IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 20.03.06, 12:11
Jak często myjecie zęby , czy używacie jakiś środków wybielających?
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawa1986 Re: Zęby IP: *.chello.pl 20.03.06, 12:15
      ja myje 2-3 razy dziennie i mam zabki biale! nie uzywam srodkow wybielajacych
      bo po jednym z nim peklo mi szkliwo!
      • Gość: Kasia Re: Zęby IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 20.03.06, 12:17
        A po jakim pękło ci szkliwo?? Ja myję zęby 1-2 dziennie. Muszę się zmobilizować
        i częściej myć. Zawsze myję wieczorem. A kiedyś czasem używałam denivitu.
        • ciekawa1986 Re: Zęby 20.03.06, 12:21
          i wlasnie chyba po tym denvicie mi szkliwo poszlo! on jest taki jakby w
          trojkatnej tubce i ta tubka stoi na zakretce? biale opakowanie?
          • Gość: Kasia Re: Zęby IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 20.03.06, 12:24
            Tak dokładnie.
          • Gość: Kasia Re: Zęby IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 20.03.06, 12:26
            Wiesz ja zauważyłam przed chwilą,że też mam pęknięte szkliwo na 1 zębie z
            przodu -oj i chyba już nic z tym się nie zrobi?
            • ciekawa1986 Re: Zęby 20.03.06, 12:29
              tez tak mialam! wlasnie to od tej pasty mi poszlo! szkliwo mi poszlo w dwoch
              jedynkach. Musiałam isc do denstysty bo normalnie czulam nerw. Zaplombowala i
              jest ok. Radze przestac to stosowac i jak chcesz miec ladne zeby to kup sobie
              blend a med cytrynowa! mi wybielila ząbki.
              • Gość: Kasia Re: Zęby IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 20.03.06, 12:34
                Właśnie stosuję blenda med tylko ,że extra fresh ( ze względu na odświeżenie)-
                stosowałaś ją? A jaka w smaku jest ta cytrynowa - jakie daje uczucie po umyciu,
                jaki smak się czuje i jakie wrażenia- czy jest taka fajna odświeżająca jak ta
                moja- tak w porównaniu może używałaś kiedyś tej co ja?
                • ciekawa1986 Re: Zęby 20.03.06, 12:37
                  tej co ty to nigdy! cytrynowa blend a med - trzeba sie przyzwyczaic do smaku;
                  pachnie z buzi delikatnie mieta z cytrynka i w ogole cytryna ma urok takiego
                  delikatnego rozjasniania! i w moim przypadku sprawdzone! powinni mi zaplacic za
                  ta reklame hehe
    • asiulka81 Re: Zęby 20.03.06, 12:41
      Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Jak często myjecie zęby

jesssu co za pytanie? nie uczono Cie ze zeby nalezy myc po kazdym posilku???

> , czy używacie jakiś środków wybielających?

strasznie niszcza szkliwo, kiedys bylam maniaczka past wybielajacych ale juz
      nie uzywam bo dentystka odradzila. innych srodkow nie uzywam wlasnie z uwagi na
      szkodliwosc dla szkliwa.
    • ciekawa1986 do asiulka 20.03.06, 12:43
      ja nie myje po kazdym posilku! jak sobie to wyorazasz siedzac w pracy 8h
      dziennie lub w szkole? odp jestem ciekawa jak ty to robisz!
      • asiulka81 Re: do asiulka 20.03.06, 12:52
        normalnie. wychodzisz do lazienki z pasta, szczoteczka, woda mineralna i
        czyscisz zeby.
        • Gość: ciekawa1986 Re: do asiulka IP: *.chello.pl 20.03.06, 12:59
          aha i ty tak robisz? wiesz ja tak raz zrobilam to popatrzyli sie na mnie jak na
          idiotke! wiec stwierdzilam ze jest cos takigo jak guma bez cukru! ale skoro to
          dla ciebie dziwne pytanie ile razy sie myje zeby dziennie i ty to robisz po
          kazdym posilku siedzac w pracy itp itd to podziwiam!
          • Gość: vi Re: do asiulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:03
            Trzeba wziać poprawkę na fakt, że szanowna asiulka nie pracuje, kiedy zacznie
            wtedy nam opowie jak wymyka się w godzinach pracy do toalety i szoruje ząbki.
            I jeszcze jedno, nie ma głupich pytań asiulko.
            • Gość: ciekawa1986 Re: do asiulka IP: *.chello.pl 20.03.06, 13:04
              hhehe no ladnie ladnie:)
            • asiulka81 Re: do asiulka 20.03.06, 13:20
              Gość portalu: vi napisał(a):

> Trzeba wziać poprawkę na fakt, że szanowna asiulka nie pracuje, kiedy zacznie
              > wtedy nam opowie jak wymyka się w godzinach pracy do toalety i szoruje ząbki.
              > I jeszcze jedno, nie ma głupich pytań asiulko.

a na uczelnii???? tam chyba tez sa ludzie madralinska damo!

poza tym wiele moich kolezanek tak robi wiec nie jestem osamotniona.
          • Gość: Kasia Re: do ciekawej i asiuli IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 20.03.06, 13:04
            Słuchaj poprzedniczka (asiula)napisała,że używa wody mineralnej- wiesz pytam
            się TY też używasz wody mineralnej do płukania zębów w łazience? Bo nierozumiem
            po co wzięła ze sobą do ŁAZIENKI wodę mineralną?
            • asiulka81 Re: do ciekawej i asiuli 20.03.06, 13:19
              Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Słuchaj poprzedniczka (asiula)napisała,że używa wody mineralnej- wiesz pytam
              > się TY też używasz wody mineralnej do płukania zębów w łazience? Bo
              nierozumiem
              >
              > po co wzięła ze sobą do ŁAZIENKI wodę mineralną?

aby latwiej wyplukac buzie po umyciu zebow. w publicznych toaletach nie ma
              kubeczkow. wiec biore zawsze wode. chodzi o to aby nie zniszczyc makijazu.
              • Gość: Kasia do asiuli IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 20.03.06, 13:28
                Ok ,bo już myślałam ,że nie używasz wody z kranu do płukania, bo jest jakaś
                zanieczyszczona czy z bakteriami i chciałam wiedzieć czy jestem wyjątkiem.
                Wiesz ja po prostu nawet w domu biorę wodę do ręki i w ten sposób płuczę-
                chociaż fakt np. szminkę napewno tym sposobem bym rozmazała. A Ty zawsze
                używasz kubeczka w domu????- pytam się, bo np. mój mąż (piszę poważnie) uważa
                że niewiem czy dłonie ma brudne- już nie pamiętam jak to argumentuje, ale
                zawsze przykłada usta do lecącej wody z kranu i w ten sposób myje.
                • Gość: asiulka81 Re: do asiuli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 13:31
                  w domu zawsze plucze przy pomocy kubeczka.

ustami nie bo cala bym sie oblala :)
          • asiulka81 Re: do asiulka 20.03.06, 13:22
            Gość portalu: ciekawa1986 napisał(a):

> aha i ty tak robisz? wiesz ja tak raz zrobilam to popatrzyli sie na mnie jak
            na idiotke!

u mnie na uczelnii kilka osob tak robi wiec ludzie sie przyzwyczaili.

> wiec stwierdzilam ze jest cos takigo jak guma bez cukru!

jak nie mam czasu ani sposbnego miejsca na wyszorowanie zebow to tez zuje gume.
            ale jak mam tylko mozliwosc to zawsze wole umyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka