Dodaj do ulubionych

Kiedy rosnie NOS?

IP: *.aster.pl 21.03.06, 17:08
Pytam poważnie. Jako dziecko miałam mały , ładny nosek. Jako dorosła mam dośc
spory nos. Moja córka ma 13 lat (ma juz okres) i ma nadal ładny nosek.
Zastanawiam sie , czy jej jeszcze urosnie?! Naprawdę nie pamietam kiedy mój
urósł...
Obserwuj wątek
    • mikams75 jak sie klamie to rosnie :-)) n/t 21.03.06, 17:12
      • Gość: niebieska Re: jak sie klamie to rosnie :-)) n/t IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.03.06, 17:57
        wlasnie odkrywczo to samo chcialam napisac :)
        • Gość: Ala Re: jak sie klamie to rosnie :-)) n/t IP: *.aster.pl 21.03.06, 18:38
          Ja pytam poważnie. SERIO!!!!!!!!! Z Pinokiem nie mamy nic wspólnego...
          • Gość: kasia Re: jak sie klamie to rosnie :-)) n/t IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.06, 18:46
            Serio rzecz ujmując,odpowiem jako posiadaczka sporej "ozdoby twarzy" tudzież
            córki bardzo podobnej do mamy :)
            U mojej córki nosek wydaje się mały i śliczny, u mnie wręcz przeciwnie, nie
            sposób go nie zauważyć, poza tym rysy mamy baaaaardzo podobne, kształt nosa też!!
            I co tu nie gra że tak powiem dziwna sprawa ;)
            Wykombinowałam w końcu- jest coś co nas różni- mam dość znaczzny przodozgryz,
            czyli górna szczęka wystaje, a broda jest cofnięta, co daje z profilu nieciekawy
            efekt niestety :(
            Moja córka ma zgryz prawidłowy i bardzo mnie to cieszy, profil m dzięki temu
            bardzo ładny.
            • Gość: Ala Re: jak sie klamie to rosnie :-)) n/t IP: *.aster.pl 21.03.06, 18:51
              Moja mama nawet nie umie mi odpowiedzieć. Na zdjęciach np. z komunii mam nadal
              ładny nosek. Natomiast pamietam, ze mniej więcej w 8-mej klasie juz ktos mi
              przycinał, że mam długi nos. Wiec zastanawiam sie, czy mi np. urósł w wieku
              dojrzewania? Np. po dostaniu miesiączki? Ja mam teraz 45 lat i NAPRAWDĘ tego
              nie pamietam i zastanawiam sie, czy córce zostanie ładny nosek, czy jeszcze
              może jej urosnąć!!! Może to głupie ale ja sie nie wygłupiam!
              • kasiaba1 Re: jak sie klamie to rosnie :-)) n/t 21.03.06, 18:52
                Ach, no to niby nie głupie, ale i tak nic nie zmienisz :)
                • Gość: Ala Re: jak sie klamie to rosnie :-)) n/t IP: *.aster.pl 21.03.06, 19:08
                  Masz rację. Ale tak czy owak jestem ciekawa. Przecież jest na to jakas
                  odpowiedź.. Znam dzieci, które od razu maja brzydkie/duze nosy. I wtedy sprawa
                  jasna.
    • doris65 Re: Kiedy rosnie NOS? 22.03.06, 08:34
      Twarze chłopaków (w tym nosy) zmieniają się często po mutacji. Nie wiem jak z
      dziewczynkami.
      • Gość: yaya Re: Kiedy rosnie NOS? IP: *.plt.com.pl 22.03.06, 11:15
        Jak się kłamie...
    • Gość: Ala Re: Kiedy rosnie NOS? IP: *.aster.pl 22.03.06, 18:57
      Może jednak ktos coś wie...
      • nessie-jp Re: Kiedy rosnie NOS? 22.03.06, 20:27
        Podobno nos i uszy rosną całe życie (niestety).
        • Gość: rikitiki Re: Kiedy rosnie NOS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:43
          oj nessie nie strasz=/ o uszach wiem ale o nosie nie... sama mam dośc spory=(
          zawsze myślałam ze nos (a raczej te wszystkie kostki i chrzastki w nim siedzące)
          rosną tak jak cały szkielet człowieka czyli tak do okolo 18 r.ż? z tego co
          pamiętam kształy i rozmiar nosa sa uwarunkowane genetycznie, i to w naszych
          genach jest zapisane jakich bedzie rozmiarów i do takich on "dorasta". to że
          masz duży nos nie znaczy autoamatycznie że dwoja córka tez taki bedze miala=)
        • Gość: kimi Re: Kiedy rosnie NOS? IP: 195.116.43.* 22.03.06, 21:01
          tak rosnie całe życie, oczywiście nie kość ale część chrzęstna
    • Gość: nosek Re: Kiedy rosnie NOS? IP: *.acn.waw.pl 22.03.06, 23:28
      Jezu, każdy jest śliczny jako dziecko, a jako dorosłymi to już niekoniecznie,
      najczęściej brzydnie się w wieku pokwitania, niektórym tak zostaje.
      • Gość: rikitiki Re: Kiedy rosnie NOS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:54
        buuuu ja nie chce żeby mój jeszcze urósł, juz jest wystarczająco wielki....
    • itaka-sobie Re: Kiedy rosnie NOS? 23.03.06, 16:11
      Czytalam, ze na starosc nos robi sie wiekszy, bo tracimy tluszcz z twarzy.
      Twarz sie "zapada", wiec nos jest bardziej widoczny.
      Operacji plastycznej nosa czesto towarzyszy wszczepienie implantu brody. Ludzie
      z duzymi nosami maja czesto niewystajace brody. Wieksza broda optycznie
      zmniejsza nos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka