Dodaj do ulubionych

pieprzyki-chirurgia

IP: 192.85.110.* 19.04.06, 10:35
Witam,
Chciałabym pozbyc sie kilku pieprzykow z twarzy. Kiedyś były mniejsze , w tej
chwili są wystające. Interesuje mnie jakie badania i gdzie powinnam najpierw
zrobić no i gdzie dokonac zabiegu. Jestem z Gliwic. Może ktoś mi coś poradzi.
Dziękuję bardzo...
Obserwuj wątek
    • aideen Re: pieprzyki-chirurgia 19.04.06, 10:38
      witaj!
      Ja rok temu usuwałam ni to pieprzyk ni to znamię z biodra, które zaczęło
      odstawać i się przebarwiać. Byłam najpierw u dermatologa i pani dermatolog
      poradziła mi usunąć choćby ze względów koszmetycznych, bo potem problemyu z
      opalaniem i takimi tam bajerami... Poszłam zatem do chirurga i wycięli i wysłali
      do Gliwic do badania . Z tego co wiem jednak to nie każdy poleca wycinanie tego
      typu znamion. Także może najlepiej wybrać się właśnie do dermatologa.
      Pozdrawiam
    • Gość: kikko Re: pieprzyki-chirurgia IP: 192.85.110.* 19.04.06, 13:22
      Dzięki.
      Zapisalam sie już do dermatologa.A jak wygląda sam zabieg;bolesny, długi,
      jakimi metodami? Rana jest zszywana?No i co potem? Jak wygląda gojenie? Jakie
      leki należy brać???
      • Gość: zzz Re: pieprzyki-chirurgia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:29
        Witaj, ja tez mialam usuwany pieprzyk, ale z twarzy.
        Najpierw znieczulenie - zastrzyk (jedyny nie przyjemny moment zabiegu - troche
        szczypalo).
        Potem dermatolog wyciela mi pieprzyka, miejsce po nim przypalila (tzn zamknela
        naczynka krwionosne, nie wiem jak to sie fachowo nazywa:D W kazdym razie potem
        nakleila plaster i poszlam do domu. Pieprzyk zostal poddany badaniu
        histopatologicznemu - wynik na szczescie byl negatywny. Dermatolog zapisala mi
        masc Cepan (20 zl) i jeszcze taki preparat w sprayu (antybakteryjny) ktorym
        psikalam miejsce po pieprzyku przez 2 tygodnie.
        Kiedy miejsce sie wygoilo smarowalam cepanem. Teraz mila rok od zabiegu, blizna
        jest prawie niewidoczna.
        • Gość: gosc Re: pieprzyki-chirurgia IP: *.dsl.club-internet.fr 19.04.06, 13:36
          zabieg na twarzy musi byc wykonany przez dermatologa-plastyka, ktory potwierdzi
          pierwsza diagnoze twojego dermatologa, a potem chlasnie jak nalezy i zaszyje
          tak, zeby nie pozostal slad po bliznie. Na definitywny efekt czeka sie
          rzeczywiscie rok.

Podstawowa sprawa; musialas z tym pytaniem wylatywac na forum ?
          • Gość: kikko Re: pieprzyki-chirurgia IP: 192.85.110.* 19.04.06, 14:11
            Dzięki za informacje .
            Nie rozumiem pytania Gościu-czy musiałam wylatywać z tym na forum...
            Tu chyba najłatwiej poznać opinie z pierwszej ręki...
            • Gość: gosc Re: pieprzyki-chirurgia IP: *.dsl.club-internet.fr 19.04.06, 16:52
              no przestan, w Gliwicach masz lepsza pierwsza reke niz na forum :)))
    • marta76 Re: pieprzyki-chirurgia 19.04.06, 14:14
      mnie najpierw zbadal lekarz chirurg onkolog,a potem usunął jeden pieprzyk na
      głowie między włosami.Badania histopatologicnze wykazaly ,ze wszystko ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka