Gość: aalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:41 Wiosną chcemy zrzucić zbędne kologramy, stosujemy różne diety np. głodówkę. Który dzień był najgorszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zołza Re: ... głodówka ... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.06, 17:54 ten, w ktorym wyladowałam na ostrym dyzurze pod kroplowka w srodku nocy, gdy zasłabłam w klubie, bo zwyczajnie nie miałam siły tanczyc po kilku dniach głodowki:( moi znajomi i ja najedlismy sie strachu...nigdy wiecej głodowek ani diet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:58 a czasami myślałaś np. o ... ? i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zołza Re: ... głodówka ... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.06, 18:15 ?? o czym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunetka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:30 Ja jutro zaczynam glodowke, bo chce troche zrzucic. Pierwszy raz bede sie glodzila :P ale w planach mam tylko 2 dni, wole nie przesadzac. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:40 głodówka głodówką, ale przychodzi taki (kryzysowy) moment, że myśli krążą o ... jedzeniu, i co wtedy? jak "zagłuszyć" myśli o jedzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunetka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:00 mozna poskubac winogrona albo przegrysc marchewkw jezeli juz naprawde nie mozna wytrzymac :) Mam do was pytanie ile mozna zrzucic nie jedzac np 2 dni albo 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o matko Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:03 Nic nie zrzucisz. Myślisz, że schudniesz w trzy dni?! Zwolnisz sobie metabolizm i dopiero będziesz miała jazdę:) Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:07 a jak nie lubię "surowej", a tylko gotowaną marchewki? i dlaczego głodówka zwalnia metabolizm? może się mylę, ale przynajmniej zmniejsza żolądek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:23 Co? Że niby głodówka zmniejsza żołądek? To żart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:36 nie wiem; ale jeżeli bardzo duuuuuuuuuuuużo jem i zastosuję kilkudniową głodówkę, to po głodówce dalej będę potrzebowała tak samo dużych porcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:46 nawet większych porcji, bo organizm będzie wygłodzony:/ nic nie zmniejsza żołądka:/ a zmniejsza metabolizm, bo skoro nie dostarczasz żadnego jedzenia, to organizm się broni i spowalnia spalanie, żeby na dłużej starczyło. Więc głodówka to bezsens. Jest tylko jeden sposób na schudnięcie- jeść połowę mniej. 5 razy dziennie ale bardzo mało. Przez 3 dni nic nie schudniesz! Przecież w ogóle nie spalisz żadnego tłuszczu, twój organizm się nie zmieni. Po prostu pozbędziesz się jedzenia z jelit, i odwodnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casjopeja Re: ... głodówka ... IP: 217.153.136.* 02.04.06, 21:22 Zołza a po co ty poszlać na balety w czasie głodówki ?? Przecież podczas głodówki powinno sie odpoczywać , to ja sie wcale nie dziwie ze trafiłaś na ostry dyżur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyli co? Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 21:26 czyli od glodwoki nie schudnie sie? to ja juz nie wiem heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zołza Re: ... głodówka ... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.06, 23:52 byłam w klubie, siedziałam i piłam wode mineralna niegazowana z cytryna, mowiłam wszystkim ze nie pije alkoholu, bo biore leki i takie tam, nie miałam zamiaru szalec, raz musiałam wyjsc do WC,bo było mi zwyczajnie słabo i duszno a potem niewiele pamietam, tylko to ze zaczeło mi sie robic ciemno przed oczami i "sodko" i odpadłam (oczywiscie ochroniarze mysleli ze jestem pijana lub nacpana, ale na szczescie znajomi nie pozwolili wyrzucic mnie z klubu;)) pozbyłam sie z domu wszelkiego jedzenia, nawet kromki chleba nie miałam, tylko woda mineralna nie mogłam sie na niczym skupic i w głowie mi sie kołowało jak wstawałam albo wchodziłam po schodach miarka sie przebrała jak trafiłam do szpitala, wystraszyłam sie okropnie i nigdy wiecej tego nie powtorze, widocznie moj organizm nie toleruje tego typu "zabiegow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Daje rezultaty ! IP: 62.233.195.* 02.04.06, 22:56 Ja nie jadlam 6 dni i na wadze 3kg mniej, tzn. brzuszek plaski itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 01:37 Stosowanie głodówek dłuższych niż 1 dzień to totalna głupota. Po 1 to co się chudnie to przede wszystkim nie spalone kalorie tylko odwodnienie, traci się płyny. Po powrocie do normalnej diety wszystko wraca do stanu poprzedniego. Głodówka ma sens jako oczyszczenie organizmu z toksyn. Tylko i wyłącznie. Po 2 głodówki dłuższe niz 1-2 dni są niebezpieczne, dochodzi do zaburzenia poziomu mikroelementów w organiżmie, najgroźniejszy jest spadek potasu co może doprowadzić do zaburzeń pracy serca. Takie głodówki prowadzi się pod kontrolą lekarza i codziennych badań krwi. I muszą być do tego poważne wskazania :) Słowem głupota totalna dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 01:41 Zgadzam się z poprzedniczką, głodówka - tak, ale wyłącznie w celach oczyszczających ! Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ... głodówka ... 03.04.06, 01:53 sa różne opinie nt głodowek zdrowotnych wiec nie piszcie ze sa tak do konca złe.oczywiscie głodówka powinna miec etap wprowadzający i koczący który musi trwac prawie tyle co sama głodówka.nie mozna zaczac zdnia na dzien sie głodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 02:07 Skoro są różne opinie to chyba wolno je tutaj wyrażać ? Kto chce niech się głoduje, efektów dietetycznych na pewno nie osiągnie, ale próbujcie w końcu człowiek uczy się na swoich błędach najlepiej. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: ... głodówka ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.04.06, 12:06 Ja również życzę powidzenia całej głodówkowej głupocie. Najlepiej ruszyć cztery litery z domu i zacząć ćwiczyć. Od głodówki i myślenia o schunięciu nie pozbędziecie się kilogramów. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_ziel Re: ... głodówka ... 03.04.06, 13:08 Głodówka na odchudzanie nic nie da. Prędzej czy pózniej albo zemdlejesz albo rzucisz sie na jedzenie(wiem to z autopsji) Jako oczyszczanie z toksyn - tak. Ale nie więcej niż 2,3 dni przy piciu dużych ilości wody. Jeśli chcesz schudnac to tylko zdrowe, racjonalne odżywianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanjo Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:45 Ja dzis zaczynam 2-tyg glodowke lecznicza, duzo juz na ten temat czytalam, wiec wiem co robie. Nie w celu schudniecia, lecz zeby odtruc organizm (mam powazne problemy skorne - łuszczyce i tradzik). O efektach postaram sie napisac. Wczesniej robilam krotsze glodowki i czulam sie swietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
atyde80 Re: ... głodówka ... 03.04.06, 16:49 ja też ma łuszczyce.A w czym ta głodówka ma pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awa Re: ... głodówka ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 17:26 Trzeba zrównoważyć. Głodówka ma swoje dobre i złe strony. Różnie też ludzie na nią reagują. Jedni mogą nie mysleć przez tydzień o jedzeniu a inni na samą myśl o jedzeniu rzucają się na żarełko. Przede wszystkim decyzja o głodowce musi być przemyślana i poprzedzona poszukiwaniem informacji na ten temat. Ja stosowałam parodniowe głodówki oczyszczające jednak piłam wtedy soki warzywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalka do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 17:23 Trzymam kciuki i POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanjo Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:04 zwykle ten pierwszy, dzis juz czuje sie wysmienicie, choc jeszcze jestem ostrozna i unikam wiekszych wysilkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalka do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:55 a nie boisz się, że zaraz dopadnie Cię ochota np. na golonkę, pieczonego kurczaka ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanjo Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:22 eee tam, omijam kuchnie szerokim lukiem, wogole tam nie chodze. A wiadomo - co z oczu to z serca. Poza tym gdybym chciala sie tylko odchudzic wybralabym jakas racjonalna diete, a mi chodzi o oczyszczenie organizmu (stad glodowka). Tu nie wolno zjesc nawet plasterka swiezego ogorka, chodzi o calkowite zatrzymanie procesu trawienia i przestawienie sie na odzywianie wewnetrzne. Jesli cos zjem - znowu uruchomie trawienie. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalka Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:30 i naprawdę nie myślisz o jedzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanjo Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:39 Wczoraj, tj 1-go dnia troche myslalam. Powiem tak - musisz sobie jasno postawic cel. Ja chce to zrobic raz, a dobrze. Raz na zawsze oczyscic organizm, co stanowi dobry start na drodze by prowadzic zdrowy tryb zycia. Zajmij sie czyms, chocbys miala siedziec przed komputerem i czytac artykuly na temat zdrowego odzywiania. W ten sposob przetrwalam wczorajszy i pol dzisiejszego dnia, teraz wychodze, wiec poza domem tym bardziej nie bede myslala o jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalka Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:45 wiem, że najlepszą metodą jest zajęcie się czymkolwiek, ale ... czasami trzeba zrobić np. dzieciom kolację i ... lodówki już nie omijasz szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aali Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 18:59 Wiem ze juz sie tu za duzo rozpisuje, ale powiem ci jak to bywa u mnie zazwyczaj w trakcie glodowki - przez pierwsze 2 dni omijam lodowke jak najdalej, natomiast pozniej zupelnie obojetnieje na widok jedzenia i zapachy. Ba! Wrecz lubie przebywac "w towarzystwie" jedzenia i pichcic cos dla rodziny. Sprawia mi to przyjemnosc, naprawde. Sama nie musze tego probowac, ale to rzeczywiscie dziwne zjawisko, tak jakby juz samo ogladanie jedzenia stanowilo substyt jego spozywania. I wlasnie teraz (koniec 2-go dnia) nastepuje ten przelom, ide popatrzec na to ciasto, ktore mama wlasnie robi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aalka Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:05 oj,to troszkę zazrdoszczę "tej" obojętności na jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 17:55 kanjo chyba umarła z głodu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanjo Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 18:43 hehe, jeszcze zyje i mam sie dobrze :D po 2 dniach glodowki chyba jeszcze nikt nie umarl :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanjo Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 18:50 jeszcze apropos glodowki, coraz bardziej obojetne sa mi wszelkie zapachy jedzenia, a sporo sie dzisiaj tego nawdychalam, jak na zlosc mama wlasnie cos pichci, rokoszuje sie zapachami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tudja Re: ... głodówka ... 04.04.06, 16:38 Dwa razy do roku stosuje głodówki.8 -10 dni. Oczyszczające. Pije sama wodę. Najgorszy dla mnie jest koniec drugiego i trzeci dzień. Potem już samopoczucie wzrasta i nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: ... głodówka ... 04.04.06, 17:57 a jak z powrotem do jedzenia? ile dni trwa? co wtedy jesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzmaPL Re: ... głodówka ... IP: *.sympatico.ca 06.04.06, 07:55 Wychodzenie z glodowki trwa tyle samo ile glodowka. Jesli trwala 10 dni to 10 dni trwa jej wyjscie. Pierwszego dnia pijemy np soki owocowe lub jarzynowe rozrobione z woda, pol na pol pozniej przez kolejne 3 dni same soki, dalej dodajemy surowki lub gotowane warzywa. i dalej stopniowo kasze ryz ale bez soli i tluszczu. Jesli glodowka trwala powyzej 5 dni to przez 5 pierwszych dni kiedy wychodzimy nie wolno uzywac soli. Mozna ja zastapic ziolami. Glodowka trwajaca 9-10 dni przynosi efekty gdyz wlasnie w tych dniach nastepuje przelom kwasiczy i zaczyna sie regerneracja organizmu. Ja mam pare glodowek juz za soba i jeden przelom kwasiczy. Wlasnie zaczelam kolejna mam nadzieje ze tym razem dluzsza, ale jak bedzie organizm mi sam powie. Do glodowki nie przystepujemy z marszu nalezy kilka dni przed nia jesc warzywa i owoce ograniczyc tluszcze i weglowodany. Przed sama glodowka nalezy spozyc srodek przeczyszczajacy by pozbyc sie pokarmu z zoladka i jelit. Im szybciej je usuniemy tym lepiej bedziemy znosic glodowke. W pierwszych 4 dniach tracimy wode , a nastepnie dopiero tluszcz. Wazne jest oczyszczanie jelit w czasie glodowki za pomoca lewatyw. W trakcie glodowki spada temp ciala mozemy odczuwac zimno. Pijemy tylko wode niskozmineralizowana albo destylowana. Nie stosujemy zadnych kosmetykow, mydlo dla dzieci i pasta do zebow bez fluoru. Czeste natryski zimne i gorace, jesli jest mozliwosc to sauna. Kiedy nasz organizm przestawi sie na odzywianie wew nie czujemy glodu. Mozna byc lekko oslabionym, pojawiaja sie wypryski na skorze (to nasz najwiekszy uklad wydalniczy) jezyk jest oblozony i ma zolty nalot. W czasie glodowki nalezy szczegolna uwage poswiecic higienie ciala. Pocimy sie i jest to bardzo nieprzyjemny zapach nasza skora wydala toksyny. Moze tez nastapic oczyszczenie watroby. Tym ktorzy chcieliby sprobowac polecam najpierw przygotowac sie teoretycznie (polecam ksiazke G.Malachowa - Glodowka lecznicza) by nie spotkaly was przykre niespodzianki) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: athena Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:37 Mam taki problem: biore tabletki anty jakis czas. Czy moge zrobic sobie tą glodowke podczas tych 7 dni przerwy??? Odpowiedz Link Zgłoś
tudja Re: ... głodówka ... 06.04.06, 18:02 W okresie przerwy siedmiodniowej pojawia się menstruacja. I moim zdaniem nie jest to najlepszy okres na głodówkę. Organizm jest wtedy osłabiony. Odpowiedz Link Zgłoś
tudja Re: ... głodówka ... 06.04.06, 18:00 Nic dodać, nic ująć. Mimo osłabienia polecam ruch w postaci spacerów, szybszego marszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutria Re: ... głodówka ... IP: *.4web.pl 09.04.06, 01:35 A nie lepiej troche ruchu i mniej kaloryczne jedzenie (i nie mam na myśli życia przez miesiąc na marchewce)? Głodółwka to b e z n a d z i e j n y pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: ... głodówka ... 09.04.06, 07:34 szczerze mowiac to zastanaiam czy ta głodówke zdrowotna na ktorej jest ktoras z forumek to zalecil lekarz czy tak samemu sobie tomwymyslilas? Odpowiedz Link Zgłoś