langusta1980 31.03.06, 17:10 Prosze o informacje czy do solarium jak ide musze zabezpieczyc skore czy moge na "sucho", czy dawac ochronne okulary na oczy , czy nago cala nie smiejcie sie tylko prosze o rady ide pierwszy raz dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
84magda Re: Solarium 31.03.06, 18:38 ja smaruję się bardzo delikatnie kremem do opalania, na pośladkach i piersiach trochę mocniej, jednak skóra w tych miejscach nie jest przyzwyczajona do słońca więc łatwo możesz sobie ją spalić w tych miejscach. Okulary ochronne na oczy też nakładam a opalam się w stringach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa1986 Re: Solarium IP: *.chello.pl 31.03.06, 19:47 opalaj sie nago, najlepiej posmaruj sie przyspieszaczem! kupisz w solarium! i nie zakladaj okularow bo bedziesz miala biale kola wokol oczu! tragicznie to wyglada, ale zamknij oczki :) buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
84magda Re: Solarium 31.03.06, 20:09 w solarium, do ktorego chodze okularki to dwa niepołączone ze sobą owale, które przykrywają jedynie powieki po zamknięciu oczu i jak patrze do lustra to nie widze zadnych bialych kolek. ciekawa1986 bedzie za kilka lat zalowala, ze nie zakladala okularkow, to strasznie szkodliwe dla oczu.solarium w ogole szkodzi skorze, ale raz na jakis czas chyba mozna zeby utrzymac ladny kolor skory. tylko uwazaj zeby nie wpasc w nalog bo wtedy bedziesz wyglądała strasznie jak niektore "zsolariowane" panienki, ktore uwazają się w dodatku za piękne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa1986 Re: Solarium IP: *.chello.pl 31.03.06, 20:12 moja kolezanka zakladala okularki ,ale odkad zauwazyla ze wyglada jak widmo to juz nie zaklada! a zalowac? zalowalam bo dostalam zapalenia spojowek ale to dlatego ze patrzylam prosto w lampy...i tylko dlatego... wiec nigdy nie zaloze okularow Odpowiedz Link Zgłoś
84magda Re: Solarium 31.03.06, 21:12 Gość portalu: ciekawa1986 napisał(a): > zalowalam bo dostalam zapalenia spojowek ale to > dlatego ze patrzylam prosto w lampy...i tylko dlatego... wiec nigdy nie zaloze > okularow patrzylaś w lampy i dostałaś zapalenia spojówek a nie przyszlo Ci do glowy ze mając zamknięte oczy i nie używając ochronnych okularków oczy dadzą o sobie znać dopiero po jakimś czasie? i będziesz żałowała po raz drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa1986 do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 21:39 a pomyslalas kiedys ze sa lozka na solarium przy ktorych jesli chcesz wlaczyc klimatyzacje lub wzmocnic lampy to te wlaczniki znajduja sie nad lampami?? wiec jest to nieuniknione zeby nie spojrzec przy okazji w lampy! wiec moglabys sobie darowac glupie komentarze... wielka znawczyni opalania Odpowiedz Link Zgłoś
84magda Re: do 84magda 31.03.06, 21:52 Gość portalu: ciekawa1986 napisał(a): no i jaki problem? ściągasz na kilka sekund te okularki i ustawiasz sobie co i jak chcesz. za znawczynie opalania sie nie uważam. prawdziwe znawczynie chodza na solarke kilka razy w tygodniu (i wiedzą np. czym sie posmarowac zeby sie bardziej spalic niz kolezanka).Ja sama chodzę rzadko (bo zdaję sobie sprawę jak to szkodzi)więc na pewno nie będę ekspertem w tej dziedzinie. widze, ze Cie wielce urazilam swoimi poprzednimi postami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa1986 Re: do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 22:01 bo piszesz jakies swoje ironiczne teksty! nawet jak zdejme na chwile okularki to i tak moge dostac zapalenia spojowek bo sila razenia jest ogromna. i wlasnie tak mialam, to nie bylo tak ze gapilam sie jak glupia w lampy, tylko niechcacy spojrzalam wlaczajac klime. a na slepo celowac nie bede bo niechacy bym lozko wylaczyla wiec nigdy nie zaloze okularkow. i to tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
84magda Re: do 84magda 31.03.06, 22:06 www.portretkobiety.pl/a/15/98/nowoczesna-ochrona-oczu-w-solarium/ to raczej do autorki wątku (bo nie jest moim celem przekonywać kogoś do zmiany przyzwyczajeń, choćby niekorzystnych dla zdrowia) żeby nie nabrała złych nawyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa1986 Re: do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 22:08 no ok ale zauwaz ze wszyscy wiemy na temat szkodliwosci, oprocz oczu - nawet naszej skory a mimo tego ludzie chodza sie opalac sztucznie Odpowiedz Link Zgłoś
84magda Re: do 84magda 31.03.06, 22:19 zgadzam się z tym, ale skoro już chodzimy do solarium to powinniśmy maksymalnie dbać o naszą skórę(kremy) i oczy (okularki) no i oczywiście strać się ograniczać te wizyty do minimum. mam koleżanki, które nie chodzą do solarium, mają jasną karnację, wyglądają i czują sie z tym dobrze, ja niestety szczególnie kiedy przychodzi wiosna, ide do solarium zeby potem bez oprów ubrac bluzkę z dekoltem. Opalam sie od czasu do czasu sztucznie ale robię to tak, żeby szkodzić sobie jak najmniej. Mam tez koleżanki, które nie wyobrażają sobie życia bez solarium i wyglądają teraz okropnie, skóra jest spalona, pomarszczona, po prostu straszna, niektóre teraz to dostrzegły i żałują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa1986 Re: do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 22:24 to jak chcesz dbac o skore to w ogole nie chodz na solarium! Odpowiedz Link Zgłoś
84magda Re: do 84magda 31.03.06, 22:37 :) chcę dbać o skórę ale też nie chcę być śmiertelnie blada więc od czasu do czasu pozwalam sobie na wizytę w solarium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa1986 Re: do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 22:53 no widzisz tak to juz jest :)cos be ale i tak sie pojdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 84magda Re: do 84magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:08 założycielka wątku pytała jak korzystać z solarium a nie czy korzystać i mi caly czas o to wlasnie chodzi. ide spac bo dlugie wpatrywanie sie w ekran tez psuje wzrok (ale na szczęscie mam okularki antyrefleksyjne:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Solarium IP: 213.241.34.* 31.03.06, 19:52 koniecznie załóż okulaty ochronne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Solarium IP: *.crowley.pl 31.03.06, 20:26 Ja najpierw przez około 2 minut - leze z zamknietymi oczami bez okularków, a na reszte czasu zakładam (chodzę na 10 minut). Na pewno są okularki są konieczne, a te dwie minuty leżę, zeby własnie nie było efektu "pandy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Solarium IP: *.skynet.net.pl 31.03.06, 22:16 ja zawsze opalam sie z okularkami nie widac zadnych kol,a w ofgole to zmneijszam sobie lampy na twarz by nie opalaly za mocno, poza tym chodze do ejdengo solarium wiec nie trudno zapamietac ktore guziki so do klimy i lamp, guzik stopu jest dalej. wiec nie otwieram oczu, tylko reguluje bow iem gdzie ejstem. polecam stale solarium, bedziesz wszystko wiedziala, a poza tym zawsze mozesza zaslonic intymne meijsca zalezy od ciebie. nie wiem czy o ok,ale keidys czytalam,ze ak wracasz z solarium to nie bierz odrazu prysznica, tylko dopiero wieczorkiem przed polozeniem sie spac i wtedy naloz balsam. Odpowiedz Link Zgłoś