chatte 05.12.02, 15:21 Mam zamiar zrobić sobie tipsy. Czy nie niszczą one przypadkiem paznokci? Jak często trzeba je uzupelniać? Aha, i zdecydowałam się na żel akrylowy. Czy to dobry wybór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anexxa Re: Tipsy 05.12.02, 17:19 tipsy oslabiaja paznokcie - po ich zdjeciu bedziesz miala krociutkie i miekkie paznokcie, az sie plytka nie zregeneruje (co zajmuje jakis miesiac lub dwa, w zaleznosci od tempa wzrostu plytki). jesli jednak tipsy zostana zdjete w salonie, to nie bedzie problemu typu "nie moge pokazac rak" - widzialam paznokcie znajomej w dwa dni po zdjeciu tipsow - pomalowane bezbarwna odzywka i krotko obciete wygladaly calkiem ok. zel akrylowy jest ok - jest nowoczesniejszy i, z tego co czytalam, zdrowszy niz szablon akrylowy. ja mam tipsy zelowe - teraz jest to juz tylko zel na moich wlasnych paznokciach, bo tips naklejany zrosl juz dawno (nosze tipsy od kwietnia tego roku). tipsy uzupelnia sie co 3-5 tygodni - w zaleznosci od tempa wzrostu plytki i fobii pt. "mam odrosniete tipsy!". odrost najlepiej widac przy ciemnym lakierze, ale mozna tenze odrost tez zamalowac - ja jednak nie jestem zwolenniczka tego typu rozwiazan. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
chatte Re: Tipsy 05.12.02, 17:31 Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź:). Zamierzam sobie położyć od razu tipsy-french, bardzo mi się takie podobają. Co do zdejmowania, właśnie tak zrobię w przyszłości - zdejmę je u kosmetyczki w salonie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Tipsy 05.12.02, 17:53 a tak, frencz na stale zalatwia problem malowania, bardzo wygodne, jesli ktos lubi wlasnie ten typ manikiuru. co prawda potem ten bialy pasek zrasta, ale mozna go malowac od nowa, przy uzupelnianiu. chyba jutro u mojej manikiurzystki tez poprosze o cos takiego, bo to dobry pomysl:) pozdrawiam, milego noszenia tipsow;) xx. Odpowiedz Link Zgłoś