Dodaj do ulubionych

naiwnosc nie zna granic - znowu allegro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 14:55
Powiedzcie mi, jak to sie dzieje, ze ludzie sa tacy glupi, ze kupuja na
allegro pseudomarkowe produkty, ktore w rzeczywistosci nie
istnieja! "Rozumiem" naiwnych albo skapcow, co sie ludza, ze Diorshow za
14,99 bedzie oryginalem, ale ludzi, ktorzy sie lasza na takie "cacka" juz
nie.... Spojrzcie:

www.allegro.pl/item98230180__lancome_paleta_cieni_oraz_puder_.html#phot
o cena juz wynosi 102,50, a do konca aukcji 3 dni. Placic ponad 100 zl za
wstretna podrobe z "napisem" Lancome? Przeciez nie wiadomo, co jest w srodku,
jaka jest jakosc tych cudnych cieni i pudrow

www.allegro.pl/item97658761_lancome_aqua_fusion_rewelacja_dla_kazdej_ce
ry.html podklad lancome aqua fusion, ktory zwyczajnie NIE ISTNIEJE

www.allegro.pl/item99918799_podklad_lancome_dual_purpose_wysylka_gratis
_.html podklad lancome dual purpose - j.w.

www.allegro.pl/item99088768_lancome_czarny_tusz_4_w_1_super_cena_.html
tusz lancome 4 w 1 j.w.

nie wspomme juz o kolorowce bossa i innych kwiatkach. Ponawiajac pytanie -
kto jest AZ TAK NAIWNY?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: naiwnosc nie zna granic - znowu allegro 23.04.06, 15:04
      kto jest tak naiwny?
      1. osoby, kore tych marek nigdy nie mialy w reku
      2. osoby poczatkujace na allegro
      3. panienki, ktore chcą sie pochwalic przed kumpelami marką
      4. faceci, ktorzy chca swoim panienkom sprawic markowy prezent za "rewelacyjnie
      niską cenę", a nie widza roznicy miedzy maskara a eyelinerem, o znajomosci
      kosmetykow juz nie wspomne.

mało jeszcze takich naiwnych klientów?
    • Gość: j0anna Re: naiwnosc nie zna granic - znowu allegro IP: *.chello.pl 23.04.06, 16:52
      Bardzo podoba mi się "napis Lancome" oraz że produkt jest oryginalnie zapakowany
      :-)Oczywiście ani słowa że produkt jest oryginalny..
      • Gość: k Re: naiwnosc nie zna granic - znowu allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:38
        dobre, całe szczęście że moje Kochanie nie robi mi takich prezentów po których
        wskazana byłaby wizyta u dermatologa :-))
        • aniav244 czy tam mozna w ogóle kupić oryginały>??? 24.04.06, 09:44
          bo jak patrze na te kosmetyki i perfumy , które kupują na allegro moje
          koleżanki to widać na kilometr ze to podróby. mimo ze wcale tanio nie płacą- po
          prostu odrobinę mniej niż w sklepie. jeśli jest ktoś kto sprzedaje oryginalne
          perfumy to dajcie namiar plizzzz
          • Gość: k Re: czy tam mozna w ogóle kupić oryginały>??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:00
            ja kupuje na strefie bezcłowej na lotniskach jak wracam z wakacji zwykle jest
            taniej niż u nas a na podróbki się nie naciełam, zresztą wszystkie koleżanki z
            pracy robią tak samo jak ktoś z działu od nas jedzie to robimy zbiorcza listę z
            zakupami :-)) naprawdę się opłaca ja do cieni chanel w kuleczkach z edycji
            limitowanej dostałam próbkę podkładu double compact w małym opakowaniu z
            gąbeczką jak pytałam w Douglasie o kolor bo zapomniałam nr i żeby mi próbkę a
            nie duży tester pokazała żebym zobaczyła czy to ten odcień to powiedziała że nie
            mieli wogóle takich próbek no bo jak mają to małe saszetki a to był kompakt na
            sucho/mokro - tak że się zmieści do większej kieszeni

więc ja nawet dla samych próbek wolę kupować np we Francji niż u nas gdzie Ci
            próbek w saszetkach żałują

• Gość: strefa Re: czy tam mozna w ogóle kupić oryginały>??? IP: *.aster.pl 24.04.06, 10:03
              ok a gdzie lepiej kupować w strefie bezcłowej u nas na Okęciu czy za
              granicą?wyjeżdzam niedługo i się zastanawiam, czy mimo wszystko nie byłoby
              taniej u nas w strefie bezcłowej?
              • Gość: Julka Re: czy tam mozna w ogóle kupić oryginały>??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:13
                Na Okęciu ceny są podobne do tych z polskich sklepów. Taniej jest na lotniskach
                w innych krajach. Tak przynajmniej wynika z mojego doświadczenia. Leciałam
                zaledwie kilka razy i kupowałam tylko perfumy, więc nie wiem jak jest z
                kolorówką.
                • Gość: strefa Re: czy tam mozna w ogóle kupić oryginały>??? IP: *.aster.pl 24.04.06, 10:16
                  dzięki Julka!!
                  • Gość: k Re: czy tam mozna w ogóle kupić oryginały>??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:30
                    też mi się wydaje że zagranicą taniej z Okęcia dawno nie leciałam ale z Krakowa
                    czy Katowic to ceny mnie nie powaliły
                    • nioma Re: czy tam mozna w ogóle kupić oryginały>??? 24.04.06, 10:53
                      nikt nikogo nie zmusza do kupowania
                      jest to zwykla zasada wolnego rynku: sa chetni to jest towar
                      a czy sa to osoby naiwne czy nie to ich sprawa.
                      • Gość: małgonia Re: czy tam mozna w ogóle kupić oryginały>??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:59
                        Co do kupowania na bezcłówkach to ja nie liczyłabym na nie. Juz wyjasniam
                        dlaczego. To oczywiście zalezy gdzie sięwybieracie jeśli w obrębie Europy to
                        ceny na bezcłówkach nie będą jakieś dużo niższe, natomiast jeśli jedziecie pzoa
                        Europę to jak najbardziej, na bezcłówkach jest dużo taniej. Na naszych poslkich
                        ceny są zbliżone do sklepowych (wejście do Uni psrawiło, ze ceny w obrębie
                        Europy nie różnią się zbytnio od tychw sklepach, tak samo z alkoholem)
                        • Gość: Julka Re: czy tam mozna w ogóle kupić oryginały>??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:18
                          > jeśli w obrębie Europy to
                          > ceny na bezcłówkach nie będą jakieś dużo niższe, natomiast jeśli jedziecie
                          pzoa Europę to jak najbardziej, na bezcłówkach jest dużo taniej.

To prawda, tylko że kupując w niektórych krajach np. Egipcie miałabym dużo obaw
                          co do autentyczności towarów. W Europie nie jest dużo taniej, ale jednak
                          taniej.
                          Myślę, że mimo wszystko warto zrobić w bezcłowych zakupy, które i tak się
                          planowało. Najprościej jest przed wylotem sprawdzić polskie ceny tego, co chce
                          się kupić a potem porównać je z lotniskowymi. Wtedy jesteśmy w stanie rzetelnie
                          ocenić czy i ile oszczędzamy. Pozdrawiam.
            • dominika8 Re: bezcłówki, Teneryfa 29.04.06, 09:40
              różnie jest, też myślałam, że na Okęciu jest już tak samo cenowo jak w
              normalnych perfumeriach i się zdziwiłam-kupiłam tusz YSL za 80 zł ( w Sephorze
              115)
              A tak w ogóle najtaniej jest na Wyspach kanaryjskich, w normalnych sklepach.
              Nie dość, że taniej ( często 100 ml perfum jest w cenie 30 ml w Polsce), to
              jeszcze kupa gratisów i promocji. Za to, że kupiłam 2 produkty Estee Lauder na
              Teneryfie, mogłam sobie coś wybrać z ogromnej szuflady-wybrałam sypki puder
              Clinique, który kosztuje tak koło 100 zł. Innym razem dostałam fliud normalnej
              pojemności.
      • Gość: bzzzk Re: naiwnosc nie zna granic - znowu allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 01:20
        powiedziałabym, że sprzedający w jakimś sensie uczciwy- nie kłamie;)

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka