Gość: micro IP: *.aster.pl 11.04.06, 20:24 Czy przy stosowaniu differinu i brevoxylu, można zastosowac zamiast physiogelu humektan?czy raczej nie jest to dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: do Justy IP: 213.241.34.* 11.04.06, 22:39 humektan też się nadaje. PS.ogólnie nie należy łączyć retinoidów z nadtlenkiem benzoilu (łączenie bardzo nasila podrażnienie), ale jesli po takiej mieszance nie dzieje Ci się nic strasznego, to możesz kontynuować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micro Re: do Justy IP: *.aster.pl 12.04.06, 17:57 Dzięki za odpowiedź, w zasadzie podczas tej kuracji, nie mam jakiś wielkich problemów, jedynie skóra dość mocno się łuszczy na brodzie, tak po obu stronach pod kącikami ust. mam takie 2 czerwone plamy w tych miejscach, ale robie przerwy i czasami smarując cała twarz omijam te okolice. zauważyłam, ze tak się dzieje po brevoxylu, differin jest jakiś łagodniejszy. aha to jeszcze jedno pytanie, ile czasu powinnam poczekac po takiej kuracji, by sie móc opalac, czy 3 tygodnie wystarczą? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: do Justy 12.04.06, 20:30 minimum miesiąc, a najlepiej dłużej. a po co chcesz się opalać? żeby zniweczyć efekty kuracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micro Re: do Justy IP: *.aster.pl 12.04.06, 21:21 w zasadzie pytam, bo planuję wyjazd do ciepłych krajów i chciałabym pojść na "powitanie z oceanem" :-), nie zalezy mi na mocnej opaleniżnie, raczej o delikatne zabrązowienie, mogłabym zastosować samoopalacz, ale przy tej łuszczacej się skórze na brodzie, boję sie efektu łaciatej twarzy:-( jeśli chodzi o efekty kuracji umm trudno mi powiedzieć czy jest lepiej, w zasadzie leczę się już 7 lat, trądzik pojawił sie w 18 roku życia, wcześniej nie było nawet małej krostki, cera gładka,no ale niestety ... :-(. może używam tego differinu i brevoxylu za krótko, zaczełam w styczniu Odpowiedz Link Zgłoś