beberebe 16.02.06, 23:34 macie jakies sprawdzone sposoby lub kosmetyki na zmęczoną twarz? Przez cały dzień mam sine krążki pod oczami, ogólnie moja twarz jest szara i wygląda na zmęczoną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carolinascotties Re: zmęczona twarz 16.02.06, 23:39 maseczka peelingująca z jogurtu, miodu i płatków owsianych Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties i inne sposobiki :) 16.02.06, 23:40 www.lekka.pl/forum/Domowe,maseczki,i,kosmetyki,ktore,mozemy,zrobic,same,,11,5075.html Odpowiedz Link Zgłoś
beberebe Re: zmęczona twarz 16.02.06, 23:41 a mozesz mi napisać jak ją dokładnie przygotować i po jakim czasie zmyć? Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: zmęczona twarz 16.02.06, 23:44 e-kobiety.pl/content/view/47/45/ a tą moją robię tak na oko: jogurt naturalny- kilka łyżek - łyżeczkę miodu ( jeśli jesteś alergikiem - uważaj na miód) i otrębów do zagęszczenia wszystkiego - po umyciu buzi ciepłą wodą - nakłądam to na nia i masuję a potem pozostawiam na kilka minut - zazwyczaj potem nie nakładam kremu, ale możesz wzmocnić działanie maseczką - moje odkrycie - to maseczka z ekstraktem z wiśni dax cosmetics ( chyba zle napisalam nazwe :) , ktorej sie nie zmywa. jest dobra i tania. Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: zmęczona twarz 17.02.06, 01:01 E tam maseczki. Na podkrążone oczy używaj dobrego korektora, w jaknajjasniejszym odcieniu, najlepiej wygląda lekko różowawy. Na szarą twarz podkład rozświetlający. Pod to wszystko dobry krem, są tez kremy rozświetlające. A w domu rób sobie peeling - złuszcza szary martwy naskórek. Już po samym peelingu twarz jest o wiele jaśniejsza i zaróżowiona. Tylko żeby był delikatny, najlepiej to kupić taki do cery wrażliwej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani darkbloomowa Re: zmęczona twarz IP: *.91.153.128.clearwire.be 17.02.06, 01:25 SPAC SPAC SPAC SPAC SPAC SPAC i regularnie zluszczac naskorek, wyrownac koloryt ( peelingi do mikrodermab, kwasy w tubce itp) i dobra kuracja wit. C zewnetzrnie ,ktota ma zdolnosci do pojasniania, "odswiezania "skory . moze byc JUVIT albo CEBION (krople dla dzieci na glicerynie, do kupienia w aptece ) nakladac wieczorem na krem oba dzialaja , bo maja stezenie 10 % , czym niewiele kosmetykow moze sie pochwalic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: zmęczona twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:31 Działa na kilka godzin: gorący ręcznik (np. napar z rumianku) na zmianę z ręcznikiem lodowatym ( najeliej schłodzonym wodą z kostkami lodu) Naprzemian z 5 razy. Ujędrnia skórę twarzy i szyi, zapobiega zmarszczkom - babciny sposób. Po zabiegu wklep tłusty lub półtłusty krem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: zmęczona twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:38 Hania, ale to nie kuracja dla cer ze skłonnością do naczynek. Metoda pewnie skuteczna, ale z pewnością nie dla każdego. Odpowiedz Link Zgłoś