Dodaj do ulubionych

dekoloryzacja

31.03.06, 12:06
Bardzo prosze was o pomoc..od ponad 2 lat farbuje włosy na kolor brazowy ,ale
poniewaz robię to sama moje włosy (oprócz odrostów) sa czarne! ktos
powiedział mi ,ze nawet brazowa farba nałozona wiele razy daje taki własnie
efekt. Bardzo zalezy mi na tym by włosy chociaz troche rozjasnic zeby kolor
czarny zniknął.. jak moge to zrobic sama? niestety nie stac mnie na
fryzjera..dowiadywałam sie i w salonie kosztowałoby mnie to min 200 zł.
Bede wdzeczna za wszystkie rady..
Obserwuj wątek
    • suzanna Re: dekoloryzacja 31.03.06, 22:33
      Cześć. A jesteś z Warszawy? Jesli tak to w Arkadii jest gabinet, w którym za
      dekoloryzację płaci się 49 zł. Nazywa się Denique czy jakoś tak. Idź tam na
      samą dekoloryzację a potem sama połóz farbę, byle nie ciemy brąz i czarny ;-).
      Wydaje mi sie ze na sam zabieg dekoloryzacji warto wydac te 49 zł, lepiej nie
      ryzykowac domowymi sposobami. Pozdrawiam i zycze powodzenia.aha, jesli chcesz
      zejsc z czarnych na troszke jasniejsze (ale nie blond) to zabieg trwa pare
      minutek, mi nie zniszczył włosów, mimo ze sie tego bardzo bałam.
      • czerwiec12 Re: dekoloryzacja 02.04.06, 00:23
        dziekuje ..chyba skorzystam:)
        • aniczkamk Re: dekoloryzacja 07.04.06, 13:54
          Owszem sama dekoloryzacja moze kosztowac 49 zl, ale na to w salonie zwykle
          nakladaja potem farbe, co kosztuje nastepne 50 zl albo i wiecej, bo zaraz po
          zabiegu dekoloryzacji wlosy sa zolte.
    • oksana.zarewicz Re: dekoloryzacja 09.04.06, 18:31
      jeżeli nie stać cię na dobrego fryzjera to możesz chociażby poprosić o
      konsultację fryzjera, którego najczęściej odwiedzałaś. Musi on wziąć pod uwagę
      kondycję twoich włosów i dopiero wtedy potrafi doradzić ci odpowiednią farbę.
      Z mojego doświadczenia wynika, że w twoim przypadku trzeba trochę odczekać z
      nakładaniem kolejnych farb, aż dopóki z włosów całkowicie nie wypłucze się
      uzbierany czarny kolor. Ewentualnie, jeżeli kontrast pomiędzy odrostami a
      pozostałymi włosami jest duży, to nakładaj farbę (maksymalnie dopasowaną do
      pozostałej części włosów tylko na odrosty!!! Nie rozprowadzaj na całości).
      Kiedy czarny kolor zmyje się całkowicie, spróbuj jaśniejszych odcieni brązu.
      Niestety nigdy na włosach wielokrotnie farbowanych nie uda się uzyskać efektu
      takiego, jak na opakowaniu, które wybieramy.

• iwona0707 Re: dekoloryzacja 09.04.06, 20:30
      dekoloryzacja to usuwanie z kory włosa pigmentu i tylko doświadczony fryzjer
      wykona ten zabieg profesjonalnie.niestety na rynku fryzjerskim cena nie zawsze
      idzie w parze z jakością usługi:( z włosa można usunąć tylko część pigmentu i
      zrobić jeszcze wiele magicznych sztuczek.nie próbuj pod żadnym pozorem robić
      tego sama to bardzo trudny zabieg i wcale nie muszą po nim być żółte
      włosy.postaraj się poszukać naprawdę dobrego fachowca.uwierz mi bo"zjadłam na
      tym zęby".powodzania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka