Dodaj do ulubionych

www.esentia.pl - czy znacie?

01.12.02, 19:30
Oferta wyglada bardzo kuszaco, zwlaszcza ceny
moich perfum (Coco Mademoiselle...). duzo firm i chyba
dopiero sie rozkrecaja.

Czy ktos juz korzystal?

dzieki i pozdr.
Deba
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: www.esentia.pl - czy znacie? 01.12.02, 19:45
      o, nie znalam tego. fakt, wyglada to kuszaco, ale
      okreslenie "wersja testowa" oraz brak mozliwosci zaplaty
      z gory, a jedynie przy odbiorze, poki co ostudzily moje
      zapedy.

no i szkoda, ze nie maja marek "wysokopolkowych". wiem, w
      jakich cenach te kosmetyki sa kupowane w hurcie i uwazam,
      ze gdyby ktos sensowny sie za to wzial, moglby zrobic na
      tym naprawde duze pieniadze. o ile wiem, nie ma obowiazku
      sprzedawania towaru ze stuprocentowa marza. a wlasnie w
      takich cenach kupujemy w polsce biotherm, lancome, i cala
      reszte wysokich marek z koncernu l'oreal.

xx.
      • Gość: Mgiełka Re: www.esentia.pl - czy znacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 20:51
        100%? No to ja słyszałam (od pani będącej właścicielką sklepu Diora), że jej
        marża wynosi 300%. I że "czasy już nie te, teraz to już tylko stałe klientki
        przychodzą." I tak się zastanawiam - co by jej szkodziło zejść o 50% (z 300%
        chyba można?) - tłumy by do niej waliły.
        • katrina1980 Re: www.esentia.pl - czy znacie? 01.12.02, 21:11
          o cholera... 300%?!! to ja widzę że ja byłam niewinne nieuświadomione dziecię,
          istna lelija. ja myslałam że oni dają marżę jakieś 30-40%... zdaje się że nie
          ma pojęcia o handlu :)
          • anexxa Re: www.esentia.pl - czy znacie? 01.12.02, 21:33
            widocznie zalezy od marki.

no, ja mam cennik, z ktorego jasno wynika, ze np.
            maseczka oczyszczajaca z serii biopur biothermu kosztuje
            w zakupie 41.59 pln.

a produkty z serii tecni art l'oreal professionel (zel,
            clay etc.) kosztuja 21.59 kazdy.

o ile jestem sklonna zrozumiec chec utrzymania wysokich
            marz w sklepach w duzych centrach, lub w innych
            miejscach, gdzie czynsz jest wysoki, o tyle dziwi mnie
            brak profesjonalnego sklepu internetowego z produktami z
            wyzszych polek - taki moglby sobie bowiem pozwolic na
            ceny o wiele nizsze (koszty utrzymania sklepu
            internetowego, nawet z magazynem, sa nieporownywalnie
            mniejsze od kosztow prowadzenia sklepu tradycyjnego). nie
            chce mi sie pisac czulych maili do esentii, pedetu i
            innych sklepow internetowych, bo kazdy sam dba o swoje
            interesy, ale ta luka na rynku naprawde mnie dziwi.
            czyzby znajomosc i popyt na marki "wysokie" byly w naszym
            kraju tak niskie???

xx.
            • imoia Re: www.esentia.pl - czy znacie? 01.12.02, 21:57
              anexxa napisała:

> ta luka na rynku naprawde mnie dziwi.
              > czyzby znajomosc i popyt na marki "wysokie" byly w naszym
              > kraju tak niskie???

Wydaje mi się, Anexxo, że to ani brak znajomości ani popytu na wysokie marki są
              głównymi przyczynami wysokich marż w naszych sklepach.

My, jako społeczeństwo przyzwyczajeni jesteśmy do tego,że co "markowe", musi
              być bardzo drogie (wysoka cena=wysoka jakość+znana marka). Wciąż jeszcze
              większość z nas (ja rocznik 1975) ma przed oczami puste półki, potem zawrót
              głowy spowodowany skokiem w komercyjny "ala-zachodni" styl życia, napływ
              towarów, nowe sklepy, produkty itp.

Teraz, po latach dopiero nabieramy doświadczenia, jak poruszać się po świecie
              handlu i komercji.A idzie nam to ciężko, nie łudźmy się.
              I z tego naszego wciąż istniejącego oszołomienia korzystają właściciele drogich
              sklepów(przecież każdy chce zarobić). I tak będzie przez dłuższy czas- dopóki,
              jak myślę większość z nas nie uzyska dostępu do internetu, skończy się monopol
              wielu wielkich firm ......ale to już zupełnie inna bajka ;)))))

---------------
              Jump, they say!
              ---------------
              • Gość: rossa Re: www.esentia.pl - czy znacie? IP: *.toya.net.pl 01.12.02, 22:40
                Gwoli ścisłości- najwyraźniej mylicie marżę z narzutem- z samego matematycznego
                wzoru wynika, że marża nie może być wyższa niż 100%. Niestety często się to
                myli również właścicielom sklepów, co bywa powodem różnych nieporozumień.

A marki selektywne podają sklepom sugerowane ceny detaliczne, które zwykle są
                przestrzegane (z drobnymi wahaniami w dół i w gurę). Zakładana marża to zwykle
                35-40%, nie znam sklepu z marżą wyższą niż 50%. Sorry, ale 300% marży na Diorze
                to podwójna bzdura.

Pozdrawiam.
                • Gość: Mgiełka Re: www.esentia.pl - czy znacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 23:40
                  Ja podałam cytat. To, że się tej kobiecie mogło pomylić dopuszczam, bo nie była
                  zbyt... nie chcę nikogo obrażać. Ale uważam, że nie ten poziom, sorry
                  (wnioskuję na podstawie jej błędów językowych). Ale w narzut 300% jestem w
                  stanie uwierzyć. Przecież nawet w sklepie z warzywami niektóre artykuły są 3x
                  droższe niż na giełdzie. A gdy są przeceny o 50%? Spuszczają towar pod wodą?
                  Ale ja tam znawcą nie jestem, jak będę miała kiedyś własny salon Diora :)))),
                  to Wam powiem :). Pozdrawiam.
                  • Gość: rossa Re: www.esentia.pl - czy znacie? IP: *.toya.net.pl 01.12.02, 23:58
                    Nawet super wysoka marża 50% to narzut 100%, te opowieści o 300% są zatem co
                    najmniej 3-krotnie przesadzone :)
                    Poza tym póki co nie ma czegoś takiego w Polsce jak "sklep Diora" i na razie
                    się nie zanosi.

Pozdrawiam.
            • Gość: rossa Re: www.esentia.pl - czy znacie? IP: *.toya.net.pl 01.12.02, 22:45
              anexxa napisała:
              > o ile jestem sklonna zrozumiec chec utrzymania wysokich
              > marz w sklepach w duzych centrach, lub w innych
              > miejscach, gdzie czynsz jest wysoki, o tyle dziwi mnie
              > brak profesjonalnego sklepu internetowego z produktami z
              > wyzszych polek - taki moglby sobie bowiem pozwolic na
              > ceny o wiele nizsze (koszty utrzymania sklepu
              > internetowego, nawet z magazynem, sa nieporownywalnie
              > mniejsze od kosztow prowadzenia sklepu tradycyjnego).

Brak legalnego sklepu internetowego z markami selektywnymi wynika z prostego
              faktu- większość z nich ma w kontraktach z dystrybutorami klauzulę o zakazie
              sprzedaży do tego typu sklepów. Oczywiście z troski o image marki i
              profesjonalną obsługę klienta.
              • anexxa Re: www.esentia.pl - czy znacie? 01.12.02, 23:18
                Gość portalu: rossa napisał(a):

> Brak legalnego sklepu internetowego z markami
                selektywnymi wynika z prostego
                > faktu- większość z nich ma w kontraktach z
                dystrybutorami klauzulę o zakazie
                > sprzedaży do tego typu sklepów. Oczywiście z troski o
                image marki i
                > profesjonalną obsługę klienta.

uhm. co w takim razie koncerny maja do powiedzenia o
                jakosci obslugi np. w sklepie gloss.com? albo po co
                clinique, estee lauder i wiele innych firm kosmetycznych
                prowadzi swoje wlasne sklepy internetowe?

przepraszam cie rossa, ale akurat troska o "profesjonalna
                obsluge klienta" to chyba jakas kpina - ile tu sie
                pojawilo postow o wysoce nieprofesjonalnej obsludze,
                poczynajac od niekompetencji (czytanie etykiet jedyna
                wiedza o produkcie) a konczac na zwyklym chamstwie ("czy
                wie pani, ze to bardzo drogie kosmetyki?").

xx.
                • coralin Re: www.esentia.pl - czy znacie? 01.12.02, 23:33
                  Rossa ma rację.Sporo firm chce utrzymać swoją ekskluzywność chociażby poprzez
                  to by ich produkty były sprzedawane w wybranych sklepach,które muszą spełniać
                  wymagania.Zwróćcie uwagę na napisy na niektórych pudełkach.Dystrybutor jest
                  zobowiązany do przestrzegania by sklep z artykułem superluksusowym był
                  elegancki, mieścił się w dobrym miejscu, a perfumy nie stały obok proszku do
                  prania.Ale sądzę ,ze internet zrobi swoje tzn zacznie się odchodzić od tego
                  typu wymagań tak jak niektore firmy odeszły od sprzedawania wyłącznie w
                  sklepach firmowych.Dawniej Guerlaina mozna było kupić w kilku miejscach teraz w
                  prawie każdej ekskluzywnej perfumerii.
                  • damona Re: www.esentia.pl - czy znacie? 01.12.02, 23:38
                    coralin napisała:

Dawniej Guerlaina mozna było kupić w kilku miejscach teraz w
                    >
                    > prawie każdej ekskluzywnej perfumerii.

i w komisie meblowym:-)))))

(ale to osobny przypadek)
                • Gość: rossa Re: www.esentia.pl - czy znacie? IP: *.toya.net.pl 01.12.02, 23:47
                  Nie wiem, jak wygląda kwestia sprzedaży do sklepów internetowych za granicą,
                  napisałam jak jest w Polsce.
                  Jeśli chodzi o brak profesjonalizmu ze strony obsługi sklepów, to mają tego
                  świadomość i producenci i dystrybutorzy, tyle że tak naprawdę ich możliwości
                  działania są bardzo ograniczone. Oczywiście każda marka w Polsce ma własnych
                  szkoleniowców przeprowadzających cykliczne szkolenia dla personelu właściwie
                  większości selektywnych perfumerii w Polsce, ale jeśli panna z Galerii Centrum
                  na takim szkoleniu plotkuje z koleżanką ze stoiska, to co dystrybutor ma
                  zrobić? Obrazić się na Galerię Centrum i w tak trudnych czasach zrezygnować ze
                  sporego obrotu, który z nią realizuje? Bądźmy realistami- nikt się tak nie
                  zachowa i trzeba zdawać sobie sprawę, że ani producent ani dystrybutor nie mają
                  tak naprawdę wpływu na sposób pracy owej panny z GC, bo nie mogą ani jej
                  opieprzyć za abnegację, ani nagrodzić za super pracę- jest pracownikiem innego
                  przedsiębiorstwa i tyle.

• anexxa Re: www.esentia.pl - czy znacie? 01.12.02, 23:55
                    wlasnie. skoro wiec poziom obslugi na stoiskach i w
                    perfumeriach pozostawia wiele do zyczenia, a mamy podobno
                    recesje, czemu nie zaryzykowac i nie stworzyc
                    multibrandowego sklepu internetowego z kosmetykami
                    selektywnymi? oczywiscie, nie czekam na odpowiedz z
                    twojej strony, rosso, ale sadze, ze moj pomysl nie jest
                    taki znowu glupi. zaluje, ze nie mam wiecej czasu i
                    wolnych zasobow finansowych, ktore moglabym przeznaczyc
                    na proby stworzenia czegos takiego. handel w internecie
                    to terazniejszosc. nie odlegla przyszlosc.

xx.
                    • Gość: rossa Re: www.esentia.pl - czy znacie? IP: *.toya.net.pl 02.12.02, 00:07
                      No tak, tylko że w obecnych warunkach nie ma jak stworzyć legalnie takiego
                      sklepu- od polskiego dystrybutora kosmetyków nie kupisz, od producenta też nie
                      (bo jest na terenie Polski związany umową wyłączności z dystrybutorem), zostaje
                      zatem kupowanie w zachodnich sklepach internetowych, ale na większą skalę nie
                      uda się tego zrobić- bo albo będzie Cię ścigał lokalny dystrybutor, albo nałożą
                      Ci na kosmetyki cło, akcyzę i VAT i Twoje ceny już nie będą atrakcyjne...

Myślę, że za jakiś czas pojawią się pewnie i w Polsce sklepy internetowe
                      poszczególnych marek, ale tylko tych, które mają u nas przedstawicielstwa. Na
                      pewno nikt nie będzie wchodził w kanibalizację cen własnego dystrybutora.

• agul1 Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 13:15
                      anexxa napisała:

> wlasnie. skoro wiec poziom obslugi na stoiskach i w
                      > perfumeriach pozostawia wiele do zyczenia, a mamy podobno
                      > recesje, czemu nie zaryzykowac i nie stworzyc
                      > multibrandowego sklepu internetowego z kosmetykami
                      > selektywnymi? oczywiscie, nie czekam na odpowiedz z
                      > twojej strony, rosso, ale sadze, ze moj pomysl nie jest
                      > taki znowu glupi. zaluje, ze nie mam wiecej czasu i
                      > wolnych zasobow finansowych, ktore moglabym przeznaczyc
                      > na proby stworzenia czegos takiego. handel w internecie
                      > to terazniejszosc. nie odlegla przyszlosc.
                      >

Dokładnie:)
                      A przykładem na to może być chociażby ogromna popularność 'truskawki' w polsce,
                      mimo tego, że ciężko się przebić przez chana, większość z nas próbuje i jak się
                      uda, to już głównie kupuje z truskawki. Szkoda, że dystrybutorzy polscy są
                      zamknięci na postęp i dość konserwatywni w swoich działaniach marketingowych.
                      Naprawdę szkoda. Dla mnie dior nie traci nic ze swojej 'selektywności' nawet
                      jeśli pojawia się taniej na truskawie. Traci natomiast dużo w momencie, gdy
                      pani na stoisku nie umie mi wytłumaczyć różnicy miedzy dwoma podkładami:-/
                      • anexxa Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 18:00
                        o wlasnie, truskawka. to kolejny dowod na to, ze

a - duzo osob kupuje kosmetyki selektywne w internecie

b - kosmetyki selektywne moga byc tansze niz to, co
                        widzimy w polskich sklepach*

* wlasnie sie dowiedzialam, ze 50 ml emulsji TT clinique
                        kosztuje w usa $26. w polsce - 170 pln. naprawde, frapuje
                        mnie ta cena - bo wyglada na to, jakby polski dystrybutor
                        zaopatrywal sie w sieciach detalicznych i do tej ceny
                        doliczal sobie swoj zarobek, transport, etc.

xx.
                        • coralin Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 18:28
                          Porównywanie ceny towaru do sprzedawanego w kraju produkcji nie jest
                          miarodajne.Mnie też diabli biorą, gdy kupuję perfumy E.Lauder dla mamy,które w
                          USA mają cenę jak średniopółkowe u nas.To samo z moją ulubioną wiosenną wodą
                          Abril Victorio & Lucchino(nigdy nie kupiłam u nas, bo cena horrendalna-teraz
                          chyba już nawet nie do kupienia ).Ale można zajrzeć na kanadyjską(?) stronę
                          gdzie kosmetyki Eris są sprzedawane w cenie podobnej do... Orlane.Adres
                          podawała kiedyś Basia K. W USA Chanel czy Lancome też uchodzą za firmy drogie.A
                          u nas i Clinique i Chanel i nawet woda mało znanych hiszpańskich projektantów:((
                          A ten sklep esentia zapowiada sie niezle tym bardziej ,że obiecują rozszerzanie
                          oferty.
                          • anexxa Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 18:37
                            moze i racja. ech, chyba wysle kase mojej kolezance i
                            posle ja na duze zakupy, nawet z ekspresowa przesylka
                            wyjdzie mi taniej, niz gdybym smignela na zakupy tu.

no, ja licze na esentie, moze jednak cos drgnie -
                            naprawde lubie robic zakupy w internecie, a im wiecej mam
                            takich adresow, tym lepiej;)

xx.
                            • coralin Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 18:46
                              Ja też ostatnio wolę kupować w internecie.Dziś dostałam właśnie przesyłkę z
                              Polleny Aroma. Zajrzałam na ich stronę i zobaczyłam różnicę w stosunku do ceny
                              olejków w sklepie .
                              • damona Re: do coralin 02.12.02, 18:49
                                coralin napisała:

> Ja też ostatnio wolę kupować w internecie.Dziś dostałam właśnie przesyłkę z
                                > Polleny Aroma. Zajrzałam na ich stronę i zobaczyłam różnicę w stosunku do
                                ceny
                                >
                                > olejków w sklepie .

Coralin, a gdzie jest drozej? chcialam kupic sobie kominek i olejki,
                                nawet mi juz wyslali liste sklepow w warszawie, gdzie maja ten asortyment.
                                Jesli taniej jest w necie, to juz nie bede jezdzic i sprawdzac....
                                • coralin Re: do Damony 02.12.02, 19:14
                                  Damona pisałam o tym wczoraj na forum Anexxy: wątek o aromatach do
                                  pomieszczeń.Strona,którą tam polecałam to: pollenaaroma.com.pl Tam znajdziesz
                                  naprawdę oryginalne, 100% olejki. Mój ulubiony geraniowy kupowałam za 15 zl, a
                                  w sprzedaży przez internet jest po 10 zl.Kupiłam też ylang-ylang(22 zł),
                                  którego w sklepach w ogóle nie było i sporo mieszanek do kominków.Warto!
                                  • damona Re: do Coralin 02.12.02, 19:20
                                    coralin napisała:

> Damona pisałam o tym wczoraj na forum Anexxy: wątek o aromatach do
                                    > pomieszczeń.Strona,którą tam polecałam to: pollenaaroma.com.pl Tam znajdziesz
                                    > naprawdę oryginalne, 100% olejki. Mój ulubiony geraniowy kupowałam za 15 zl,
                                    a
                                    > w sprzedaży przez internet jest po 10 zl.Kupiłam też ylang-ylang(22 zł),
                                    > którego w sklepach w ogóle nie było i sporo mieszanek do kominków.Warto!

tak, tak wlasnie wczoraj zainspirowalam sie podana przez Ciebie strona, tylko
                                    nie wiedzialam jak podane na tej stronie ceny maja sie do tych sklepowych.
                                    Teraz juz wszystko wiem. Dzieki.

a dlugo sie czeka na dostawe?
                                    • coralin Re: do Damony 02.12.02, 19:39
                                      Może jednak sprawdz te ceny w zwykłych sklepach.Żeby potem nie było na mnie;)Ja
                                      w moim mieście znalazłam tylko jeden sklep(stoisko w centrum handlowym) gdzie
                                      są sprzedawane te produkty w dużym asortymencie i tam ceny sa zawyżone.Może Ty
                                      trafisz na inny.Nie ma reguł, a mnie nie chciało się szukać innych.A na
                                      przesyłkę czekałam tydzień ,ale mieszkam 300 km od Warszawy więc sie nie
                                      sugeruj. Gdybyś miała jakieś pytania odnośnie tych mieszanek zapachowych to
                                      służę pomocą ,bo niektóre są cudne, a niektóre...kontrowersyjne:)
                                      • damona Re: do Coralin 02.12.02, 20:17
                                        coralin napisała:

Gdybyś miała jakieś pytania odnośnie tych mieszanek zapachowych to
                                        > służę pomocą ,bo niektóre są cudne, a niektóre...kontrowersyjne:)

to sie moze przejde do sklepu firmowego, bo to niedaleko:))
                                        ale przypominam sobie, ze widzialam ostatnio olejek z drzewa herbacianego za
                                        22PLN, a tu byl tanszy (14PLN).

zastanawialam sie nad vapomixami takimi dla domu (P1), R7, E7, oraz olejkami
                                        drzewa herbacianego, i jeszcze innymi - moze cos doradzisz?

Napisz, co o nich sadzisz. Wiem, ze masz "nosa":). Jesli beda mieli w sklepie
                                        pelna oferte, to w ciemno nie bede kupowac.
                                        • coralin Re: do Damony 02.12.02, 21:45
                                          damona napisała:

> to sie moze przejde do sklepu firmowego, bo to niedaleko:))
                                          > ale przypominam sobie, ze widzialam ostatnio olejek z drzewa herbacianego za
                                          > 22PLN, a tu byl tanszy (14PLN).
                                          >
                                          > zastanawialam sie nad vapomixami takimi dla domu (P1), R7, E7, oraz olejkami
                                          > drzewa herbacianego, i jeszcze innymi - moze cos doradzisz?

Ostrzegam przed olejkiem drzewa herbacianego.Nie ma nic wspólnego z zieloną
                                          herbatą-zapachem tak ostatnio modnym.Pochodzi z zupełnie innej rośliny i
                                          pachnie nieznośnie.Zalecany jest jako środek bakteriobójczy do stosowania w
                                          rozcieńczeniu np.na wypryski.Ja odradzałabym, bo do kominka się nie sprawdzi.
                                          P1-nie mam
                                          R7 zawiera cytrynę i geranium , a mnie pachnie anyżkiem-polecam sam olejek
                                          geraniowy, jest cudny!!(lub wybierz B7-dobry na koncentrację i ładniej pachnie)
                                          E7-swieży, przyjemny
                                          U1 pobudzający, zmysłowy,dobry na zimowe wieczory we dwoje:)
                                          R6-kontrowersyjny(jeszcze nie sprawdziłam w kominku, w butelce-dziwny)

Na dobry początek polecam olejek pomarańczowy, geraniowy, vapomix B7 i może
                                          mieszankę świąteczną.I nie przestrasz sie zapachu prosto z butelki.To olejki
                                          naturalne i pod wpływem ciepła z kominka rozwijają sie niezwykle .Mam
                                          nadzieję,że w sklepie firmowym będziesz mogła powąchać te olejki,ale nie kupuj
                                          z otwartych opakowań .Ta firma hermetycznie zamyka buteleczki,a niektore olejki
                                          szybko wietrzeją(cytrusowe).Polecam aromaterapię ,bo to naprawdę działa,ale
                                          wtedy gdy bazą są olejki naturalne, a nie syntetyki.
                                          Świetne są tez oliwki do ciała na bazie oleju z jojoby i z pestek winogron.Ja
                                          kupiłam za jedyne 12 zl z olejkiem ylang-ylang.Żałuję,że nie zamówilam
                                          kosmetyków kąpielowych .To nie to co syntetyczne zapaszki z
                                          hipermarketów.Ujmuje mnie ta bezpretensjonalność,skromność opakowań w
                                          zestawieniu z 100 % naturalnością.Rzadko dziś mozna spotkać produkt,ktory ma
                                          dwie pozycje w składzie.I obie naturalne.

• damona Re: do Coralin 02.12.02, 22:15
                                            olejek herbaciany chcialam wlasnie na wypryski, nie do kominka.
                                            U mnie w domu rodzinnym moja siostra miala hopla na punkcie olejkow i kominkow,
                                            zreszta cala moja rodzina to lubi. Wyprowadzajac sie z domu, zupelnie o tym
                                            zapomnialam i Twoj post mi przypomnial:)

Przejde sie moze jutro jak zdaze, do sklepu firmowego, to Ci napisze co kupilam.

Juz sie nie moge doczekac:)))

pozdrawiam,
                                            d.
                                            • damona Re: do Coralin 03.12.02, 18:06
                                              dzwonilam dzisiaj do sklepu firmowego - ceny maja takie jak w necie,
                                              ale okazalo sie, ze to wcale nie tak blisko mnie, i w dodatku jest kiepski
                                              dojazd.
                                              zdecydowalam sie na zakupy internetowe, zwlaszcza, ze wychodzi na to samo,
                                              bo napisali, ze dostaje sie gratis vapomixa, przy zakupie kominka.

Kupowalas moze tam kominek?
                                              • coralin Re: do Damony 03.12.02, 19:18
                                                Nie kupowałam tam kominka,ale widziałam i podobają mi się , bo są niezwykle
                                                proste(chyba są na zdjęciach na ich stronie)i jest parę kolorów do wyboru.
                                              • miinia Re: do Damony 04.12.02, 10:22
                                                czy moglabys mi podeslac (na forum albo na priva) liste sklepow Polleny Aroma w
                                                W-wie?

pzdr

miinia
                                                • damona Re: do Damony 04.12.02, 10:24
                                                  juz wysylam:)
                                                  • Gość: Magda Re: do Damony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.02, 11:38
                                                    A czy ja też mogę dostać?
                                                    Bardzo dziękuję!

Pozdrawiam,
                                                    Magda
                                                    mandecka@o2.pl
                                                  • damona Re: do Damony 04.12.02, 13:45
                                                    Gość portalu: Magda napisał(a):

> A czy ja też mogę dostać?
                                                    > Bardzo dziękuję!
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam,
                                                    > Magda
                                                    > mandecka@o2.pl

Odrzuca mi Twoj adres mailowy, moze masz jeszcze jakis,
                                                    albo najlepiej napisz do mnie to Ci przesle:
                                                    damona@gazeta.pl
                                                  • Gość: Magda Re: do Damony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.02, 14:21
                                                    Wielkie dzięki- wysylam!
                          • rossa_ Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 18:41
                            A mnie różnice w cenach nie dziwią- to przecież efekt przepisów "chroniących"
                            nasz rynek. Cena produktu importowanego z USA do Polski wzrasta o cło (różnie),
                            akcyzę (25%) i VAT (22%) + marża dystrybutora. Nawet jeśli w Polsce jest filia
                            producenta, a marża polskiego sklepu=marży amerykańskiego detalisty, to i tak
                            pierwsze 3 czynniki znacznie windują ceny...
    • imoia A co do esentia... 01.12.02, 22:14
      Mam ogromną nadzieję, że to przedsięwzięcie się uda.
      Asortyment jest duży, ceny ciekawe.
      Z zakupami poczekam jeszcze, przynajmniej dopóki nie zniknie napis "wersja
      testowa".
      • ptasia Re: A co do esentia... 02.12.02, 00:22
        właśnie, sklep wygląda ciekawie, zwłaszcza, że jest tam też trochę marek
        aptecznych (Avene, Galenic) oraz trochę marek trudniej dostępnych.
        • Gość: rossa Re: A co do esentia... IP: *.toya.net.pl 02.12.02, 00:36
          Właśnie zamówiłam absorbentki w ilości hurtowej :) Skoro płatne przy odbiorze,
          to przecież żadne ryzyko.

Dobranoc,
          R.
        • deba Re: A co do esentia... 02.12.02, 12:02
          Ja rowniez mam nadzieje, ze przetrwaja ;-)

Pozdr.
          Deba
    • giza Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 13:58
      deba napisała:

> Oferta wyglada bardzo kuszaco, zwlaszcza ceny
      > moich perfum (Coco Mademoiselle...). duzo firm i chyba
      > dopiero sie rozkrecaja.
      >
      > Czy ktos juz korzystal?
      >
      > dzieki i pozdr.
      > Deba

Próbuję i próbuję i nie mogę tam wejść...wy tez??
      • ptasia Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 14:26
        ja normalnie wchodzę, ale pojawia mi się taki adres na górze:
        esentia.pl:8080/servlet/SNFMain?&session=1bce1ab3baa9b7fdc90df2653467b6caf62a5145dfcb6fe87dacb0a6fbc57189
        przekopiuj sobie całe, wklej w pasek
        • giza Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 14:32
          ptasia napisała:

> ja normalnie wchodzę, ale pojawia mi się taki adres na górze:
          > <a href="esentia.pl:8080/servlet/SNFMain?
          &session=1bce1ab3baa9b7fdc90df2
          >
          653467b6caf62a5145dfcb6fe87dacb0a6fbc57189"target="_blank">esentia.pl:8080/serv
          > let/SNFMain?
          &session=1bce1ab3baa9b7fdc90df2653467b6caf62a5145dfcb6fe87dacb0a6fb
          > c57189</a>
          > przekopiuj sobie całe, wklej w pasek

Nie wiem czemu, ale nie działa u mnie :(
          ale dzieki!!
    • sweater Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 14:27
      Deba, ceny nie sa takie kuszące:
      Przykłady:
      Dax Cosmetisc lifting: na esentia - 29,9 wszędzie w sklepach 25 zł
      EA ardenbeauty - 155,9 - wszędzie do 150 zł
      to są tylko wybrane przykłady - ale kwiatków jest znacznie więcej...
      No i brak możliwości płacenia KK (pewnie dlatego że to test :(
      Pozdrawiam,
      M
      • Gość: katrina Re: www.esentia.pl - czy znacie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 18:10
        mnie sie na razei rzucił w oczy lash architect za 41.90. to chyba nieźle?
      • deba Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 18:13
        sweater napisała:

> Deba, ceny nie sa takie kuszące:
        > Przykłady:
        > Dax Cosmetisc lifting: na esentia - 29,9 wszędzie w
        sklepach 25 zł
        > EA ardenbeauty - 155,9 - wszędzie do 150 zł
        > to są tylko wybrane przykłady - ale kwiatków jest
        znacznie więcej...
        > No i brak możliwości płacenia KK (pewnie dlatego że to
        test :(
        > Pozdrawiam,
        > M

Wiadomo, w kazdym sklepie znajdziesz "kwiatki".
        Ja natomiast znalazlam wiele wod i kremow po cenach
        nizszych niz w empiku czy sephorze.
        Znajdujesz to czego szukasz ;-)

Pozdr.
        Deba
    • ladyblue Re: www.esentia.pl - czy znacie? 02.12.02, 18:36
      cenowo całkiem atrakcyjnie, pryznajmniej niektóre produkty, szkoda ze pszesyłka
      gratis dopiero od 200 zł , bo nie bardzo sie opłaca.
      no i minus za brak zdjeć - przy niektórych produktach w ogóle, [przy innych
      jedno, ale nie oddaje kolorów np. tuszu czy kredki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka