Gość: mia IP: *.acn.waw.pl 04.12.02, 22:45 Nie wiem z czym jeszcze mogą być, ale ,żeby takie cynamonowe nuty przważały, czy takie coś istnieje? To byłoby cudo, uwielbiam cynamon, może jakieś miłośniczki zapachów będą wiedziały jak mi można pomóc:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja101 Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 04.12.02, 22:52 Zależy o jakie kosmetyki Ci chodzi.... Ostatnio w avoniie pojawiła się seria cynamonowa do stóp (kąpiel do stóp i krem rozgrzewający). O ile krem nie zebrał tu raczej pozytywnych opinii, o tyle kąpiel może być... Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 04.12.02, 23:02 perfum nie znam, ale za to moge ci polecic kosmetyki hilfigera z linii ginger snap - jest zel do mycia i butter do ciala. pachna ciasteczkami cynamonowymi:))) niestety, nie kupi sie tego w polsce, ale w usa na ebayu jest calkiem tanio - taki zestaw (200 ml zelu, 150 - buttera) kosztuje jakies 10-12 dolarow, przesylka nie wiecej niz 7. no fakt, to juz nie jest tak tanio jak kosmetyki z polki w rossmanie, ale czasem trzeba sie rozpiescic;) xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plum plum Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.02, 13:48 anexxa napisała: > perfum nie znam, ale za to moge ci polecic kosmetyki > hilfigera z linii ginger snap - jest zel do mycia i > butter do ciala. pachna ciasteczkami cynamonowymi:))) > > niestety, nie kupi sie tego w polsce, ale w usa na ebayu > jest calkiem tanio - taki zestaw (200 ml zelu, 150 - > buttera) kosztuje jakies 10-12 dolarow, przesylka nie > wiecej niz 7. no fakt, to juz nie jest tak tanio jak > kosmetyki z polki w rossmanie, ale czasem trzeba sie > rozpiescic;) > > xx. Tak mi smaka narobilas na te serie, ale niestety nie znalazlam w necie nawet opisu a na stronie hilfigera nawet tej linii nie ma, a juz nie wspomne, ze w niemieckich perfumeriach pytalam i tez nie ma :-((( Jesli masz jakiegos linka z opisem itp to bede wdzieczna za podanie. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 04.12.02, 23:28 Oparte na nucie imbiru sa BLV Bulgari.Przede wszystkim cynamonem pachnie Organza Indecence Givenchy i trochę Kenzo Jungle(chyba wersja Tiger).Typowo cynamonowe perfumy miała też E.Lauder .Nazywały się Cinnabar-nie wąchałam , nawet nie wiem czy są dostępne,ale sama nazwa wskazuje:)) A jako,że dziś jestem monotematyczna jeśli lubisz cynamon to warto kupic olejek do kominka cynamonowy lub balsam i olejek do kąpieli cynamonowy Polleny Aroma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fa Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: 62.148.95.* 05.12.02, 09:49 Cinnabar !!! -E. Lauder. Super zapach - cynamon na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_malutka Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 05.12.02, 10:58 A ja polecam Spellbound Estee Lauder, nie wiem czy akurat cynamon tam jest, ale to taki pachnący przyprawami zimowy zapach (uwaga, bardzo mocny!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_malutka Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 05.12.02, 10:58 A ja polecam Spellbound Estee Lauder, nie wiem czy akurat cynamon tam jest, ale to taki pachnący przyprawami zimowy zapach (uwaga, bardzo mocny!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patsy2 Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.03, 12:25 Polecam serię cynamonowo-pomaranczową Sense@Body wody toaletowej nie ma, ale jest spray do pomieszczeń i świetny peeling myjacy na skorce z pomaranczy Ceny od 48-52 zł, ale produkty b. wydajne. Odpowiedz Link Zgłoś
yassna Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 05.12.02, 16:58 oba kenzo jungle: tiger badziej cynamon, elephant bardziej imbir. oba kocham :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 20:29 Mnie pachną korzennie, choć i gorzkawo Initial Boucherona (flakon w kształcie perły), bardzo je lubię o tej porze roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 20:43 les belles de ricci, zolte (!). pachna przyprawowo, troche jak pierniki :) tak przynajmniej je zapamietalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolcia Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: 213.17.157.* 06.12.02, 14:29 Polecam Jungle Kenzo ze słonikiem, "tygrysa" nie znam. Moj kolega z pracy, kiedy przyszłam ze słoniekiem, stwierdził, że czuje zapach cynamonu, więc spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: 62.148.95.* 06.12.02, 15:00 W cynamonie króluje E.L. Oprócz Cinnabar i Spelbound również zwróć uwagę na Youth Dew -podobne do Cinnabar ale troszkę inne.. Oba b. ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 06.12.02, 17:11 Youth Dew ja często wącham na mojej Mamie, bo jej ulubione perfumy.Opium YSL to w zasadzie ich kopia(tak, tak to E.Lauder była pierwsza i wytoczyła YSL proces o plagiat, ale zakończyło sie to polubownie).Są faktycznie bardzo podobne i chociaż mocne, trwałe trzymają sie blisko ciała(moja Mama ma i Youth Dew i Opium i jednak perfumy Lauder są piękniejsze według mnie).Nadają się jednak dla takich kobiet, które potrafią stosować perfumy z umiarem. Są zdecydowanie korzenne i zawierają pewnie wszystkie wonności Wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 06.12.02, 17:13 W sąsiednim wątku Cecil wspomniała Dolce Vita Diora, a przecież i one mają sporo cynamonu! Odpowiedz Link Zgłoś
madusiak Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 06.12.02, 17:34 Ja wielbię cynamon zarówno od strony żywieniowej jak i zapachowej. niestety u nas mało rzeczy nim pachnie i smakuje. Cynamonowy raj jest w USA. Udało mi się akurat wpasować pięknie z wizytą tam, bo Bath&body works wypuściło nowe jesienne serie kosmetyczne, a jedna z nich nosi znamienną nazwę "sweet cinnamon pumpkin". Jeśli ktoś ma mozliwości dostania tego to ja polecam. Co do kremu do stóp Avonu, to rzeczywiście nie jest za wspaniały, bo bardzo pudrowy i zostaje ten puder na stopach. Ale pachnie CYNAMONOWO. Jeśli chodzi o perfumy to polecam Hypnotic Poison. Ja tam czuje jakies korzenne nuty. Hipnotyzuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia30 Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 07.12.02, 13:15 Zdecydowanie cynamonowe, trochę z nutą coca-coli to MADNESS Chopard. Kupiłam je 3 tygodnie temu, i juz mi się trochę znudziły, ale cynamon wszyscy wyczuwaja w nich bezbłędnie. .............. pzdr r Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 07.12.02, 14:10 Gość portalu: renia30 napisał(a): > Zdecydowanie cynamonowe, trochę z nutą coca-coli to MADNESS Chopard. > Kupiłam je 3 tygodnie temu, i juz mi się trochę znudziły, ale cynamon wszyscy > wyczuwaja w nich bezbłędnie. kurcze, a ja wąchałam tego Madnessa (skuszona euforycznymi opiniami) i cynamonu tam kompletnie nie ma, za to wyraźnie czarna porzeczka. przyjemny zapaszek, ale identyczne są "ode a'la amour" Yves Rocher. dokładnie identycznie pachną. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 10.12.02, 12:00 Właśnie chlapnęłam sobie na nadgarstek ..... męski after shave Friktion z Avonu - mniam, mniam, słodko-korzennie. Woda toaletowa jest już znacznie ostrzejsza - na facecie pachnie fajnie, ale na mnie znacznie lepiej ta po goleniu :-))) - oczywiście nie używam jej po goleniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daggy Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: 212.244.73.* 10.12.02, 12:15 Yves Rocher miał kiedyś serię cztery pory roku, i albo zima, albo jesień pachniała jak pierniki. Niestety nie wiem, czy jeszcze ją robią. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 10.12.02, 13:55 Gość portalu: daggy napisał(a): > Yves Rocher miał kiedyś serię cztery pory roku, i albo zima, albo jesień > pachniała jak pierniki. Niestety nie wiem, czy jeszcze ją robią. tej serii nei widziałam, ale za to z takich klimatów maja żel i balsam "kandyzowana mandarynka" - mniam mniam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 10.12.02, 17:05 no a "le feu" Miyake? cos mleczno-cynamonowate takie chyba sa. cinnabar - zakupilam kilka miesiecy temu, ale po tygodniu totalna groza - nie dosc ze ja plus wszystkie ubrania to jeszcze cale mieszkanie tym pachnialy. znudzily mi sie, byly za agresywne i takie troche "stare".... a jeszcze theorema? cos tam jest takiego tez w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canelle Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.02, 19:45 Yves Rocher miał cudowny cynamonowy żel pod prysznic, ale jak ostatnio pytałam to pani powiedziała, że dawno go nie zamawiali bo NIKT TEGO NIE KUPUJE...zgroza a na mikołajki dostałam boski krem do ciała VILLAGE cynamon+pomarańcza z wit.E, jak rano się posmaruję to jeszcze wieczorem skóra pachnie cynamonowo w ogóle w porównaniu z zachodem cynamon u nas jakoś dyskryminowany... Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 Canelle! 12.12.02, 20:03 Gdzie można kupić produkty tej firmy - Village? Dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Canelle! 12.12.02, 20:36 krasnoludek1 napisała: > Gdzie można kupić produkty tej firmy - Village? > Dzięki za info ja nie canelle co prawda ale tę firmę widziałam w Douglasie -kilka różnych zapachów, niestety ładnych tylko z nazwy (moze to wina testerów), pachniały niby tak jak miały ale z nieprzyjemna nutą i się rozczarowałam. w stosowaniu też niefajne - lepkie i źle sie wchłaniają Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 Ladyblue :-) 12.12.02, 22:51 Jejku, a gdzie jest ten Douglas? Ale ja niepoinformowana jestem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Cynamon z pomarancza. IP: *.a2000.nl 12.12.02, 20:44 Niedawno zakupilam wode toaletowa- cynamon z pomarancza - mniam mniam. Firma L'Occitane de Provance, tez do dostania w Warszawie - Al. Jana Pawła II 27, sklep L'Occitane. (www.loccitane.com). Pachnie bardzo smakowicie... Odpowiedz Link Zgłoś
vts Re: Cynamon z pomarancza. 12.12.02, 22:13 Cynamon + pomarańcza www.lavender.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 www.lavender.pl 12.12.02, 22:49 Bardzo fajne produkty, ale trzeba przyznać, że po dość wygórowanej cenie - czy ktoraś was ich używała? Wyglądają mniam mniam ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vts Re:Do Krasnoludka1-Douglas 12.12.02, 23:00 Douglas jest w Wola Parku(przynajmniej w Warszawie) Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 Re:Do Krasnoludka1-Douglas 12.12.02, 23:16 Dzięki, jeszcze tam nie byłam - ale wybiorę się pewnie w styczniu na wyprzedaże :-)) także napewno zajrzę! pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: www.lavender.pl IP: *.tpg.pl 13.12.02, 10:37 Tylko nie kupujcie, broń Boże, czegoś, co nazywa się herbatka do kąpieli. Zawiera jakieś zielsko i jakąś sól. W ogóle nie pachnie, nie zmiękcza wody, nic. Aż przytykałam do nosa, żeby wywęszyć jakikolwiek zapach. Efekt zerowy, szkoda ponad 5 zł. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.02, 11:30 W Yves Rocher pojawiły się świeczki. Jedna o zapachu piernika a druga szarlotki. Az sciska zołądek od zapachu.Szczególnie ten piernik. Ja wiem, ze to nie na temat trochę, ale jak juz o tych zapachach, piernikach itp to polecam zmeczonym lataniem i zakupami w Klifie pyszny piernik w Tchibo Cafe. Wczoraj sie skusiłam Pachnie i smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.02, 15:28 Seria Avon Aroma Sleep Therapy - pachnie cynamonem, wanilia i bezem. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 najnowsze info :-)))) 13.12.02, 22:16 Pojawiło się cudo o zapachu jakiego szukamy - w Sephorze dostępna jest limtowana seria złożona z żelu pod prysznic, soli do kąpieli, mydełek i chyba lasek właśnie CYNAMONU! Wszytko przepięknie zapakowane, jednak cena mnie zmroziła bardziej niż pogoda za oknem - 96 zł! Lekka przesada jak na taką zawartość...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: najnowsze info :-)))) IP: *.acn.waw.pl 13.12.02, 22:59 ale drogo:-( szkoda, ze pojedynczo nie mozna kupic... Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 Re: najnowsze info :-)))) 13.12.02, 23:25 No właśnie niestety nie;-(((( i chyba z tego co się zorientowałam nie będzie można kupić osobno tego żelu po świętach :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: najnowsze info :-)))) 18.12.02, 11:52 Ja tez pobiegłam wczoraj do Sephory zobaczyć (bo powąchac się nie bardzo dało:))) to "cudo"!!! wygląda ŚLICZNIE! NO ALE 95 ZŁ... mam tez ostatnio jakiegoś bzika na punkcie zapachów cynamonowych :) szkoda że nie zażyczyłam sobie tego zestawu od mikołaja... a - na opakowaniu była naklejka coś w stylu "limited edition" - znaczy sie nie bedzie można kupić pojedynczo - jaka szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek1 Re: najnowsze info :-)))) 18.12.02, 15:43 agus7 napisała: > Ja tez pobiegłam wczoraj do Sephory zobaczyć (bo powąchac się nie bardzo > dało:))) to "cudo"!!! wygląda ŚLICZNIE! NO ALE 95 ZŁ... mam tez ostatnio > jakiegoś bzika na punkcie zapachów cynamonowych :) szkoda że nie zażyczyłam > sobie tego zestawu od mikołaja... a - na opakowaniu była naklejka coś w > stylu "limited edition" - znaczy sie nie bedzie można kupić pojedynczo - jaka > szkoda! Ech.......no właśnie, potworna szkoda, bo wygląd apetycznie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
smutaska Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 14.12.02, 17:04 LA Perle ale nie wiem jakiej firmy - wanilia, cukier, cos cynamonowego. Cudne, cieple, otulajace, w sam raz na zime !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.acn.waw.pl 14.12.02, 19:54 Kupiłam dziś mydełko, w mydlarni na wagę cynamonowo- pomaranczowe, mniam -mniam i niebieskie z makiem- PYCHA! Muszę uważać,żeby podczas kąpieli ich nie zjeść :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
juliet Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 16.12.02, 21:16 Byłam dzis w empiku i szukałam E.lauder- Cinnabar, ale niestety nie było:-( Dziewczyny w której perfumeri w Wawie są one na 100%??? Kupiłam za to olejek cynamonowy do kominka w mydlarni:-) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 16.12.02, 21:30 Poszukaj w sklepie firmowym E.Lauder,ale to "stare" perfumy więc całkiem prawdopodobne ,że w Polsce nie będą dostępne.Co prawda do nas trafiają wszystkie światowe nowości,ale o starsze zapachy jest trudno.I nie winiłabym wcale dystrybutorów.Skoro sprowadzane zapachy zalegają na półkach jak ołów , bo Polki preferują te perfumy, którymi pachnie pół miasta to oni sprowadzają te modne.Nie dziwię Ci się ,ze nie mogłaś dotać Cinnabar skoro najsłynniejszy zapach Estee Lauder Youth Dew jest już u nas nie do kupienia:( No, czasem pojawia się przed świętami w zestawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: 62.148.95.* 17.12.02, 10:19 Obydwa zapachy E. L. są na Okęciu w strefie bezcłowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Do Coralin; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 10:25 Droga Coralin, mam do Ciebie pytanie troszkę z innej beczki; kilka dni temu, nie pamiętam już w którym wątku zapachowym- jest ich kilka-tak urzekająco opisałaś JS firmy Boucheron, że pomyślałam sobie, iż to właśnie jest "ten" zapach, a ponieważ uwielbiam piękne zapachy, bardziej niż cokolwiek innego w tej materii, zaczęłam się rozglądać i intensywnie poszukiwać tegoż zapachu; bezskutecznie; napisz proszę, w którym miejscu są dostępne produkty Boucheron- o ile się nie mylę, jesteś z Warszawy, prawda- i ile kosztują (orientacyjnie); gdybyś jeszcze zechciała poopowiadać nieco o tej, unoszącej się dookoła Twojej postaci, magii, byłoby cudownie. Dziękuję! Tymczasem będę szukać dalej. Pozdrawiam cieplutko, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Do Magdy:) 17.12.02, 15:22 Nie jestem z Warszawy,ale radzę poszukać w sklepach sieci Ina Center, bo tam powinny być na pewno produkty Boucherona.Ja mam wodę perfumowaną , jest o wiele droższa od toaletowej-w ubiegłym roku kosztowała ok.290 zł/50ml.Jaipur Saphir to najlżejsze perfumy tej firmy, która kojarzyła mi sie z cieżkimi (za ciężkimi jeszcze jak dla mnie )zapachami raczej dla dojrzałych kobiet.Ale JS oczarowały mnie.Widocznie muszą mieć składniki ładnie leżące, rozwijajace się na mojej skórze.I wcale nie są za cieżkie.Nadają sie nawet na dzień ,ale jakoś nie pasują mi do dżinsów czy... mrozu.To dla mnie zapach wyjątkowych chwil dlatego nie używam ich do pracy(choć nadają się !) Używam raczej wczesną wiosną lub jesienią np. na romantyczne kolacje:).Są delikatne, w subtelny sposób kobiece, zmysłowe,trwałe.Na pewno nie są ekstrawaganckie.Mają w sobie wytworne ciepło.Trochę podobnie na mojej skórze rozwija sie Chaumet(wersja w białym pudełku),ale jako,ze miałam EDT wydał mi sie zapachem lżejszym.W każdym razie to tez zapach z klasą.Jeśli lubisz piękne zapachy i chcesz pachnieć oryginalnie nie kuś sie na nowości.Jest wiele przepięknych perfum mniej modnych czy reklamowanych, a przecudnych.Wystarczy czasem poszukać w perfumeriach.Ja ostatnio właśnie testuję te mniej popularne . W ubiegłym roku kupiłam Coco Mademoiselle i tej jesieni już nie używałam, bo owa popularność mi przeszkadza.Nie lubię pachnieć jak pół miasta i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Do Coralin; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 16:01 Coralin, jesteś cudowna- dziękuję za odpowiedź -tak idealnie opisujesz piękno szlachetnych zapachów, że niemalże namacalny staje się ich powiew. To niesamowity, bardzo rzadki dar, chyba Ci zazdroszczę. Wiesz co, pobiegnę do INY i, mam nadzieję, dośwadczę owego piękna na swojej skórze; nie mogę się doczekać. Bardzo serdecznie dziękuję raz jeszcze! Podrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Do Magdy 17.12.02, 16:12 Uprzedzając ewentualne rozczarowanie zapachem;)zwracam uwagę,że najlepiej testować perfumy w takiej temperaturze w jakiej będzie sie ich używać.Nie testuję lekkich,świeżych zapachów zimą i orientalnych, otulajacych latem, bo test wypada niepoprawnie.To bardzo ważne.Myślę ,ze dziś ten Boucheron dobrze sie rozwinie i temperatura nie zafałszuje prawdziwego zapachu:)I zwróć uwagę ,zeby nie pomylić z wersją Jaipur, bo Jaipr Saphir to prawie takie samo opakowanie ,ale zupełnie inny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Do Coralin; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.02, 11:33 Droga Coralin, to jest zdecydownanie "mój" zapach; dość intensywny na początku, co niewątpliwie może zrazić- dla mojego Mężczyzny "mydełko"- jednakże zapowiadający coś jeszcze, coś, co sprawia, iż nie można o nim zapomnieć; subtelnie rozkwita, stapiając się z naturalnym zapachem skóry, tworzy doskonałe dopełnienie kobiety - poczułam się piękna i wyjątkowa po całym dniu pracy, mimo zabiegania, martensów, braku makijażu, niedbale rozrzuconych włosów i całej tej otoczki, dzięki której czujemy się pociągające i piękne. To niewątpliwie zapach z klasą; harmonia między delikatnością- łagodną naturą kobiety- i jej zmysłowością; wciąż go czuję, choć pachnę już czymś zgoła odmiennym i co dziwne, nie przeszkadza mi to ani trochę, przeciwnie, trochę tak, jakbym schowała gdzieś głęboko przepiękny klejnot, który, co jakiś czas, daje o sobie znać. Niesamowite. Sądzę, iż równie piękny jest także Jaipur, choć zdecydowanie inny, raczej na wyjątkowe chwile, wieczorową porą i na pewno nie do pracy. A teraz zastanawiam się nad wyborem: woda toaletowa, czy perfumowana; niekiedy te same zapachy różnią się w zależności od rodzaju wt- wp, może wiesz, czy i tak się dzieje w przypadku Boucherona? Dodam, iż mój Mężczyzna z fazy "mydełka" przeszedł w fazę "olśnienie", co niewątpliwie bardzo mnie cieszy, gdyż od dłuższego czasu nie możemy znaleźć ideału godząc się na mniejszy lub większy kompromis. Coralin, serdecznie Ci dziękuję i pozdrawiam cieplutko wszystkie Forumowiczki, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Do Magdy 18.12.02, 17:58 Bardzo się cieszę ,ze zapach Ci się spodobał a przede wszystkim,że ładnie rozwinął sie na Twojej skórze.Czasem mimo wykwintności samych perfum na jakiejś skórze mogą wciąż pozostać mydełkowate, płaskie, banalne.Ja testowałam i kupiłam EDP,ale faktycznie moze sie zdarzyć ,że EDT rozwinie sie nieco inaczej na skórze(nie chodzi tu tylko o trwałość, EDT mają mocniejsze nuty początkowe ze stratą dla tych głębi,które decydują o charakterze zapachu).Radzę też przetestować polecane Chaumet równie znanej firmy biżuteryjnej(ale ta woda nadaje się na wiosnę i najlepiej do sukienek:)Pozdrawiam i zachęcam do przetestowania mniej znanych zapachów i podzielenia się opiniami, bo chyba mamy podobny gust:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pia Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 13:16 Guerlain jakieś dwa lata temu wypuścił specjalnie na święta, limitowaną wodę "Winter Delice" z serii Aqua Allegoria. Pachniała piernikami, choinką, cynamonem, czyli prawdziwym Bożym Narodzeniem. O ile ma się szczęście, można ten zapach jeszcze spotkać w niektórych perfumeriach. Odpowiedz Link Zgłoś
trotula Re: perfumki z cynamonem i z imbirem korzenne!!! 17.12.02, 14:47 "Must" Cartiera pachną jakoś tak cynamonowo-pieprzowo-korzennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nos Re: Obsession - K.K. IP: *.ies.krakow.pl 19.12.02, 14:30 jak w tytule, pachnie cynamonem i innymi korzonkami Odpowiedz Link Zgłoś