carminka 25.02.06, 18:42 Czy nosi ktos stały aparat ortodontyczny? Ile takie leczenie może kosztować? chodzi mi zwłaszcza o aparat jednoszczękowy... Z góry dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polla4 Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:51 masz na myśli jeden łuk (góra albo dół)? - mój orto twierdzi, ze nie zakłada się aparatów na jeden łuk nawet mimo tego ze drugi jest prosty Wejdź sobie na forum "aparat ortodontyczny", tam jest dużo porad n/t albo poszukaj na forum za pomocą wyszukiarki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 ups :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:53 oczywiście miało być "wyszukiwarki" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:57 nosiłam stały aparat, tez wiem, ze nie zakłada sie tylko jednego łuku (strata pieniedzy) poniewaz po jego zdjęciu proste zeby dostusują sie do zgryzu krzywych - i wróca na swe stare miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:59 zadowolona z efektów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:01 nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:02 nie mam zebów idealnie prostych, po prostu nie mam harmonijki, która miałam przed. ale wada wystepuje nadal, powinnam była przesuwać zęby w prawą strone, bo nie mam równo na dole, poza tym juz ponad pół roku sp[ie co noc w szynach plastikowych, a zęby ciągle rotuja (czuję róznice wieczorem po załozeniu szyn) zastanawiam sie czy długo jeszcze tak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:04 kurczę, szkoda, tyle pieniędzy wydanych na leczenie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
szumszum Re: stały aparat ortodontyczny 25.02.06, 21:03 ja mam staly aparat, taki ceramiczny na gore i dol. nosze go bodajze od wrzesnia i juz widze roznice (gorny luk zdecydowanie mi sie poszerzyl bo mialam dosyc waski w stosunku do dolnych zebow) tylko kosztuje sporo. u mnie sam aparat okolo 3500zl. i jeszcze wizyty 120:/ ale, ten metalowy aparat jest chyba nawet o polowe tanszy tylko go widac bardiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.06, 14:04 Nosiłam aparat ortodontyczny łącznie (góra i dół) ok. 3 lat i jestem bardzo zodowolona. Stan mojego uzębienia poprawił się nie do poznania, nie muszę już zakrywać zębów i się ich wstydzić. Polecam każdemu, to świetna inwestycja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxc a znacie ten aparat IP: 87.207.54.* 26.02.06, 14:35 -czy jest już dostępny w Polsce? www.invisalign.com/generalapp/eu/eu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: a znacie ten aparat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:59 noszę dopiero 7 miesięcy, a efekty są zadziwiające. Tez jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties do polla4 26.02.06, 15:17 nosisz invisalign? napisz proszę, gdzie go zakładałaś, jak często chodzisz na kontrole - i ile on w Polsce kosztuje. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: do polla4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:38 nie, ja noszę metalowy :) Odpowiedz Link Zgłoś