Gość: Krysia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:44 Dziewczyny, co to za marka, gdzie produkowana, jakiej jakości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
setorika Re: Marka Sephora 13.02.06, 18:51 Amerykańska. Wszystko co kupiłam, może nie za wiele, bo okazyjnie jestem w dużym mieście, jest OK. Kupiłam puder w kamieniu w sprytnym pudełeczku z lusterkiem, korektor w pędzelku pod oczy- rewelacja, i "gwiezdny pył" do ciała, pieknie rozświetla skórę i jest bardzo wydajny. Próbowałam dwufazowego płynu do demakijażu, też bez zarzutów (oprócz ceny). Mam też pędzel do różu. Koleżanka chwali sobie cienie do oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Marka Sephora 13.02.06, 20:14 Ja mogę polecić krem do twarzy Absolutne odprężenie - Creme de Repos za 29.00 zł 30 ml na noc. Jest naprawdę super do cery normalnej skłonnej do przesuszania. Idealny jest także balsam do ust z tej serii, 12 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Marka Sephora 13.02.06, 20:22 Nigdy przenigdy nie daj sie skusić na pudrowy podklad, to taki śmiec ze oddałam go do reklamacji bo nie wiem co to takiego, ale napewno nie podkład;DDD Oddali kase bez słowa;D Zresztą ekspedientki przyznały ze podkłady to sephora ma...hmmm...delikatnie mówiąc średnie;D Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: Marka Sephora 13.02.06, 21:42 Oni kiedyś mieli rewelacyjne podkłady,ale były o wiele droższe,no i to bylo tak z 5 lat temu:( Teraz-kicha. A wydaje mi się,że to jest jednak from France;>tam była pierwsza Sephora,na wszystkim pisze Made in France etc;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Marka Sephora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:15 Nie na wszystkim. Mam krem tonujący i jest made in USA. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Marka Sephora 13.02.06, 20:46 Mam: - balsam do ust w pudełku z serii Sephora professionel- rewelacja! Fajnie nawilża i chłodzi usta. Bardzo polecam. - korekror pod oczy w pędzelku - super. Wcześniej nie używałam korektora, bo ni mogłam znaleźć takiego jak ten. Jest naprawdę dobry. Można kupić. - błyszczyk do ust bezbarwny "powiększający usta". Miałam nadzieję na nawilżanie i chłód mięty. Niestety, tylko piecze, nie nawilża, ale miętę trochę czuć :) Odradzam. - pędzel do pudru brązujacego - jest tak zbity, że cały puder "chowa" mi się w pędzel. Do kitu. Odradzam. - pędzel do różu. Wreszcie zobaczyłam jak ważny jest pędzel - dopiero tym cudownie mięciutkim cudem jestem się w stanie umalować. Polecam. Poza tym uzywałam rzeczy do kąpieli: żelu i kulek. Dardzo takie sobie. Są lepsze za mniejsze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Marka Sephora 13.02.06, 21:21 ja używam pudru w kamieniu, nie mam mu nic do zarzucenia i pozostanę mu wierna, bo dopiero w ofercie tej firmy znalazłam odpowiedni odcień. miałam kiedyś 2 kredki do oczu- takie sobie, ale cena też niewygórowana... mam fixator do ust- w porządku, spełnia swoją funkcję. mam też podwójny błyszczyk w pudełeczku z tej różowej serii- jestem zadowolona, bardzo fajny. mam jeden podkład (nie pamiętam który dokładnie, nie mam opakowania pod ręką, ale taki w szklanym opakowaniu, z pompką) i nie jest zły. <zresztą podkłady i pudry tej firmy mają przynajmniej taki plus, że do każdej karnacji można je dobrać> Annika, a ile kosztuje ten korektor pod oczy? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Marka Sephora 13.02.06, 21:34 wlanie - chcialabym korektor w pedzelku a nie w sztyfcie - i nigdy go w sephorze nie widze (a bylam juz w 4 ) :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Marka Sephora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:34 Co do korektorów- mają teraz nowe, w pędzelku, do wyboru chyba 6 kolorów.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Marka Sephora 13.02.06, 21:39 Maiałam pare rzeczy i były w miare ok.Niezłe błyszczyki i cienie pyłkowe.Za to cienie w kamieniu niezbyt mi podpasowały.Lakiery do paznokci też ok.Ogólnie myśle, że jak każda firma mają lepsze i gorsze produkty Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Marka Sephora 13.02.06, 22:02 Lubie ich lakiery bo sa malutkie i nie wysychaja no i sporo kolorow (choc jakos tak ida w ceglaste co mi nie pasuje) uwazam ze maja naparwde fajne kredki do oczu (zwl kolorystyka jest ok;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Marka Sephora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:29 Co do pędzla do różu to czy on jest taki w kształcie zaostrzony czy okrągły. Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Marka Sephora 13.02.06, 23:41 Sephora jest marką francuską. Cenie sobie kilka już niemal kultowych produktów jak: - seria White, Brown (krem do ciała, żel pod prysznic, pastylki do kąpieli) - krem maksymalnie odprężający, świetny na noc - krem pod oczy o perłowej kolorze - ascesoria do makijażu (wszystkie pędzle, gąbeczki itp) Innych produktów nie próbowałam, i raczej tego nie zrobię, mimo to i tak uwielbiam Sephore :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe28 Re: Marka Sephora 14.02.06, 00:00 Oczywiście miało być tak: - krem o perłowYM kolorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Marka Sephora 18.02.06, 16:30 Ten pędzel do różu jest zaostrzony i bardzo miękki. Ten kształt naprawdę robi różnicę! Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Marka Sephora 13.02.06, 23:54 Seria Brown do kapieli - pastylki i peeling to ciala, bardzo lubie oba. Kosmetyki podstawowe - peeling do twarzy (rozowy) - bardzo mi pasuje, jest taki "czysty" zmywacz do paznokci - ok, malo zzerajacy paznokcie plyn do demakijazu oczu - troche gryzie, ale moze byc tonik zielony - lekki tez "czysty" taki laboratoryjny, ok Z innych - puder brazujacy - pieknie na mnie wygladal ale bardzo szybko sie potlukl w drobny mak. Odpowiedz Link Zgłoś