Dodaj do ulubionych

PROSTOWANIE WŁOSÓW !

12.12.02, 09:15
Bardzo interesuje mnie ten sposób modelowania włosów. Wiem,ze są "trwałe" do
zastosowania (ale ja miałam rozjaśniane włosy i nie mopge
zastosować "trwałej") Ja natomiast skłaniałabym sie do prostownicy.
Korzystałam juz z takich w salonach fryzjerskich. Jest wiele rodzajów
prostownic od najtańszych do kupienia w Geant'cie po profesjonalne na parę...
Czy mogłaby mi Pani doradzić czy warto inwestować w prostownicę, czy jestem w
stanie sama sobie wymodelowac włosy przy uzyciu prostownicy? Mam dobre
preparaty wspomagające prostowanie. Jednak preparaty +szczotka nie daja
efektu takiego jak przy uzyciu prostownicy? Bedę wdzieczna za wszystkie rady
dotyczace kwesti: JAK MIEĆ PIĘKNE, "LEJĄCE" PROSTE WŁOSY !?!

DZIEKUJE BARDZO I POZDRWIAM !

Obserwuj wątek
    • _pionek Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 12.12.02, 13:55
      a ja troche z innej beczki. Moja kolezanka ma od urodzenia wlosy krecone tzw.
      sprezynki. I tak z ciekawosci czy sa na rynku jakies preparaty (slyszlem , ze
      mozna kupic cos takiego w aptece) po zastosowaniu ktorych wlosy sie prostuja na
      okreslony czas?
      • beemka1 Re: do pionka 12.12.02, 15:21
        W salonach fryzjerskich wyposazonych w profesjonalne kosmetyki mozna
        wyprostowac sobie wlosy na kilka tygodni specjalnym preparatem, nazwy ktorego
        nie pamietam:-( Nie jest to trwala, wiec nie niszczy tak wlosow. NIestety,
        moja fryzjerka twierdzi, ze wlosy roznie przyjmuja ten zabieg, niektore sa
        podatne na prostowanie, niktore nie. Ja nie zaryzykowalam, bo szkoda mi bylo
        pieniedzy. Po prostu scielam wlosy:-)
        • vika# Re: do pionka 13.12.02, 09:36
          Beemka, gdybym mogła Cie poprosic o informacje o tym zabiegu i nazwe preparatu
          (firma fryzjerska która to robi np. WELLA czy GOLDWELL) Jezeli to nie trwała to
          super !

DZIEKI !
          • beemka1 Re: do pionka 13.12.02, 15:03
            Jejku, naprawde nie pamietam... Moge Ci tylko powiedziec, ze moja fryzjerka
            uzywa kosmetykow L'Oreal i Welli i ten prostujacy musi byc wlasnie z ktorejs z
            tych firm. W salonie fryzjerskim na pewno Ci powiedza i tam wykonaja zabieg.
            Ja kiedys stosowalam po umyciu takie mleczko pomagajace w ukladaniu prostych
            wlosow, tez kupione w salonie i ono bylo L'Oreala. Byc moze wiec ten
            tygodniowy zabieg tez jest z tej firmy. Zapytam sie o szczegoly w przyszlym
            tygodniu podczas wizyty u fryzjera i wtedy dam znac. Pozdrawiam
            Beemka.
            • vika# Re: do pionka 13.12.02, 16:05
              Beemka, dzięki my Dear... czekam z niecierpliwością... Miłego weekendziku
    • oksana.zarewicz Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 12.12.02, 23:42
      Witam,
      Zgadzam się. Używając prostujące żelazka, uzyskuje się pożądany efekt. Wynikiem
      dodatkowym są błyszczące włosy. Proszę pamiętać tylko, że długotrwałe
      wykonywanie tego rodzaju zabiegów niszczy włosy.
      Pozdrawiam.
    • monikatomal Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 21.02.03, 21:31
      Chciałabym sobie wyprostowac wlosy w salonie kosmetycznym no ale wlasnie
      nieiwem czy taki zabieg byl by bardzo drogi.Bo wlasnie niewiem czy jak uzyje
      kosmetykuw to czy to cos da?Dlatego mam prosbe jakby ktos cos wiedzial to
      niech napisze:)
    • skubana74 Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 21.09.03, 22:07
      Zabieg wygładzania wykonuje się w salonach Loreala i nazywa się X-Tenso,
      kosztuje ok. 200 zł i ponoć wystarcza na 4 miesiące, potem trzeba powtórzyć.
      Nie robiłam go, bo zamówiłam sobie prostownicę Remington. A po X-Tenso nie
      można już prostować włosów żelazkiem. Pozdrawiam!
      • slonisia Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 24.09.03, 12:08
        Ja mam pytanie dotyczące prostownic - czy warto kupic i jaka. Chcialabym sobie
        wyprostowac wlosy od czasu do czasu i najwygodniej byloby mi zrobic to w domu
        (male dzieci). Czy prostownice rzeczywiscie daja efekt prostych i lsniacych
        włosów i czy sama sobie z tym poradzę ? I jakich firm Wam się sprawdziły?

Pozdrawiam.
        iwona
        • juuss Do slonisi 28.04.04, 21:55
          warto kupić prostownicę ceramiczną; mam Remingtona i jest bardzo dobra;
          prostowałam też żelazkiem koleżanki GAMA- również super; włosy są proste i
          jeśli są zdrowe, również lśniące; sama sobie na pewno poradzisz;
          pozdrawiam
    • izka.bomba Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 22.04.04, 17:31
      umyj wlosy jak zwykle,potem podsusz je trochę tak by były wilgotne. oddziel
      pasmo włosów ale nie za grube, przeczesz,naciągnij i trzymając dość blisko
      suszarkę susz to pasmo.dopóki nie będzie suche i proste. GWARANTUJE ze beda
      trzymac si prosto przez długi czas.sama tak prostuje od jakiś 2
      lat.powodzenia.ocywiscie uzywaj maseczki nawilżającej do włosów, bo inaczej ci
      się wysuszą, prostowalnice nic nie dają sama mam i leży w koncie.sprawdzony
      sposób to mój.
      • monhann2 Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 28.04.04, 02:58
        Zgadzam sie, ze wlosy wilgotne a nie mokre sa podatniejsze na nasze zabiegi. Ja
        z kolei uzywam takiej lokowko-suszarki, ktora naciagam pasma a jednoczensie
        dosuszam je. Mam cala game innych "cudow" do prostowania, na ktore wydalam
        majatek ale nic mi tak nie lezy jak wlasnie to.
      • juuss Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 28.04.04, 21:48
        izka,daj sobie spokój z tymi cudownymi sposobami; ja mam "puszące się" włosy a
        po wyprostowaniu prostownicą ceramiczną są gładkie i lśniące a efekt utrzymuje
        sie do nastepnego mycia; może kupiłaś zwykłą prostownicę metalową ,a te są do
        niczego; nie dość że słabo prostują , to baaardzo niszczą włosy
        • ataga26 Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 17.12.04, 22:08
          zgadzam sie z juuss!! ostatnio kupilam prostownice ceramiczna i efekt jest
          naprawde super-wlosy sa lsniace i gladziutkie!wczesniej mialam zwykla metalowa
          wiec tym bardziej teraz widze roznice!!!!
    • o.lenka Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 05.11.04, 20:09
      Mam kręcone włosy ale nie spęzynki; ostatnio byłam u fryzjera i babka
      wyprostowała mi prostownicą ceramiczną. Pytałam się jej i tylko takie + środek
      chroniący włosy, który trzeba kupić np. w salonie lub specjalnym sklepie, da
      pożądany efekt. Ale fakt...wyglądały włosy świetnie i już pod choinke
      zażyczyłam sobie takiej ceramicznej na parę, u mojego chłopaka. Trzeba uważać,
      nie robić tego za często, ale podobno suszarka bywa gorsza przy dłuższym
      stosowaniu niż normalnie stosowana prostownica, przy zachowaniu ostrożności i
      zdrowego rozsądku!
      • feema Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 07.12.04, 10:24
        Hej dziewczyny.... mam takie pytanko... czy mogłybyście mi napisac dokładna
        nazwę prostownic jakich używacie, łacznie z symbolem.... od miesiąca mam
        zagadkę jaka prostownice kupić :( byłam na wszystkich mozliwych forach i
        niestety jeszcze nie jestem pewna :( jedni mówią, żeby kupic na parę inni, że
        nie bo wtedy efekt jest na krótki okres ...... prosze o pomoc !!!!
        z góry dzięki
        • wod_nick Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 07.12.04, 19:12
          ja odpowiem Ci na to pytanie, jeśli chcesz być zadowolona z zakupu kup
          profesjonalną prostownice GA.MA albo Eaflock (nie jestem pewna jak sie to
          pisze). Jeśli chodzi o pare w prostownicy to sama nie wiem, jedni mówią że
          utrwala prostowanie inni że wręcz przeciwnie.. ale podobno nawilża włosy i nie
          wysuszają sie tak bardzo, czyli po prostu uzycie pary mniej niszczy włosy.
          • ataga26 Re: PROSTOWANIE WŁOSÓW ! 17.12.04, 22:13
            ja od niedawna uzywam ceramicznej prostwonicy z firmy ULTRON-kupilam w hurtowni
            fryzjerskiej, jestem bardzo zadowolona, a co do tych na pare to slyszalam ze
            podobno po nich na glowie sie robi "sianko"!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka