Gość: Ewka IP: *.63.jawnet.pl 19.04.06, 21:28 W kącikach ust porobiły mi się straszne zajady. Każde, nawet lekkie otwarcie ust sprawia mi ból. Jak mogę sobie pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: zajady - ratunku ! IP: 83.168.120.* 19.04.06, 22:00 polecam masc cynkowa najlepiej na noc chyba ze nie wychodzisz z domu. do chwili zakupienia (w aptece) mozesz poratowac sie pasta do zebow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neli Re: zajady - ratunku ! IP: *.icpnet.pl 19.04.06, 23:48 brak ci witaminy b, nie pamietam niestety "b"ile? tzn jaki nr ma ta wit, ale pani w aptece ci doradzi, trzeba lykac te witaminki a takze mozna taka tabletke rozgniesc z tlustym kremem i to nakladac na ranki, pomaga i nie wraca juz prblem jak uzuplenisz niedobory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: zajady - ratunku ! IP: *.pikonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:53 chodzi o witamine B2, kup sobie, naprawde pomaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: zajady - ratunku ! IP: *.pikonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:53 zapomnialam dodac, ze odkad ja biore, to nie robia mi sie zadne niespodzianki na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: zajady - ratunku ! 20.04.06, 00:24 Dziewczyny dobrze mówią, witamina B2. Ale jeżeli masz już zajady od dłuższego czasu, to mogą być zakażone drożdżakami. Na to stosuje się różne mazidła grzybobójcze albo tzw. Pigmentum Castellani Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: zajady - ratunku ! 20.04.06, 01:05 mi polecono maść ochronna zwitaminą a 2zlote wkazdej apetce. skutkuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola ;0 IP: *.acn.waw.pl 20.04.06, 01:10 chronchinaldin H - masc dla mnie najlepsza ok 6-10zl w niektotrych aptekach na recepte nie wiem czemu;/ albo lekarz ci przepisze albo ladnie prosisz pania ekspedientke;)i po bolu:]pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka555 Re: zajady - ratunku ! 20.04.06, 13:55 u mnie sie pojawiaja jak dlugo nie jem miesa, wiec zrobie sobie wtedy watrobke na obiad, bo ma duzo wit.B i znikaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: zajady - ratunku ! IP: *.k.omnitec.pl 20.04.06, 14:37 kup sobie tabletki "b compositum" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: zajady - ratunku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 13:05 Polvir, do kupienia w aptekach. Zajady to specjalność mojej rodziny, łykanie witaminy b nie pomagało. Polvir odkkryłam przypadkowo; to lekarstwo na opryszczkę. Na moje, genetycznie uwarunkowane zajady, zadziałał rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś