Dodaj do ulubionych

acne-derm a wiosna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:44
mam trądzik teraz przed @ makabra no i przebarwienia po tych wulkanach pod skórą
bo nie chcą wyjść na zew tylko siedzą w porach a potem ciemne plamki zostają a
idzie wiosna czy w związku z tym zaczynać kurację tym kremem czy poczekać do
jesieni aż słońce nie będzie mocniej przygrzewać na ulotce pisze 4 tyg a
zalecają dłużej a za miesiąc to już ciepło będzie??
Co robić??
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: acne-derm a wiosna 07.03.06, 12:32
      jeśli nie będziesz się opalać i będziesz się codziennie chronić grubą warstwą
      porządnych filtrów, to możesz używać.
      • Gość: ? Re: acne-derm a wiosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:35
        chcę używać tego kremu tylko na noc a na dzień jak zwykle krem nawilżający
        podkład i puder bo wyglądam okropnie
        • justa_79 Re: acne-derm a wiosna 07.03.06, 12:52
          a filtry gdzie?
          • Gość: ? Re: acne-derm a wiosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:54
            spf 15 to za mało:-( czytałam już na ten temat że gruba warstwa i wysokie filtry
            konieczne to chyba takie to tylko w aptece dostanę tylko co wybrać?
            • Gość: Pomidorekk Re: acne-derm a wiosna IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 13:07
              Polecam serie Vichy Capital Soleil. Ja mam fluid 60 ale polecam tez krem 60
              tylko ten krem trudno dostac, najprędziej w aptece internetowej
            • justa_79 Re: acne-derm a wiosna 07.03.06, 13:08
              tak, tylko w aptece. ja osobiście lubię Biodermę Max Gluide SPF 100 i Avene
              emulsję 60 (50+).
              www.biochemiaurody.com/DzialSun/filtryindex.htm
              • Gość: ? Re: acne-derm a wiosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:32
                tylko cen nie widzę ale przejdę się do apteki tej biodermy Max Gluide SPF 100
                nie widzę na stronie a jeśli możesz jeszcze napisać coś o cenach bo tam tylko a
                $ widziałam
                • justa_79 Re: acne-derm a wiosna 07.03.06, 16:28
                  ceny takich kremów z filtrami to 40-60 zł, tańsze są w aptekach internetowych.
                  można też kupić filtry do ciała, wtedy mają pojemność 100 ml, a nie 50, ale
                  mogą być już tłustsze.
              • Gość: Anka Do justa 79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:44
                A jaki bys polecala bloker? chodzi o to zeby nie byl tlusty. Mam cere tlusta i
                jak naloze jakis krem z filtrem to koszmarnie sie blyszcze. Obecnie mam z LRP
                ale nie jestem zadowolona, bo buzia makabrycznie mi sie po nim swieci :(
                • justa_79 Re: Do justa 79 07.03.06, 16:29
                  wszystkie są tłuste :) ja mam cerę mieszaną i toleruję te, które wymieniłam
                  wyżej.
    • Gość: Freda Re: acne-derm a wiosna IP: *.zyg2.brewet.pl 07.03.06, 13:24
      Ja wczoraj byłam u dermatologa i właśnie mam na noc stosować acne-derm (na
      przebarwienia po trądziku)przez miesiąc i dpotem do kontroli, więc zobaczymy.
    • Gość: ? Re: acne-derm a wiosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 13:37
      przez jaki okres czasu powinno się stosować acne-derm żeby nie przerwać za
      wcześnie a jednocześnie w połowie czerwca już móc się opalać??
      • l81 Re: acne-derm a wiosna 07.03.06, 13:45
        A dlaczego nie można sie opalać po tym kremie, co on ma za skład. Dzięki.
    • Gość: carolinasc Re: acne-derm a wiosna IP: *.chello.pl 07.03.06, 14:57
      www.vita.csc.pl/tradzik-leczenie.php
      www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm
    • Gość: carolinasc Re: acne-derm a wiosna IP: *.chello.pl 07.03.06, 14:59
      w ulotce acne-derm jest napisane:"Działanie promieni UV (słońce, solarium),
      promieni rentgenowskich lub kąpieli w chlorowanej wodzie bądź w solance może
      spowodować nasilenie podrażnień skóry.

Należy unikać jednoczesnego stosowania innych leków na skórę, ze względu na
      możliwość zaostrzenia podrażnień skóry."

luskiewnik.strefa.pl/acne/danka_leki.htm
    • Gość: carola do poczytania IP: *.chello.pl 07.03.06, 15:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=25167802&a=25192957
      • Gość: carola Re: do poczytania - juz sie poprawiam :)) IP: *.chello.pl 07.03.06, 16:13
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=25167802&a=25167802
    • Gość: k specjalistki-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 08:34
      który krem z filtrem będzie dobry do tłustej cery bo przecież się będę świecić
      jak tłuścioch jakiś, zawsze tak mam po kremach a czy potem moge nałożyć puder
      sypki czy jakiś matujący? podkładu stosowac nie będę
      • justa_79 Re: specjalistki-pomocy 08.03.06, 11:08
        tak, możesz nałożyć puder sypki, najlepiej bez talku i miki, albo skrobię
        ziemniaczaną lub kukurydzianą.
        • Gość: k Re: specjalistki-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:55
          puder bez talku i miki?? teraz używam pudrów z avon mam sypki i w kamieniu ale
          nie wiem co zawierają bo kartoniki wyrzuciłam a na opakowaniu nic nie ma, a taki
          matujacy zielony z Pore Fection to muszę sprawdzić fajnei matuje

to fajnie bo się bałam że taka blada muszę chodzić bo opalać się nie można
          • justa_79 Re: specjalistki-pomocy 08.03.06, 14:27
            te z Avonu na pewno zawierają talk. bez talku jest np. puder Hauschki do ciała
            oraz puder sypki do twarzy, puder sypki Nu Skin, Translucide L'oreala. jeśli
            masz puder z talkiem, to możesz go "oddzielić" od filtrów np. warstwą skrobii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka