Dodaj do ulubionych

Czerwone pięty:( pomocy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:02
Witajcie
mam paskudy problem i nie wiem jak sobie z nim poradzic. bardzo dbam o stopy
i dopieszczam kiedy moge. Ale mam bardzo wrazliwa skore na stopach, delikatna
i wlasciwiezawsze robia mi sieotarcia i odciski , szczegolnie w nowych
butach. Doprowadzilo to do tego ze na pietach, tam gdzie zwykle ocieraja nas
nowe buty mam takie czerwone , kulki..to nawert nie zwyrodnienie, zadne tam
kosci tak jak przy halluksach sie robi. Nie wiem jak sobie z tym poradzic,
mocze stpy uzywam pumyksu maseczek do stop..ale to jest caly czas, czerwone
pakudztwo:( mylalam ze moze da sie to usunac laserem albo jakims zabiegiem?
czy wiecie moze o takich mozliowsciach?
dziekuje z gory i pozdrawiam Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ankaa_aa Re: Czerwone pięty:( pomocy IP: *.156.rev.vline.pl 13.04.06, 21:21
      Spróbuj okładów z lodu, dwa lub trzy razy dziennie masuj te miejsca przez 20 minut (z przerwami) kilkoma kostkami lodu lub kup specjalne 'opakowanie' na okłady z lodu. Takie leczenie zmniejsza zwykle te guzki, które są najczęściej spowodowane obrzękiem tkanek leżących głębiej, zazwyczaj powodem jest budowa kości pięty - u niektórych osób jest zbytnio 'wysunięta do tyłu' i powoduje ucisk na skórę. Są też osłoki na wrażliwe miejsca stóp, można je kupić w większości aptek. Rozumiem, że Twój problem wygląda tak: www.dredchairman.com/images/spur07.jpg ?
      • Gość: Asia Re: Czerwone pięty:( pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 00:02
        czesc
        rany w koncu ktos wie o co mi chodzi!! Dokladnie tak wyglada moj problem! Czy
        tez go mialas? i lod pomogl? ja juz myslalam o jakis laserowych zabiegach zeby
        tego sie pozbyc:) na pewno z lodem sprobuje! wlasnei dzis znow obtarly mi sie i
        boli i smaruje dermazinem jak tylko podlecze to przeechodze na lod Buzka:*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka