Dodaj do ulubionych

....Dermablend a Unifiance....

23.02.06, 10:35
Chodzi mi o Dermablend w tubce i o Unifiance korygujący...
Jak wypada Dermablend w porównaniu z Unifiance? Chodzi zwłąszcza o :
-stopień krycia
-koloryy
-konsystencję
-trwałośc
-reakcję wrażliwej cery na ten podkład
Dzieki z góry za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: uup Re: ....Dermablend a Unifiance.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:43
      • Gość: mama Re: ....Dermablend a Unifiance.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:34
        ja też jestem zainteresowana odpowiedzia na to pytanie. Od lat uzywam Unifiance
        (popękane naczynka, wrazliwa skora, alergiczna). Dostałam próbke w aptece, ale
        niestety po jednokrotnym zastosowaniu trudno mi ocenic. Mam wrazenie, że
        Dermablend jest bardziej suchy, mniej kremowy. Stad bardziej uwydatnia np.
        zmarszczki i tworzy sucha maske. Ale moze sie myle. Tez czekam na Wasza ocene
        • Gość: mama Dermablend a Unifiance....uzupełnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:36
          dostałam próbke Dermablend i zastosowałam tylko raz
    • kamiss11 Re: ....Dermablend a Unifiance.... 23.02.06, 18:09
      zdecydowanie Demablend, mam co ukryć, jezeli chodzi o cerę i zawsze używam
      silnie kryjących podkładów, dermablend to dla mnie wybawienie, super kryje,
      jest trwały, za jednym pociągnięciem znikają przebarwienia i cienie wokół oczu.
      polecam
    • Gość: Kaszka Re: ....Dermablend a Unifiance.... IP: *.icpnet.pl 23.02.06, 18:15
      Ja już od jakiegos czasu stosuję Unifiance LRP i jestem bardzoooooo zadowolona.
      Dobrze kryje, jest trwały, do wyboru chyba 6 odcieni... I nie zatyka porow i
      ich nie podkreśla. Nie szukam innego :)
      • beba2 Re: ....Dermablend a Unifiance.... 23.02.06, 18:30
        A ja od dwóch prawie lat uzywam LRP. Jestem zadowolona, ale nie na 100 %.
        Wszystko pięknie kryje, długo się trzyma, kolorki ok. Ja mieszam nr 11 z 13.
        Niestety jest dosć suchy i jak mam jakieś łuszczące się skórki ( pomimo
        stosowania pilingów ), to niestety je podkreśla. Trzeba go stosować z umiarem i
        to ogromnym , bo mozna sobie niezłą machę spreparować.
        Brakuje mi w nim efektu rozświetlenia ( chocby minimalnego), zeby twarz
        wygladała tak świeżutko.
        No i właśnie mam ochotę wypróbować Vichy. Przynajmniej wiem o nim tyle, ze
        kolor Opal jest dla mnie idealny ( stosowałam inny podkład Vichy).
        • Gość: pani daar Re: ....ewent .efekt rozswietlenia IP: *.91.145.102.clearwire.be 24.02.06, 10:41
          • Gość: pani darkbloomowa Re: ....ewent .efekt rozswietlenia IP: *.91.145.102.clearwire.be 24.02.06, 10:44
            to dokanczam posta:-)
            uzywam LRP od trzech lat.
            mieszam na dloni z niewielka kropla:

1) Baza rozswietlajaca Sephora (30 zl), albo

2) Skinlights Illuminator Revlon (odcien miedziano zloty, nie do uzycia osobno,
            ale swietny w mieszankach! bardzo wydajny

a czy odezwie sie ktos kto POROWNAL OBA :LPR i Dermablend? tez czekam:-)
    • Gość: marvellous Re: ....Dermablend a Unifiance.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:05
      Kobietki, chodzilo mi o to, jak wypada Dermablend w porownaniu do Uniafince..
      Nie pytam ktorego uzywacie :P.
      • beba2 Re: ....Dermablend a Unifiance.... 23.02.06, 19:07
        W podtekscie mojej wypowiedzi zawarte było to samo pytanie :)
    • Gość: Amra Re: ....Dermablend a Unifiance.... IP: *.eranet.pl 23.02.06, 19:43
      Uzywam Dermablend od jakis 2 m-cy.To moj faworyt!Kryje bardzo dobrze moje
      wypryski,czerwone pozostalosci po pryszczach i czarne wagry,nie zatykajac ich
      przy tym:)Konsystencja dosyc gesta,ale dobrze sie rozprowadza nie tworzac przy
      tym maski.Jednorazowo zuzywa sie mala ilosc tego specyfiku(czyli jest wydajny
      jak na taka mala tubke).Nalozony rano,poznym popoludniem wymaga drobnych
      poprawek.Mam wrazliwa cere i spisuje sie swietnie.Zapach mi tylko nie
      podchodzi.Jest taki strasznie "aptekowy".Moj odcien to 35 sand(idealny jak dla
      mnie).Szczerze polecam:)
    • bzzzk Re: ....Dermablend a Unifiance.... 24.02.06, 10:53
      no więc- kilka lat używałam LRP, a 2 razy użyłam Vichy (próbki), nie wiem czy
      taka ocena będzie w związku z tym miarodajna:)
      mam wrażenie, że Vichy jest jakby lżejszy, mniej kremowy, bardziej płynny,
      łatwiej się rozprowadza. ale równie tłusty (jak dla mnie- bo w ogóle mam cerę
      tłustą), tzn. tak samo prędko po jego użyciu skóra się błyszczy. co do wyboru
      kolorów, to niestety z żadnych nie mogę znaleźć nic bliskiego ideału;) (ale
      wśród tych Vichy w słoiczkach znalazłam, z tamtych jest duuuużo odcieni,
      szkoda, że nie zrobili podobnych kolorów w tubkach...) a jeśli chodzi o stopień
      krycia, to moim zdaniem są porównywalne, większej różnicy nie dostrzegłam.
      pzdr
      • bzzzk Re: ....Dermablend a Unifiance.... 24.02.06, 10:55
        a, co do trwałości zapomniałam się wypowiedzieć;) według mnie, LRP jest trochę
        trwalszy, mniej ściera się przy poprawkach pudrem.
        pzdr
    • gwen6 podpytanie: odcień bladozółty 24.02.06, 11:41
      Dziewczyny - pytanie znają odcienie LRP i Dermablend - który z tych podkładów
      ma fluid najbardziej zbliżony odcieniem do Colorstay odcień Buff?
      • gwen6 Re: podpytanie: odcień bladozółty 24.02.06, 11:42
        (miało byc - pytanie do tych dziewczyn które znają, sorry za błąd)
        • kicialov Jaki krem uzywacie pod podkład? 24.02.06, 12:04
          j.w. chodzi mi o odopwiedni krem pod podklad unifiance
      • Gość: A Re: podpytanie: odcień bladozółty IP: 217.153.143.* 24.02.06, 13:17
        dermablend, opal 15
        • Gość: marvellous Re: podpytanie: odcień bladozółty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 16:08
          A czy ten opal jest podszyty nieco różem??
          Mam nadzieje ze nie :(
          • beba2 Re: podpytanie: odcień bladozółty 24.02.06, 17:16
            Nie jest podszyty :)
        • gwen6 Re: podpytanie: odcień bladozółty 24.02.06, 17:46
          a czy wszystkie LPR są ciemniejsze od dermablend opal?
          • beba2 Re: podpytanie: odcień bladozółty 25.02.06, 15:17
            No to nie wytrzymałam i kupiłam, żeby się przekonać na własnej skórze.
            Najjaśniejsza w LRP jest 11. W Vichy 15 opal.
            LRP jest lekko różowy, a Vichy jest jasniuteńki i w lekko ciepłym odcieniu (
            jasniutko kremowy).
            Porównianie:
            - są bardzo do siebie podobne w efekcie działania.
            - LPR jest trwalszy i mocniej kryje
            - Vichy ma zdecydowanie lepszy dla mnie odcień, więc + na jego korzyść, ale
            jest bardziej suchy. Jest tez rzadszy, łatwiej się go rozprowadza niz LRP,
            chociaż mam już duzą wprawę w nakładaniu ostatniego.

Tak naprawdę nie ma o czym pisać w związku z pytaniem zawartym w wątku.
            Cieszę się, ze kupiłam, bo jednak kolor jest dla mnie bardzo ważny, a Vichy ma
            dla mnie idealny.
            • Gość: Emka Re: podpytanie: odcień bladozółty IP: *.szwajcarska.pl 25.02.06, 19:28
              Używam Unifiance od paru już lat, odcienia 11 i nigdy bym nie powiedziała, że
              jest lekko różowy, jest beżowy.
              • bzzzk Re: podpytanie: odcień bladozółty 25.02.06, 20:35
                no, a dla mnie, to on nawet nie jest lekko różowy, tylko różowy;) więc jaka
                cera, takie odczucie co do koloru podkładu, po prostu...
                pzdr
                • beba2 Re: podpytanie: odcień bladozółty 26.02.06, 13:05
                  Otóż to. Mnie też sie wydawało, ze 11 LRP jest beżowy dopóki nie porównałam z
                  11 Vichy. Zresztą Vichy jest tak jasniutki, że prawie biały. Własnie
                  wypróbowałam jak wygladają pomieszane ze sobą i efekt jest lepszy niż każdy z
                  nich samodzielnie nałożony ( oczywiscie dla mojej paszczy).
                  • marvellous kolory................. 26.02.06, 14:04
                    Dostałam próbkę, ale mieli tylko odcień 25. Zdecydowanie pomarańczowy.
                    Dla jasnych karnacji odpada.
                    Co do innych kolorków, na ulotce widać ze 15 jest bardzo podobny do 35, a 35 jasniejszy od 25.. Czy tak jest w rzeczywisctości? Jak wypada 35 w porowaniu do 15?
                    • beba2 Re: kolory................. 27.02.06, 13:10
                      Nie wiem jaki jest 35, ale ta 15tka jest prawie biała.
                      • bzzzk Re: kolory................. 06.03.06, 14:32
                        i jak tam się sprawdza Vichy?:)
    • Gość: kasia _ 26 Re: ....Dermablend a Unifiance.... IP: *.aster.pl 25.02.06, 17:53
      a czy wiecie ze sa dwa rodzaje podkladu dermablend?jeden w kremie = mozna
      stosowaac go jako podklad a drugi ktory nazywa sie dermablend system jest
      maxymalnie kryjacy i trzeba go uzywc ze specjlanym pudrem i specjalnie
      rozgrzac. w czasie sesji jak mailam makijazystak uzywaala tego drugiego aby
      zakryc moje naczynkka na nogach - efekt idealny! nie widzeialam ze wizazysci
      uzywaja vichy. wydaje mi sie jednak ze na co dzien jes zdecydowanie za mocno
      kryjacy. lrp nie znam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka