31.03.06, 17:10
Prosze o informacje czy do solarium jak ide musze zabezpieczyc skore czy moge
na "sucho",
czy dawac ochronne okulary na oczy ,
czy nago cala
nie smiejcie sie tylko prosze o rady ide pierwszy raz
dziekuje
Obserwuj wątek
    • 84magda Re: Solarium 31.03.06, 18:38
      ja smaruję się bardzo delikatnie kremem do opalania, na pośladkach i piersiach
      trochę mocniej, jednak skóra w tych miejscach nie jest przyzwyczajona do słońca
      więc łatwo możesz sobie ją spalić w tych miejscach. Okulary ochronne na oczy
      też nakładam a opalam się w stringach :)
      • Gość: ciekawa1986 Re: Solarium IP: *.chello.pl 31.03.06, 19:47
        opalaj sie nago, najlepiej posmaruj sie przyspieszaczem! kupisz w solarium! i
        nie zakladaj okularow bo bedziesz miala biale kola wokol oczu! tragicznie to
        wyglada, ale zamknij oczki :) buziaki
        • 84magda Re: Solarium 31.03.06, 20:09
          w solarium, do ktorego chodze okularki to dwa niepołączone ze sobą owale, które
          przykrywają jedynie powieki po zamknięciu oczu i jak patrze do lustra to nie
          widze zadnych bialych kolek. ciekawa1986 bedzie za kilka lat zalowala, ze nie
          zakladala okularkow, to strasznie szkodliwe dla oczu.solarium w ogole szkodzi
          skorze, ale raz na jakis czas chyba mozna zeby utrzymac ladny kolor skory.
          tylko uwazaj zeby nie wpasc w nalog bo wtedy bedziesz wyglądała strasznie jak
          niektore "zsolariowane" panienki, ktore uwazają się w dodatku za piękne :)
          • Gość: ciekawa1986 Re: Solarium IP: *.chello.pl 31.03.06, 20:12
            moja kolezanka zakladala okularki ,ale odkad zauwazyla ze wyglada jak widmo to
            juz nie zaklada! a zalowac? zalowalam bo dostalam zapalenia spojowek ale to
            dlatego ze patrzylam prosto w lampy...i tylko dlatego... wiec nigdy nie zaloze
            okularow
            • 84magda Re: Solarium 31.03.06, 21:12
              Gość portalu: ciekawa1986 napisał(a):

> zalowalam bo dostalam zapalenia spojowek ale to
              > dlatego ze patrzylam prosto w lampy...i tylko dlatego... wiec nigdy nie
              zaloze
              > okularow

patrzylaś w lampy i dostałaś zapalenia spojówek a nie przyszlo Ci do glowy ze
              mając zamknięte oczy i nie używając ochronnych okularków oczy dadzą o sobie
              znać dopiero po jakimś czasie? i będziesz żałowała po raz drugi?
              • Gość: ciekawa1986 do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 21:39
                a pomyslalas kiedys ze sa lozka na solarium przy ktorych jesli chcesz wlaczyc
                klimatyzacje lub wzmocnic lampy to te wlaczniki znajduja sie nad lampami?? wiec
                jest to nieuniknione zeby nie spojrzec przy okazji w lampy! wiec moglabys sobie
                darowac glupie komentarze... wielka znawczyni opalania
                • 84magda Re: do 84magda 31.03.06, 21:52
                  Gość portalu: ciekawa1986 napisał(a):

no i jaki problem? ściągasz na kilka sekund te okularki i ustawiasz sobie co i
                  jak chcesz. za znawczynie opalania sie nie uważam. prawdziwe znawczynie chodza
                  na solarke kilka razy w tygodniu (i wiedzą np. czym sie posmarowac zeby sie
                  bardziej spalic niz kolezanka).Ja sama chodzę rzadko (bo zdaję sobie sprawę jak
                  to szkodzi)więc na pewno nie będę ekspertem w tej dziedzinie. widze, ze Cie
                  wielce urazilam swoimi poprzednimi postami
                  • Gość: ciekawa1986 Re: do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 22:01
                    bo piszesz jakies swoje ironiczne teksty! nawet jak zdejme na chwile okularki
                    to i tak moge dostac zapalenia spojowek bo sila razenia jest ogromna. i wlasnie
                    tak mialam, to nie bylo tak ze gapilam sie jak glupia w lampy, tylko niechcacy
                    spojrzalam wlaczajac klime. a na slepo celowac nie bede bo niechacy bym lozko
                    wylaczyla wiec nigdy nie zaloze okularkow. i to tyle:)
                    • 84magda Re: do 84magda 31.03.06, 22:06
                      www.portretkobiety.pl/a/15/98/nowoczesna-ochrona-oczu-w-solarium/
                      to raczej do autorki wątku (bo nie jest moim celem przekonywać kogoś do zmiany
                      przyzwyczajeń, choćby niekorzystnych dla zdrowia) żeby nie nabrała złych nawyków
                      • Gość: ciekawa1986 Re: do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 22:08
                        no ok ale zauwaz ze wszyscy wiemy na temat szkodliwosci, oprocz oczu - nawet
                        naszej skory a mimo tego ludzie chodza sie opalac sztucznie
                        • 84magda Re: do 84magda 31.03.06, 22:19
                          zgadzam się z tym, ale skoro już chodzimy do solarium to powinniśmy maksymalnie
                          dbać o naszą skórę(kremy) i oczy (okularki) no i oczywiście strać się
                          ograniczać te wizyty do minimum. mam koleżanki, które nie chodzą do solarium,
                          mają jasną karnację, wyglądają i czują sie z tym dobrze, ja niestety
                          szczególnie kiedy przychodzi wiosna, ide do solarium zeby potem bez oprów ubrac
                          bluzkę z dekoltem. Opalam sie od czasu do czasu sztucznie ale robię to tak,
                          żeby szkodzić sobie jak najmniej. Mam tez koleżanki, które nie wyobrażają sobie
                          życia bez solarium i wyglądają teraz okropnie, skóra jest spalona,
                          pomarszczona, po prostu straszna, niektóre teraz to dostrzegły i żałują.
                          • Gość: ciekawa1986 Re: do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 22:24
                            to jak chcesz dbac o skore to w ogole nie chodz na solarium!
                            • 84magda Re: do 84magda 31.03.06, 22:37
                              :) chcę dbać o skórę ale też nie chcę być śmiertelnie blada więc od czasu do
                              czasu pozwalam sobie na wizytę w solarium
                              • Gość: ciekawa1986 Re: do 84magda IP: *.chello.pl 31.03.06, 22:53
                                no widzisz tak to juz jest :)cos be ale i tak sie pojdzie!
                                • Gość: 84magda Re: do 84magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:08
                                  założycielka wątku pytała jak korzystać z solarium a nie czy korzystać i mi
                                  caly czas o to wlasnie chodzi. ide spac bo dlugie wpatrywanie sie w ekran tez
                                  psuje wzrok (ale na szczęscie mam okularki antyrefleksyjne:))
    • Gość: justy Re: Solarium IP: 213.241.34.* 31.03.06, 19:52
      koniecznie załóż okulaty ochronne.
      • Gość: magda Re: Solarium IP: *.crowley.pl 31.03.06, 20:26
        Ja najpierw przez około 2 minut - leze z zamknietymi oczami bez okularków, a na
        reszte czasu zakładam (chodzę na 10 minut). Na pewno są okularki są konieczne, a
        te dwie minuty leżę, zeby własnie nie było efektu "pandy".
        • Gość: nika Re: Solarium IP: *.skynet.net.pl 31.03.06, 22:16
          ja zawsze opalam sie z okularkami nie widac zadnych kol,a w ofgole to
          zmneijszam sobie lampy na twarz by nie opalaly za mocno, poza tym chodze do
          ejdengo solarium wiec nie trudno zapamietac ktore guziki so do klimy i lamp,
          guzik stopu jest dalej. wiec nie otwieram oczu, tylko reguluje bow iem gdzie
          ejstem. polecam stale solarium, bedziesz wszystko wiedziala, a poza tym zawsze
          mozesza zaslonic intymne meijsca zalezy od ciebie.
          nie wiem czy o ok,ale keidys czytalam,ze ak wracasz z solarium to nie bierz
          odrazu prysznica, tylko dopiero wieczorkiem przed polozeniem sie spac i wtedy
          naloz balsam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka