Dodaj do ulubionych

podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.02, 09:22
Bardzo proszę o poradę. Moim największym problemem są oczy, wiecznie
podpuchnięte, z workami, cieniami itd. Słowem - koszmar! Buzia zadbana, a
cały efekt psują oczy. Oczywiście stosuję odpowiednie kremy i żele (ostatnio
Floslek z arniką, od 3 dni, więc czekam cierpliwie na efekt); zawsze trzymam
je w lodówce, by efekt chłodu coś dodatkowo zdziałał. Kilka razy w tygodniu
nakładam na oczy maskę Thalgo - taka opaska na oczy, coś a la maska Zorro, co
2 tygodnie chodzę na zabieg z algami. I co? I prawie nic!!! Efekt jest zawsze
chwilowy; a ja wyglądam, jakbym nie spała przez tydzień. Mam 24 lata...
Jeśli chodzi o zdrowie, to mam lekkie problemy z nerkami, ale nie biorę teraz
żadnych leków, taka jest decyzja lekarza.

Wiecie co? Zaczęłam się zastanawiać, czy to po prostu nie jest taka uroda. Co
prawda zdarzają się dni, kiedy wyglądam cudnie, oczka wypoczęte, gładkie. Ale
takie chwile są rzadkością.Wypróbowałam wiele kosmetyków.
Może więc można ten defekt jakoś chirurgicznie usunąć???
Obserwuj wątek
    • Gość: Marghot Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? IP: a2fw.a* / 62.148.83.* 20.11.02, 10:09
      Witaj,
      wiem, że niektórym osobom z podobnymi problemami pomagają okłady z lodu i/lub
      herbaty (herbatke ekspresową zalewamy niewielka ilością wrzątku i nakładamy na
      oczka).
      Choć może faktycznie w Twoim przypadku podpuchnięte oczka są efektem problemów
      z nerkami.
      • coralin Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? 20.11.02, 10:26
        Twoje problemy mogą mieć podłoże zdrowotne(coś niedobrego dzieje sie w
        organizmie).Ale przyczyną może być też...spanie bez poduszki, płasko i używanie
        kremów na noc pod oczy.To obciąża i powoduje zastój limfy(u niektórych osób).
        Polecam lekkie żele z miłorzębem i kofeiną(usprawniają krążenie)i wizytę u
        lekarza,który zleci badania.
        • Gość: Anja Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.02, 10:36
          A więc: zrobiłam szereg badań, od internisty, dermatologa, ginekologa, po
          badania typowo nerkowe. Żadne badanie nie wykazało nic szczególnego, zresztą ja
          mam te cienie i podkowy niemalże od maleńkości, już w I klasie szkoły
          podstawowej byłam kierowana na badania. Tak więc chyba to po części "mój urok".

Śpię na poduszce, a rano budzę się z takimi samymi cieniami i całym bagażem
          niezależnie od tego, czy na noc zastosowałam krem.

Oczywiście lekko koryguję wygląd makijażem, ale, jak same wiecie, mogę jedynie
          poprawić koloryt skóry, czyli spłycić cienie, ale nie podkowy...
        • toolie Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? 20.11.02, 17:13
          coralin napisała:

> Twoje problemy mogą mieć podłoże zdrowotne(coś niedobrego dzieje sie w
          > organizmie).Ale przyczyną może być też...spanie bez poduszki, płasko i
          używanie
          >
          > kremów na noc pod oczy.To obciąża i powoduje zastój limfy(u niektórych
          osób).
          > Polecam lekkie żele z miłorzębem i kofeiną(usprawniają krążenie)i wizytę u
          > lekarza,który zleci badania.

A mozesz polecic jakies skuteczne zele usprawniajace krazenie? Ja mam problemy
          z krazeniem i przez to podpuchniete oczy wlasnie z powodu zastoju limfy.
          Probowalam juz kilku kremow, ale bez spektakularnych efektow. Moze znasz cos
          naprawde dobrego?
    • Gość: Trishna Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 10:34
      Moim zdaniem: taka uroda. Ja tez mam lekko podpuchnięte oczy, choc jestem
      zdrowa ,tak samo ma moja mama . Mam delikatną i cienką skórę pod oczami i
      dlatego tak jest. Specjalnie się tym nie przejmuję.
      • Gość: Anja Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.02, 10:38
        Dla mnie to też nie jest koniec świata, no ale oczy psują mi cały efekt
        pielęgnacji; buzia gładka, zdrowa, aż miła, a oczy... Denerwują mnie częste
        pytania, czy ja w ogóle spałam, albo czy coś mi się stało, albo czy jestem
        chora.
        • Gość: Trishna Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 13:36
          To dorzuce jeszcze ze ja do tego jestem raczej blada i tez często mowią ze
          wyglądam na zmęczoną nawet jak jestem wypoczeta i zadowolona, cóz..stawiam na
          makijaz.
    • Gość: Borys Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? IP: *.2a.pl 20.11.02, 11:28
      Gość portalu: Anja napisał(a):

> Kilka razy w tygodniu
      > nakładam na oczy maskę Thalgo - taka opaska na oczy, coś a la maska Zorro,

A powiedz Anju ile kosztuje tam maska i gd\ie ją można kupić
      • Gość: Anja Maska Thalgo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.02, 12:10
        Maskę Thalgo kupiłam w gabinecie autoryzowanym, zapłaciłam w promocji 25 zł.
        • dr.bruno_walicki Re: Maska Thalgo 20.11.02, 17:18
          ja to dopiero mam wory pod oczami po nocnym dyżurze, ehhh:(
          może jest na to jakiś fajny krem, ale do 7 złotych?
          dr
    • Gość: palomino Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? IP: *.acn.pl 20.11.02, 18:30
      Wypróbuj krem pod oczy Lierac (apteki) przeciwko cieniom pod oczami właśnie.
      Najtańszy to on nie jest - ale powinien pomóc :) Zawsze także możesz zapytać o
      próbki - to nic nie kosztuje, a zobaczysz na ile Ci krem pasuje, i czy pomaga.

Inna sprawa, że takie cienie to może być, niestety, sprawa dziedziczna ...
    • Gość: gabi960 Re: podpuchnięte oczy, worki - jak z tym walczyć? IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.02, 18:31
      skuteczny zel na dobre krazenie ma firma LIERAC, nazywa sie Sensorielle,
      usprawnia krazenie limfy , nadaje sie tez do drenazu limfatycznego, problem z
      opuchnietymi oczami mam tez i stosuje codziennie pod prysznicem rano masaz
      limfatyczny, bioenergoterapeutka pokazala mi jak nalezy to robic, zaczynam od
      glowy, troche to pomaga, ale nie likwiduje problemu calkowicie, do tego trzeba
      pic lekkie ziola odwadniajace jak pokrzywa i podobne,ale nie na noc.a jezeli to
      taka uroda, to trzeba z tym zyc, a na pytanie dlaczego tak wygladam
      odpowiedziec: bo cala noc pilam wodke!!! efekt murowany, wiecej nie zapytaja,
      wyprobowalam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka