Dodaj do ulubionych

Organza czy L'Or Torrente?

11.12.02, 18:51
zbieram glosy, chodzi o trwalosc, przyjemnosc noszenia zapachu, jego "klase"
itede...
Obserwuj wątek
    • elve Re: Organza czy L'Or Torrente? 12.12.02, 00:05
      klasa - raczej organza jak dla mnei (za to bardziej oklepana).
      trwałość - nie wiem, chyba podobnie.
      a czemu akkurat te dwa? Twoi faworyci?
      • kotmanka Re: Organza czy L'Or Torrente? 12.12.02, 16:53
        mam na nie chetke - a wydaja mi sie dosyc zblizone no i oczywiscie musze wybrac
        jeden z nich! wlasnie, organza oklepana jest juz chyba wszedzie - ale chyba
        jednak nadal robi wrazenie...
        b interesuje mnie jak sie "trzyma" l'or torrente - tak wiem ze powinnam
        sprawdzic ale tu akurat nie jest to zapach popularny i musialabym specjalnie
        jechac "daleko" w celu pokropienia nadgarstka. wiec ciekawa jestem jakie opinie
        udaloby mi sie zebrac.
        • rossa_ Re: Organza czy L'Or Torrente? 12.12.02, 17:29
          Ja mam Organzę- trwałość jedna z najlepszych na rynku, co najmniej 12 godzin.
          Pzdr,
          R.
          • nell26 Re: Organza czy L'Or Torrente? 12.12.02, 17:32
            rossa_ napisała:

> Ja mam Organzę- trwałość jedna z najlepszych na rynku, co najmniej 12 godzin.
            > Pzdr,
            > R.

Trzyma sie na skorze 12 godzin, czy raczej na ubraniu?

pozdro:)
            • rossa_ Re: Organza czy L'Or Torrente? 12.12.02, 17:38
              Na mojej skórze :) Na ubraniu potrafi trwać przez parę dni.
              Ale jest naprawdę bardzo intensywna i potrafi niektórych doprowadzić wręcz do
              bólu głowy. Na szczęście mnie nie :)
              • nell26 Re: Organza czy L'Or Torrente? 12.12.02, 17:54
                rossa_ napisała:

> Na mojej skórze :)

fajnie...:( na mojej skorze wszelkie perfumy trzymaja sie do gora dwoch godzin,
                chociaz uzywam tych z pizmem, bo takie tylko lubie. Ja chyba jestem jakas insza
                inszosc... Na ciuchach, do paru dni...
                pozdrawki:)
                • nell26 Re: Organza czy L'Or Torrente? 12.12.02, 17:57
                  nell26 napisała:

> rossa_ napisała:
                  >
                  > > Na mojej skórze :)
                  >
                  > fajnie...:( na mojej skorze wszelkie perfumy trzymaja sie do gora dwoch
                  godzin,
                  >
                  > chociaz uzywam tych z pizmem, bo takie tylko lubie. Ja chyba jestem jakas
                  insza inszosc

albo organza jest wyjatkiem...
                  • kotmanka Re: Organza czy L'Or Torrente? 12.12.02, 18:09
                    organza trzyma sie niesamowicie chyba na wszystkich... dlatego mnie korci, mam
                    dosyc nietrwalych perfum. z kolei L'or troche jest moze oryginalniejsze?
                    oprocz gio ktorego uzywam od 6 lat wlasciwie nic tak dobrze sie nie sprawdzilo.
                    np hot couture jest trwale, ale nie az tak. dziwne, bo tez givenchy i podobna
                    cena.
                    musze zdecydowac.
                    jest jeszcze organza indecence - ale raczej za slodka jak dla mnie.
                    • tirli Re: Organza czy L'Or Torrente? 13.12.02, 09:28
                      Organza to "mój" zapach odkąd się pojawiła. Doskonale się we mnie wtapia i
                      trzyma sie na skórze nawet 24 godziny - może dlatego że mam dość tłustą skórę a
                      to sprzyja trwałości. Kilka razy próbowałam znaleźć coś w charakterze odmiany
                      czyli "drugiej butelki". No i ewentualnie Dune się sprawdza. Nie bałabym się,
                      ze Organza jest oklepana. To zapach o takiej klasie, że na każdym pachnie
                      inaczej. Mam na to dowód bardzo blisko - na mojej siostrze wcale nie pachnie
                      ciepło, waniliowo i seksownie tylko jak tanie mydło - jest po prostu nie do
                      poznania. Po przeczytaniu Twojego postu pobiegłam wczoraj do Empiku powąchać
                      L'Or - moim zdaniem nie umywa się. Na mojej skórze ma jakąś taką ostrą nutę, po
                      pewnym czasie do tego stopnia męczącą, że musiałam porządnie wyszorować
                      nadgarstek, bo robiło mi się niedobrze. Także ja jestem zdecydowanie za
                      Organzą, która ma tę dodatkową zaletę, że żaden facet nie jest wobec tego
                      zapachu obojętny:)))) Ale to bardzo indywidualna sprawa. Dla mnie najlepsza
                      metoda to na jeden nadgarstek L'Or na drugi Organza i tak ze trzy dni, wąchając
                      sobie przez cały dzień.
                      • Gość: Magda Re: Organza czy L'Or Torrente? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.02, 10:32
                        Troszkę z innej bajki, ale zaintrygowałyście mnie bardzo bardzo; czy któraś z
                        Was mogłaby mi opisać Organzę? OcZywiście powącham w przy okazji, ale tak
                        kusząca opisujecie zapachy, że nie mogłam sie powstrzymać.
                        Z góry dziękuję!
                        Magda
                        • kotmanka Re: Organza czy L'Or Torrente? 13.12.02, 15:34
                          Tirli, zgadzam sie na 100% co do reakcji meskich na Organze. Sama bylam tego
                          swiadkiem i nie ukrywam ze zapach ten kusi mnie tez z tego powodu...
                          I oczywiscie, nie ma wyjscia - skropic sie oboma i koniec!
                          opis Organzy - niestety nie umiem ladnie opisywac zapachow, ale sciagnelam z
                          pedet.pl - a przy okazji znalazlam tam cos co sie nazywa Organza du Desert -ale
                          zdjecie i opis identiko jak "czystej" Organzy (?!)
                          pozdrowienia!

Organza - ciepły, łagodny, kwiatowy zapach Givenchy, doskonały dla kobiet
                          pracujących, by czuły się atrakcyjne zarówno w pracy jak i podczas mile
                          spędzanych wieczorów.

Początkową linie zapachu stanowi: kopryfolium i drzewo różane.
                          Środek to subtelna, słodka gardenia, zmysłowy jagodlin wonny, piwonia i pąki
                          róży unoszące się wokół kwiatowych nut.

Subtelny dotyk cedru, ambry i wanilii tworzą uwodzicielskie tło.

Organza - promienieje łagodnością, eleganckim wyrafinowaniem i luksusem.

• Gość: rena10 Re: Organza czy L'Or Torrente? IP: *.kra.cdp.pl / *.crowley.pl 13.12.02, 16:17
      Oczywiście, że L'or de Torrente.
      Dostałam je od męża i są rewelacyjne.
      Bardzo eleganckie i trwałe.
      Według mnie Organza się do nich nie umywa.
      • kotmanka Re: Organza czy L'Or Torrente? 13.12.02, 16:23
        Wow! no to nie ma rady, zdecydowanie trzeba ruszyc do miasta i wachac,
        probowac...
        pozdrawiam i dzieki za Wasze opinie!
        • Gość: elle Re: Organza czy L'Or Torrente? IP: *.acn.waw.pl 13.12.02, 17:59
          Kocham organzę indecence, jest cudowna, dostałam od męza i to był strzał w
          dziesiątkę, trzyma się długo i jest niesamowicie intrygująca, nawet nie wiem i
          nie potrafię rozszyfrować co w sobie ma, może coralin potrafi:-)
          • coralin Re: Organza czy L'Or Torrente? 13.12.02, 18:16
            A proszę bardzo:)Mam taką pozostałość po zmyślnej próbce Organza Indecence-
            taki papierek z jednej strony i ofoliowane z drugiej(w środku było z parę
            kropel).I użyłam z rok temu ,a wciąż pozostał zapach na papierku(służy mi
            czasem jako zakładka do książek).Zatem trwały niesamowicie.A co w środku? Nie
            zawiera żadnego kwiatu, same korzenne , orientalne aromaty na czele z
            cynamonem.Zawiera też piżmo, ambrę ,paczulę, kardamon,gożdziki(ta przyprawa a
            nie kwiat:).
            • Gość: Magda Re: Organza czy L'Or Torrente? IP: *.acn.waw.pl 13.12.02, 19:01
              Czy Poeme ma coś wspólnego z Organzą, jak sądzicie?
              • coralin Re: Organza czy L'Or Torrente? 13.12.02, 19:10
                Poeme z Organzą Indecence nie ma za wiele wspólnego ,bo Poeme składa sie
                wyłącznie z kwiatów,a Organza Indecence nie ma ani jednego kwiatu.Za to Organza
                klasyczna ma sporo kwiatów i orientalne skladniki w tle. Poeme są
                oszałamiające, Organza bardziej wyrafinowana.Oba na pewno zmysłowe i
                seksowne,ale inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka