Dodaj do ulubionych

stały aparat ortodontyczny

25.02.06, 18:42
Czy nosi ktos stały aparat ortodontyczny? Ile takie leczenie może kosztować?
chodzi mi zwłaszcza o aparat jednoszczękowy...
Z góry dzięki
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: polla4 Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:51
      masz na myśli jeden łuk (góra albo dół)? - mój orto twierdzi, ze nie zakłada się
      aparatów na jeden łuk nawet mimo tego ze drugi jest prosty
      Wejdź sobie na forum "aparat ortodontyczny", tam jest dużo porad n/t albo
      poszukaj na forum za pomocą wyszukiarki :)
      • Gość: polla4 ups :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:53
        oczywiście miało być "wyszukiwarki" :)
    • Gość: ; Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:57
      nosiłam stały aparat, tez wiem, ze nie zakłada sie tylko jednego łuku (strata
      pieniedzy) poniewaz po jego zdjęciu proste zeby dostusują sie do zgryzu
      krzywych - i wróca na swe stare miejsce.
      • Gość: polla4 Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 18:59
        zadowolona z efektów?
        • Gość: ; Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:01
          nie
          • Gość: ; Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:02
            nie mam zebów idealnie prostych, po prostu nie mam harmonijki, która miałam
            przed. ale wada wystepuje nadal, powinnam była przesuwać zęby w prawą strone,
            bo nie mam równo na dole, poza tym juz ponad pół roku sp[ie co noc w szynach
            plastikowych, a zęby ciągle rotuja (czuję róznice wieczorem po załozeniu szyn)
            zastanawiam sie czy długo jeszcze tak??
          • Gość: polla4 Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:04
            kurczę, szkoda, tyle pieniędzy wydanych na leczenie... :(
            • szumszum Re: stały aparat ortodontyczny 25.02.06, 21:03
              ja mam staly aparat, taki ceramiczny na gore i dol. nosze go bodajze od wrzesnia
              i juz widze roznice (gorny luk zdecydowanie mi sie poszerzyl bo mialam dosyc
              waski w stosunku do dolnych zebow) tylko kosztuje sporo. u mnie sam aparat okolo
              3500zl. i jeszcze wizyty 120:/ ale, ten metalowy aparat jest chyba nawet o
              polowe tanszy tylko go widac bardiej....
    • Gość: Ewelina Re: stały aparat ortodontyczny IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.06, 14:04
      Nosiłam aparat ortodontyczny łącznie (góra i dół) ok. 3 lat i jestem bardzo
      zodowolona. Stan mojego uzębienia poprawił się nie do poznania, nie muszę już
      zakrywać zębów i się ich wstydzić. Polecam każdemu, to świetna inwestycja!
      • Gość: cxc a znacie ten aparat IP: 87.207.54.* 26.02.06, 14:35
        -czy jest już dostępny w Polsce?
        www.invisalign.com/generalapp/eu/eu/
        • Gość: polla4 Re: a znacie ten aparat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:59
          noszę dopiero 7 miesięcy, a efekty są zadziwiające. Tez jestem bardzo zadowolona
          • carolinascotties do polla4 26.02.06, 15:17
            nosisz invisalign? napisz proszę, gdzie go zakładałaś, jak często chodzisz na
            kontrole - i ile on w Polsce kosztuje.
            Dzięki
            • Gość: polla4 Re: do polla4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:38
              nie, ja noszę metalowy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka