieniami
          i kolorystyczną szkołą, trochę na bakier jestem.
          A teraz zrywam się spać, bo dziś wyjątkowo męczące popłudnie przeżyłam...na
          zakupach :)))
          Trzymaj się bzyczku :)
          • bzzzk Re: Dermacol- odcienie 11.02.06, 02:04
            wiesz, miałam co do grzywki bardzo podobne odczucia- rok temu sobie
            zafundowałam. ciężko się przyzwyczaić, nauczyć układać, ale- faktycznie jakoś
            lepiej wygląda się w upiętych włosach!:) twarz mam kwadratową, co prawda, ale
            taka jest nieco pucołowata do tego, więc też miałam wrażenie "przylizania", w
            zasadzie dopiero od kiedy mam grzywkę (a mam nadal:) ) chodzę częściej w
            spiętych włosach. najpierw miałam taką zwykłą, prostą, ale jednak to nie było
            do końca "to", bo nieco skracała twarz. i od dłuższego czasu mam taką trochę na
            bok- dużo lepiej wygląda i lepiej też się w niej czuję. a ta Twoja, to jak
            wygląda?
            pozdrawiam
            • Gość: cxc Re: Dermacol- odcienie IP: *.chello.pl 11.02.06, 02:16
              cześć Dziewczyny, a co Wy tak po nocach buszujecie? nie wiem, czym jest
              dermacol ale miło tu kogos spotkać :)
              • bzzzk Re: Dermacol- odcienie 11.02.06, 02:21
                udało mi się wieczorem wreszcie wyrwać laptopa z rąk taty, to siedzę i
                korzystam do oporu;) ale opór już chyba niedługo nastąpi;)
                pzdr
                • Gość: cxc :)) IP: *.chello.pl 11.02.06, 02:27
                  a ja nie mogę zasnąć, bo rano mam wyniki najgorszego w tej sesji egzaminu :))
                  Pozdrawiam!
                  Nie daj się oporowi :)
                  • bzzzk Re: :)) 11.02.06, 02:47
                    oj, Dziewczyny, Wy tu co i rusz coś o sesji wspomnacie, a ja się staram trzymać
                    ale nie mogę, temat studiów jest ciężki ostatnio- znowu musiałam studia
                    porzucić:,( znowu problemy ze zdrowiem, znowu nieobecności, znowu ilość
                    materiału nie do nadrobienia... jak cholera boję się egzaminów, bo przez tę
                    nową maturę jakieś cuda tam się dzieją, ech.

a co studiujesz? jaki to był egzamin?
                    pzdr
            • zoe28 Re: Dermacol- odcienie 12.02.06, 18:49
              Dopiero dziś przeczytałam Twoje pytanie bzyczku :) No więc moja grzywka wygląda
              mniej więcej tak
              www.ukhairdressers.com/style/index2.asp?R1=3345&month1=&pg=1&styl1=Cuttery%20UK
              Nie wiem czy się wkleiło, chyba link jest zbyt długi, a ja nie potrafię ich
              skracać. W każdym razie przedziałek mam z boku, a nie na środku jak to było do
              tej pory, grzywka jest wycieniowana, asymetryczna...ehhh nie potrafię jej
              inaczej opisać :(
              • bzzzk Re: Dermacol- odcienie 12.02.06, 22:30
                e, no to ładna:) i nie mówię tak tylko dlatego, że mam podobną!;) no i można
                taką łatwiej podpiąć, na bok, jakbyś się jednak do niej nie przekonała.
                pzdr
                • zoe28 Re: Dermacol- odcienie 14.02.06, 14:21
                  Ojjj bzzzk, ładna to ona jest na fotce, bo u mnie wygląda koszmarnie :-( Poszłam
                  do osiedlowego "salonu" bo nie chciało mi się jechać do centrum, no i trafiłam
                  na kiepską fryzjerkę. Nie wiem czy można jeszcze coś z tym zrobić, może jak
                  pójdę do dobrego salonu, to ktoś zrobi porządek na mojej głowie...inaczej chyba
                  oszaleję.
                  Mam nauczkę bo zawsze skrupulatnie wybierałam osoby, którym oddawałam pod
                  nożyczki moje włosy, a to był pierwszy (i ostatni) spontan tego typu.
                  • bzzzk Re: Dermacol- odcienie 14.02.06, 14:37
                    no fakt, niekompetentna fryzjerka to tragedia... ale dobrze chociaż, że Ci się
                    nie zachciało jakimś poważniejszym zabiegom fryzjerskim u niej poddawać:) może
                    pójdź teraz do kogoś sprawdzonego, pewnie jakoś zaradzi, zawsze coś tam się da
                    z grzywką zrobić:)
                    pzdr
                    • zoe28 Re: Dermacol- odcienie 14.02.06, 14:38
                      Właśnie tego potrzebowałam :) dzięki. Jeszcze dziś zadzwonię w kilka miejsc i
                      mam nadzieję, że jutro będzie po wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka