IP: *.aster.pl 11.04.06, 20:24
Czy przy stosowaniu differinu i brevoxylu, można zastosowac zamiast physiogelu
humektan?czy raczej nie jest to dobry pomysł?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: do Justy IP: 213.241.34.* 11.04.06, 22:39
      humektan też się nadaje.
      PS.ogólnie nie należy łączyć retinoidów z nadtlenkiem benzoilu (łączenie bardzo
      nasila podrażnienie), ale jesli po takiej mieszance nie dzieje Ci się nic
      strasznego, to możesz kontynuować.
      • Gość: micro Re: do Justy IP: *.aster.pl 12.04.06, 17:57
        Dzięki za odpowiedź, w zasadzie podczas tej kuracji, nie mam jakiś wielkich
        problemów, jedynie skóra dość mocno się łuszczy na brodzie, tak po obu stronach
        pod kącikami ust. mam takie 2 czerwone plamy w tych miejscach, ale robie przerwy
        i czasami smarując cała twarz omijam te okolice. zauważyłam, ze tak się dzieje
        po brevoxylu, differin jest jakiś łagodniejszy.
        aha to jeszcze jedno pytanie, ile czasu powinnam poczekac po takiej kuracji, by
        sie móc opalac, czy 3 tygodnie wystarczą?
        • justa_79 Re: do Justy 12.04.06, 20:30
          minimum miesiąc, a najlepiej dłużej. a po co chcesz się opalać? żeby zniweczyć
          efekty kuracji?
          • Gość: micro Re: do Justy IP: *.aster.pl 12.04.06, 21:21
            w zasadzie pytam, bo planuję wyjazd do ciepłych krajów i chciałabym pojść na
            "powitanie z oceanem" :-), nie zalezy mi na mocnej opaleniżnie, raczej o
            delikatne zabrązowienie, mogłabym zastosować samoopalacz, ale przy tej
            łuszczacej się skórze na brodzie, boję sie efektu łaciatej twarzy:-( jeśli
            chodzi o efekty kuracji umm trudno mi powiedzieć czy jest lepiej, w zasadzie
            leczę się już 7 lat, trądzik pojawił sie w 18 roku życia, wcześniej nie było
            nawet małej krostki, cera gładka,no ale niestety ... :-(. może używam tego
            differinu i brevoxylu za krótko, zaczełam w styczniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka