Dodaj do ulubionych

... głodówka ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:41
Wiosną chcemy zrzucić zbędne kologramy, stosujemy różne diety np. głodówkę.
Który dzień był najgorszy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zołza Re: ... głodówka ... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.06, 17:54
      ten, w ktorym wyladowałam na ostrym dyzurze pod kroplowka w srodku nocy, gdy
      zasłabłam w klubie, bo zwyczajnie nie miałam siły tanczyc po kilku dniach
      głodowki:(
      moi znajomi i ja najedlismy sie strachu...nigdy wiecej głodowek ani diet!
      • Gość: aalka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:58
        a czasami myślałaś np. o ... ? i co wtedy?
        • Gość: Zołza Re: ... głodówka ... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.06, 18:15
          ?? o czym??
          • Gość: brunetka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:30
            Ja jutro zaczynam glodowke, bo chce troche zrzucic. Pierwszy raz bede sie
            glodzila :P ale w planach mam tylko 2 dni, wole nie przesadzac. Pzdr
            • Gość: aalka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:40
              głodówka głodówką, ale przychodzi taki (kryzysowy) moment, że myśli krążą o ...
              jedzeniu, i co wtedy? jak "zagłuszyć" myśli o jedzeniu?
              • Gość: brunetka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:00
                mozna poskubac winogrona albo przegrysc marchewkw jezeli juz naprawde nie mozna
                wytrzymac :) Mam do was pytanie ile mozna zrzucic nie jedzac np 2 dni albo 3
                • Gość: o matko Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:03
                  Nic nie zrzucisz. Myślisz, że schudniesz w trzy dni?! Zwolnisz sobie metabolizm
                  i dopiero będziesz miała jazdę:) Powodzenia:)
                  • Gość: aalka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:07
                    a jak nie lubię "surowej", a tylko gotowaną marchewki? i dlaczego głodówka
                    zwalnia metabolizm? może się mylę, ale przynajmniej zmniejsza żolądek ...
                    • Gość: polla4 Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:23
                      Co? Że niby głodówka zmniejsza żołądek? To żart?
                      • Gość: aalka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 19:36
                        nie wiem; ale jeżeli bardzo duuuuuuuuuuuużo jem i zastosuję kilkudniową
                        głodówkę, to po głodówce dalej będę potrzebowała tak samo dużych porcji?
                        • Gość: anka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:46
                          nawet większych porcji, bo organizm będzie wygłodzony:/ nic nie zmniejsza
                          żołądka:/ a zmniejsza metabolizm, bo skoro nie dostarczasz żadnego jedzenia, to
                          organizm się broni i spowalnia spalanie, żeby na dłużej starczyło. Więc głodówka
                          to bezsens. Jest tylko jeden sposób na schudnięcie- jeść połowę mniej. 5 razy
                          dziennie ale bardzo mało. Przez 3 dni nic nie schudniesz! Przecież w ogóle nie
                          spalisz żadnego tłuszczu, twój organizm się nie zmieni. Po prostu pozbędziesz
                          się jedzenia z jelit, i odwodnisz.
      • Gość: casjopeja Re: ... głodówka ... IP: 217.153.136.* 02.04.06, 21:22
        Zołza a po co ty poszlać na balety w czasie głodówki ?? Przecież podczas
        głodówki powinno sie odpoczywać , to ja sie wcale nie dziwie ze trafiłaś na
        ostry dyżur
        • Gość: czyli co? Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 21:26
          czyli od glodwoki nie schudnie sie? to ja juz nie wiem heh
        • Gość: Zołza Re: ... głodówka ... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.04.06, 23:52
          byłam w klubie, siedziałam i piłam wode mineralna niegazowana z cytryna,
          mowiłam wszystkim ze nie pije alkoholu, bo biore leki i takie tam, nie miałam
          zamiaru szalec, raz musiałam wyjsc do WC,bo było mi zwyczajnie słabo i duszno a
          potem niewiele pamietam, tylko to ze zaczeło mi sie robic ciemno przed oczami
          i "sodko" i odpadłam (oczywiscie ochroniarze mysleli ze jestem pijana lub
          nacpana, ale na szczescie znajomi nie pozwolili wyrzucic mnie z klubu;))

pozbyłam sie z domu wszelkiego jedzenia, nawet kromki chleba nie miałam, tylko
          woda mineralna
          nie mogłam sie na niczym skupic i w głowie mi sie kołowało jak wstawałam albo
          wchodziłam po schodach
          miarka sie przebrała jak trafiłam do szpitala, wystraszyłam sie okropnie i
          nigdy wiecej tego nie powtorze, widocznie moj organizm nie toleruje tego
          typu "zabiegow"
    • Gość: Jolka Daje rezultaty ! IP: 62.233.195.* 02.04.06, 22:56
      Ja nie jadlam 6 dni i na wadze 3kg mniej, tzn. brzuszek plaski itd.
    • Gość: Majka Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 01:37
      Stosowanie głodówek dłuższych niż 1 dzień to totalna głupota. Po 1 to co się
      chudnie to przede wszystkim nie spalone kalorie tylko odwodnienie, traci się
      płyny. Po powrocie do normalnej diety wszystko wraca do stanu poprzedniego.
      Głodówka ma sens jako oczyszczenie organizmu z toksyn. Tylko i wyłącznie. Po 2
      głodówki dłuższe niz 1-2 dni są niebezpieczne, dochodzi do zaburzenia poziomu
      mikroelementów w organiżmie, najgroźniejszy jest spadek potasu co może
      doprowadzić do zaburzeń pracy serca. Takie głodówki prowadzi się pod kontrolą
      lekarza i codziennych badań krwi. I muszą być do tego poważne wskazania :)
      Słowem głupota totalna dziewczyny.
      • Gość: kate Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 01:41
        Zgadzam się z poprzedniczką, głodówka - tak, ale wyłącznie w celach
        oczyszczających !
        • magdaksp Re: ... głodówka ... 03.04.06, 01:53
          sa różne opinie nt głodowek zdrowotnych wiec nie piszcie ze sa tak do konca złe.oczywiscie głodówka powinna miec etap wprowadzający i koczący który musi trwac prawie tyle co sama głodówka.nie mozna zaczac zdnia na dzien sie głodzic.
          • Gość: inna Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 02:07
            Skoro są różne opinie to chyba wolno je tutaj wyrażać ? Kto chce niech się
            głoduje, efektów dietetycznych na pewno nie osiągnie, ale próbujcie w końcu
            człowiek uczy się na swoich błędach najlepiej.
            Powodzenia !
    • Gość: gościówa Re: ... głodówka ... IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.04.06, 12:06
      Ja również życzę powidzenia całej głodówkowej głupocie. Najlepiej ruszyć cztery
      litery z domu i zacząć ćwiczyć. Od głodówki i myślenia o schunięciu nie
      pozbędziecie się kilogramów.
      • ola_ziel Re: ... głodówka ... 03.04.06, 13:08
        Głodówka na odchudzanie nic nie da. Prędzej czy pózniej albo zemdlejesz albo
        rzucisz sie na jedzenie(wiem to z autopsji) Jako oczyszczanie z toksyn - tak.
        Ale nie więcej niż 2,3 dni przy piciu dużych ilości wody. Jeśli chcesz schudnac
        to tylko zdrowe, racjonalne odżywianie.
    • Gość: kanjo Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 14:45
      Ja dzis zaczynam 2-tyg glodowke lecznicza, duzo juz na ten temat czytalam, wiec
      wiem co robie. Nie w celu schudniecia, lecz zeby odtruc organizm (mam powazne
      problemy skorne - łuszczyce i tradzik). O efektach postaram sie napisac.
      Wczesniej robilam krotsze glodowki i czulam sie swietnie.
      • atyde80 Re: ... głodówka ... 03.04.06, 16:49
        ja też ma łuszczyce.A w czym ta głodówka ma pomóc?
        • Gość: awa Re: ... głodówka ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 17:26
          Trzeba zrównoważyć. Głodówka ma swoje dobre i złe strony. Różnie też ludzie na
          nią reagują. Jedni mogą nie mysleć przez tydzień o jedzeniu a inni na samą myśl
          o jedzeniu rzucają się na żarełko. Przede wszystkim decyzja o głodowce musi być
          przemyślana i poprzedzona poszukiwaniem informacji na ten temat. Ja stosowałam
          parodniowe głodówki oczyszczające jednak piłam wtedy soki warzywne.
      • Gość: aalka do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 17:23
        Trzymam kciuki i POWODZENIA!
    • Gość: kanjo Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:04
      zwykle ten pierwszy, dzis juz czuje sie wysmienicie, choc jeszcze jestem
      ostrozna i unikam wiekszych wysilkow
      • Gość: aalka do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:55
        a nie boisz się, że zaraz dopadnie Cię ochota np. na golonkę, pieczonego
        kurczaka ... ?
        • Gość: kanjo Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:22
          eee tam, omijam kuchnie szerokim lukiem, wogole tam nie chodze. A wiadomo - co
          z oczu to z serca. Poza tym gdybym chciala sie tylko odchudzic wybralabym jakas
          racjonalna diete, a mi chodzi o oczyszczenie organizmu (stad glodowka). Tu nie
          wolno zjesc nawet plasterka swiezego ogorka, chodzi o calkowite zatrzymanie
          procesu trawienia i przestawienie sie na odzywianie wewnetrzne. Jesli cos zjem -
          znowu uruchomie trawienie. Proste.
          • Gość: aalka Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:30
            i naprawdę nie myślisz o jedzeniu?
            • Gość: kanjo Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:39
              Wczoraj, tj 1-go dnia troche myslalam. Powiem tak - musisz sobie jasno postawic
              cel. Ja chce to zrobic raz, a dobrze. Raz na zawsze oczyscic organizm, co
              stanowi dobry start na drodze by prowadzic zdrowy tryb zycia. Zajmij sie czyms,
              chocbys miala siedziec przed komputerem i czytac artykuly na temat zdrowego
              odzywiania. W ten sposob przetrwalam wczorajszy i pol dzisiejszego dnia, teraz
              wychodze, wiec poza domem tym bardziej nie bede myslala o jedzeniu.
              • Gość: aalka Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:45
                wiem, że najlepszą metodą jest zajęcie się czymkolwiek, ale ... czasami trzeba
                zrobić np. dzieciom kolację i ... lodówki już nie omijasz szerokim łukiem
                • Gość: do aali Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 18:59
                  Wiem ze juz sie tu za duzo rozpisuje, ale powiem ci jak to bywa u mnie
                  zazwyczaj w trakcie glodowki - przez pierwsze 2 dni omijam lodowke jak
                  najdalej, natomiast pozniej zupelnie obojetnieje na widok jedzenia i zapachy.
                  Ba! Wrecz lubie przebywac "w towarzystwie" jedzenia i pichcic cos dla rodziny.
                  Sprawia mi to przyjemnosc, naprawde. Sama nie musze tego probowac, ale to
                  rzeczywiscie dziwne zjawisko, tak jakby juz samo ogladanie jedzenia stanowilo
                  substyt jego spozywania. I wlasnie teraz (koniec 2-go dnia) nastepuje ten
                  przelom, ide popatrzec na to ciasto, ktore mama wlasnie robi ;)
                  • Gość: aalka Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:05
                    oj,to troszkę zazrdoszczę "tej" obojętności na jedzenie
              • Gość: o! Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 17:55
                kanjo chyba umarła z głodu:/
                • Gość: kanjo Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 18:43
                  hehe, jeszcze zyje i mam sie dobrze :D
                  po 2 dniach glodowki chyba jeszcze nikt nie umarl :D
                  • Gość: kanjo Re: do kanjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 18:50
                    jeszcze apropos glodowki, coraz bardziej obojetne sa mi wszelkie zapachy
                    jedzenia, a sporo sie dzisiaj tego nawdychalam, jak na zlosc mama wlasnie cos
                    pichci, rokoszuje sie zapachami ;)
    • tudja Re: ... głodówka ... 04.04.06, 16:38
      Dwa razy do roku stosuje głodówki.8 -10 dni. Oczyszczające. Pije sama wodę.
      Najgorszy dla mnie jest koniec drugiego i trzeci dzień. Potem już samopoczucie
      wzrasta i nie jest źle.
      • carolinascotties Re: ... głodówka ... 04.04.06, 17:57
        a jak z powrotem do jedzenia? ile dni trwa? co wtedy jesz?
        • Gość: wiedzmaPL Re: ... głodówka ... IP: *.sympatico.ca 06.04.06, 07:55
          Wychodzenie z glodowki trwa tyle samo ile glodowka. Jesli trwala 10 dni to 10
          dni trwa jej wyjscie. Pierwszego dnia pijemy np soki owocowe lub jarzynowe
          rozrobione z woda, pol na pol pozniej przez kolejne 3 dni same soki, dalej
          dodajemy surowki lub gotowane warzywa. i dalej stopniowo kasze ryz ale bez soli
          i tluszczu. Jesli glodowka trwala powyzej 5 dni to przez 5 pierwszych dni kiedy
          wychodzimy nie wolno uzywac soli. Mozna ja zastapic ziolami.
          Glodowka trwajaca 9-10 dni przynosi efekty gdyz wlasnie w tych dniach nastepuje
          przelom kwasiczy i zaczyna sie regerneracja organizmu.
          Ja mam pare glodowek juz za soba i jeden przelom kwasiczy. Wlasnie zaczelam
          kolejna mam nadzieje ze tym razem dluzsza, ale jak bedzie organizm mi sam powie.
          Do glodowki nie przystepujemy z marszu nalezy kilka dni przed nia jesc warzywa i
          owoce ograniczyc tluszcze i weglowodany. Przed sama glodowka nalezy spozyc
          srodek przeczyszczajacy by pozbyc sie pokarmu z zoladka i jelit. Im szybciej je
          usuniemy tym lepiej bedziemy znosic glodowke. W pierwszych 4 dniach tracimy wode
          , a nastepnie dopiero tluszcz.
          Wazne jest oczyszczanie jelit w czasie glodowki za pomoca lewatyw. W trakcie
          glodowki spada temp ciala mozemy odczuwac zimno. Pijemy tylko wode
          niskozmineralizowana albo destylowana. Nie stosujemy zadnych kosmetykow, mydlo
          dla dzieci i pasta do zebow bez fluoru. Czeste natryski zimne i gorace, jesli
          jest mozliwosc to sauna.
          Kiedy nasz organizm przestawi sie na odzywianie wew nie czujemy glodu. Mozna byc
          lekko oslabionym, pojawiaja sie wypryski na skorze (to nasz najwiekszy uklad
          wydalniczy) jezyk jest oblozony i ma zolty nalot. W czasie glodowki nalezy
          szczegolna uwage poswiecic higienie ciala. Pocimy sie i jest to bardzo
          nieprzyjemny zapach nasza skora wydala toksyny. Moze tez nastapic oczyszczenie
          watroby.
          Tym ktorzy chcieliby sprobowac polecam najpierw przygotowac sie teoretycznie
          (polecam ksiazke G.Malachowa - Glodowka lecznicza) by nie spotkaly was przykre
          niespodzianki)
          pozdrawiam
          • Gość: athena Re: ... głodówka ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:37
            Mam taki problem: biore tabletki anty jakis czas. Czy moge zrobic sobie tą
            glodowke podczas tych 7 dni przerwy???
            • tudja Re: ... głodówka ... 06.04.06, 18:02
              W okresie przerwy siedmiodniowej pojawia się menstruacja. I moim zdaniem nie
              jest to najlepszy okres na głodówkę. Organizm jest wtedy osłabiony.
          • tudja Re: ... głodówka ... 06.04.06, 18:00
            Nic dodać, nic ująć. Mimo osłabienia polecam ruch w postaci spacerów, szybszego
            marszu.
    • adalon Re: ... głodówka ... 06.04.06, 13:11
      odradzam, głodówka nic nie da!
    • Gość: Nutria Re: ... głodówka ... IP: *.4web.pl 09.04.06, 01:35
      A nie lepiej troche ruchu i mniej kaloryczne jedzenie (i nie mam na myśli życia
      przez miesiąc na marchewce)? Głodółwka to b e z n a d z i e j n y pomysł
      • magdaksp Re: ... głodówka ... 09.04.06, 07:34

szczerze mowiac to zastanaiam czy ta głodówke zdrowotna na ktorej jest ktoras z forumek to zalecil lekarz czy tak samemu sobie tomwymyslilas?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka