Dodaj do ulubionych

moje dlugie paznokcie - co sadzicie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:01
Witam, uwielbiam dlugie paznokcie. Interesuje mnie co Wy o moich szponkach
sadzcie? Wypowiedzcie sie czy nie za sa za dlugie i co generalnie o nich
myslicie, czy sie podobaja. Prosze o szczere odpowiedzi :) . Pozdrawiam :)
img118.imageshack.us/img118/9585/pazn0nu.jpg
Obserwuj wątek
    • kinga38 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 13:04
      szczerze???okropne.zdecydowanie za długie.
      • ciekawa1986 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 13:05
        bardzo ladne:) kto Ci robil? Tylko ze ja bym musiala krotsze bo nie dalabym
        sobie rady :)
        • Gość: ania27 heehe wychoduj sobie takie a nie szpanuj plastikie IP: *.buf.adelphia.net 21.03.06, 02:22
      • Gość: Eska Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.gdynia.mm.pl 20.03.06, 17:37
        Ohyzda ... Szczyt bezguścia.
    • in_somnia Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 13:05
      Jak dla mnie mimo wszystko za długie. Pewnie nie umiałabym się nimi
      "posługiwać". Wolę krótsze i naturalne. :-)
      Pozdrawiam!
      • heart_of_ice Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 13:10
        tez uwazam, ze za dlugie, chociaz nie dlatego, ze ciezko sie takimi poslugiwac...:)

(tak, jak zwykle oczywiscie wiem, ze jestem zazdrosna i zawistna, skoro smiem
        cos skrytykowac:))

Pauli
        --
        Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
        • Gość: Maxi Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:12
          Dłonie ładne, paznokcie zbyt sztuczne i tipsiarskie.
      • Gość: limonka Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: 194.106.200.* 21.03.06, 13:26
        hmmm twoje rece i te paznokcie przypominaja mi lapy kreta. bez obrazy :)
    • Gość: madziulka Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.06, 13:13
      ja chcialabym zwrocic uwage na twoje dlonie- nie wiem ile masz lat, ale one
      niestety wygladają bardzo "staro", sa pomarszczone i pomaranczowe (na pewno
      chodzisz na solarium), nawet śliczne paznokcie nie zrekompensuja ci wygladu
      dloni, a dlugie, jasne tipsy zwracaja na nie uwage.
      a co do tipsow- dobrze,ze nie sa pstokate tylko mają male hologramy dla ozdoby,
      moim zdaniem za dlugie, ale jesli ty takie lubisz to nie ma problemu :)gdyby
      biala czesc byla o polowe krotsza bylo by ok.
      • ciekawa1986 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 13:26
        fajnie ze chodzi na solarium! a pytanie nie dotyczylo rak a paznokci!
        • Gość: madziulka Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.03.06, 13:41
          nie jestem przeciwniczka solarium,
          ale niestety na tej fotce widać "pod lupa" jak solarka w nadmiarze dziala na
          skore ...
          chyba,ze Pani na zdjeciu ma 40lat, prace zawodową w ktorej naraza skore dloni-
          wtedy zrozumiem ..
    • Gość: SilverDust Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.aster.pl 19.03.06, 13:28
      sorry ale sa okropne i kiczowate
      rece tez nie wygladaja najlepiej
    • mikka8 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 13:30
      Pomalowane są b. ładnie. Jak dla mnie trochę za długie ;)

pozdr.
    • garraretka Zdecydowanie passe. 19.03.06, 13:36
      A widziałaś ten artykuł?
      kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,56373,3217586.html
      wg mnie delikatne migdałki są urocze - natomiast długie, prostokątne, kolorowe
      tipsy są mocno tandeciarskie.
      • pump_it_up Re: Zdecydowanie passe. 19.03.06, 13:44
        ohyda, ale ja w ogole nie lubie dlugich paznokci. nosze krotkie, pomalowane
        odzywka.
      • Gość: lolo Re: Zdecydowanie passe. IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 21.03.06, 12:44
        zalezy co kto lubi.

mi sie bardziej podobaja kwardatowe paznokcie. a krotkie, pomalowane na bezowo
        wygladaj jak ogryzki bez wyrazu.
      • Gość: jajjajajaj ochyda !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:09
        większość ludzi wie, że liczy sie naturalne piękno a nie jakieś plastikowe
        szpony
        • Gość: ola'la Re: oHyda !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:12
          Wiekszosc ludzi powinna wiedziec, ze istnieja slowniki on-line.
    • agatka_to_ja Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 13:43
      okropne, tandetne i zdecydowanie za duzo solarium.
    • Gość: viki fuuuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:53
      paskudne,
      płytka paznokcia na palcu krótka, a potem dłuuuuga biała część wyglądajaca jak
      karykaturalna próba poprawienia tego czego matka natura poskąpiła. Zamiast
      tuszować mankament uwydatnia go.

Ozdobny paseczek jeszcze dodatkowo, nieładnie dzieli optycznie paznokieć -
      bardzo nie profesjonalna propozycja dla osoby o naturalnie krótkiej płytce
      paznokcia - tylko podkreśla sztuczność "sztukowania".
      Gdyby paznokcie miały jakiś motyw zdobienia wzdłuż płytki, to optycznie
      wysmukliło by palce i paznokcie, a tak mamy takie małe, nie dokońca ładnie
      wyprofilowane kopytka...

• Gość: Natalia Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.jawman.pl / *.246.jawnet.pl 19.03.06, 14:24
      Mnie się nie podobają.
      Za długie, sztuczne i mało estetyczne.
      Takie pazury odstraszają mężczyzn i potencjalnych przyszłych pracodawców.
      Osobiście lubie naturalne, zadbane paznokietki.
    • Gość: ada Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:26
      chcialabym zobaczyc paznokcie tych dziewczyn, ktore pisza tutaj ze paznokcie
      autorki watku sa brzydkie i kiczowate. takie ostre wypowiedzi mogly pasc tylko
      z ust jakis prostaczek z obgryzionymi pazurami z krotkimi, tlustymi paluchami.
      Sorry, pierwsze skojarzenie. wystarczy powiedziec ze wam sie nie podobaja,
      tyle. ale zdazylam zauwazyc ze na tym forum sa same wyrocznie mody. ja takich
      paznokci bym sobie nie zrobila mimo ze od czasu do czsu tez nosze tipsy, ale
      nie tak mocno zdobione tylko o wiele jasniejsze. teraz mam naturalne migdalki i
      czekam az mnie natchnie zeby znow zrobic sobie zel
      • lidka2603 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 20.03.06, 18:58
        zadała pytanie więc dostała odpowiedź.masz pretensje,że po niej jadą a sama
        wyzywasz i obrażasz innych, a przecież mogłaś napisać,że NIE PODOBAJĄ CI SIE
        KOMENTARZE DZIEWCZYN!I kto tu jest prostaczką!!!!!!!!
    • Gość: kaja Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.marton.net.pl / 80.48.60.* 19.03.06, 14:54
      podobają mi się tipsy, ale nie aż tak długie. Do tego nie powinno się zakładać
      sztucznych paznokci mając tak krótką naturalną płtkę, bo to wygląda okropnie.
      Biała część paznokcia nie powinna byc nigdy dłuższa od części przy skórze, bo
      to podkreśla brzydki kształt naturalnych paznokci. Dlatego radzę Ci skrócić
      paznokcie do połowy białej części, a będą naprawdę ładnie wyglądać.
      • lidka2603 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 20.03.06, 16:47
        dokładnie to samo chciałam na ten temat powiedzieć!
    • misiak38 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 15:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=38750092

--------------------------
      Keep the music playing and love in your heart.
    • Gość: bbb Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 15:02
      okropne. dłonie też brzydkie.
    • pink_freud Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 15:29
      uff jakie to szczescie, ze ja mam naturalnie wąskie i pociągle paznokietki.
      Wygladaja tak slicznie i subtelnie. podbudowalas mnie:P
    • Gość: Iwona Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 15:39
      Jak dla mnie paznokcie moga nawet byc, z tym ze dlonie masz zniszczone.
      Przydalby sie jakis dobry krem i nieopalanie dloni na solarium. A tak wyglada
      to tandetnie.
      O paznokciach nie wydam fachowej opinii, bo jestem zwolenniczka naturalnie
      wygladajacych krotkich paznokci. Po prostu msaz inny styl, a o gustach sie nie
      dyskutuje.
      • magdaksp Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 17:15
        tandetne
        • heart_of_ice Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 17:23
          >chcialabym zobaczyc paznokcie tych dziewczyn, ktore pisza tutaj ze paznokcie
          >autorki watku sa brzydkie i kiczowate. takie ostre wypowiedzi mogly pasc tylko
          >z ust jakis prostaczek z obgryzionymi pazurami z krotkimi, tlustymi paluchami.
          >Sorry, pierwsze skojarzenie

hehehe
          wiedzialam, wiedzialam ze padnie taki tekst :DD
          otoz moje prostackie paznokcie sa dlugie i pomalowane, czasem mocno, ale sa
          naturalne - tipsy sa ok, dopoki sa fajnie zrobione i sensownie pomalowane -
          sluszna byla uwaga ktorejs z dziewczyn, ze tutaj jest bardzo krotka plytka
          paznokcia i jeszcze to niepotrzebnie podkreslono....
          aha, a na moje tluste, grube paluchy nie mozna zazwyczaj znalezc pierscionkow -
          chyba, ze w dziale dzieciecym:P
          a piszemy, ze sa kiczowate, bo tak uwazamy, nie dlatego, ze same mamy inne!
          powinny byc subtelniejsze, wtedy bylyby ladne i z klasa

Pauli
          --
          Mężczyźni są z Marsa, a kobiety ze... Snickersa;)
    • oxy_gen_86 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 19.03.06, 18:04
      Pokaz mi swoje paznokcie a powiem Ci kim jestes...

Droga Gecco!
      Prosilas o szczere odpowiedzi wiec je otrzymalas! Musisz byc przygotowana takze
      na krytyke (niestety ale w tym wypadku jakze sluszna!). I nie chodzi tu o
      zazdrosc ani nic podobnego - isc do salonu kosmetyczneg i zalozyc sztuczne
      paznokcie moze kazda z nas!. Zapewne nikt nie ma (ani nie mial) zamiaru Cie
      obrazic. Niestety Twoje paznokcie wygladaja jak "wlasnosc" typowej solarkowo-
      tipsierskiej panienki. Tipsy tak! - ale delikatne i "dyskretne". Twoje
      paznokcie wygladaja karykaturalnie (chociaz sa o wiele gorsze wprzypadki).
      JA nie wyobrazam sobie funkcjonowania z takimi szponami! Przy pierwszym myciu
      glowy znalazlyby sie w odplywie! NA klawiaturze pisalabym za pomoca olowka...

Takie moje skromne zdanie. Ja jestem niedbajaca o siebie wiesniara;P bo mam
      naturalne paznokcie, krotko obciete i uzywam jedynie bezbarwnego lakieru. Ale
      czasem zaszaleje;) i robie francuskie manicure (tak to sie pisze?;))
    • Gość: anika Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.03.06, 18:49
      A dlaczego tak bardzo Cie interesuje co inni powiedzą?? Ważne, że Tobie sie
      podobają!! No ale skoro zapytalas... paznokcie- ok tylko za dlugie, ale z
      solarium to przeginasz!! :)
      • Gość: pola4 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 19:06
        Trochę za długie i za banalny wzorek
    • Gość: agnes Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: 212.182.126.* 20.03.06, 09:42
      paznokcie brzydkie i tandetne, chociaz bywaja jeszcze gorsze przypadki, dlonie
      po prostu straszne- pomaranczowe, pomarszczone, koszmarnie zniszczone. Ile masz lat?
    • Gość: lajlah Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:04
      Mnie też nie sie nie podobają, za długie, łopatowate i zdecydowanie za sztuczne.
      Takze wolę krótsze, subtelne i wypielęgnowane paznokietki, są o niebo bardziej
      kobiece niz te tandetne i kiczowate łopaty. Sorry, ale chciałaś szczerze.
    • atrakcyjna2 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 20.03.06, 10:12
      Do Twoich dłoni by pasowały króciutko obciete- tak przygladałam się i coś mi
      nie pasowało. Sama spróbuj zakryć te paznokcie i wyobraź sobie czy lepiej nie
      wygladają króciutko obcięte? i jak odpisz.
      • Gość: kas Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.gdynia.mm.pl 20.03.06, 10:27
        Paznokcie okropne, z długie i wogóle- patrz powyżej.
        A widok tych wymaltretowanych skórek... auć... to musi boleć a na pewno ładne to
        nie jest :(
        Takie poranione, zaczerwienione skórki nie nadają się do pokazywania- moim
        zdaniem (tak jakby pokazać twarz świeżo po oczyszczniu u kosmetyczki i
        "popatrzce jak pięknie wyglądam")
        • justynnka Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 20.03.06, 11:02
          długość-ok. sama noszę długie ( tyle że własne),zdobienia ładne, tylko skórki
          wymagają trochę pielęgnacji.generalnie - fajne;)
          • Gość: AGUS Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 11:09
            sORRY,ALE PAZNOKCIE OBLEŚNE.tYPOWO TIPSIARSKIE, NIEGUSTOWNE,BRZYDKIE.
    • chlupek Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 20.03.06, 11:30
      nie podobaja mi sie
      • pompea Opinia faceta... 20.03.06, 12:20
        Pokazałam to zdjecie mężowi. Zapytał: "A co to takiego???".Kiedy usłyszał, że
        to przecież pazury, najpierw zaczął się śmiać, a potem zapytał z przestrachem,
        czy aby nie chcę sobie czegoś tak obrzydliwego zrobić.
        To tyle...
        • justynnka Re: Opinia faceta... 20.03.06, 12:33
          a wiesz dlaczego ? bo zrobiłaś to tendencyjnie;) gdyby zobaczył cała osobę a
          nie tylko paznokcie prawdopodobnie miałby inne zdanie.
          • en1982 Re: za długie te pazurki 20.03.06, 12:38
            ja jestem raczej zwolenniczka krótkich paznokci, zadbanych, delikatnie
            pomalowanych. Takie szpony są po prostu sztuczne. Nie podobaja mi się.
        • ciekawa1986 Do pompea 20.03.06, 12:39
          to fajnego masz faceta ktory nie wie co ta są tipsy! to jest smieszne, wiec
          jego opinie na temat urody itp itd mnie nie interesuja!
    • Gość: qbok Plastikowe szpony śmierci, diamenciki, hologramy.. IP: 192.55.159.* 20.03.06, 12:42
      Wydaje mi się że nic tak nie podkreśla Subtelnego Kobiecego Piękna oraz dzikości
      a zarazem romantyzmu drzemiących w Duszy Właścicielki - jak sztuczne,
      odpadające, plastikowe szpony pomalowane niechlujnie we wszystkie kolory
      świeżego pawia półcentymetrową warstwą przemysłowego lakieru do radzieckich
      rakiet kosmicznych sprzedawanego na Allegro jako panaceum na 10-krotne
      zwiększenie "mocy tfojego umysó" przez wieloletnią zasłużoną adeptkę Wyższej
      Szkoły Zdobnictwa Ludowego i Akademii Paznokcia w Koziedupach Niżnych
      (kierownika katedry "Diamęcików i Złotych Ńitek"), następnie ozdobione (zanim
      lakier nie zaschnie!) cekinami, hologramami zdrapanymi ze starych płytek z
      Windowsem 98 i - mam nadzieję już w niedługiej przyszłości! - diodkami
      zapalającymi się psychodeliczną gamą kolorów tęczy za każdym razem kiedy do
      Właścicielki szponów dzwoni jej misiu żeby spytać czy "może w jej garażu
      przechować przez jakieś trzy dni merola którego z kumplami właśnie zajumali
      jednemu plackowi, ku..!"
    • Gość: tralala Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.resetnet.pl 20.03.06, 12:45
      troche sie dziwie ze zalozylas autorko ten watek, bo jak wiadomo, na wszelkich
      forach, ludzie sa w wiekszosci przypadkow wstretni i nie potrafia kulturalnie
      powiedziec, ze cos im sie nie podoba, od razu leca epitety i dosc przykre
      komentarze, nasmiewanie sie, pokazywanie zdjecia babci, cioci, mezowi (tak
      jakby ktorykolwiek facet wiedzial o co chodzi)bratu i facetowi. Uwazam ze mozna
      wszystko powiedziec i ocenic, ale trzeba wiedziec kiedy i jak to zrobic. Gdyby
      twoje paznokcie nawet byly cudem swiata i tak ktos by ci dowalil jakis wstretny
      komentarz, az by ci sie przykro zrobilo. Niektore pewnie potrafia okreslic
      regularnosc twojego okresu na podstawie paznokci i rak itp

Jesli chodzi o moja opinie, uwazam ze pazurki sa za dlugie, ale to moje zdanie,
      ja bym nie umiala funkcjonowac z bardzo dlugimi paznokciami. Zreszta zdjecie
      pewnie nie oddaje wygladu paznokci, wiec moze wygladaja lepiej niz na zdjeciu.
    • Gość: ciekawa1986 Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.chello.pl 20.03.06, 12:51
      masz racje odrazu leca epitety, zero kultury! ludzie sa strasznie zawistni!
      • Gość: tralala Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? IP: *.resetnet.pl 20.03.06, 12:53
        a nie wiem czy to zawisc czy nie, chodzilo mi o sposob wypowiadania swojej
        opini, moze i to zawisc, to wiedza osoby ktore byly malo przyjemne. Pewnie
        zaraz poleca komentarze, ze co jak mozna zazdroscic takich i owakich paznokci
        bla bla bla....
      • heart_of_ice Re: moje dlugie paznokcie - co sadzicie? 20.03.06, 12:55
        no to ja chyba nie umiem czytac, bo w wiekszosci postow komentarze sa grzeczne i
        kulturalne, a niekulturalne i nieco obrazliwe sa tylko i wylacznie te posty, w
        ktorych krytykuje sie nie paznokcie, ale inne forumki:)
        dziewczyna prosila o opinie - nie musza nam sie jej paznokcie podobac, wazne,
        zeby ona byla zadowolona!
        ciekawa, a ty naucz sie czytac ze zrozumieniem, kilkakrtonie juz pisalysmy, ze
        nie jestesmy zawistne... bo niby czemu mialybysmy chciec cos, co nam sie nie podoba?

Pauli
        --
        mmm... mam na ciebie ochotę....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka