Dodaj do ulubionych

zmęczona twarz

16.02.06, 23:34
macie jakies sprawdzone sposoby lub kosmetyki na zmęczoną twarz? Przez cały
dzień mam sine krążki pod oczami, ogólnie moja twarz jest szara i wygląda na
zmęczoną
Obserwuj wątek
    • carolinascotties Re: zmęczona twarz 16.02.06, 23:39
      maseczka peelingująca z jogurtu, miodu i płatków owsianych
    • carolinascotties i inne sposobiki :) 16.02.06, 23:40
      www.lekka.pl/forum/Domowe,maseczki,i,kosmetyki,ktore,mozemy,zrobic,same,,11,5075.html
    • beberebe Re: zmęczona twarz 16.02.06, 23:41
      a mozesz mi napisać jak ją dokładnie przygotować i po jakim czasie zmyć?
      • carolinascotties Re: zmęczona twarz 16.02.06, 23:44
        e-kobiety.pl/content/view/47/45/
        a tą moją robię tak na oko: jogurt naturalny- kilka łyżek - łyżeczkę miodu (
        jeśli jesteś alergikiem - uważaj na miód) i otrębów do zagęszczenia
        wszystkiego - po umyciu buzi ciepłą wodą - nakłądam to na nia i masuję a potem
        pozostawiam na kilka minut - zazwyczaj potem nie nakładam kremu, ale możesz
        wzmocnić działanie maseczką - moje odkrycie - to maseczka z ekstraktem z wiśni
        dax cosmetics ( chyba zle napisalam nazwe :) , ktorej sie nie zmywa. jest dobra
        i tania.
        • carolinascotties nie otrębów tylko płatków owsianych :) 16.02.06, 23:45
    • searena Re: zmęczona twarz 17.02.06, 01:01
      E tam maseczki. Na podkrążone oczy używaj dobrego korektora, w jaknajjasniejszym
      odcieniu, najlepiej wygląda lekko różowawy. Na szarą twarz podkład
      rozświetlający. Pod to wszystko dobry krem, są tez kremy rozświetlające. A w
      domu rób sobie peeling - złuszcza szary martwy naskórek. Już po samym peelingu
      twarz jest o wiele jaśniejsza i zaróżowiona. Tylko żeby był delikatny, najlepiej
      to kupić taki do cery wrażliwej.
      • Gość: pani darkbloomowa Re: zmęczona twarz IP: *.91.153.128.clearwire.be 17.02.06, 01:25
        SPAC
        SPAC SPAC
        SPAC SPAC SPAC
        i regularnie zluszczac naskorek, wyrownac koloryt ( peelingi do mikrodermab,
        kwasy w tubce itp)
        i dobra kuracja wit. C zewnetzrnie ,ktota ma zdolnosci do pojasniania,
        "odswiezania "skory . moze byc JUVIT albo CEBION (krople dla dzieci na
        glicerynie, do kupienia w aptece ) nakladac wieczorem na krem
        oba dzialaja , bo maja stezenie 10 % , czym niewiele kosmetykow moze sie
        pochwalic...
    • Gość: Hania Re: zmęczona twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:31
      Działa na kilka godzin: gorący ręcznik (np. napar z rumianku) na zmianę z
      ręcznikiem lodowatym ( najeliej schłodzonym wodą z kostkami lodu) Naprzemian z
      5 razy. Ujędrnia skórę twarzy i szyi, zapobiega zmarszczkom - babciny sposób.
      Po zabiegu wklep tłusty lub półtłusty krem:)
      • Gość: Magda Re: zmęczona twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:38
        Hania, ale to nie kuracja dla cer ze skłonnością do naczynek. Metoda pewnie
        skuteczna, ale z pewnością nie dla każdego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka